Staršia žena a mladší muž
Ahojte dievčatá a ženy. Viem, že sa to tu už riešilo, ale chcela by som vedieť a spoznať Vaše životné skúsenosti vo vzťahoch, kde je staršia partnerka a tým myslím 10+, vzťahy s vekovým rozdielom 5-6r. za veľký vekový rozdiel nepovažujem. Mám 40r. a 28r. partnera, ja bezdetná a on rozvedený, jedno dieťa. Potrebujem nájsť odvahu do toho ísť naplno a nemať obavy. Ďakujem.
@77daniela77 To, že dobre vyzeráš, je zásluha tvoja, nie jeho. Ak to robíš iba preto, že si ho chceš udržať, to je tvoj problém. Ja tiež nevyzerám zle na svoj vek, ale v živote som nič také nerobila pre chlapa. A áno, vekový rozdiel niekedy nie je vidieť, ale keď má žena povedzme 65 a muž 50.... to už neschováš. to už musí byť ozaj výnimka, aby toto nebolo vidieť. nevylučujem, že skutočná láska dvoch spriaznených duší to neprekoná, tak ale.... nedá mi neskonštatovať, že ak ide o vekový rozdiel 10 a viac v "neprospech" ženy, tak časom to na 90% a viac skončí rozchodom...
@panelacikova Tak to je tvoj nazor,ja ti ho neberiem.....a mimochodom,ja sa o seba nestaram len kvoli muzovi ,ale hlavne kvoli sebe....no a len preto ze tebe sa nepozdava takyto vztah,tak to neznamena ze sa v tom vyznas a ze mas pravo dehonestovat takyto vztah....ja som ti uz raz pisala,ze by som bola rada keby si sa nevyjadrovala na moju adresu uz nikdy....to sa netyka len tejto temy,jednoducho ma tvoj nazor vobec nezaujima v ziadnej debate🤔
Zalezi,kto je dominantnejsi,aky styl zivota vediete. Zbytocne polemizovat,co bude o 10 rokov. Tak sa na to nemozes pozerat,je to blbost. Pozeraj sa na to,ci mate spolocne smerovanie zivota,ci je to dobry clovek,ci nie je nerva,tyran,gamler,fetak a podobne. Co bude neskor,to nikto nevie. Ale ak pridu problmy lahsie ich vyriesis s muzom,ktory ma rovnaky pohlad nana zivot
@77daniela77 no len sa upokoj, ja som už aj zabudla, že to si bola ty, kto mi to napísal... a nikoho tu nedehonestujem, jednoducho je to tak. máloktorému mužovi sa páči pozerať sa na to, ako jeho povedzme 15 alebo 20 rokov staršia partnerka vysychá a stráca silu (lebo aj také vekové rozdiely sú a písala som o tých hlavne. uvádzala som 10 a viac, čo sa teda teba vôbec netýkalo). je iné, keď 30-ročný muž má skvele vyzerajúcu a frčiacu 45-ku a iné, keď má on 55 a ona 70...
@panelacikova Ako vieš poznáš ma? 😂 O 15 rokov budem mať skoro 50 🙂...tak isto sa môže aj mne niečo stať...havária, rakovina atď...Keby sme len mysleli čo bude o 10, 15, 30, rokov by sme nežili len sa báli. Koľkí si mysleli že majú deti rodiny a nakoniec skončili opustení sami či v domove dôchodcov...celý život je relatívny a závisí len od pohľadu na vec a našich priorít v živote 👍 každý má právo si so svojím životom nakladať ako chce samozrejme so všetkými jeho následkami...
@littlefiona ako ste dopadli? 🙂
@ankare boli sme spolu dva roky, ale rozišli sme sa. Dôvodom nebolo ani tak to, že bol mladší, ale rozdielne záujmy, pohľad na veľa vecí a diametrálne odlišné povahy.
@littlefiona istotne ste mali diametrálne odlišný pohľad na svet.... Tú vekovú priepasť človek nedokáže úplne obísť. Ja som v 19 rokoch chodila s 32 ročným typkom. :D no celé zle. Teraz, keď sa spätne pozerám na jeho názory a vnímanie sveta, tak mu rozumiem. Keby sme sa stretli v rovnakej vekovej kategórii, asi by sme si aj rozumeli, keď si na mnohé veci spomínam, tak dnes, ako takmer 30 ročná, sa s nimi stotožňujem a rozumiem čo myslel tým, čo hovoril a ako to musel vnímať. lebo už som tú cestu prešla aj ja. No vtedy som tomu nerozumela, brala som to ako krivdu, cítila som veľký nesúlad. A ten nesúlad tam aj bol, lebo bola medzi nami veľká skúsenostná priepasť. Tieto veľké vekové rozdiely... Málokedy sa stane, že tí ľudia sa naozaj dobehnú. Lebo v 18 tke či 20tke máš iné názory, inak vyformovanú osobnosť, ako v 30tke. Keď už máš 30, tak ten druhý je stále 10r popredu a zasa 30tnik a 40tnik už majú zasa iný pohľad na svet. 40tnik a 50tnik majú iné názory a predstavy. Meníme sa celý život, ovplyvňujú nás naše skúsenosti, zážitky, poznatky, život aký žijeme. A hoci sa nájdu príklady šťastných vzťahov s veľkým vekovým rozdielom, je ich menej ako tých, ktoré stroskotali na "odlišnosti názorov a pováh"... Proste ten starší bude vždy pred nami a málokto je taký, že toho staršieho partnera dokáže dobehnúť a vnímať svet cez rovnakú optiku. Určite ti ten vzťah ale niečo dal, niečo nové ťa naučil a zasa o ďalší kusok vyformoval tvoju osobnosť 🙂 držím palce, nech ten nasledujúci je super vo všetkých ohľadoch 🙂
@elementissa v niečom určite s tebou súhlasím, najmä to vnímanie vzťahu muža a ženy bolo u neho ešte nezrelé, nechcem to detailne konkretizovať. Ako človek bol super, láskavý, obetavý, len som pri ňom mala pocit, že ma brzdí v mojom raste, či už osobnostnom, pracovnom aj čo sa týka záujmov vo voľnom čase. Ďakujem ti za milé slová, dám vedieť či nový partner bude rovesník, ale zameriavam sa tým smerom🙂😉
@littlefiona držím palce, aby si našla šťastie 🍀
@malinka158 je to krasne citat, ze i takto to funguje
@madeline1 Bohuzial uz nefunguje.

@katkati Uplne s tebou suhlasim a uz len dodavam ze staria zena sa prave preto aj viac pestuje a kedze starnu spolu a maju sa radi,rozumaju si,je medzi nimi sulad,tak si ten rozdiel vobec neuvedomuju.Ja mam muza o 9 rokov mladsieho,sme spolu vyse 12 rokov a ked aj stretavame jeho rovesnicky,tak on casto zkonstatuje ze vyzeram lepsie ako oni🤔