icon

Strach z dedičnosti mikropenisu u syna: čo robiť?

lenkaxy23
30. sep 2026

Ahojte,
som 37-ročná žena, manžel má 44. Má vážny mikropenis. Nie nejaký „trochu menší“, ale až extrémne malý. Funkčne to limituje skoro všetko.
Sex s ním nie je klasický. Penetrácia je často nemožná alebo maximálne povrchová. Musíme to robiť inak – viac rúk, úst, hračiek, iné polohy, kde sa aspoň niečo dá cítiť. Niekedy to funguje, niekedy nie. Orgazmus mám, ale nie vždy a nie tak, ako by som chcela. On to vie. Vidí to. Snaží sa, ale je to frustrujúce pre oboch. Nikdy som ho za to nezhadzovala nahlas, ale vnútorne to nie je ľahké. Časom som sa naučila, že intimita nemusí byť len o penise, ale stále je to handicap, ktorý nás sprevádza.
Napriek tomu sme otehotneli. Čakáme chlapca. A tu začína byť poriadne nepríjemné. Lebo ak má otec takýto mikropenis, čo bude so synom? Mám z toho reálny strach. Nie nejaké „hlavne že bude zdravý“, ale konkrétny strach, že zdedí ten istý odpad a bude mať rovnaký životný problém – malý penis, problémy v posteli, komplexy, sťažené vzťahy.
Otázky, ktoré ma reálne trápia:

Existuje reálna genetická šanca, že syn zdedí mikropenis po otcovi? Alebo je to skôr náhoda / hormonálna vec počas vývoja?

Strana
z3
anonym_aacea9
•
30. sep 2026

Sme otehotneli.

minenkaa
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 mňa tak zaujíma prečo si s mužom s ktorým miesi spokojná

kp7333
•
30. sep 2026

odpad???

moonlight1210
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 co ti povedali u gynekologa? Nie zeby sa specializovali na dedicnost, ale niektore otazky zodpovedat vedia. Alebo ta nasmerovat na spravnych odbornikov, kde to mozes diskutovat.

billy_jean
•
30. sep 2026

Zisťoval manžel počas života príčinu? Napr. porucha tvorby testosterónu, porucha premeny testosterónu na DHT, porucha účinku androgénov, porucha hypofýzy resp. hypotalamu, porucha vývoja semenníkov .... Otec svojmu synovi odovzdáva Y chromozóm, takže ak je príčinou ochorenie nachádzajúce sa na Y chromozóme, môže existovať priama otcovsko - synovská dedičnosť. Mnohé genetické príčiny mikropenisu však na Y chromozóme nie sú, takže toto sa nedá zovšeobecniť.

reela
•
30. sep 2026

Ako zalezi na dovode, preco ma manzel mikropenis

anonym_ddaff1
•
30. sep 2026

Odpad hmm . Ani sa nebudem pytat, naco si s nim..

anonym_236f57
•
30. sep 2026

penetracia?

andrejkap123
•
30. sep 2026
@billy_jean

Zisťoval manžel počas života príčinu? Napr. porucha tvorby testosterónu, porucha premeny testosterónu na DHT, porucha účinku androgénov, porucha hypofýzy resp. hypotalamu, porucha vývoja semenníkov .... Otec svojmu synovi odovzdáva Y chromozóm, takže ak je príčinou ochorenie nachádzajúce sa na Y chromozóme, môže existovať priama otcovsko - synovská dedičnosť. Mnohé genetické príčiny mikropenisu však na Y chromozóme nie sú, takže toto sa nedá zovšeobecniť.

@billy_jean jej toto je aká super odpoved 🙂

anonym_11d9b4
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 chapem az na to slovo odpad, to bolo fakt hnusne 😖 ano asi zdedi.

anonym_16309e
•
30. sep 2026

micropenis je normalna diagnoza, a ano je mozne, ze to po manzelovi zdedi.. ja len nechapem, preco si s takym chlapom.. ale asi ma ine kvality

anonym_acc9e8
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 Mikropenis sa zvyčajne priamo nededí po otcovi, pretože je najčastejšie spôsobený prenatálnym nedostatkom testosterónu alebo hormonálnymi problémami počas vývoja plodu, a nie jednoduchým priamym genetickým prenosom.

Teraz je tu uz v "tvojich rukach" ...

Skus dosiahnut zvysenu hladinu testosteronu pocas tehotenstva, napr. sportom?

Chapem ta,ale ked ste sa na to spolocne dali, tak prvorade je, aby bol zdravy. To ostatne mu uz vysvetlite, ved sama vidis,ze sa to da...

ivicatolic
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 ako si tvoj manžel našiel teba, tak si chlapec nájde dievča .... možno chlapca.... možno psa.... možno bude sám..... koniec hlásenia 👁️👀👁️👉

anonym_1361f0
•
30. sep 2026

Podla mna je to zase ten isty autor co pravidelne pise o svojom mikropenise. A casto to pise ako, ze to pise jeho zena. Minule tu aj foto dal. A ze ich syn videl jeho mikropenis. Teraz vymyslel, ze cakaju dieta. Vacsinou zalozi aj 2-3 diskusie v jeden den. Mozeme cakat, co este dnes zalozi za diskusiu 😀. Jasne zena pise o muzovom penise, odpad.

anonym_a33cf4
•
30. sep 2026

Môj syn ho má taký maličký, neviete si predstaviť , ako strašne ma to trápy.stale rozmýšľam či si niekoho nájde alebo bude sám, strašne si prajem , aby bol v živote šťastný

anonym_aacea9
•
30. sep 2026
@anonym_1361f0

Podla mna je to zase ten isty autor co pravidelne pise o svojom mikropenise. A casto to pise ako, ze to pise jeho zena. Minule tu aj foto dal. A ze ich syn videl jeho mikropenis. Teraz vymyslel, ze cakaju dieta. Vacsinou zalozi aj 2-3 diskusie v jeden den. Mozeme cakat, co este dnes zalozi za diskusiu 😀. Jasne zena pise o muzovom penise, odpad.

@anonym_1361f0 Tiez si myslim.

anonym_86ada1
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 kto ešte otehotnel okrem teba? Nejaká jeho frajerka?

anonym_aacea9
•
30. sep 2026
@anonym_86ada1

@lenkaxy23 kto ešte otehotnel okrem teba? Nejaká jeho frajerka?

@anonym_86ada1 Tiez som zvedava, ze kto este😄 vidis, mikropenis a aky sikovny🤣😂

lenja1
•
30. sep 2026

Niečo moze byt dedične ale aj nemusí. Skor by som to videl na ten testosterón počas tehotenstva že to môže ovplivnit. U malého chlapca nič nezistis kedže rast sa zastaví cca v 17-18 rokoch života. Minule manželku tiez toto napadlo že sa jej zdá že synček je menší. Tak som že on má čas že nech to nerieši alebo ak tak sa môže opýtať na prehliadke. Ale neviem či sa toto dá riešiť skôr nie. Ja budem dufat že toto zdedí po mne 🤣 je to taka nekonečna tema ale ako vidím chlapov to dosť trápi a ženy si na tom čoraz viac zakladajú.

anonym_86ada1
•
30. sep 2026
@anonym_aacea9

@anonym_86ada1 Tiez som zvedava, ze kto este😄 vidis, mikropenis a aky sikovny🤣😂

@anonym_aacea9 😄😄

anonym_f30242
•
30. sep 2026

Ešte niekto, kto neverí čerstvým nickom s takýmito témami?

anonym_27d53a
•
30. sep 2026

Velmi hnusne si napisala, ze odpad 😕 to akokeby mas letisko na hrudi a tvoj muž povie o tvojich prsiach, ze mas na hrudi odpad. Ach.
Maju partnerky aj muži s mikropenisom, aha ved ty si živý príklad. Mala som frajera, ktory mal penis ako moj malíček na ruke ( som chuda a utla) on statný muž, sex sice biedny, ale vedel to uhrať. Bolo mi ho luto. No ale ma manželku a deti, jeho zena o nom vsade rozpráva, ze je to naj muž na svete vo vsetkom.
Ozaj, citala som, ze vakuuova pumpa troska pomoze, neskúšali ste?

anonym_930609
•
30. sep 2026

Ja mam dvoch vnucikov a ako malicki mali kazdy inu dlzku penisu. A su od toho usteho otca. Teraz netusim, ako sa vyvijaju a nepovazujem za potrevbe sa to ich rodicov pytat.

anonym_432984
•
30. sep 2026

Syn bude mať rok a má ho uz cca. 5 cm v kľude. Žene sa zdá byť veľký, podľa mňa je v pohode. Len dúfam, že nebude mať v dospelosti veľký chobot, lebo to môže ženám tiež vadiť.

danica2711
•
30. sep 2026

to všetko si si mala rozmyslieť pred svadbou, resp. predtým, než "ste otehotneli". Je jasné, že to je pre teba problém, o čom svedčí aj výraz "odpad" - ale asi má zlatú kreditku... No čo už, tvoja voľba. A syn to môže zdediť, aj nemusí, to ti teraz nikto s istotou nepovie

ivik4
•
30. sep 2026

Autorka isto napise ze je stastna , preto je s nim, no zaroven jeho penis nazve odpad

2691
•
30. sep 2026

@lenkaxy23 nechápem, prečo to riešiš.Da sa to nejako ovplyvniť, keď sa tým budeš stále zaoberať? NEDÁ ! Tak si užívaj tehotenstvo a teš sa. Už teraz vieš, že to bude chlapec a pipíka má už teraz normálneho vzrastu keď mu ho doktor objavil.
No a keď zdedí po tatovi , tak si nájde takú ženu ako ty a bude mu to tolerovať.
Nechaj všetko tak, všetko bude ok🤡

magdalienka11
•
30. sep 2026
@moonlight1210

@lenkaxy23 co ti povedali u gynekologa? Nie zeby sa specializovali na dedicnost, ale niektore otazky zodpovedat vedia. Alebo ta nasmerovat na spravnych odbornikov, kde to mozes diskutovat.

@moonlight1210 ako jej to pomôže?

moonlight1210
•
30. sep 2026
@magdalienka11

@moonlight1210 ako jej to pomôže?

@magdalienka11 naozaj sa pytas, ako jej pomoze rozhovor s odbornikom z klinickej genetiky napriklad?

sisska96
•
30. sep 2026
@anonym_ddaff1

Odpad hmm . Ani sa nebudem pytat, naco si s nim..

@anonym_ddaff1 určite má prachy

Strana
z3