Svoju manželku nemilujem

7. okt 2022

Mile mamicky,

taká tema na úvahu.. som ženatý, mám deti.. no nemilujem svoju manželku.. milujem niekoho iného, už niekolko rokov.. láska, vášeň, motyle v bruchu, porozumenie.. stale, aj po tych rokoch.. boli medzi nami aj hádky a nedorozumenia, ale prehrmeli.. o domácnosť sa starám, manželku mám rad a vážim si ju.. ona ma miluje, aspoň to tvrdí.. ale vydiera ma.. vydiera ma citovo a deťmi.. chce docieliť aby som ju znova miloval..ale to sa neda.. kto zažil, pochopí.. snazi sa, ale už je neskoro.. dlhodobo sa o seba nestarala a odmietala ma.. sex tak 3-4x do roka.. rodinu neopustím ale srdcu neviem rozkázať.. stalo sa, nič som nejvyhladaval, ani to nebolo mojim cieľom.. . a tak sa pytam, nie je láska sebecka? Manželka chce aby som ju miloval (vydieraním cez deti, že s nimi odide, si vynucuje aktivity a p.).. lebo ona miluje mna.. nie je to tak, že ten kto miluje mal by chciet stastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli (ak je to teda prava láska)? Prečo vydiera? Aj keď začnem pre nu robiť nejaké veci, nikdy to nebude úprimne a ona to bude cítiť..

khuliniova
7. okt 2022

Možno zo zúfalstva.. Že jej nieje opätovane to co citi ona... Rodinu neopustis ale myslíš, ze vaše deti co nevidia a necítia alebo casom nebudu, ze zotrvavate vo vztahu v ktorom nieste statni?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
retep00
7. okt 2022

Určite to robí zo zúfalstva a ani sa jej nečudujem, ak sa o seba prestala starať po pôrode a odmietala sex, lebo bola unavená... A ty si si hneď našiel milenku. Ona má mať pre teba pochopenie, lebo ťa miluje? Ty si to pochopenie pre ňu nemal, bol si neverný, na to neexistujú žiadne ospravedlnenia. Asi chce ten vzťah udržať ani nie tak kvôli sebe, ako kvôli deťom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimi2120
7. okt 2022

Ja by som ta na mieste tvojej manželky pustila k milenke, nech ti pár týždňov milenka perie, vari, umýva po tebe záchod. Hneď by bolo po motýľoch v bruchu.

lentilka78
7. okt 2022

@mimi2120 myslíš, že to je istota?
Nič nie je len čierne a biele a toto je presne názor ktorý sa rád spomína v súvislosti s podobnými situáciami...
Možno keby ho pustila na tých pár týždňov k milenke, už by sa nevrátil lebo by zistil ze je mu tam lepšie....

lentilka78
7. okt 2022

Môj názor na toto je, že keď to trvá už niekoľko rokov, len tak sa z toho nevymotas...A niekedy jee lepšie ísť podľa mňa od seba keď vzťah nefunguje lebo takto trpis ty, trpí tvoja manželka, trpia vaše deti a trpí aj tvoja milenka.... Deťom sa môžeš venovať rovnako aj po rozvode...

autor
7. okt 2022

@mimi2120 s radosťou by to robila;)

wheel
7. okt 2022

Vydieranie je bezna zenska praktika, to vitaj v realite. Ak mate deti, tak si s tebou moze robit co chce a vacsina zien to uspesne vyuziva. Alimenty, vycitky o svedomi, o rodine atd. Ale ze vztah pokazili oni na to sa zabuda. Popravde, neviem ake mas stare deti ale pozeraj v prvom rade na seba a ak sa so svojou zenou necitis dobre a si si isty tym, ze sa s tym neda nic robit a ze pricinou rozpadu nie si ty tak sa za to necit vinny.

A to este pockaj co pride keby ste sa rozvadzali, take veci by na teba popisala sudu, ze sa ti oci prevratia. Ponahravala by si ta, konverzacie vytlacene atd. Rataj s tym ked budes chciet odist. Co mas robit ti neporadim ,len ti poviem ze rozmyslaj velmi opatrne a strategicky lebo kazdy tvoj krok bude v pripade rozvodu sudeny a otoceny tak, ze si chrapun.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
7. okt 2022

Si ženatý chlap a máš deti a milenku, tak sa rozhodni co chceš. Bud rodinu alebo milenku a nie sedieť na dvoch stoličkách ako pubertiak. A potom sam uvidíš ci by to s radosťou robila, lebo ono sa vždy všetko zdá pekne a dokonale, keď tam nie je realita života.

777januska777
7. okt 2022

@wheel príčina rozpadu nie je on? Fu ha takže ty asi nepoznáš také niečo, ze vždy sú za tým dvaja však? A nie nie je to žena a svokra ako v tom vtipne, ale muž a žena. Obaja.

autor
7. okt 2022

@zoro9836 styk odmieta po porode, ine aktivity teraz chce.. predtým nechcela..

ketinecka
7. okt 2022

Preco zostavas v nefungujucom vztahu? Ak kvoli detom, tak to nie je ta spravna vyhovorka. Deti su flexibilne a situacii sa prisposobia, otcom im zostanes nadalej.

lentilka78
7. okt 2022

A manželka vie ze sa s milenkou stretávaš ? Ci je to tak, že to robíš potajomky...
Nepýtam sa v zlom, len ma to zaujíma, snažím sa do toho vžiť z rôznych pohladov

A ešte ma napadlo? Co na toto všetko tvoja milenka? Stačí jej to? Myšlienka ze doma sa tvaris ako "šťastná rodinka"...a pritom jej vyznávas lásku?
Ale každopádne, otcom svojich detí budeš vždy... Na tvojom mieste by som šla za srdcom...

zuzana9393
7. okt 2022

Mozno to nie je jej sebectvo, lenze tak ako by chcela aby si ty bol stastny, chce aj aby boli stastne vase deti. Preto ta chce udrzat pri sebe

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrymotyl8
7. okt 2022

@lentilka78 Po kedy je manželka je aj milenka, ak nie je manželka nie je už ani milenka🤣

modrymotyl8
7. okt 2022

Hej s radosťou by to robila pár týždňov, a potom by ťa ešte s väčšou radosťou poslala naspäť k žene.

ketinecka
7. okt 2022

@zuzana9393 laska sa neda vynutit, nemyslim, ze je to zo strany manzelky "pre dobro deti" ale bohuzial pre vlastne ego, raz to fungovat prestalo, ci chybou jedneho ci oboch, nema vyznam vracat sa do minulosti a hladat "vinnika" treba riesit pritomnost
pre autora: musis sa sam rozhodnut, ci z tohto vztahu chces odist, alebo budete este roky trpiet obaja pri sebe

moonlight1210
7. okt 2022

Kolko rokov maju vase deti?

kitycat
7. okt 2022

Nechali ste vas vztah vyhnit natolko, ze teraz ty mas milenku a ona ta vydiera detmi...

Ta najstarsua vyhovorka, preco neodist s nefunkcneho vztahu je "kvoli detom".. A co z toho maju? Davno ste mali byt odluceni az rozvedeni..

Tie deti uz nebudu uplne male

h2
7. okt 2022

Píšeš, že manželka ťa vydiera cez deti, že s nimi odíde. Prepáč, ale ako ináč čakáš, že to bude riešiť? Je logické, že keď vzťah dvoch ľudí skončil, tak sa rozídu. O deti tým predsa neprídeš. Len už nebudeš s nimi každý deň.

lucilaines
7. okt 2022

Tak po prve ty si si svoju manzelku raz vzal za zenu, asi si ju aj ty teda miloval a sluboval jej v dobrom aj v zlom. Ak tvoja manzelka sa prestala o seba starat a este a nemala chut na sex, spytal si sa preco? Mala na to staranie sa cas a energiu? Poskytol si jej priestor? Staral si sa o deti, pomahal v domacnosti, mohla si odskocit kadernicke, na manikuru, kozmetiku, bez toho aby si jej vycital cas co musis byt s detmi ty pripadne peniaze co na to minie popri rodicaku? Ked ste niekam isli von ako rodina, nachystal si deti, pobalil veci, aby ona mala cas sa o seba postarat a nahodit sa? Ak celu noc vstavala k dietatu a vecer od unavy padala na hubu takze oholit si nohy a sexovat s tebou prodte uz nevladala, pomohl si nejako? Isiel si ty uspat dieta, povedal si jej laska, oddychni si j sa o vsetko postaram, nech sa mozme vecer venovat jeden druhemu? Toto si zodpovedz a potom budes naozaj vidiet, ci to nie je aj tvoja vina. Plus ak kojila, hormony. Ja som kojila rok a pol a chut na sex som nemala vobec, musela som sa premahat cely ten cas. Akonahle som prestala, tak sa to upravilo. Chvalabohu moj manzel sa o tom dokazal porozpravat a pochopit to a nejako to prezit a nie hned utekat k druhej sukni a este sa lutovat ako mu zena po porode neda. Ak nieco z tohto nefungovalo a ty si bol neverny manzelke v takomto stave, doma na materskej, tak si proste len debil a je to primarne tvoja vina a tvoja manzelka ak o tom vie, je maximalne nasrata, ze si znicil rodinu. Robi co moze, sby ju zachranila a co si mysli, ze je najlepsie pre deti. Kym si zenaty a zijes doma je to tvoja psia povinnost sa o tu rodinu a manzelku starat. Ak nechces, tak bud chlap, priznaj svetu, ze mas druhu, rozved sa a netrap vsetkych. A potom sem o par rokov pridi napisat, aka bude tvoja milenka po porode, ak nahodou spolu budete mat deti. Aby ta nahodou realita neprepleskla opat. Plus co akoze cakas? Ze tvoja manzelka ti necha deti, necha ti milenku, spakuje sa a zmizne zo sveta? Jasne ze s nimi odide ak sa rozidete. Ci ako by si si to predstavoval? To nie je vydieranie, to je holy fakt.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea78
7. okt 2022

Ja to vidim trochu inak. Ved sa rozhodni, na jednom fronte to skonci. Ty nechces riesit, to by si nesedel na dvoch stolickach. Niekomu tym ublizis urcite, tomu sa nevyhnes, si v pozicii, ze ju podvadzas, tej ublizujes uz teraz . Nie je hrdinstvo ani charakter klatit inu a vracat sa domov k zene, este aj to obhajovat moralnym charakterom ze rodinu neopustis a vyhovarat sa na deti a vydieranie. To je alibizmus. A nie je podstatne, kto toto sposobil, kto na koho hodi spinu, vinu, ty mas svoju verziu, ona by poskytla inu a tu svoju. Nikto nie je dokonaly, idealny, kazdy clovek ma chyby a kazdy sa pod vplyvom casu a zivotnych udalosti meni. Ale toto robit a stavat sa do pozicie martyra? Ved si to vyries. V sebe, v prvom rade. Tym pomozes aj sebe, aj rodine, manzelke, detom. Nie zitim vedla manzelky a zaroven milenky.

solange7
7. okt 2022

Na tvojom mieste uz by som bola rozvedena. Tu poznamku o tom, ze by ti milenka s radostou prala a varila nemozes mysliet vazne. Co mas 5? Prat, upratovat a varit si mas aj sam.
Prebiehas od jednej k druhej a nechapem, ako toto niekomu z vas vyhovuje. Okrem toho, ze sa asi citis ako poloboh, ze o teba maju zaujem dve zeny... Bud chlap a neskryvaj sa za deti. Odid radsej prec a nepodvadzaj rodinu.

mandzula
7. okt 2022

Podla mna je uz v tomto stadiu jedno, ci bolo prve vajce alebo sliepka, fakt je ten, ze vztah nefunguje, tak naco ho nasilu drzat. Nelubis ju, bodka. A ci to bude lepsie s milenkou, to zistis az vtedy, ked s nou zacnes zit, ale to je v tomto momente nepodstatne, podstatne je to, ze so sucasnou zenou netvorite funkcnu rodinu - drzi spolu len preto, ze ani jeden z vas nema gule na to, aby to ukoncil.

lucilaines
7. okt 2022

@zoro9836 no ved tak nech sa rozvedie, to je len a len na nom. Ale on byva doma, chodi denno denne domov k zene, ktora sa tipujem stara o celu domacnost a deti, kym on si niekde trtosi u milenky a cuduje sa, ze ona po nom na oplatku chce nejake aktivity. Tak nech sa paci, ked je nestastny, nechce aktivity s rodinou , staci vyplnit jeden papier, dohdonut si starostlivost a spakovat sa k milenke. A nie sa alibistick schovavat za to ze rodinu neopusti.

vanda323
7. okt 2022

To není žiaden trest pre muža keď žena odíde a vezme do sebou aj deti....manželik zaplatí výživné a bodka....
Riešim podobnú situáciu, no ja môjho nijak nevydieram, keď chce nech ide ale aj s deťmi....je budem platiť výživné ....