icon

Svoju manželku nemilujem

7. okt 2022

Mile mamicky,

taká tema na úvahu.. som ženatý, mám deti.. no nemilujem svoju manželku.. milujem niekoho iného, už niekolko rokov.. láska, vášeň, motyle v bruchu, porozumenie.. stale, aj po tych rokoch.. boli medzi nami aj hádky a nedorozumenia, ale prehrmeli.. o domácnosť sa starám, manželku mám rad a vážim si ju.. ona ma miluje, aspoň to tvrdí.. ale vydiera ma.. vydiera ma citovo a deťmi.. chce docieliť aby som ju znova miloval..ale to sa neda.. kto zažil, pochopí.. snazi sa, ale už je neskoro.. dlhodobo sa o seba nestarala a odmietala ma.. sex tak 3-4x do roka.. rodinu neopustím ale srdcu neviem rozkázať.. stalo sa, nič som nejvyhladaval, ani to nebolo mojim cieľom.. . a tak sa pytam, nie je láska sebecka? Manželka chce aby som ju miloval (vydieraním cez deti, že s nimi odide, si vynucuje aktivity a p.).. lebo ona miluje mna.. nie je to tak, že ten kto miluje mal by chciet stastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli (ak je to teda prava láska)? Prečo vydiera? Aj keď začnem pre nu robiť nejaké veci, nikdy to nebude úprimne a ona to bude cítiť..

ropucha6
7. okt 2022

Ak mas pocit, ze je vase manzelstvo nefunkcne a neda sa nic robit, tak sa rozved, neschovavaj sa za deti. Sud predsa rozhodne, komu budu pridelene. Ci cakas, ze manzelka bude akceptovat milenku a nebude od teba nic pozadovat, nebud smiesny. Problemy ste mali riesit skor, v tomto stadiu uz je asi neskoro.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lentilka78
7. okt 2022

@modrymotyl8 to nikdy nemôžeš vedieť dopredu, že by ho poslala naspäť k žene... Predsa ho asi pozná už pár rokov... Tak môže vedieť co ocakavat

autor
7. okt 2022

@moonlight1210 10 a viac

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
7. okt 2022

Popravde myslim, ze tvoja žena ta miluje, ale keby ste nemali deti za tento tvoj úlet by ta pustila k vode. Je to urcite aj kvôli nim preco robi to co robi, ak vie o tvojej bokovke,alebo ako to nazvať. Hlavne, ked di viditeľné nerozhodný chlap, ktorý sa nevie pohnúť. Inak by si sa uz rozvadzal a vyhrážanie by ti bolo smiešne ( a co ked odíde aj s deťmi, ved o to ti ide nie? Alebo chces obe?)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
7. okt 2022

@lucilaines jednoducho spohodlnela, v domácnosti jej pomáham celkom dosť.. a rad upratujem a varim, ale aj ona by to pre mna rada robila..len zle pochopené
@solange7

lucilaines
7. okt 2022

@simca06022011 asi jeho predstava je mat rodinu, od ktorej neodide lebo je predsa vzorny otec rodiny, pred detmi sa tvarit ako milujuci tatko, manzelku ignorovat a najlepsie nech po mne nic nechce, kym som doma, len nech mi urobi veceru, nabali ciste veci do kufra, pohram sa s detmi a idem za milenkou, ktorej zas poviem, ze od rodiny neodidem. On je hrdina a zeny su sebecke. Wth. Manzelke povies, ze chces zostat pri rodine, ona sa teda snazi mat s tebou sex, vymyslat aktivity spolu s rodinou. Vydieranim, lebo inak asi nemas zaujem. Ale ty to vlastne nechces. Tak jej to proste povedz a odid.

autor
7. okt 2022

@ropucha6 staci mi, že bude akceptovať, že jednoducho ju neviem začať milovat, lebo to ona chce.. diskusia mala byt o tom..

nikpa
7. okt 2022

@zoro9836 toto nie je pravda. Človek sa znova nezalubi len preto, že to chce druhý. Vôbec nie je podmienkou, že ak by nemal tú druhú, tak by to išlo...

nikpa
7. okt 2022

Aké staré deti máte? Dokedy chces takto žiť? Myslíš, že tie deti to necítia? Nie vždy je najlepšie riešenie zostávať nasilu

juliastrakovave
7. okt 2022

Napíšem ti pohľad a aj vlastnú skúsenosť. Dlho som bola v sťahy ktorý nefungoval, trápila som sa trpela kvôli deťom no bolo to zle obdobie. Vlastne som nežila ako zvyknem vravieť. Nehľadala som vzťah nič. Neverila som mužom. Potom prišiel môj muž. Začalo to nevinné písanie prv len slušne ohľadom deti a take potrebné vecí. Ja som ani neodpisovala so začiatku lebo koho nepoznám mám odstup a tak. Ale podvedome som cítila že chcem napísať a zistiť čo a ako. Možno náhoda možno osud neviem. Časom sme si začali písať každý deň. Tým že mi ukázal človek že mám právo na šťastie a každý má právo na šťastie tak som sa odkopla a odišla s nefunkčného vzťahu. Zrazu som zistila že bolo zle byť vo vzťahu kde som nebola šťastná, trela som ja aj deti.
Čiže netlačí zbytočne na pílu a nesnaz sa udržať niečo čo už dávno nie je funkčné. Je to len môj názor.
Ja tým že som sa takto rozhodla som našla stastie práve u môjho manžela a áno je to tá osoba s ktorou som si písala. Ukázal mi že láska je o dôvere o tím že človek urobí všetko pre druhého aj nemožné, naučil mňa milovať celým srdcom a naozaj som šťastná že som sa takto rozhodla a išla za šťastím. Ono sa sa skúsiť od začiatku ale v tvojom prípade si myslím že už je neskoro. Deti sú tvoje stále a aj budú tvoje stále ale nebudú šťastné keď uvidia ako sa trápia ich rodičia...

jaskolka
7. okt 2022

V podstate roky žiješ v paralelnom vzťahu. Aj keby, si bol fyzicky verný(neviem ci si, alebo nie) tak duševné podvádzas ženu stále. Sorry, ale ta mňa si zbabelec.
Už vtedy na začiatku si mal byt chlap a urovnať si buď jeden, alebo druhý vzťah.
Miluješ inú, motýle v bruchu salies za ňou. Žena ta "vydiera" a ty trpis🙈. Ale jej si skutočne sľuboval v istom momente vernosť a lásku, kým vás smrť nerozdelí. Manželku si teda nikdy neľúbil? Prečo si si ju potom bral? A keď si ju ľúbil prečo sa to stratilo? Si si istý, že tá"obrovská láska" k inej nie je len to, že je to zakázaná? Lebo na 99,9 %po čase skončíte v tej iste rutine, a už aj rám nebudú len bozky, vášeň a motýle, ale príde bežná realita. A potom co? Zamilujes sa do inej? Ci fakt si myslíš ze motýle, dúhy a vášeň vydržia navždy? Myslím normálne v bežnom vzťahu, kde sa neriešia len sladké stretnutia a kde je lákadlom práve ta príchuť zakázaného.
A ze ona by s láskou ti varila, prala a upratovala po tebe? 😆😆😆Zobuď sa z toho sna. Možno prvých par týždňov, kým by bola eufória, že ste "konečne" spolu. A potom by nastala bežná realita, kde obaja sa majú podieľať na to, aby to fungovalo v každom ohľade

ropucha6
7. okt 2022

@autor, preco by to mala akceptovat v manzelstve? Slubil si jej vernost v dobrom aj zlom, ak to dodrzat nevies alebo nechces, tak bud chlap a odid. Vtedy to bude musiet akceptovat.

zuzana212722
7. okt 2022

Teraz už s tebou chce sex manželka?lebo ak nie ja sa ti nečudujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
7. okt 2022

Tvoja manželka ale toto akceptovat nemusí. Ty si tu “pokazený kus” a ty si ten co to ma vyriešiť/ napravit. Rozved sa alebo si utried priority, bez vyhovoriek.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
7. okt 2022

Tak ak ju nevies zacat milovat, tak sa proste rozved. Cela tato situacia je len tvoja vina. Ak milujes inu, priznaj to otvorene a rozved sa s manzelkou. Necakaj, ze ty jej doma hovoris ze ju nemilujes, ale napriek tomu si tam nasackovany lebo rodina, ona tepi lebo jej chodi domov chlap co ju nemiluje a ocakava od nej obraz peknej rodinky a este sa zdiva ked ona po nom nieco chce na oplatku, nejake aktivity ci co. Napis sem proste ako by si si to prwdstavoval cele ty. Ze budes mat milenkou, ktora sa s laskou bude dalsich x rokov prizerat ako chodis domov za manzelkou. A zaroven rodinu a manzelku, ktora ta bude nezistne cakat doma s vedomim, ze nie je milovana a uz davno mohla aj ona byt niekde inde, ale ty jej stojis za tento pseudo vztah bez toho, aby si t cokolvek vratil naspat? Takto nejako?

janinah
7. okt 2022

Taký život žije len zbabelec a egoista.ktory si nechce uvedomiť koľkým ľuďom dlhodobo ubližuje....žene.milenke.detom aj sám sebe.Za mňa si chrapun a byť tvojou ženou tak tá vykopnem zo svojho života.Muz by mať žiť so cťou.mozno ťažko.ale slušne a nie na dve strany....PS tvoje deti nie sú slepé ani hlúpe.vsetko vnímajú...

cecilia29
7. okt 2022

https://www.postoj.sk/104790/stastne-manzelstvo...

Je skoda ze v dnesnej dobe ludia veci "zahadzuju" a nie "opravuju"

Pamatam sa ze ked som bola dieta, najviac najviac ma mrzelo a najvacsiu krivdu som citila ked sa nesi hadali.

kikaaa444
7. okt 2022

Tak ty ju podvádzas a ona chuda ma ešte hľadať pre teba pochopenie lebo ta miluje tak je jej povinnosť popriať ti stastie 🙄🙄🙄 toto je chore.. prosím ta opustí ju bude tak lepšie i pre ňu

amiaja
7. okt 2022

Tvoja zena s tebou spat nechce ale vyhovuje jej pohodlie ktore pri tebe ma. Sama rozvedena by to mala tazsie a dobre si to uvedomuje. Popravde sa ti necudujem ze si si nasiel milenku. Bola by som zvedava kolko tu pritomnych zien by akceptovalo keby s nimi muz nespaval.
Nic to vsak nemeni na tom ze takto to dlhodobo fungovat nemoze. Deti vyrastu a co? Naco budes so zenou ktoru nemilujes? Mali by ste sa s manzelkou porozpravat a vyriesit to. Ona nech sa uvedomi, a zacne sa chovat ako manzelka. Ty samozrejme ukoncis vztah s milenkou.
Alebo chodte od seba.

hilda08
7. okt 2022

A zas len ten sex…ja som tiez odmietala po porode sex, ale moj muž si nenašiel inú, no netlačil na mna, stale sa ma na to pýtal, rozprávali sme sa, ja som sa snažila zistit preco to vlastne nechcem, ale pýtal sa so záujmom nie so zlostou ze ja zlá zena mu nedám, pretože som chcela, casto som na to myslela ze musim chciet aspon kvoli nemu, ale ked na to prislo tak som proste nechcela…Ale spoločnými silami sme prišli na dôvody a riešenia a fungujeme dalej ako predtym… vztah je o obidvoch… ak si ty rozhodnutý pre milenku nechci od manželky nech to toleruje ze ju nemiluješ…aj ona si zaslúži niekoho, kto ju bude milovať, ty tu svoju uz mas…a deti, no tie najčastejšie musia trpieť a su nevinne…na to si mal myslieť predtym ako namiesto nápravy vzťahu s manželkou si si našiel inú “nepoškodenú”

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
7. okt 2022

Ty si sa uplne zosalel? Pises, ze si so zenou 10 rokov, mate deti a mas milenku xy rokov - to je kolko 4-5? Takze zena ma male deti, bola tehotna a porode, starala sa o deti a ty si zacal fidlit milenku??? Namiesto toho aby si doma pomahal a staral sa, si si chodil vyhodit z kopytka, vypisoval debiliny kym tvoja zena otrocila doma a okolo deti? To si myslis, ze tvoja zena nevidela, ze si chodis spokojny, happy a mala obavy ze niekoho mas? Uprime - ty si dobry debil. Este ju budes zhadzovat ako nemate sex, ako sa nestarala a neviem co vsetko. Tak si mal doma zostat s detmi 2 tyzde, poslat ju na dovolenku, zaplatit chuvu. A nie ty si ides veselo o dom dalej. A ze ta manzela vydiera? To by si bol rad keby ti povedala - ano milacik, chod si fidlit milenku, uzi si to a potom mi posli sms, kedy by si chcel deti, ja ti ich priveziem. ???????????????? Ty si debil fakt.

wheel
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
7. okt 2022

....a vies preco zeny po porode sex nechcu? Lebo su unavene, maju bolesti, strach, pri dojceji napr aj hormony nastavene tak ze ten sex nechcu ....
....a zena ak je kilovana tak kvitne do krasy, zamysli sa prečo ona nekvitla.
.....aktualne som po 3. porode a mam chut ta nakopat do zadku, egoista si tu ty. Skus byt tehotny, nech je ti zle a grcias, potom priberas 1 kg za tyzden, potom ti popuka brucho a urobia sa strie, porod cez maly otvor 3-4 kg dieta pri kontralciach po ktorych sa chceš skriabat po stene, strat vela krvi, vstavaj v noci k dietatu....zopakuj si to s dalsim..zaži hormonalne burky ...a potom bud krasny

osky
7. okt 2022

Kazda minca ma dve strany.
A ak k nej nic necitis,chapem ze nasilu Sa to neda,obzvlast,ked uz mas inu.
Mali ste to spolu riesig hladat moznosti.
Ale lahsie je Sa nechst poblaznit dakxm inym.tvoja zena mohla spravit to iste.bol by si s tym ok?
Neverim!
Ale jedno je iste.

Ja nepoznam jediny ospravedlnitelny dovod na neveru!
Je to vrchol sebectva,bezcharakterneho konania.
Nikdy by som ju netolerovala!