Unavený manžel
Ahojte. Idem pre radu, pochopenie. Manžel má 40 rokov, čiže to nie je žiaden dôchodca, pracovnú dobu takú normálnu, nepracuje fyzicky ale večer je večne unavený. Sex sme nemali ani nepamätám. Dnes po dlhšej dobe prejavil záujem, vytiahol víno, nachystal "hračky" v spálni a kým som stihla okúpať deti tak už bol zaspatý na gauči ( o siedmej 🤨 ). Ja už neviem čo s ním. Neustále vedieme rozhovory na túto tému. Mne to chýba , on tiež koľko krát cez deň napíše, že má chuť, ale príde domov a koniec, hotový zo života, zaspí ako batoľa ešte pred deťmi.. Bol u lekára, tam je všetko v poriadku, fyzicky je tiež ok . Neviem už ako mu pomôcť tú únavu premôcť. Máte nejaké nápady?
A má skontrolovaný testosterón, to sa rutinne nekontroluje? Niečo tam podľa mňa bude..aj keď dnes som čítala, že to, že naša polovička pri nás zaspí je dôkaz, že nás miluje a cíti sa pri nás dobre🤷
Súhlasím so @zobaka
@zobaka on príde domov o pol piatej, leží celý čas, ale spať nechce lebo potom nemôže spať v noci a ráno je unavený. Potom je to začarovaný kruh, z ktorého sa nevie vyhrabať. Ja si tiež dám takú diplomatickú hodinku občas keď to na mňa príde , ale potom zaspím v normálnom čase večer. On ak pospí tak zaspí o tretej 😒
@mdse áno má, to je v poriadku úplne všetko.
Tak naozaj neviem, ako to riešiť keď on nechce..
Aj tak to rieš, nie je to dobré a skúsila by som všetko možné. Nemôže mať nejakú poruchu spánku? Zaveď ho do spánkového laboratória. Možno nespí v noci dobre.
Treba aby siel nieco robit. Vyzen ho na bicykel, alebo zabehat, cokolvek ine, ale sport. Unaveny je z "nicnerobenia". Teda ak je to naozaj tak, ako pises - ze pride domov a nic.
Chyba mu nieco v zivote co ho dobija. A aj ked vas ma urcite velmi rad, ten zivot ho mozno deprimuje. Musi si len najst nieco, co ho nabudi. Vela ludom pomaha sport, ale akekolvek hobby pomoze, cokolvek okrem sedenia v krcme.
@autorka - rozumiem, ja trpim zlym spankom roky a mne dr. odporucal len kratke zdriemnutia do max 20-30 minut, to pomoze a v noci vies normalne zaspat, ono aj po tej 40tke je uz clovek unavenejsi, aspon ja to tak vnimam
@zobaka inak to je pravda, ja spím v noci lepšie, keď si cez deň zdriemnem, ak sa dá aj s dieťaťom a nie som totálne rozbitá a nemám zdvihnutý kortizol. Zdriemnutie mi pomáha sa trochu zrelaxovať.
Treba aby siel nieco robit. Vyzen ho na bicykel, alebo zabehat, cokolvek ine, ale sport. Unaveny je z "nicnerobenia". Teda ak je to naozaj tak, ako pises - ze pride domov a nic.
Chyba mu nieco v zivote co ho dobija. A aj ked vas ma urcite velmi rad, ten zivot ho mozno deprimuje. Musi si len najst nieco, co ho nabudi. Vela ludom pomaha sport, ale akekolvek hobby pomoze, cokolvek okrem sedenia v krcme.
@veselo_neveselo cvičiť chodí pravidelne, ale je pravda, že väčšinou v čase práce málokedy sa kvôli tomu dlhšie zdrží v meste. Možno ho skúsim nalanáriť na nejaké plávanie alebo čo.
Potrebuje sa prebrať nie sadnúť o pol piatej na gauč a čakať kedy zaspí. Pribalila by som mu deti a vyhnala ho na vychádzku alebo na bycikel. Ty si doma zatiaľ uprac, nachystaj večeru aby si už nič nemusela robiť keď sa vrátia, po návrate všetci do sprchy a do postele.
@zobaka inak to je pravda, ja spím v noci lepšie, keď si cez deň zdriemnem, ak sa dá aj s dieťaťom a nie som totálne rozbitá a nemám zdvihnutý kortizol. Zdriemnutie mi pomáha sa trochu zrelaxovať.
@mdse ja niekedy pridem tak vycerpana domov, ze mi je az fyzicky zle a ked si zdriemnem sa zresetujem, doma sa respektujeme v tomto, ked clovek nevladze po praci co ma robit, dni su rozne, ked je viac energie a potom take, ked proste musis zdriemnut, lebo inak sa len clovek premaha a nic z toho
Nemá depresiu? Vtedy človek nevládze
Potrebuje sa prebrať nie sadnúť o pol piatej na gauč a čakať kedy zaspí. Pribalila by som mu deti a vyhnala ho na vychádzku alebo na bycikel. Ty si doma zatiaľ uprac, nachystaj večeru aby si už nič nemusela robiť keď sa vrátia, po návrate všetci do sprchy a do postele.
@januska12323 tak ja mám o takom čase už upratané aj večeru hotovú 😃, ale rozumiem čo chceš povedať.. len to je akurát taký čas kedy aj starší syn príde zo školy, on si tiež chvíľu oddýchne a potom máme úlohy tak na hodinu, o šiestej večeru a potom sa už chystajú do vane a spať. Ale samého ho môžem niekam vyslať nech sa prevetrá.
Alergie nema ?
Alergie nema ?
@1andrea111 nezdá sa mi. A bol aj na psychotestoch nedávnu aj sedenie so psychologičkou mal . Ale skúsim sa ho na to zajtra opýtať, či sa necíti skôr po tejto stránke unavený.
@biglovemom nemá nič diagnostikované.
Depresia? Celiakia? Alergia? Nuda? .....
Pytam sa ,lebo ja som bola dlho Unavena .o 21 som spala .potom Zistena alergia (pel a podobne) odkedy lieky berem sa mi aj energia vratila . Na testy som sla s tym ze ja uuuurcite nic nemam 😂
Pytam sa ,lebo ja som bola dlho Unavena .o 21 som spala .potom Zistena alergia (pel a podobne) odkedy lieky berem sa mi aj energia vratila . Na testy som sla s tym ze ja uuuurcite nic nemam 😂
@biglovemom nad tým som sa veru nezamyslela, my sme doma všetci okrem neho alergici s prejavmi, ale unavený nie sme. Ale možno bude aj tam pes zakopaný, mohol by sa na to obvodnej lekárky opýtať.
Prečo nešukáte cez víkend??
Anemia? Stitna zlaza?
Tak v piatok a sobotu nech si plní manželské povinnosti keď vie že na druhý deň nemusí skoro ráno vstávať .
Treba vymyslieť iný čas na sex .Deti zabaviť rozprávkami zatiaľ.,alebo niekomu občas postrážiť. A chcelo by to predovšetkým oživiť vzťah. Vybaviť stráženie detí (neviem aký majú vek)a občas aspoň raz za mesiac si vybehnúť niekam. A sex mať mimo domova. Pomáha na otuzenie vzťahu aj stereotypu.To je proste aj taký u neho zvyk .Opadne stres a príde únava,lebo si ju môže dovoliť. Aj môj muž od 40tky Niečo predsa musí pomôcť. Lebo pravda je,že po 40tke už je človek viac unavený (zdaleka nie každý) ale je. A veľa aj mladých po 20tke po práci. Testosterónu mužov môže klesať už po 30tke. A pri bežnom vyšetrení to nezistiia.
A nechce sa mi veriť , že muž po 40tke má nejaký únavový syndróm, alebo depresiu. Ja mám onedlho 50! unavená bývam roky ,keďže mávam problémy s krviu,nízke železo .Robila som dlhé roky nočné ,chodili na dvanástky v závode, ale spať som chodila o polnoci aj pred rannou a po 12tke, kým som všetko porobila doma aj polnoc bola.V noci vstávam vyše 20 rokov viac krát na wc ,ale vždy sa dokopem a spravím čo musím a potrebujem .Proste sa premôžem a NIKDY žiadne šlofíky cez deň nemám. Ale oddychujem ,keď som ko samozrejme.A ani kým boli deti malé ani neskôr nebolo také, že o 20.h spím 😀Ale sex sme vždy aj pri deťoch mali a nie v noci.@autor
Keď bol u lekára, kontrolovali aj cukor, aj železo aj vitamín D? Alergie?
To bude stereotyp,nuda,lenivosť 🙈
Za opytanie neda nic 😊
Odkedy zmenili cas, zaspavam kolo 21.hod.😔 vstavam kolo 4,45, ked zacnu pistat vtaci. Som brutal vycerpana. Mne ta hodina velmi chyba. Neviem sa spamatat.
Alergie nema ?
@biglovemom mozu na to posobit aj intolerancie? Krvne testy mam inak ukazkove..
Keď bol u lekára, kontrolovali aj cukor, aj železo aj vitamín D? Alergie?
@morpheuss lebo je unavený aj vtedy. Ale to mu beriem. Víkendy sú u nás náročné. On často robí nadčasy a tie sú oveľa náročnejšie ako bežné pracovné povinnosti a keď je doma tak chce venovať čas rodine , čiže máme nejaké výlety, aktivity a často som tie dni unavená aj ja ..
@sense má robené všetko, čo nespravila obvodná to ho poslala na endokrinologiu. Všetky výsledky má v norme, ešte aj cholesterol a testosterón má na svoj vek "v pohode" ako sa vyjadrili. Jedine na tú alergiu sme sa nezamerali nejako. Tam bude musieť ísť asi skôr k imunoalergologovi nie ?
aspon je preklepnuty od hlavy po paty, ze mu nic nie je 😂 netreba za vsetkym hladat nieco, nemladneme
aspon je preklepnuty od hlavy po paty, ze mu nic nie je 😂 netreba za vsetkym hladat nieco, nemladneme
@zobaka presne 😄 autorka prepáč, radu nemám, len som chcela ze to sa často nevidí aby chlap šiel dobrovoľne niečo takto komplexne riešiť k lekárom 🙂 držím palce nech sa manžel nakopne

nechaj ho poobede zdriemnut na gauci a a v noci bude čuly, my si casto zdriemneme po praci a potom mame energiu