icon

Už rok som v pozícii milenky

28. jún 2023

Už rok som pozícii milenky. Moralistky typu nebuď s ním využíva tá atd nekomentujte. Ja reálne toho chlapa mám rada. On mna tiež. Spoznali sme sa ešte som bola zadaná. Aj on. On stále zadaný je. Ja už nie. Stále ho pri nej niečo drzi. Ja fakt neviem čo keďže viem že je frigidna a bordelárka. Neviem to od neho ale od jej sesternice. Áno budete mi nakladať že ho mám nechať ísť atd ale my sa naozaj mame radi. Majú dcéru a to je gro čo ho pri nej drzi. Neviem a nechcem sa ho vzdať. Ja neviem ako ďalej

hugger
29. jún 2023

@mandzula
Suhlasim ze ak ten vztah skripe mali by to riesit, a rozvod moze byt jednym z rieseni.

Necitim sa byt v pozicii predpisovat im co je v ich vztahu spravne a co nie.

Ku zodpovednosti k dietatu: Pokial vysledkom toho ze ma manzel milenku je ze otec rodiny sa vie v pohode venovat praci a zabezpecit rodinu a je psychicky v pohode aby sa venoval dietatu tak je o dieta materialne aj emocne postarane. Nie je to optimalne ale na detoch sa pachaju aj ovela vacsie krivdy.

Nezabudajme ze v tretine sveta je polygamia legalna a dalsia tretina zije ako keby bola. Nerobme z toho nasho monogamneho krestanskeho Slovenska pupok sveta.

kvetinka75
29. jún 2023

@hugger aká diplomatická obhajoba takýchto chrapúňov. Mne je úplne jedno ako žije zvyšok sveta. J a budem žiť podľa seba a tak aby som bola spokojná v prvom rade ja.

hugger
29. jún 2023

@kvetinka75
Mas pravdu, je vela takych pripadov ale to neznamena ze vsetci su taki. Ak nepozname realitu tohoto konkretneho pripadu nemozeme hodnotit

mandzula
29. jún 2023

@hugger no pozri, zijeme v krajine s urcitym nastavenim, takze logicky by sme mali toto nastavenie akceptovat. Nie som krestan, nie som veriaca, no u mna toto nie je otazka viery, ale moralky a rozhodnutia.
Zaujimalo by ma, ci by si bol takyto zhovievavy aj v pripade, ze by tvoja zena naplnala potreby dietata a zaroven tie svoje v naruci ineho chlapa ako teba.
Hranice su otvorene, komu sa v nasich normach nepaci, nech sa paci, moze ist tam, kde mu to vyhovuje.

viestta
29. jún 2023

@hugger nemozeme hodnotit, ale ty to (ho, ich) tu vehementne obhajujes akoby to bolo normalne. Nie, nie je to normalne, pretoze existuju aj korektne riesenia skripajucich vztahov. Lenze na korektne riesenie treba mat gule. Ale ti chlapi na to gule nemaju, oni maju len vagony vyhovoriek a obhajuju sa donekonecna hlupostami, dokazu zo seba spravit este aj obetavych hrdinov. Pritom je pravda taka, ze su zbabelci a hladaju najlahsiu a najpohodlnejsiu cestu ako "vec vyriesit". Kazdeho chlapa co si najde milenku by sme mali polutovat, lebo on chudak za to vobec nemoze. Bud to doma nema dobre alebo ho nejaka zviedla. Joj, aki su to len martyri. Mali by sme im pomniky stavat...

kvetinka75
29. jún 2023

@hugger nie nepoznáme, vždy vychádzame iba z toho čo napíše autorka , príp. vlastné alebo ,,odpozorované,, skúsenosti

hugger
29. jún 2023

@mandzula
Ak by moja zena mala potreby ktore jej neviem a nechcem naplnit je plne v zaujme mojho dietata (a teda aj mna) aby ich naplnila tam kde vie.

kvetinka75
29. jún 2023

@hugger aký hrdina. Len či by si to tak kľudne bral aj v skutočnosti.

mandzula
29. jún 2023

@hugger ozaj, a nejaku mas?

viestta
29. jún 2023

@hugger vidis, aj tak sa to da (teoreticky). Takze podla tvojej teorie ten hrdina by mal korektne oboznamit svoju manzelku, ze si svoje potreby chodi naplnat inde. Mal by mat na to gule. Je otazka ci jeho manzelka vie o tom, ze je bordelarka a frigidna. Lebo vacsinou to vie len milenka.

hugger
29. jún 2023

@mandzula
mam za sebou 25 rokov monogamie, partnerka ma odstrihla od fyzickej intimity, ja som sa rozhodol neist cestou milenky ale cestou rozchodu. Podstatnym dovodom preco som zotrval tak dlho boli deti.

mandzula
29. jún 2023

@hugger aha, a aj vies, preco sa odstrihla? Malokedy zena muza odstrihne len tak. Pytal si sa jej na dovod? Ja by som s chlapom, s ktorym by som nemohla spavat, nebola, ani 10 deti by ma s nim neudrzalo. Pretoze ked to nefunguje v posteli, nefunguje to vacsinou ani inde, resp. ak to nefunguje inde, odnesie si to prave ta postel. A deti to citia (vlastna skusenost), nemaju dobry vztahovy priklad do zivota, a za to su zodpovedni len a len rodicia, ktori v domneni robenia dobra pre deti realitu vidiet proste nechcu.

hefo
29. jún 2023

@moonlight1210 "Ak milenke "dava" svoju milu, laskavu, zabavnu stranku a doma zene svoju ignorantsku, kriticku, namosurenu, odsudzujucu"

No, ak by to takto bolo, nebolo by to nič prekvapivé. U milenky má len rozptýlenie a zábavu, tak nie je ťažké byť zábavný. Doma zas samý problém a zodpovednosť, tam to už nie je taká sranda. Vidím to na sebe (tú druhú časť, nie že by som mal milenku 😉 )

kvetinka75
29. jún 2023

@hefo asi tak. Máloktorý muž odíde k milenke, pretože tá by mu jeho druhú tvár nemusela trpieť. A išiel by kade ľahšie. U manželky si to môže dovoliť dovtedy, kým to bude ona tolerovať
keby žil s milenkou, časom by to sklzlo do toho istého čo je momentálne doma

toskanka
29. jún 2023

@hefo Veď o to v komentári išlo. Kľudne môže zostať u milenky natrvalo. Bola to len reakcia na komentár, že nie je podstatné, s kým muž spava, ale ku komu sa vracia.

toskanka
29. jún 2023

@mandzula Niektoré ženy odstrihnú muža od intimity z jednoduchého dôvodu, lebo nemajú na sex ako taký chuť, počet detí je splneny a nechcú s tým nič robiť. Chcú naďalej zotrvať vo vzťahu, venovať sa sebe, deťom, kamarátkam, koníčkom. Aj na MK sú sem tam príbehy mužov, ktorí ako hovoria, už spravili všetko, čo mohli, varia, upratuju, nakupujú, aby odľahčili manželku a ona nič. So vzťahom ako takým je žena spokojná, nechce na mužovi nič meniť, len chuť na sex už nemá. Žiadnu inú príčinu to nemusí mať.

mandzula
29. jún 2023

@toskanka v tom pripade pre mna nefunguje jeden z dolezitych pilierov vztahu a nevidim dovod v nom zotrvavat - ani kvoli detom. Moze to fungovat jedine vtedy, ak su so vztahom bez sexu spokojni obaja partneri, co vsak byva malokedy.

nini1978
29. jún 2023

Autorke- spoznali ste sa a boli ste zadaní obidvaja...
Ty si toho chlapa z čisla 2preradila na číslo 1 (nechala si partnera)
On to nespravil.sama si poloz otázku
Dám ti odpoveď - si len číslo 2
(Talafatky že je žena frigidna,sa ti divím,že mu veris,ale teda ok)
Dám ti príklad z môjho okolia .
Muz- rodina deti,veľmi veľmi bohatý chlap,našiel si milenku a mali vzťah 8 rokov ,okolie vedelo ..manželka neviem
Takže nakoniec sa rozhodol,že nechá rodinu(deti už dospelé)
Tá milenka ,teraz už oficiálna partnerka má sakra strach,že sa jej stane to isté... Stále niečo "dopichnut " na tvári,v jednom kuse rieši stále to isté(inak mlada osoba )
Takže áno, má sa ako prasa 🐷 v žite,ale taký život ,to ti poviem...

kvetinka75
29. jún 2023

@toskanka no ale úprimne, koľko je takých mužov? V mojom okolí väčšinou všetko ťahajú ženy. Netvrdím, že muži nepomôžu ale určite nie v takom rozsahu. A zase ak niekto umyje riad alebo vypne pračku a myslí si, že to má byť všetko, no ďakujem pekne. Žena toho okolo detí a domácnosti robí oveľa viac.

kvetinka75
29. jún 2023

@nini1978 v mojom okolí sa väčšina mužov, ktorí po 15-20 rokoch odišli k mladšej milenke zhodla na tom, že ono to už nie je také, ako by to malo byť. Že ten prvý vzťah bol lepší. Pokiaľ bola milenka milenkou - zábava. A k už vzťah, tak už, no čo už. Majú čo chceli. Mnohí to oľutovali ale neskoro.

hugger
29. jún 2023

@mandzula

Neviem. Odolavala aj mojej snahe porozpravat sa o tom, aj moznosti riesit to parovou terapiou. V konecnom dosledku je to jedno, ak keby som poznal preco, nic by to nezmenilo na tom, ze ona nevidela dovod to riesit a situaciu musim riesit sam.

toskanka
29. jún 2023

@mandzula Jasné, že ide o nefunkčný vzťah, mne to vysvetľovať nemusíš 🙂. Riešiť to však musí nespokojná strana, inak sa nič nezmení. Bolo to len vysvetlenie toho, že sú aj takéto ženy

mandzula
29. jún 2023

@hugger ja som mala snahu riesit s ex sice iny problem ako sex, co ked odmietol, zhnusil sa mi, lebo mi tym vlastne ukazal, ze moje potreby su mu ukradnute a to bolo zaciatkom konca. Chcem tym povedat len tolko, ze ked je vo vztahu nieco, sex alebo cokolvek ine, co je pre jedneho problem a pre druheho nieco, co nie je ochotny riesit, nie je dovod v tomto vztahu zotrvavat - ci je tam dieta alebo nie.

mandzula
29. jún 2023

@toskanka su, o tom potom, ale nech sa chlap potom nevyhovara, ze vo vztahu ostava kvoli detom a pritom ma milenku. Bud taku zenu bude akceptovat, alebo nech ide o dom dalej aj s kufrom.

kvetinka75
29. jún 2023

@mandzula presne tak, nech dá najskôr do poriadku 1 vzťah a potom nech si hľadá ďalší. A nie sedieť na 2 stoličkách.

viestta
29. jún 2023

@hugger nechcem ti este viac nakladat, ale myslis si, ze ta tvoja obeta zostavat v nefunkcnom vztahu len kvoli detom bola pre deti skutocnym prinosom? Vyrastali v nefunkcnom vztahu, vzali si z neho nejaky obraz, vzor do dalsieho zivota. Mozno taky, ze takto to fungovat nema, mozno, ze takto je to normalne. Ked nefungoval sex nefungovali aj ine veci. Mozno keby si to bol riesil inac, netrapil by si sa bez lasky, mohol si najst spriaznenu dusu, s ktorou by si bol stastny. Stastny otec by im dal do zivota viac ako trpiaci.

kika2565
29. jún 2023

@melanta ani lepšie ste to nevedela napisat..... jedna sa stará... a druhu ma na sex....

kvetinka75
29. jún 2023

@viestta moja bývalá kolegyňa sa rozvádzala s mužom - alkoholikom. A svokra zalamentovala. to kvôli tomuto? Veď ja som mala doma to isté, s tým sa dá žiť, to nie je dôvod na rozvod. No u nej bol a rodina jej muža nechápala, čo stále rieši. Veď to je normálne že otec je opitý, prepjje pol výplaty, nadáva deťom, sem tam struhne zopár faciek.

valeva
29. jún 2023

@kvetinka75 Mimo mileneckého vzťahu autorky - Poznám svokru, ktorá povedala neveste (kamoška), že žene vraj treba občas struhnúť, veď dôvod sa vždy nájde. Lebo bola zvyknutá a bitá alkoholikom a tak syna, ktorý išiel podľa vzoru otca, obhajovala. Ani modriny jej nezmenili názor.

kvetinka75
29. jún 2023

@valeva smutné ale žiaľ aj toto je realita. Veľa ľudí považuje za normálne to, v čom vyrastá. A mnohokrát je to aj násilie