icon

Vekový rozdiel 12 rokov

29. máj 2023

Zdravím, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Iba tie ktoré to majú rovnako alebo aspoň približne. Tie ostatne ma nezaujímajú. Som 5 rokov vydatá za manžela ktorý je o 12 rokov starší. Máme dve deti 4 a 2r. Ja mam 25 a manžel 37. Pred svadbou sme boli spolu 3 roky. Doteraz bolo všetko ok. Chodili sme niekedy na výlet často sme spolu trávili čas cez víkendy. No odrazu on celú nedeľu prelezi, nikde nechce ísť a mne je to strašne ľúto lebo si rozumieme po všetkých stránkach. Len teraz asi začína byť problém s vekom. On potrebuje svoj kľud a pre ležať celú nedeľu. Ja potrebujem deti vziať na rôzne výlety a sama potrebujem aspoň ten jeden deň keď sa dá tráviť mimo domu. Myslíte že je to dočasne alebo sa s tým mám zmieriť ze manžel už jednoducho nebude chcieť nič takéto robiť? Tie co chcete odsudzovať vekový rozdiel ani sem nepíšte.

Strana
z2
otvorena
30. máj 2023

Sme na Tom podobne aj môj chodí každý večer domov a ozaj je to určite záťaž. 🤷Peniažky treba no občas aj vypadnúť niekam . Na si to tak viac užijem keď ideme . Inak chodím stále von sama každý deň s malým a niekedy aj so starším

zuzulka558
30. máj 2023

Ja mam 33 manžel bude mat 45 mame dve deti 10 a 2,, ale teda polezi si len keď príde z roboty aj to málokedy lebo ideme spolu ešte všetci von, raz za čas mame vikend na gauči všetci 🤷‍♀️aj to treba, ale väčšinou sme na výletoch a turistikach, ten ma nakúpené turistické mapy takže nehrozí spat, nejak som ho k tomu doviedla ešte na začiatku vzťahu lebo kino, káva atď ma nebavilo 🤷‍♀️ 😁

dankanka
30. máj 2023

Vek s tym nic nema..ale robit 11h denne by zmohlo aj koňa, nech zvolní tempo..

simca06022011
30. máj 2023

preboha, nechajte ludi aj oddychovat. Chces sa tarat hore dole, chod. Ano clovek co cele dni chodi kade tade, tak proste pride cas, ked ho to prestane bavit, citi sa unaveny alebo akokolvek. A sice tu budu 50tnicky pisat,ako je 37mlady a ma behat cele dni, ale to tak nie je. CLovek ma vediet aj oddychovat, a aj to potrebuje. Aj 20rocny, aj 40 rocny. MOze ho to prejst, nemusi... Tiez moj chlap lietal, cestoval, prislo obdobie ked zapichne auto v piatok vecer pred dom, a nepohne sa aj keby furiky padali. Proste to auto ani citit nemoze... a to napr. za 2roky najazdil s novym autom 150t km, podotykam rodinnym, kedysi... ano ludia sa menia, meni sa ich aktivita, zaujmy priority. ALE nemusi to byt navzdy. NIekedy ma clovek len obdobie, ze sa mu proste nechce.

To ze sa mi nechce trajdat po vyletikoch kazdy vikend, a v klude zaspime v nedelu poobede na gauci, nepovazujem za pohodlnost. Iny den v tyzdni si to dovolit nemozeme. Oba extremy ako cele dni na gauci a aj cele dni mat potrebu byt "hyperaktivny" nevedu k nicomu dobremu.... treba mat dni aj take aj take.

divokykonik
30. máj 2023

Ja mám muža v tvojom veku a ten chodí 6x do týždňa do posilky, je aktívny celkom. Čiže nie, nie je to vekom. Avšak si myslím, že pracovať fyzicky 11h denne a robiť tak dlhodobo je náročné na telo aj na psychiku. Skrátka chce mať aspoň jeden deň voľný, nič nerobiť. Ja ho chápem.

luccija
30. máj 2023

A čo robí?pozerá TV je na mobile?
Neviem mne je takéto posedavanie divné, keď som unavená ľahnem si do spálne a spím, alebo večer zalahnem skôr.Co získa tým, že sedí na gauči ja som neposed, takže tomu nerozumiem.
Skôr by som povedala, že ho to nebaví, že ty potrebuješ výlet, akciu "niečo zažiť, niekam ísť"a on prepínať TV.Mas 2 malé deti ani sa nečudujem, že nechceš sedieť doma.
V sobotu sa vám venuje?ono je to pekné, že si chce oddýchnuť len máš aj ty niekedy čas celý deň len tak hompalat nohami na gauči?

marcellka32
30. máj 2023

Tu nejde o to, či je unavený (každý je po práci unavený, či fyzickej alebo psychickej), ale ide o to, či chce s vami tráviť voľný čas...
Občas vybehni aj sama s deťmi, vráť sa a opis ako bolo super a škoda že si nebol...ak to s ním nehne, tak nie je čo riešiť, nezmení sa

klea1993
30. máj 2023

Určite to nieje vekom tiež mám priateľa o 12 rokov staršieho ja 30 on 42 sme spolu už vyše 3 rokov a je to normálny aktívny chlap ktorý rád chodí na prechádzky a podobne. Áno máva dní kedy sa mu nič nechce ale kto ich nemá. Ja ich mám tiež .

viky173
30. máj 2023

Vekovy rozdiel 12 rokov nie je tak vela, moj manzel je trochu strasi od toho Tvojho, no ma viac energie ako ja a to vstava dokonca skor ako ja... tiez chodi do prace, stara sa o dom, obcas zbehne nakupit, tiez zvlada lepsie vikendove vylety, turistiky ako ja 😀 Cize fakt si nemyslim, ze by v 37 rokoch bol clovek tak stary, ze by uz nic nevladal a len by lezal na gauci.
Moze byt viac dovodov, preco je tomu tak.
1. Bud ma nejake problemy psychicke, mozno ma depresie, nedari sa mu v praci alebo je len unaveny zo stereotipu, z deti. Mohol by pomoct nejaky vikendovy pobyt, kde by ste zasli len vy dvaja, ako dakedy. Mohlo by ho to nakopnut.
2. Moze byt taka povaha - introvert, potrebuje viac casu pre seba, a tym, ze prisli deti, tak je doma hluk, chcu s nim travit cas, tak mu zostava menej casu pre neho.
3. Alebo moze mat fyzicke problemy, napr. mozu mu chybat vitaminy - magnezko, zelezo (skor u zien)... na toto treba krvne testy.
Cize skor si sadnite a uprimne sa porozpravajte, ako sa ma, ako to vidi, citi a podla toho sa rozhodnite, co dalej. Drzim palce 🙂

petrahl
30. máj 2023

To, že chce preležať víkend určite vo veku 37 rokov nie je vekom😄😄😄.

dankanka
30. máj 2023

@viky173 alebo pracuje fyzicky a s ludmi..vtedy pzaj nemas chut aspon jeden den v tyudni nic robit a nikam ist..

Strana
z2