icon

Veriace ženy: Prečo sex pred svadbou?

28. dec 2023

Som veriaca a myslela som si, ze budem cakat do svadby. Avsak teraz (24 rokov) som si povedala, ze som cakala dost dlho, dlhsie ako vacsina veriacich zien, ktore poznam, a mala som sex s muzom, ktory sa mi paci. Pravdepodobne to nebude muz, ktoreho si raz vezmem, proste som mala sex, chcela som vidiet anatomiu muza nazivo a lakalo ma to vyskusat si to. Stratila som trpezlivost, za moje dlhorocne cakanie mi panbozko neposlal z neba ziadneho princa na bielom koni, a tak som si povedala, ze kaslem na to, zbytocne cakat. Veriace zeny, ako ste to mali vy? Preco ste sa rozhodli necakat do svadby? Ked som bola mlada, vsetky veriace kamaratky vraveli ze budu cakat, teraz väcsina z nich to ma za sebou,. Zaujima ma to, ze preco sa niekto zrazu rozhodne necakat?

Strana
z7
yoxinka
29. dec 2023

@medda_beda
Ale veď ja to tu dookola píšem, mne je úplne jedno, kto kedy má sex, či pred svadbou, či po, či má 5 sexuálnych partnerov, či jedného a ani sa nehádam za svoju pravdu, ale píšem, že to ide aj tak, že dá sa mať sex aj po svadbe a je to OK. Poznáš niekoho, kto mal sex až po svadbe? Osobne, nie že si o tom počula, že existujú? Ja takých párov poznám desiatky. Sú to všetko veľmi pekné, spokojné, šťastné vzťahy. Normálne majú sex často, nie len na plodenie detí, všetko funguje, pinďúr akurát na veľkosť vagíny 🤷‍♀️.

bbshop
29. dec 2023

@euka210 tak tým pádom to nie je hlúposť..potvrdzujes, že rozum mal čo robiť a zase 2 roky nie sú až tak vela 🙂 2 roky sú málo..ale sú páry, ktoré necítia vôbec nič a ohranicia to svadbou, kt.pride o 10 rokov..takí nemajú problém vydržať aj dlhšie, keď túžba tam nie je a nerobí im to problémy dodržať to

yoxinka
29. dec 2023

@j_m
Pozri, mne je úplne jedno, kto mal kedy sex, či pred svadbou alebo po a koľko mal sexuálnych partnerov. Každý nech robí, ako uzná za vhodné, lebo každý sme iní a máme iné nastavenie a je to OK. Ale všeobecne tu panuje názor, že pokiaľ mal niekto sex po svadbe, automaticky to musí byť oničom, automaticky nevie o čo prichádza atď. A keď ja napíšem, že je to ok, lebo som si to zažila, tak buď klamem alebo si len namýšľam, že mám kvalitný sexuálny život 🤷‍♀️. Prípadne, som sama v celej galaxii a super mega výnimka. Ja poznám desiatky párov, ktoré mali sex po svadbe, lebo som sa v určitom období života pohybovala v kruhoch, kde to tak proste bolo nastavené. Sú to naozaj veľmi pekné, štastné a naplnené manželstvá s normálnym sexuálnym životom, kde tých ľudí sex teší, užívajú si ho a majú ho lebo je to pre nich radosť, nie len preto, aby mali deti. Ja plne rešpektujem rôzne postoje, z nikoho sa nevysmievam, nad nikoho sa nepovyšujem, nikoho neurážam. Nezaslúžim si takýto rešpektujúci postoj aj ja? 🤷‍♀️

j_m
29. dec 2023

@yoxinka áno, súhlasím s Tebou a “mrzia” ma i všelijaké urážlivé či súdiace názory… Osobne som sa zapojil len z určitých dôvodou (ináboženstva, logiky, tela, mysle) a i preto píšem čo píšem, skôr ako formu zamyslenia či otázok… Samozrejme, že rozhodnutie každého človeka je individuálne a osobne ja ho rešpektujem… Osobne som za “strednú” cestu a mám dojem, že ľudia viacmenej idú z extrémov do extrémov (aj pri rozhovoroch…). Hmm
Všetko dobré

yoxinka
29. dec 2023

@j_m
Ja som pre kresťanov zlý kresťan, lebo som s chlapom pred svadbou bývala a tým spôsobila pohoršenie a robila som s ním nejaké veci, ktoré sú cez, pre nekresťanov som pomaly fanatik, lebo som mala sex po svadbe. Keď toto nie je stredná cesta, tak neviem 🤣🤣🤣.

derdia
29. dec 2023

Viera je omnoho viac, ako otazka sexu pred svadbou...ale to sa da vediet, az ked sa clovek stane nazoaj veriacim.

j_m
29. dec 2023

@yoxinka 😃 viem to a som rád, že to vieš tiež 😉 a s tou strednou cestou si si to dobre “prispôsobila” 😂😉

medda_beda
29. dec 2023

@yoxinka Nepoznám nikoho takého len ženy ktoré ostali so svojím prvým a teda aj tí muži s nimi.
Po svadbe nemal nikto v mojom okolí prvý sex.
Ono je to práveže pekné keď sa tak dvaja nájdu.

subartic
30. dec 2023

nie som veriaca , mala som sex pred svadbou , nemala som jedného patnera, ale mala som a mám kamarátky ktoré sú a boli v rôznych kresťanských zoskupeniach . A je tam aj mnoho mladých mužov ktorí sa rozhodli pre čistotu pred vstupom do manželstva , sami , dobrovolne , z vlastného presvedčenia. Takže nie sú to len ženy ktoré si " fanaticky " chránia svoju panenskú vagínu ale sú tam aj mladí muži a nie je to žiadny mužský odpad, normálni mladí muži ktorí chcú túto intimitu zdieľať za svoj život len s jednou ženou . Ženy nie su frigidné , muži nie sú impotentní alebo asexuálni , ale takto sa rozhodli . Zvyčajne si nachádzajú partnerov v tomto okruhu , berú sa medzi sebou a majú normálne kvalitné manželstvá so všetkým čo k tomu patrí , teda aj so sexom . Majú jedného partnera a stačí im to , vyhovuje im to, nepotrebujú skúšať ďalších a ďalších . Ako ja chápem že pre mnohých nepochopiteľné , ale ani skúšanie 5, 10 chlapov/ žien vám nezaručí že manželstvo vydrží a že bude pevné , často krachú prechodené vzťahy kde sa skúša donekonečna .
Tak títo nesexujú , ale aj oni randia , držia sa za ruky, vedú dlhé rozhovory, preberajú rôzne témy , do manželstva idú v podstate dokonale spoznaní a často to trvá aj viac rokov, len tú jednu vec si nechávajú po svadbe. Aj tieto páry vstupujú do manželstva hlboko sa milujúci , rešpektujúci a podľa mňa tá túžba po tom druhom je dokonale vybičovaná .
Moja babka sa vydala za môjho deda po troch týždňoch ako sa dohodli ich rodičia , ani deda nepoznala, lebo bol z inej dediny . Dvakrát ho videla pred svadbou a manželstvo ako povedala bolo dobré , a časom aj láska prišla ( jej slová ) , dedo bol pracovitý , k babke sa pekne choval a splodili 8 detí . Jej rodičia ( moji prarodičia ) by ju nedali len tak hocikomu . Takže formy vstupu do mnaželstva alebo partnerstva sú rôzne a každému vyhovuje niečo iné , niekto potrebuje mať za svoj život viac partnerov lebo by sa cítil ochudobnený , niekomu stačí jeden , niekomu jeden a sex až po svadbe a niekto radšej volí vzťah ktorý je založený na rozume a aj tak prežije dobré a kvalitné manželstvo .

yoxinka
30. dec 2023

@subartic
ĎAKUJEM!!! Konečne niekto z opačného brehu s otvorenou mysľou. Presne, sú to aj muži, ktorí mali sex až po svadbe, nechápem, čo tu každý rieši len ženskú vagínu 😬.

pipistrel13
Autor odpoveď zmazal
blah24
30. dec 2023

@barbora0308 tak kdyz zkusi jen jednoho tak ani nezjisti ze by to mohlo byt lepsi 😀

yoxinka
30. dec 2023

@blah24
Mám úžasného manžela. Je milujúci otec a skvelý partner. Venuje sa rodine a robí s deťmi veci, o ktorých tu na koňovi 80% žien len sníva (bežne je s nimi sám - s troma, chodí nimi na výlety, učí sa s nimi …), mňa podporuje vždy, keď si vymyslím nejakú srandu, mám pri ňom kopec času na sebarozvoj, záľuby, kamošky, cvičenie, hocičo … Môj muž má svoje záľuby, ktorým sa venuje a svoj okruh kamošov, s ktorými trávi čas, nie je to žiaden sprostáčik podpapučový, je veľmi úspešný v práci. Máme skvelý a rešpektujúci vzťah a ľúbime sa každý rok viac. Máme 40 rokov, 3 deti a sex máme niekoľkokrát do týždňa a nie, nie len po tme pod paplónom v misionárskej polohe a áno, užijeme si to poriadne obaja, nie len on. Prvý sex sme mali po svadbe … PREČO by som mala pri takom skvelom chlapovi skúšať iných????

karolinakr
30. dec 2023

@yoxinka ty si vyhrala ako sa hovori loteriu, viem to aj z inych prispevkov, že ste si s mužom klapli..Na tvojom mieste ozaj nie je nutne menit zlato za slamu a dobre je, že si to uvedomuješ..Niekto iny by už možno skušal inde..Vidiš, Pan Boh ta musel mat velmi rad, zas neverim, ze každy stretne toho praveho na prvu šupu..Mam aj sesternicu, ktorej sa takto zadarilo..

yoxinka
30. dec 2023

@karolinakr
Vieš koľko ja takých párov poznám? Nespočítam ich. Mňa isté obdobie formovalo kresťanské spoločenstvo, z ktorého vyšlo DESIATKY párov a 90% z nich to má takto ako ja. Ja som to dlho vnímala ako normu, ako niečo, čo má každý tak … až časom, ako sme založili rodinu, presťahovali sa a začali fungovať aj s ľudmi mimo tento okruh, uvedomila som si, že norma je niečo iné.

blah24
30. dec 2023

@yoxinka ja nerikam ze to nemuze vyjit ale v dnesni dobe tomu nejde moc uverit. Mela ste stetsi na chlapa.

euka210
30. dec 2023

@bbshop 2r v 20r je malo, ale okolo 30r to uplne staci, ked vies, co a koho chces 😉

mmoni89
30. dec 2023

@yoxinka suhlasim s tebou
Tiez ppznam vela takychto manzelstiev ,krasnych .Nemyslim si ze je to vsetko len o tom,,mala som stastie ,,

j_m
Autor odpoveď zmazal
j_m
30. dec 2023

🤔… 🤔 …zareagoval som predtým tu na vetu: “a nič im v sexe nechýba” s odpoveďou: len ma napadlo, že ako to “vedia”?… kedže iného nemali (ku tomu sa ale teraz nevraciam).
Niečo iné: mal som pár vzťahov pred manželstvom i s sexom a nie preto, že som “skúšal” ako sa to tu “nesprávne” formuluje, ale preto, že sme chceli spolu normálne žiť (každý sme iný, nevyšlo). Potom sme sa spoznali s manželkou a po polročnom i bývaní sa zobrali a mali pekné manželstvo 25 rokov (cca 10 r. som bol zaľúbený) bez detí, kde prevládali samozrejme i povahové a rozumové prvky. A nie, nebolo to o norme, šťastí, nadprirodzenom atď. Bola to cesta, prirodzená, slobodná, neobmedzovaná…
Pekný dník

subartic
30. dec 2023

@j_m mnoho z nás nevyskúšalo drogy a mnohým z nás v živote nechýbajú ani bez vyškúšania. Nie každý túži po análnom sexe a trojke , alebo sado maso , skákanie z lustra na penis , alebo prezliekanie do kostýmčekov. Niekto má rád klasický sex s obmenou polôh a nelákajú ho tieto praktiky . Niektoré veci nemusíš skúšať aby si vedel že toto nie , toto nie je pre mňa. A tiež si nemyslím že kresťansky založené manželstvá sa milujú iba po tme v jednej misionárskej polohe , len s vyhrnutím nočnej košele u ženy. To je len mylná predstava u bežne populácie.
Ale ano , ono sa to skúša , či dokážeme spolu žiť tak ideme spolu žiť, či sa zhodneme v sexe , no tak sexujeme ešte pred manželstvom . Jednoducho skúšame či , či či , lebo keby, keby aby sme mohli odísť, neskôr rozviesť sa .

Kresťanské páry zväčša spolu nežijú a ani nemajú sex, takže sa prepájajú cez tú emočnú zložku , spoznávajú sa inak ako bežné normopáry a keď vstúpia do manželstva je to pre nich na celý život a nie na ..však keby čosi tak sa rozvedieme, manželstvo nie je pre nich skúška ale doživotný trvalý vzťah v ktorom normálne splodia deti, vychovávaju ich a snažia sa denne sebe hľadať cestu . Nemám to z vlastnej hlavy ani z nejakého môjho osobného prežitku , ale priamo od ĺudí ktorí sa pohybujú v týchto kretanských kruchoch . Za celý ten čas som tam nestretla nikoho fanaticky bigotného čo len sex na plodenie detí , je to nezmysel ktorým žije normopopulácia. Sex oni vnímajú ako radosť, emočné prepojenie cez fyzično dvoch ľudí ktoré je také jedinečné že patrí iba tým dvom ľudom a nebudú sa o tento zážitok vo svojom živote deliť s nikým ďalším, iba s jednou osobou .

Na VŠ som mala spolužiačku ktorá bola veriaca , jej priateľ bol tiež veriaci , študoval však v inom meste a na inej škole , ale často chodil za ňou. Keď som sa jej ja osobne pýtala že ako to zvláda bez tohto telesného potešenia tak jednoducho mi povedala že je to ťažké a náročné ale tak sa rozhodli a je to pre nich skúška. Sex mali až po svadbe, brali sa po škole a dnes su spolu 25 rokov, tri deti a mnohé ženy tu na MK by jej doslovne závideli ako sa pekne nej jej manžel chová a to aj bez toho aby si ju vyskúšal pred svadbou.

Ja osobne to obdivujem , pretože ja by som to nedala .

j_m
30. dec 2023

@subartic Píšeš síce dlho, to však ešte neznamená, že je to ok… v prvom príspevku si spomínala aj mužov (ok, vieme o nich) v spodnej časti “rodičia sa dohodli” (no ďakujem pekne, neprosím)… a tu na začiatku zas extrém (čo som tu spomínal) v pokračovaní (nič čo neviem) a v závere (obmedzovanie vierou)… a MK (to ani nerátam, tam nefunguje a chýba viac vecí)…
Zhrnuté nič moc… 😉

lucyluska
31. dec 2023

Toto je moja skúsenosť. Kresťankou som sa stala v 30tke, na 31 narodeniny som mala prvé sväté prijímanie. Viera v Krista somnou silno zatriasla a zmenila mi život. Môj priateľ mal vtedy 25r. Ja som bola dovtedy promiskuitná, sex som si vedela užiť, ale vždy som chcela byť ľubená, takto som si lásku hľadala. Keď som spoznala priateľa už som zdržovala od sexu, chcela som spoznať niekoho už navždy. Priateľ bol neskúsený, panic. Na začiatku som ešte s ním sex chcela mať...moja viera dostávala prelom keď som s ním začala chodiť a potom som mu povedala že sexovať už nebudeme. Pri viere sa obracal aj on. Sme manželia už ale co chcem povedať je to, že tri štvrtiny sveta žien by môjho manžela opustila lebo za 14 r vzťahu to boli roky plaču z nespokojnosti nad mojím sex.zivotom. On je tak poviazaný, psychicky že sex bral ako výkon, a hneď mu hlava začala pracovať. Koľko krát sa mu nepostavil, stále a stale a stále...nikdy nezačal on. Pritom som sa priňom len šuchla a bol vzrušený. Koľko som sa naplakala a rozmyšľala nad minulosťou... veľa krát som už vybuchla a nakoniec tak, že som ho poslala na terapiu. Že musí priznať a prijať že má problémy a ja v tom trpím. Terapeutka mu pomáha a všetko súvisí z detstvom ako potlačil pocity. Manžel prežil aj ťažkú nehodu ako dieťa, toro tiež nebolo poriešene. Čiže som sa vlastne vydala za človeka kt, všetko skrýval a až problémy kt sa nedali maskovať ho nakopili s tým niečo robiť. Tak čo, koľké by sa na takého muža vyprdli?
Ja ho milujem, pomáha mi v živote, som úspešná po pracovnej stránke, podporuje ma, chodíme do kostola spolu, aj sa pomodlime. Citim a vidím že sa mení, že pravuje s emóciami, pocitmi...a sex.vztah sa nám zlepšuje. Čiže život nám prinesie hocičo. Otazka je na nás ako to chceme poriešiť. Ako sa hovorí, pomôž si človeče aj Boh ti pomôže. Všetkych vás pozdravujem a prajem všetko najlepšie do nového roku 2024.

evagol
31. dec 2023

🙈🙉🙊

minenkak
31. dec 2023

@lucyluska čo si týmto príspevkom chcela povedať k téme,som to nepochopila

taktotedanie
4. jan 2024

No poznam par, co takto cakal az do svadby a nefungovalo im to v posteli absolutne, po roku sa uz rozvadzali

jennky13
10. jan 2024

autorka- myslim, ze hlavny problem je v tom, ze ty ako neveriaca si chcela naplnit poziadavky urcitej skupiny ludi ( predpokladam v katolickom kostile) a tym si vysluzit rozpravkoveho princa. Takto to nefunguje.
Bud si veriaca a ctis Boha a jeho doporucenia pre tvoj zivot. Nerobis to preto, aby si ziskala rozpravkovy zivot, lebo krestanov velmi rozpravkovy zivot necaka, ale robis to preto, lebo zivot s Bohom ti do zivota priniesol tolko lasky, porozumenia a zmyslu pre dalsie kroky, ze tuzis robit to, co ta uci on.
Alebo si neveriaca ( lebo ucast v kostole ti vieru neda) a vtedy si rob co chces, ale robis to s vedomim, ze Boh nie je rozhodujuci pri tom ako chces zit. Je to len na tebe, ale miesat to dokopy nema vyznam.

Strana
z7