icon

Vyčítajú vám partneri, koľko na vás minuli?

2. máj 2024

Sme s priateľom spolu 6 rokov. On ma vyšší príjem, ale len asi o 10%. Počas vzťahu platíme veci väčšinou 50/50, ale niekedy zatiahne viac on, zaplatí dovolenku, večeru, celý veľký nákup atď. Keď to spočítam, tak je to viac ako tých 10% čo zarobí viac. Problém je, že, mi to občas pri hádke vyhodí na oči. Že napríklad zaplatil takmer celú dovolenku, kúpil TV za ktorú som nič neplatila atď. Máte niekedy tiež problem s tým, že Vám partner vyhodí na oči čo platil?

bbshop
2. máj 2024

Bavíme sa o obyčajnom trapnom zoznamovacom rande a nie že večera snov..Aj to že sa tu vysmievate zo sumy 60 € o niecom svedčí.. vôbec ma neprekvapuje, že vás ani nenapadne platiť. Hodnota peňazí vo vašom ponimaní je niekde úplne inde než bežného cloveka.. neuveríte, ale priateľku si chce nájsť aj chlap s rozpočtom 60€ na týždeň a nie na jedno rande

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nyusika
2. máj 2024

@sheila121 ???
Z mojich, cica

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lolita555
2. máj 2024

@bbshop no ale veď je jedno či je to jedno rande ale desať ,veď keď ma muž pozve tak asi ráta s tym že si niečo dám ,ja takto nerozmyslam že to už je veľa keď si dám jedlo a ešte dezert k tomu .som preto divná ???myslím že nie .

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop tak nech ide na rande do lesa to je zadarmo alebo na kávu za dve eurá keď nemá peniaze, ale je logické keď chlap pozve ženu na večeru, že to stojí peniaze. Keď na to nemá nech ju zavolá na bicykel alebo na túru, nikde nie je prikazane ísť na večeru

bbshop
2. máj 2024

@lakebabe akozeee chcem vidieť ako idú do obyčajného lesa ženy, ktorym tu je na smiech večera za 60 € .. už vidím kde by ho s tým poslali

lolita555
2. máj 2024

@bbshop kľudne do lesa a špekačky k tomu ,ak ten chlap je normálny

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop tak keď na to nemá financie , je z takých pomerov tak si hľadám takú ženu. Nech si nájde takú, ktorá s ním pôjde ochotne na túru alebo na bicykle, zbali desiatu a ide. Každý randi podľa svojich finančných pomerov. Alebo obyčajná prechádzka je zadarmo. Tak ale keď raz pozve ženu na večeru nech sa potom nerozculuje, že tam nechal 60 eur.
A to poznám ozaj dobre zabezpečených chlapov co takto ženu zavolali na prvé rande, na túry alebo do prírody a nemali s tým ženy ziaden problem

bbshop
2. máj 2024

@lakebabe ale ja nepíšem, že sa rozčuľuje.. píšem, že muz chce vedieť či to berie žena za samozrejmosť alebo prejaví aspoň náznak vďačnosti a aspoň jednou vetou prehodí, že to je dosť peňazí a že nemusel platiť a blablabla..zase tiež netvrdím, že sa tam ma s ním zena pobit aby platila za seba

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop za mňa keď ma niekto pozve maximálne slusne poďakujem za večeru. Nenukam peniaze nikdy a to iste keď ja niekoho pozvem nečakám že sa ponúkne s platením to isté platí keď pozvem kamarátku alebo niekoho z rodiny. Automaticky zaplatím a nezamyslam sa

bbshop
2. máj 2024

@lakebabe v poriadku ja len upozorňujem na fakt, že muž si môže všímať reakcie zeny a za svoj život som toto počula takmer od každého chlapa, ktorý mi rozprával o svojich rande..či mala záujem platiť alebo absolútne ju to netrápilo

nyusika
2. máj 2024

@bbshop ja napíšem za seba.
Som alergická na také to "aaale, čo ste si robili starosti...veď ste nemuseli...

Pre mňa je to niečo otrasné.
Keď niekoho pozvem, poteší ma to, že pozvaná osoba je natoľko múdra a slušná, že si tieto trápne frázy odpustí.

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop tak to asi stretavame úplne iný typ chlapov, lebo x krát sme sa o randeni aj so slobodnými kamarátmi bavili a nikto toto nikdy neriešil, ale ze absolútne. Skôr každý rieši ako si s tou ženou sadol, nesadol a nie peniaze a už vôbec nie na začiatku , kým je ten chlap ešte taký poblazneny
Môj muž prvé týždne celé dni googlil výlety, kde by ma všade zobral , aby sme pobehali co najviac, nikdy by si za to nevzal ani cent , lebo chcel urobiť dobrý dojem a neviem si predstaviť, že by takéto niečo išiel vtedy analyzovat.

nyusika
2. máj 2024

@lakebabe si chlap, alebo žena ? A koľko máš rokov?
Podľa reči odhadujem 20 ?

bbshop
2. máj 2024

@lakebabe lenže on nerieši peniaze, ale osobnosť ženy..mnoho mužov ma v sebe podvedome zafixovaný strach, že natrafí na zlatokopku a chce na to prísť ideálne čo najskôr nech takéto večere neplatí každý jeden večer celý ich vztah

lakebabe
2. máj 2024

@nyusika kto ja???

nyusika
2. máj 2024

@lakebabe nieeee... pardón, ten filozof
@bbshop

lakebabe
2. máj 2024

@nyusika jaj 😄

nyusika
2. máj 2024

@lakebabe ja chápem, že to si niekto len kráti dlhú chvíľu...lebo nikto nemôže myslieť vážne tie drísty o "pokore a skromnosti"

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop tak v tom prípade keď sa bojí nech pozve ženu na tu túru alebo šport a keď nebude ochotná nech skúša ďalej a bude vedieť ci sa chce ísť len najesť zadarmo

sense
2. máj 2024

Ne vyčítal a keby áno viac by som si od neho zaplatiť nix nenechala ale ani veci na ktorých sa podieľam. Len ja by sa už nekonali

bbshop
2. máj 2024

@nyusika skôr to tvoje vyjadrovanie je na úrovni 15 ročného človeka lebo písať na názory druhých ľudí (mimochodom odborníkov v danej oblasti - nevieš aki ľudia sú na MK), ze sú to drísty a nazývať tu niekoho "cicou" je pubertalne. A neuveríš, ale pokora a skromnosť je v živote a vo vzťahoch kľúčová. Nemôžeme nič brat ako samozrejmosť čo pre nás druhí robia a nie nemám ani zďaleka 20.

megg1
2. máj 2024

Preco si za seba neplatis dovolenky sama? preco naozaj neplatite na domacnost rovnake percento? preco si nechavas platit a kupovat veci? mne sa to na zenach nepaci a jemu sa necudujem...nezaraba preto, aby si mohol dovolit mat partnerku, zeny by sa nemali nechavat vydrziavat

modraslamka
2. máj 2024

nie lebo mame spolocny ucet. aj ked zarobi viac, su to nase peniaze a ked nieco treba jednemu alebo druhemu kupi sa to.
samozrejme, teraz chce novy pc za 1600e tak, to len z rozmaru, tak az ked sa kupi co nam treba, nech si kupi aj raketu...

michaela329
2. máj 2024

My máme jeden spoločný účet, kde prispievame na hypo a ešte sa tam šetrí. Inak ideme obvyklé výdavky 50/50. No nevyčítame si drobné nákupy, muž zarába trikrát toľko čo ja, takže luxusy a veľké výdavky idú na jeho vrub, je to logické, nikdy mi toto nevyčítal a fungovali tak aj jeho rodičia krásnych 40 rokov. Toto bola jedna z vecí, ktoré z neho robili pre mňa "materiál na vydávanie sa" 😀 Že ma jednoducho nenechal platiť večeru, kino alebo trápnu kávu. Občas som pozvala ja jeho a ešte aj vtedy chcel on platiť - ale to som si dupla. Dovolenky za slobodna som si platila (ubytko), ale v manželstve sú to už naše výdavky. S chlapmi, čo sa ani nepokúsili mi tú kávu zaplatiť, som viac ako dve rande obvykle nemala (a niektorí to brali ťažko), ale mne to v hlave pripominalo mamine kamošky, čo boli hrozne nezávislé, kym neskončili na MD a nemali ani na vložky (fakt, dve také reálne mala).

subartic
3. máj 2024

tak to že sa muži boja že narazia na zlatokopku .. nuž týmto strachom ovplývajú najmä muži čo v podstate nič nemajú.A kde nič nie je tak tam sa nič nedá ani zobrať, ale oni trpia utvelou predstavou že tá žena ide po ich peniazoch ak im zaplatia večeru alebo kávu alebo ju nejako obdarujú . U mňa sú to takí s prepáčením sráči .Zlatokopka sa určite nepohybuje v sfére obyčajných priemerných mužov, na tých ona zvysoka kašle a jej nároky nie sú na úrovni jedla v reštike alebo jednej dvoch káv za rok. Úplne sa stotožňujem s tvrdením @nyusika že chlap ktorý má problém s platením na rande do budúcna zväčša vykazuje značné riziko pri úhrade nákladov ak partnerke z objektívnych dôvodov vypadne príjem .
Emanciácia priniesla veľa pozitív ale ak sa ženie do extrému tak je viac na škodu ženám ako k osohu . Vďačnosť a pokora na rande nepatrí , tam sa majú uplatňovať iné atribúty.

maxalla
3. máj 2024

Nie, to sa mi nestalo nikdy.. ale zasa ja si za svoje veci rada platim sama, vadilo by mi byt niekomu nieco dlzna. Na druhej strane, ak by sa mi to niekedy stalo, asi by ma to zamrzelo a brala by som to ako signal k tomu uplne oddelit financie, ziadne spolocne a ak aj kupit nieco spolocne, vzdy ist presne na polovicu. Ak to povie v hadke, znamena to, ze mu to vadi. A ak by to priatelovi vadilo, tak by som to od neho nechcela. Otazkou ostava, ci tebe vadi to, ze mu to vadi.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
4. máj 2024

@sevrin kolko bola ta utrata? 5 eur? 2.50 kava a 2.50 kofola? no to si bohovsky prerobil, 2x za rok minuť 10eur na kamaratku..ked si strikne 50:50 tak to daj všetkym kamoškam vediet v obežniku..mne kamarat pol roka vyčital, že zaplatil za kofolu 1.20..to sa plasol po vačku..nezaspim večer