icon

Vyčítajú vám partneri, koľko na vás minuli?

2. máj 2024

Sme s priateľom spolu 6 rokov. On ma vyšší príjem, ale len asi o 10%. Počas vzťahu platíme veci väčšinou 50/50, ale niekedy zatiahne viac on, zaplatí dovolenku, večeru, celý veľký nákup atď. Keď to spočítam, tak je to viac ako tých 10% čo zarobí viac. Problém je, že, mi to občas pri hádke vyhodí na oči. Že napríklad zaplatil takmer celú dovolenku, kúpil TV za ktorú som nič neplatila atď. Máte niekedy tiež problem s tým, že Vám partner vyhodí na oči čo platil?

rorino
2. máj 2024

Nie

sissy27
2. máj 2024

@chodec15 povinní určite nie sú, ale ak muž pozve ženu na kávu (obed, večeru, zmrzlinu, doplň si čo chceš) tak ja osobne považujem za samozrejmosť, že to aj zaplatí. Ak má tvoja partnerka problém s tým, že by si si mohol ísť sadnúť na kávu s dávnou kamarátkou a zaplatiť za ňu 3,50€ - tak to sa nemáš čím chváliť, za mňa si proste pod papučou. Ja napríklad považujem za úplne normálne, že môj partner pozná aj iné ženy a občas s nimi zájde posedieť a príde mi úplne v poriadku, že ten účet aj zaplatí. Rovnako ja poznám aj iných mužov ako on a tiež s nimi občas idem posedieť, nevidím na tom nič zlé.
A predstav si - žiadnemu dieťaťu nikto z nás od úst neodtŕha. Aj deti majú všetko, aj na dve kávy alebo dva obedy sa nájde. Aj čas, aj financie.

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
chodec15
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
2. máj 2024

Treba mu povedat, ze sa ta taketo jeho reci dotknú. ze z pozicie zeny je ti uplne prirodzene, ze chlap ti zaplati dovolenku alebo si vyberie telku, co si aj zaplati. Musite si nejake hranice urcit uz teraz, lebo potom na materskej aj tak nevies platit 50%. Skor by som sa pytala samej seba, ci je to v poriadku pre mna. Ze som s nim 6 rokov, zijeme spolu, nie je schopný si ma zobrat za zenu a este mi vykrikuje peniaze. Takto chcem zit cely svoj zivot?

zuzinka888
2. máj 2024

Nie, nikdy a to plati skoro vsetko manzel. Som na RD ale aj ked som zarabala tak vecere, dovolenky platil on. Ja som skor z penazi kipovala stravu a darceky.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sissy27
2. máj 2024

@chodec15 ja by som sa hlavne cudovala, keby zobral na veceru cudziu zenu 😃 ak pozve na obed / veceru kamosku, byvalu spoluziacku atd, tak je to pre mna uplne v poriadku 😉 nas rozpocet to nenabura a vztah tiez nie - ak sa bude chciet kurvit, tak 30€ za veceru by bolo to posledne, co by ma trapilo. Budem sa opakovat, ale v tomto mame doma jasno - on pozna ine zeny, ja inych muzov a normalne sa s nimi stretavame bez toho, aby sme to povazovali za problem.
Ak u teba “pozvat zenu na kavu/obed/veceru” automaticky znamena nieco nevhodne, tak to je tvoj problem.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
cimage
2. máj 2024

Toto sme nikdy neriesili s priatelom, teraz uz muzom. Na zaciatku sme sa dohodli ako budeme fungovat. Ako budeme hospodarit, kolko setrit, atd. Bolo obdobie ked som bola bez prace, tak vsetko platil a potom opacne, ale nikdy sme si to nevycitali.

bbshop
2. máj 2024

Ženy, ktoré tu o dušu komentujete ako sa necháte pozývať a ani peňaženku nevytiahnete..dúfam a pevne verím, že viete o tom, že to je prvá vec, ktorú si KAZDY JEDEN chlap všíma či prejavíte aspoň náznak toho, že ste ochotne zaplatiť.. aj tí najväčší gentlemani čakajú aspoň gesto (presne to gesto, že aspoň tu peňaženku chytím do ruky) aj keď vás samozrejme nenechajú zaplatit

sissy27
2. máj 2024

@chodec15 no vidis, a my mame vacsinu kamosov / kamosiek takych, s ktorymi sme nespali 🙂 a ano, normalne vychadzame aj s niektorymi ex, ale pre nieco su ex 🤷‍♀️ a mame este nieco, co u vas chyba - doveru. Netvrdim, ze sa nemoze stat, ale rozhodne mne ani jemu ziadne kontrolky blikat nemusia a nepotrebujem sa strapnovat tym, ze budem niekomu robit sceny “ze by jej to ani za tu kavu nestalo” ci ako to je u vas.

nyusika
2. máj 2024

@bbshop
Iba debil bude hrať taketo trápne hry.
Keď raz niekto pozve, tak platí.
Nič iné neexistuje.
Keď niekto pozve a čaká na to, že hosť sa bude snažiť zaplatiť, je čistý retardovaný zufalec.

sisska96
2. máj 2024

😳Našťastie nie, on to berie že všetko je spoločné, všetko ide zo spoločného. Nikdy sme neboli na 50/50, takže vôbec nerátame kto koľko platí

lakebabe
2. máj 2024

Nikdy v živote mi nič nevycital a to na mňa za tie roky minul a stale mina veľmi vela penazi. Nikdy by som nebola s lakomym zgrlosom. Všetko sa to potom ukáže na materskej, keď je žena bez príjmu .
Takisto mi príde normálne ze keď niekde pozve nejakú ženu kamarátku, že keď ju pozve tak za nu zaplatí.

bbshop
2. máj 2024

@nyusika to nie sú hry. On nečaká, že žena zaplatí. On chce vidieť či to zena berie ako samozrejmosť alebo je ochotná sa aj do budúcna podieľať na financiách.. alebo jednoducho od prvej chvíle sa tvári, že jej sa to netýka. Muži to vyhodnocujú ako aroganciu a oni by radi videli pokoru a skromnosť.

nyusika
2. máj 2024

@bbshop ešte raz, pomaly.
Keď ma chlap POZVE na večeru, som hosť.
Hostia sa nesnažia platiť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nyusika
2. máj 2024

A tieto "mužské" nicky, čo sem chodia len moralizovať a ľutovať sa, považujem za obyčajnych trollov.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
nyusika
2. máj 2024

@sheila121 ja úplne bežne v potravinách, drogérii, v Hornbachu, v obchode s oblečením, keď kupujem veci nielen sebe...bežne platím za kino, za naftu...ešte nejaké blbé otázky ?

lolita555
2. máj 2024

Je to divné ,ja som dlhé roky doma pri deckach manžel zarába našťastie toľko že môžem byť doma a nechýba n nic ,ale nikdy mi nič nepovedal že toto ja a ty nie .a to mi dá všetky úplne všetky peniaze,lebo ako on povie ty vieš čo treba zaplatiť pokúpit ,peniaze ho vonkoncom nezaujímajú

bbshop
2. máj 2024

@nyusika áno, ale ty nechápeš ako funguje mužský mozog.. je to prvá vec, ktorú chlap hodnotí ako sa žena pri tom pozvaní tvárila a správala..mozes sa tu slovickarit, ale on čaká z jej strany pokoru a vdacnost, že aj keď ju on pozval je ochotná platit aj ona..on chce iba gesto nič viac..on nie je dement aby nevedel, že pri pozvaní platí on, ale chce vedieť či sa žena prišla iba zadarmo najesť (ani ju nenapadne platiť) alebo sa žena cíti previnilo, že on za ňu platí xy € tak sa aspoň zatvari, že je ochotná platit za seba..hocikedy su to fakt celkom vysoké sumy, ženy sa napapali viac než bolo spoločenský prijateľné a potom sa tvária ako Prima Donny lebo "šak si pozval - plat".. niekedy sa aj pri účte 60€ za večeru tvária ženy ze normalka a samozrejmosť aby chlap toľko peňazí na jej veličenstvo minul.. ani náznak pokory že toľko veľa peňazí tak zaplatím aspoň za seba

nyusika
Autor odpoveď zmazal
bbshop
2. máj 2024

@nyusika nie každý zarába tisíce a presne kvôli takým ženám muži, ktorí zarábajú menej sa boja pozvat ženy na rande. Niektorí sa ju ani nikdy neodvážia osloviť. Smutné. A zbohatlíci si takéto randicka mozu dovolit kľudne aj každý tyzden

lolita555
2. máj 2024

@bbshop 60 eur keď niekto zaplatí akože žartujes ,keď ocakavas že by niekto mal byť akože pokorný a vďačný ?🤣🤣🤣čo by žena musela urobiť keby si jej kúpil tisícovú kabelku .klanat sa ti?

lakebabe
2. máj 2024

@bbshop ja nechápem kde na takýchto premotivanych analytikov chodíte.
Môj muž , keď sme sa zoznámili by mi dal aj obličku od prvého rande a nie, že by išiel analyzovat ci som sa ponúkla zaplatiť a hlavne by to v živote nedovolil.
To isté aj keď sedime v partii, v živote nenechali chlapi ani kamaráti akúkoľvek ženu zaplatiť účet , pokiaľ tam bola sama.

bbshop
2. máj 2024

@lolita555 som žena po prvé a po druhé sa bavíme o obyčajnom rande, ktoré ani nemusí končiť vzťahom. Chlap nie je povinný za jednu večeru vysoliť toľko peňazí. Niekedy bohato stačí káva

nyusika
2. máj 2024

@lolita555
Áno, 60 eur je večera snov, možno sa do rozpočtu zmestí aj dve deci sudového s kofolou 😂😂😂

bbshop
2. máj 2024

Mňa by len zaujímalo keby to bolo v opačnom garde či by ste boli v pohode s tým, že míňate na cudzie ženy také peniaze a tých rande musíte absolvovať za zivot niekoľko s rôznymi ženami kým nájdete "tu pravú" a slečny sa ešte tvaria ako keby to bola samozrejmosť