Vyčítajú vám partneri, koľko na vás minuli?
Sme s priateľom spolu 6 rokov. On ma vyšší príjem, ale len asi o 10%. Počas vzťahu platíme veci väčšinou 50/50, ale niekedy zatiahne viac on, zaplatí dovolenku, večeru, celý veľký nákup atď. Keď to spočítam, tak je to viac ako tých 10% čo zarobí viac. Problém je, že, mi to občas pri hádke vyhodí na oči. Že napríklad zaplatil takmer celú dovolenku, kúpil TV za ktorú som nič neplatila atď. Máte niekedy tiež problem s tým, že Vám partner vyhodí na oči čo platil?
Nie, nikdy. Ale tak my sme spolu už 20 rokov... To by bol red flag asi pre mňa už v začiatkoch a bolo by to na vážnu debatu ešte pred deťmi a prvou materskou, takéto výčitky. Teraz má trojnásobný plat oproti môjmu a to už robím...🤔🤔🤔. Neviem si predstaviť že by takto v duchu prerátaval, veď by ma dr*lo s prepáčením. Aj deťom by vyčítal, čo prežrali, na krúžkoch pomíňali, vreckové,...?
My sme nikdy peniaze nedelili. Preto keď manželka nastúpila po materskej do práce povedal som jej aby výplatu nechala posielať na môj, na náš účet. Mala k nemu prístup tak ako ja. Ale po roku povedala, že chce svoj vlastný účet. Chápal som to aj som sa na seba hneval, prečo ma to nenapadlo. Nechce byť závislá hoci sme obaja na sebe do určitej miery závislí. Má svoj účet a raz za čas si povieme kto má na svojom už koľko.
@karolinakr ty si tiež jedna z tých čo to vôbec nepochopila, nejde o sumu a nejakých poondiatých pár eur, ale o princíp. Ale načo to tu stále dookola vysvetľovať.
@slovakboy ako sa máš a čo máš nové,?
@slovakboy beriem to, ako výborne
Myslím si že je každého vec ako to má doma nastavené no samozrejme že peniaze 💸💸 by mali byť spoločne lenže niektorí chlapi sú svine a potom vyčítajú

Pre mňa vsetky debaty o peniazoch maju zmysel, ked platy muzov a žien = rovnake, nezačinaju ženy na 450 chlap na 1100 a potom striktne 50: 50 plaťme..A že muži ako tažko pracuju, tak ja som.mala tak lenivych kolegov, že som odviedla 400% vykon počas ich flakania a na vyplate a povyšeni sa mi to nikdy neukazalo, mam alergiu na reči ako si muži "pilnou" robotou zasluhujú vyššie platy, a nie som jedina, kto ma s tym skusenosť...
Keby to bolo naopak - ženy platy od 3000 vyššie a muži niekde medzi 450 - 700€, prví by kvákali, že chcu byť živení ženami a na 50:50 by nikdy nepristupili...
.taka je pravda
Čest všetkym džentlmenom, tymto ich pozdravujem, vzdy som nadavala na chlapov, ale vdaka emancipacii a mužskemu žgrlošstvu som zistila, že v čase mladi som zažila zlaté časy...Dám chlapom kredit v tomto, ked sa mýlim, chybu si priznám aj verejne..
💓