Vyjadrili by ste mu svoje city?
Povedali by ste priateľovi s výhodami, že ho ľúbite? alebo by ste to ukončili s tým, že to tak ďalej už nechcete? on ma asi tiež ľúbi, podľa správania, keď je so mnou vidím...aj keď mi povedal, že sa to uňho vyvíjalo, ale že to tak necíti...preto sme začali tie výhody....nechce sa ponáhľať, ale to ani ja...čiže to môže byť ten dôvod...inak, fungujeme ako vo vzťahu...len s pocitom, že nemusíme nič nikam posúvať...porozprávať sa s ním o tom, že som z toho smutná?
autorka a on má koľko rokov? že ešte je na rodinu skoro? podľa mňa vekový rozdiel nemusí byť problém, či? inak ma zaujal tvoj "príbeh", lebo si tento "trend" všímam často...
Ja ano nepisem, ze chemia nie je dolezita. Ale vela zien si zakalda vztahy len preto, ze dotycny je sexi, vysoky, bohaty, svalnaty, ale pritom ich ma na haku. Sprava sa k nim s neuctou a pod. Ale ja neviem, co od neho ocakavas, ked pises, ze ti jasne povedal, ze nie je zalubeny a nechce vztah a nevie ti dat ani rodinu. Ja mam pocit z neho, ze on zneuziva to, ze ty si z neho strasne mimo a on si to velmi uvedomuje. Vie, ze ty vzdy pribehnes, ked si on zmysli a ze tebe stacia len take omrvinky, co ti pohadze. 4 mesiace je dlha doba, aby si clovek uvedomil, co chce. Su ludia, ktori sa brali po pol roku vztahu. Pises, ze bol namotany prve dva mesiace a teraz co ? Prepac, ale mne prides este velmi naivne mladunke dievca a natrafila si, zial, na debilka, ktory to zneuziva. Kecy typu, ze on ti nemoze dat rodinu :D prepac, ale toto ma strasne pobavilo. Joj, cele zle. Nechcem ti brat iluzie, ale dotycny nie je urcite zamilovany. Jemu vyhovuje, ze ty mu ponukas full package a on tebe sem tam hodi nejake odrobinky a ty cela stastna ich pozbieras. Ja som teda nikdy nemala vztah, ktlry zacinal tak, ze sme sa rok stretavali a po roku sme si povedali, ze ideme spolu chodit ? Tieto veci sli prirodzene od zaciatku. Uz po par rande som vedela, ci toho cloveka chcem ako partnera alebo nie. A muzi to maju tak isto.
No ak by sa vyjadril takto, tak o to viac by som stratila chuť mu vyznať svoje city.. prišlo by mi to potupne, že on mi doslova povie že ma neľúbi a ja mu význam lásku - to nie.. no možno by som chvíľu nič neriešila, počkala by som ako sa to bude vyvíjať a keď nijako, tak by som sa s ním rozišla..
@romi0310
ale my sme sa za tie štyri mesiace nevídali každú chvíľu...ja som si trebars to, že ho asi ozaj chcem uvedomila až po tom rozhovore...správa sa ku mne pekne...a chodieva za mnou on, ale sám povedal, že už aj ja by som mohla mu ísť niekedy naproti....no, nemôže mi dať rodinu, lebo príjem nemá...a ja mám malý byt, aby sme sa pomestili, na rodinu je ale príliš skoro...
@emm_i
vekový rozdiel necítim, ale na rodinu potrebujem byť i ja s dotyčným dlhšie a tu by to aj z dôvodu veku nešlo...má 21, ja 29 a teraz sa do mňa všetky poobúvajte 🙂
keď som mala jeho vek a o dosť staršieho partnera, ktorý chcel bývať a mať rodinu, tiež som navrhla priateľstvo s výhodami a bola som pri tom šťastná a zaľúbená, mala som ho úprimne rada, len som sa nechcela náhliť....tiež mi boli dôležité byť si verní...je to asi ozaj uhol pohľadu...porozprávam sa s ním...
@jana_eyre_2
ja som mu povedala to isté...páči sa mi, ale sme už dospelí, zvládnem to bez neho...asi som sa zaľúbila len to tak už neberiem...asi ho aj ľúbim, ale určite budem ľúbiť aj viac...keďže sme sa za tie štyri mesiace až tak nestihli spoznať...nie som typ romantickej duše...mám veľa práce a dlhoročne fungujem sama...
@jana_eyre_2 takže som naňho tiež reagovala, že ho neľúbim a nie som zaľúbená a až potom mi to došlo...a o pár dní na to, keď sme boli spolu tak som mu povedala, že asi preto to tak máme, že nám cez ten vekový rozdiel ani nedošlo, že by z toho mohlo niečo tak krásne byť a povedal, že si to tiež myslí....a cítila som, že je zaľúbený...porozprávam sa s ním
A este takto sa ta opytam... Ty vies, co chves v zivote ? Akeho chcea partnera, aky by mal byt, ake ocakavania mas, kam chves, aby to smerovalo? Lebo ak ti vyhovuje mat nieco nezavazne, nie je o com...ale ak tuzis po pravej laske, objatiach, mat vedla seba partnera, s ktorym chces budovat nieco tak 21 rocny chlapec, urcite nie je to prave pre teba a urcite s nim stracas cas.pises, ze obaja ste dospeli, ale on dospely urcite nie je. Je to mlady zajac, ktpry ta mozno dobre...ale nieco zavazne od neho neocakavaj. Ako, stava sa, vo vynimocnych pripadoch:D ale to je tak 1 pripad z 500000. Mam pocit, ze obaja chcete uplne nieco ine. On si pri tebe naberie skusenosti, zdvihne ego a ty budes stracat cas a stake dufat, ze z toho bude viac a ked budes mat toho dost a vykricis mu to, tak ti povie, ze ved ja som ti nic nesluboval. Takychto pripadov je viac, ako tych stastnych
@romi0310 precitaj si kolko je tu takych pripadov a aj v rodine mam take...nezvyknem nikomu nic vykrikovat....je mi ale jasne, ze si tu nejak negativne naladena, asi skusenosti, ale nie kazdy ma len take...
povedal, že mať vzťah znamená toto čo máme plus uvedomenie si, že sa ľúbime...že on má vzťah, keď ľúbi...u mňa to cítil, ale rozmýšľal nad tým, čo som povedala, že by som chcela tak skoro rodinu, ale s ním najskôr o štyri roky, nie o rok, o dva...
A ty si odkial prisla na to, ze som zle naladena ?:D praveze sa ti snazim pomoct a otvorit oci. Mas 29 rokov a nepride mi, zeby si chcela mat vedla seba muza, ktory ti nevie dat vztah a lasku. Len si v tej faze, ze si to nechces priznat a bojis sa, ze ho stratis. Preto je fajn, ujasnit si veci hned na zaciatku. Ale stretavat sa s nim neviem kolke casy a dufat, ze sa nieco zmeni, je naivne. Neviem, ako dlho sa chces s nim stretavat? Uz ked po par mesiacoch sa nezmenilo nic u neho, myslis, ze po roku sa nieco zmeni ?
Anonym... Mne sa nezda, zeby bola @romi0310 nasrdena. Praveze odpoveda dost rozumne a k veci.
Tiez som toho nazoru, ze ked sa to nezmenilo po 4m, nezmeni sa to casom. Tiez mam muza mladsieho o 3 roky (ked sme sa dali dokopy, mal 18 a ja 21). Ked mal 21 rokov, narodil sa nam prvy syn.
U nas je ten vekovy rozdiel podstatne vacsi a kazdy ma ine smerovanie.
@romi0310 ja som pisala o tom, ze mal pocit, ze nieco citi a potom tie dalsie veci, ktore sa mi nechce opakovat, takze nie je pravda, ze to unho ani po styroch mesiacoch nevzniklo... a co sa tyka dalsieho komentaru, pravdepodobne 21 r partner uz pracoval a nie studoval a urcite sa na to necitil...kazdy ma predsa situaciu inu
Ty si tu už raz pisala
.. nie je pripraveny ? ale na pich pripraveny je ..vychcanek
@evelyn246246 urcite si aj ty bola na vpich pripravena skor ako na rodinu 😁boze moj, to su komentare
@janka_23 dakujem, nevedela som tu temu najst
..autorka ...tu nejde o sex ...ide o to , ze dnesny mladici chcu LEN sex a na ostatne ako vztah, popripade neskor rodina jednoducho nemaju gule ...kvetinky sa na to necitia... ale len tak nezavazne sexovat to uz hej .. a potom sa zena zobudi ked ma dieta a jej LEN priatel si ju nechce ani zobrat , nechce spolocne zavazky a ona sa cuduje preco ... az mi je smiesno ...sorry
@evelyn246246 az tak daleko nie sme a dietatko sa nam nepodari, aj ked by sa mohlo vsak?!...nebudem tu vysvetlovat preco...a co sa tyka jeho o sexe to nie je...ale je zbytocne vysvetlovat...ty sa smejes, ale asi necitas s porozumenim...a fakt sa mi nechce na taketo nezmyselne komentare reagovat, tak ak sa neurazis, viac sa opakovat nebudem
Tak tomuto nerozumiem.. citi lasku, ty tiez, ale spolu akoze nechodite, len si rozumiete a mate intimny zivot..A mna je to normalne chodenie, len ste si asi nepovedali, ze spolu chodite oficialne?
Ja neviem, ako ja som tiez hned frajera nezoznamovala s rodinou, ani s jednym som nebyvala, mala som dokonca 2x 2 rocne zn amosti, casom, ale nie hned spoznali aj moju rodinu.. ale casom, myslim, ze to nebolo po ,3-4 mesiacoch.. nikdy som ani nepotrebovala oficialne si povedat a odteraz spolu chodime.. nejak nam to bolo prosto jasne.
@siska53 ved tak to chapem aj ja, preto som rozmyslala, ze sa mozno zlakol, ze sa s niecim nahlim...slovne sme si quit...porozpravam sa s nim...aj taketo situacie su na nieco dobre, i ja som si nieco uvedomila...a ktovie ako sa citi po tom on...
..viem, ze chces pocut nieco ine .. ale nevadi, prides nato neskor aj sama ;).. respektive to vies , ale nepriznas si to.. pekny vecer.
Autorka, davno som nestretla tolko naivity...urcite sa mu s citmi zdover, ak ma prist sklamanie, nech pride teraz a nie o rok o dva..alebo mozno sa vsetky mylime a bude z toho vztah 🤷♀️...
ustrelilo mi dekel 🙈😅 29rocna a spravas sa ako naivna 15tka. Fesi ta ma na sex, nic ine za tym nehladaj. Bol este aj natolko ferovy,ze ti to aj povedal,ze ta NELUBI a nechce nic s tebou mat (okrem sexu). Takze ak ti nestaci len sex, daj mu zbohom a najdi si seberovneho a nefantaziruj o niecom co nie je 😉
@ayanamirei obaja sme si to povedali a asi tazko m ma na sex ked sme sa az tam nedostali ale ok, pis si co chces ..
Pisala si, ze sex ste mali po 3 mesiacoch stretavania sa. Ty sa tak dokazes sama presvedcit o neskonalej nehynucej laske medzi vami, ze jeho k tomu ani nepotrebujes..daj vediet, ako to dopadlo, ked spolu hodite rec..
Kamarat mal 18, ona 25 a obaja velmi veriaci. Vedeli vsak, ze chcu vztah aj so zodpovednostou a detmi. Sex bol pred svadbou, postavili dom, maju 3 ( mozno uz sj viac 🙂) deti. On vsak uz v 18 bol schopny tu zodpovednost prebrat za rodinu.
A teraz realne, vecne. Kolko este chces mat kamosov s vyhodami, kym dojde k zazraku a vykluje sa z toho setiozny vztah?
Mlady je na sex isto super, o to nic, keby ti islo len o ten sex. Nebudem tu zbytocne moralizovat ohlafom kamosov s vyhodami - dnes bezne, ok. Ok je to vsak len ak to paduke obom.
Sesternica mala tiez chlapa o 20 rokov mladsieho, otehotnela a on stale nedospieval. Odisiel. Potom dalsieho - cez kopirak, druhe dieta s mladasom a teraz sama s dvoma detmi.
Co ak on nebude ano o 4-5 rokov pripraveny? Ty budes mat, 35-40 a potom co urobis? Hlavu si budes tlct do steny aka si bola blba. Rodit prvy x po 40 dnes uz nie je neuvicajne, no nie kazda po tej 40 je schopna otehotniet.
pohovor si s nim uprimne co citis. Ma pracu, je zodpovedny? Zacnite spolu nyvat a spoznste sa. Spolocne financie, naklady na byvanie, stravu, choroby, vypadok prijmu…. Potom uvidis, ako reagije v extremnych situaciach - tvar sa, ze vypadoö prijem tebe, ci uplati cely nsjom a stravu.
To je tealny vztah ba tvrdo, pretoze stat sa moze. Teraz mate len to pekne a nemusite nic riesit.
Dalsi kaos je s priatelkou od 16 dtich. Pockali, pokial dostuduje ona, zasnubebi su davno. Vedel po kratkom case, ze chce byt v zivote s nou. Beru sa teraz po 11 rokoch.
Bud to clovek v sebe ma alebo nie, aj velmi mlady.
Bud egoista a mysli na seba a deti a muza, todinu üo ktorej tuzis. A nie po vzdusnych zamkoch, ktore ti niekto maluje.

@jana_eyre_2 4 mesiace je podľa mňa skoro, neviem prečo to tak riešil...ľudia si väčšinou povedia , že sa ľúbia ak to príde, ak to nepríde tak si to nehovoria...že spolu nechodíme ok, ale prečo t o tak riešil...
@romi0301
kompatibilita je dôležitá, kompatibilitou sa myslí všetko, nie len vizuálne a človek sa zamiluje najskôr očami a potom spoznáva aj vnútornú krásu...no vidíš, aj s manželom si mala chémiu, bez chémie to nejde...páči sa mi aj vnútorne