icon

Vyrovnať sa s neverou po 17 rokoch manželstva

20. máj 2024

Ahojte..Včera večer sa mi manžel,s ktorým sme spolu 17 rokov a máme spolu dcéru priznal, že ma podvádza a údajne to už nevie predomnou tajiť.V tej sekunde ako mi to povedal som cítila neuveriteľnú bolesť na hrudi, pretože sme boli vždy prototyp spokojnej rodiny. Veľa sme spolu komunikovali, spoločne riešili každodenné veci a boli spokojní. Na moju otázku čo ho k tomu viedlo a či mu z mojej strany niečo chýbalo bola odpoveď že sa to skrátka stalo a somnou to nemalo nič spoločné pretože ja som dôvodom nevery nebola..Stretol o 10 rokov mladšiu ženu a prerástlo to u neho ako z fyzickej stránky,že sa mu veľmi páči tak aj z duševnej do niečoho silného a plánuje s ňou naďalej byť. Moja otázka je, keďže v tomto manželstve už nevidím žiadnu pointu a zmysel, ako dlho Vám to trvalo vysporiadať sa s tým?City k nemu sú stále silné, veď 17 rokov nie je týždeň, ale chcem sa pohnúť ďalej s touto skúsenosťou. S myšlienkou, že mu to odpustím a chcela by som naďalej byť s ním a dať mu dôvody aby nás neopustil sa ani nezaoberám, keďže mi sám povedal že chce odísť a ja to rešpektujem a nebudem vytvárať dusnú atmosféru. Skrátka tiež poznám svoju hodnotu a je to voči mne neuctivé,ale žial stalo sa. Aké boli Vaše prvé kroky, čo ste robili pred a po rozvode?Ako ste sa cítili?

retatka
22. máj 2024

Si silná žena !Mnohé by sa mali od Teba učiť .Hlavne tie hysterické nápady ,čo zazneli i tu v diskusii …
Prajem tebe a tvojej dcérke krásny a naplnený život .Určite lepšie sama s dcérkou ako v nefukčnom vzťahu trpieť.Si mladá ešte ,láska si ťa nájde ,o tom nepochybujem .
Koľko má dcérka rokov ?

falbala132
22. máj 2024

to ako naozaj po 3 mesacnej znamosti urobil takyto razny krok? ved mu o chvilu padnu ruzove okuliare zamilovanosti..

autor
22. máj 2024

@retatka 10 rokov ma a priznam sa ze v takejto otvorenej debate ktoru musela s nami viest sa mi zdalo ze ma aj 15...velmi dobre chapala tomu co jej hovorime a som na nu neskutocne pysna

autor
22. máj 2024

@falbala132 sama neviem ako mam vyhodnotit tento jeho krok ale uz ked sa raz rozhodol takto to razne riesit tak nech to s nim dopadne ako chce kazdopadne som rada tak vnutorne ze mi to povedal a nerobil aj nadalej zo mna blazna,nic nie je horsie ako zit v niecom co nie je skutocne a myslim si ze mam na viac ako hrat druhe husle, ak si nevazil to co za 17 rokov mal tak to uz je vyslovene jeho problem...mne to dalo vela do zivota

megg1
22. máj 2024

Ja si myslim, ze keby to bolo medzi vami fajn toto by sa nestalo, keby ta mal rad tak partnersky. Ludia nie su zvieratka, ze sa mu niekto fyzicky paci neznamena, ze sa nou musi zaoberat a porovnavat s manzelkou, pripadne rozbehnut vztah. To nie su nahody, ze proste stalo sa. Kde je laska, tam sa to nedeje. Na druhej strane si to nevycitaj, caka na teba niekto iny s kym mas stravit zvysok zivota.

mk22
22. máj 2024

Skúšam si predstaviť ten sok.. Keď ti to povedal.. Iné je vzťah kde sú hádky, sliedenie, výčitky.. Ze máš podozrenie.. Sex nula.. A nakoniec sa dozvieš toto..ale v tvojom prípade, že harmónia všetko hra.. A bum odchádzam.. Véd by ma odvalilo..

Takže po cca 3m stretávani sa, je presvedčený ze milenka je to práve orechové, bože, rozum sa mi zastavuje..

megg1
22. máj 2024

@mk22 no, nemusi mu to vijst, ale asi sa zalubil...ak by lubil autorku, nestalo by sa to...

tttbb
22. máj 2024

Drzim palce, inak ja nepochopim potrebu menit zenu za mladsiu, nejak som nikdy nebol na mladsie to za prve a za druhe rodinu rozbit a po 17 rokoch to casom bude chalan velmi lutovat. (znie to ako klise ale je to naozaj fakt).

Ale neviem, mam taku teoriu ze funkcny vztah sa len tak nerozpadne, ani pre tretiu osobu, cize podla mna u Vas uz dlhodobo nieco nefungovalo, len si pred tym zatvarala oci.

liliana8
22. máj 2024

Ahoj, napis mi, ak budes chciet. Momentalne prezivam velmi podobnu situaciu s mojim manzelom. Mohli by sme sa navzajom podporit❤️

mk22
9. jún 2024

Autorka, ako sa máš?

lubkavargova1
9. jún 2024

Velmi rozumna debata, uz dlho som takuto necitala a musim povedat ze aj pani autorka je rozumna zena, a odpovede naozaj pekne, na urovni. Bolo by fajn vediet po nejakom case ako to cele prebieha, a ako sa vyvija situacia...

autor
10. jún 2024

@mk22 Ďakujem za starosť, mám sa v rámci možností ale je to dobré,schudla som viac ako som plánovala ale konečne sa cítim super 😀 s dcérou sme si vyrazili, užili sme si dovču a za ten čas sa ex odsťahoval. Keď sme sa vrátili už sme začali same dve..Prvý deň bol taký smutnejší keďže nás viažu spomienky, ale snažím sa ich vytesniť.. Ex sa snaží s dcérou tráviť čas,zaujíma sa o ňu a čo sa týka mňa tak len formality čo sa malej týka, nezachádzam do osobných rozhovorov, tam sa nejak u mňa pretrhla tá niť vzťahu a nemám potrebu s ním nič rozoberať pretože už tomu nedávam žiadnu dôležitosť. Je otec mojej dcéry a tam to celé končí, hoci sa snažil nadviazať hlbší rozhovor poďakovala som sa za záujem a až by nám niečo chýbalo určite sa pripomenieme. Už sa mi doniesli klebety do uší, ako sa musí stravovať vonku pretože priateľka si potrpí na jedlo mimo domu, ale tieto reči neberiem nijak do úvahy, pre mňa je to v podstate už nezaujímavý človek a čo si od odchodu robí,kam chodí a ako sa má tak to naozaj absolutne neriešim. Za to môj vzťah s malou sa posunul na uplne iný level. Vrátila som ju z týchto dospeláckych problémov späť do detstva a vidím ako si to užíva, tú detskú radosť z obyčajných činností... Venujem jej všetok svoj čas uplne som sa zmenila, že domácnosť je momentálne po dcére druhá záležitosť a musím povedať že som naozaj nikdy nebola šťastnejšia čo sa tohto týka.Nakoniec z toho všetkého naozaj vyplýva že všetko zlé je na niečo dobré a učí nás to morálnym hodnotám a na čom skutočne záleží.
jasné že som mala chvíle kedy mi bolo clivo,smutno a že to takto nemuselo byť, ale potom si poviem že mam krásnu dcéru, málo rokov, pekný dom a takáto lekcia ma naučí, že nič v živote nie je len tak...

mk22
10. jún 2024

Ďakujem, že si sa nám ozvala.
Som rada, že sa máš fajn.
Užívaj dcéru, ja mam 16rocnu, a je to moja partacka, a najl kamarátka.
Veľa šťastia 🍀

luccija
10. jún 2024

Držím palce

hugger
10. jún 2024

"snažím sa neublížiť viacej sama sebe tým že budem premýšlať kde to stroskotalo"

Neubližovať si je správne rozhodnutie, ale nevyhýbaj sa sebareflexii, porozumieť či a ako si k tomu prispela je dôležité pre tvoj budúci vzťah. A ten určite príde.

Je niečo, čo spätne vyhodnocuješ že si mohla urobiť inak aby si zaľúbeniu svojho manžela do inej ženy predišla?

alzbetka2011
10. jún 2024

Si úžasná 🙂

pralinka25
10. jún 2024

Wow si uzasna. Naozaj klobuk dole a strasne ti fandim. Uzasny racionalny pristup. Verim ze budete obe stastne. Moc vam to prajem.

pralinka25
10. jún 2024

@hugger nemyslim si ze by toto bolo v jej moci. Nie vzdy sa tomu da predist

autor
10. jún 2024

@hugger Každý môže byť v živote ešte lepší, to je bez debaty,aby predchádzal situáciam..Ale ja si za všetkym čo som spravila dobre aj zlé stojím. .Celých tych 17 rokov sme mali vzťah založený na komunikácii a dôvere, teda aspoň som si myslela..Mohol za mnou prísť a povedať, čo sa mu páči-nepáči a ja by som sa ako manželka určite snažila nejakým spôsobom vyhovieť, ale neprišiel a týmto považujem jeho krok za jeho zlyhanie a nie moje. Prečo majú ľudia utkvelú predstavu že svojim správanim rozhodujú o krokoch tých druhých..Prečo sa to otáča že čo si robila inak keď to spravil? Nemyslíš že si na vine aj ty? Za všetko môžu predsa obaja...Ja ale nie som tohto názoru....Myslím, že keby bol naozaj problém aj na mojej strane, a ja si ho priznám ak by bol, stačilo sa somnou len rozprávať povedať to na priamo a ja už by som vedela ako mám pokračovať aby to naďalej fungovalo, alebo by som sa aspoň snažila. Ale bez jediného slova alebo zmeny správania je naozaj ťažké niečo vytušiť...Takže ak tu niečo zlyhalo, jedine on..ako manžel voči manželke...Lebo ak mne niečo vadí, prekáža alebo cítim zmenu k horšiemu vždy komunikujem, poviem narovinu a potom sa vie celá situácia prehodnotiť,spraviť kompromis, nejaká ta snaha.

dorottka
10. jún 2024

Suhlasim, autorka, nenechaj sa zatlacit do toho narativu, kde je tvoj podiel viny... casto nie je vazne ziaden a z tolkych pripadov, co som videla, je to casto naozaj len otazka nahody, byt v istom rozpolozeni na istom mieste alebo s niekym, iskra preleti aj v super stastnom manzelstve a kto je super stastny kazdu minutu zivota? Bavili sme sa o tom aj s mojou kamkou psychologickou, presne spominala, ze ludia by boli asi sokovani, keby zistili, ake kvalitne manzelstva sa rozpadaju kvoli uplnym somarinam a ako lahko sa clovek zahladi... a naopak, mnohe hrozne vztahy vytrvaju vecne. Je to vec, voci ktorej sa vobec neda poistit a kto si mysli, ze je v uplnom bezpeci, nuz... Videla som neveru, kedy bol muz uplne oddany rodine, presne ten typ s krasnou dobrou zenou, z roboty sa ponahlal domov, aby bol s rodinou, sam od seba vymyslal malej program, ziaden fejk, proste taka ta rodina, ze outdoorsy, bavi ich byt spolu, fakt jedinu vacsiu chybu by si nenasiel, a potom po 12 rokoch poslal SMS zo sluzobky, ze sa uz domov nevrati, ze sa zalubil do kolegyne, ze nech mu to odpusti, nechcel to tak, ale stalo sa. Poznam tu zenu, je to moja dobra kamaratka, vzdy o nom len pekne hovorila, vazila si ho, robila mu domov a aj on jej... preslo uz 7 rokov a ona stale netusi, ako sa to mohlo stat, analyzovala to zo vsetkych stran, aj na terapii, neprisla na to. Ten sok jej strasne nahlodal doveru vo vztahy. On sa s tou kolegynou ozenil, maju dieta a proste ako keby ich vymenil 1:1.
Cize ano, niekedy je to skrat a nie je pravda, ze obaja su vzdy na vine. Nikto necita myslienky a nikto nemoze byt s druhym zrastenym a davat na neho pozor, na kazdu naladu, kazde zahladenie, kazdy psychicky stav...

tttbb
10. jún 2024

@dorottka Suhlas, tiez som nazoru ze nie vzdy su vinni dvaja. Velakrat je to vina len jedneho.

luccija
10. jún 2024

@hugger nemusela byť nič také závažné, aby prišiel k rozhodnutiu mať priateľku🙂Ja som sa rozprávala s kamarátom, ktorý to spravil po 13 r vzťahu.Nevie prečo zaľúbil sa, nové podnety, chémia, že mu nevadí aj, keby to mal zažiť len rok.Ze cítil nespokojnosť ani nevie s čím.A mali dobré manželstvo aj chodili sami aj mali na seba čas..
Veľa chlapov tak stratí hlavu ženy sú viac zodpovednejšie k rodine, deťom a niekedy to je na skodu, že zotrvávajú v zlom vzťahu len kvôli rodine.Chlao stratí hlavu a ide hlava nehlava🙂

sarahh09
10. jún 2024

Čo dodať si silná žena, časom bude ľutovať o čo prišiel .

hugger
10. jún 2024

@pralinka25 @dorottka @luccija

Som si istý že sú aj prípady kedy jeden z dvojice k rozpadu vzťahu nijako neprispel ale na diskusnom fóre, kde je prezentovaný len jeden z dvoch názorov, nikdy nebudeme vedieť posúdiť či práve toto je ten prípad.

Nesnažím sa autorku natlačiť do narratívu viny, ale uzavrieť sa pred možnosťou pochopiť čo sa stalo nie je pre ňu dobré.

Snažil som sa len autorku upozorniť na to, že postoj "muž zlyhal a ja som obeť" môže mať dopad na jej budúci vzťah.

reddflowerlife
10. jún 2024

autorka ja by som tú zenu konfrontovala. Ona možno ani nevie že je zenaty a ma dieta.

zooeynka
10. jún 2024

@reddflowerlife a naco? Dolezity je jej muz a ten hadam vedel ze je zenaty. Ta zena je uplne nezaujimava, nepodstatna pre autorku.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zooeynka No ak by ešte chcela zachranit manzelstvo, je moznost konfrontacie milenky ci vobec vie do coho ide

autor
10. jún 2024

@reddflowerlife nie od prvej chvíle som vedela že nechcem nič zachrániť, ak sa tak rozhodol tak je to jeho voľba

zooeynka
10. jún 2024

@reddflowerlife o muza, zamilovaneho do inej zeny by si bojovala aby zostal s tebou??? Moze ho osrat....

luccija
10. jún 2024

@reddflowerlife to by som nikdy nespravila