icon

Vzťah bez manželstva

veronika19895
31. mar 2023

Mamičky ako ste si zvykli na to, ze žijete s partnerom, s ktorým nie ste zosobaseni? Nevadilo vám to?

ckocka
1. apr 2023

A to je jediný problém medzi vami? Lebo kvôli tomu odísť s dieťaťom z inak fungujúceho vzťahu mi rozumovo pripadá ako hlúposť, nič tým nezískaš a veľa stratíš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
1. apr 2023

@elizabet173 ani svadba,ani deti nie sú záväzkom pre mnohých ludi.
To sú také povedačky.
Keby boli,tak muži aj po rozvode,či rozchode sa o svoje deti príkladne starajú,nemuseli by ani súdy určovať výživné.
Buď ľudia chcú byť zodpovední a berú vzťahy vážne alebo nie.
Nepomôže ani svadba,ani 10deti.
Kto svadbu nechce,nechce.
Avšak brať svadbu ako niečo,čo nie je dôležité je tiež zvláštne. Lebo bojíme sa niečoho,čo je LEN papier.
Ľudia sa boja záväzkov,boja zodpovednosti,boja sklamania a nechávajú si rôzne podoby zadných dvierok.
Mnohé ženy donútia mužov k svadbe a sú potom nešťastné,mnohé sa svadby boja a boli by aj po nej roky šťastné a žili by ako v rozprávke,až kým nepomreli.

cyberk
1. apr 2023

Musela by som mat velmi nizke IQ, aby som porodila niekomu deti a dotycny by si ma nechcel ani vziat :D a este nizsie, ked by som detom dala priezvisko po nom 🫣

zuzuliennka1
1. apr 2023

@sheila121 aj v manzelstve su partneri rovnocenii, co to trepes prosim ta.
v zdravom fungujucom manzelstve.
“aby si sa spoliehala na muza ked sa mu nieco stane”?? tomuto nerozumiem.
v manzelstve sa tahame navzajom, spolu v dobrom aj zlom, kym zena vynosi a porodi dieta, potomka, jasne ze je doma, a vacsia starostlivost o financie lezi na muzovi, ale zena nelezi s vylozenymi nohami, stara sa o dieta a domacnost.
v 3r ide dieta do skolky (alebo aj skor) a zena do prace.
kazdy dospely rozumny chlap chape, ze urcity cas su pomery v tomto vo vztahu nevyrovnane
a teda to dieta je predsa, teda malo by byt, chcene, z oboch stran, ze viem, do coho idem - zena aj muz.
inak je to znasilnenie
a dospeli ludia snad chapu, aky zavazok je dieta a aspon zhruba tusia, ak neziju v jaskyni, ze je to aj narocne, nie hracka na odlozenie a zabavenie “na chvilu”

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzuliennka1
1. apr 2023

@sheila121 napisala si: Druhá vec sme v modernej dobe kde si je muž a žena rovnocenní, nikdy v živote by som nedopustila, aby som sa spoliehala na muža keď sa mu niečo stane. - z toho uplne logicky vyplyva, ze manzelstvo vnimas ako nerovnocenne, kde sa zena spolieha na muza.
tvoje slova

terezka1947
1. apr 2023

@sheila121 všimla som si v mnohých príspevkoch,že obhajujes svoju nezávislosť a samostatnosť,tým pádom nepotrebuješ byť manželka. Čomu síce nerozumiem,čo zo samostatnosťou a nezávislosťou má manželstvo,ale ok.
Keď však nezávislá a samostatná byť chces a si,potom predpokladám,že ani nezijes v nijakom partnerstve. Lebo jedine tak vieš byť samostatná a nespoliehať sa na nikoho. To by si vedela dodržať.
V partnerstve a manželstve je vzájomná pomoc,podpora,povzbudenie. Teda v takom normálnom. Nestrácas svoju svojbytnosť. Nie je to väzenie, ani neodivzdavas peniaze,kto.zarobis inému,ani nedostávas plat od iného za služby,kt. v manželstve,či partnerstve robíš. Ani on ti neplatí.
Nerozumiem prečo by v manželstve sa mal niekto báť o samého seba. Ale aj v partnerstve.
Potom v nich nie je niečo v poriadku.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
1. apr 2023

@sheila121 chápem...len keď ten dodatok nedáš,tvoje vyjadrenia potom vyznievajú inak. Ale osobne mi také manželstva úplne ok nepripadajú a čo z okolia vidím,ani netrvajú dlho. Česť výnimkám. Lebo sú aj pekné vzťahy v takomto režime. Ale zrejmá ako všetko,aj toto je o ľuďoch.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
h2
1. apr 2023

Nie som vydatá a nevadí mi to. Keby mi to vadilo, tak sa vydám. Nevadilo by mi ani byť vydatá, len nechcem absolvovať tú svadbu, príde mi to, ako zbytočnosť, ktorá ma bude stáť akurát tak veľa nervov, peňazí, vybavovania... (Pre tie, čo mi napíšu, že sa môžeme vziať aj na úrade o dvoch svedkoch: Tak takto to už vôbec nechcem a kvôli rodine by som to nikdy neurobila.)

charliee1980
1. apr 2023

@veronika19895 Papier este nikoho neurobil šťastným, aj ked ty pises, ze “mozno by bola ina úcta” Ja si to nemyslim. Posunulo by ta to kam ??? Ked pises, ze si na bode 0 ? No nikam.
Chapem, ze ta to škrie, aj mna by to škrelo.
No mna by to škrelo skor z toho racionálneho hladiska…
Tj….staráš sa o vase spolocne deti a v pripade, ze by sa niektorému z vas nieco stalo, nemas pravo na nic.
Poznam pripad, chlap si založil novu rodinu. Náhle umrel, mal nehodu na motorke. So zenou len spolocne zili a s ich dietatom. Okrem toho mal deti z prvého manzelstva. Mali rozostavaný dom. No a ked umrel, tak jeho partnerka dostala zakaz ist na pohreb od “svokrovcov”, z domu ju vypoklonovali aj so 4r dietatom. Pochovaná neviem, ci bude vobec vedla neho….
A kopec inych veci by mi vadilo na nemanželskom zväzku…

h2
1. apr 2023

@charliee1980 To má byť rozhodujúce, či bude pochovaná vedľa neho??? A nie, podľa toho, čo píšeš, nemali rozostavaný dom. ON mal rozostavaný dom. Ona nie. Ale ich spoločné dieťa má nárok na podiel z toho domu. A na pohreb nikto nemôže nikomu zakázať ísť, pohreb je verejný. Čiže keď si toto všetko tá žena nechala, jej chyba.

charliee1980
1. apr 2023

@h2 A ty odkial vies, ako sa oni spolupodieľali na financovaní domu ? A prave to je to, co si prave napisala: ON mal rozostavaný dom. Moje/tvoje, to je to najjednoduchšie riesenie. Ale o rodinu sa staraj….a hlavne si na nic nerokujme.
Nie, slúžku by som nikomu nerobila.

Vies, ako sa asi musela citit, ked bola na pohrebe neželana ? Ja by som tam tiez nesla. Keby bola manželka, mozu jej vsetci vies co….Takze nezlahcuj situaciu.
Deti podiel dostanu, to je fakt….ona ma narok na velke h…..

miskaska
1. apr 2023

@cyberk čiže vzťah s deťmi bez svadby, priezviska po otcovi rovná sa nízke IQ? Čo sa tu nedozvieme 🤔

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Prepáč, napíšem to tvdo, ale keď sa spolupodieľala na financovaní domu a nepostarala sa, aby bola spoluvlastníčkou, tak sa nemôže čudovať. Keby bola neželaná manželka, ktorú si vzal proti vôli rodiny, tiež by tam bola neželaná. Áno, mohli by jej všetci vieš čo. Ale to jej môžu aj teraz.

miskaska
1. apr 2023

@charliee1980 a koľko výdatných žien, žije v domoch a bytoch manželov, ktoré muzi nadobudli pred svadbou? A po rozvode nemaju nič. My sme si kúpili byt na polovicu. Aj keď reálne do neho muž vložil viac na začiatku a aj v podstate splácal úver, ktorý bol môj, lebo som sa starala o naše deti. Buď žiješ s rdebilom, či už už ako manželka alebo iba na hromadk, alebo s normálnym človekom.

raffaella
1. apr 2023

@sheila121 ja robím tiež tak, aby som bola úplne finančne nezávislá v manželstve a dokázala deťom aj sebe zabezpečiť dobrý život aj keby som s nimi zostala sama a práve z tých dôvodov, že som ako dieťa zažila ťažké časy v živote matky-vdovy. S finančnou nezávislosťou nemá manželstvo nič spoločné, o tom ani nehovorím. Ja neviem v akom prostredí žiješ, ale ja mám kamarátky a kolegyne ktoré sú úplne finančne nezávislé od manželov. Ale nikdy nevieš, čo život prinesie a aj vdovský dôchodok zrazu bude pre teba existenčne dôležitý (zase príklad z môjho života, keď mama náhla stratila prácu a žili sme len z podpory a vdovského a sirotského dôchodku). A nie, partnery vo vzťahu bez manželstva nie sú rovnocenní - pred zákonom si nič oproti manželke. Ako rodičia ste si iba rovnocenní. Ale veď nemusíme sa tu dohadovať konieckoncov - manželstvo prináša povinnosti, no najmä práva ktoré si ľudia uvedomia až keď je neskoro.

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Ty asi nechces pochopit tomu rozdielu….ale nevadi.
Anilen ten pohreb mu nemohla vybavit ona. A ano, ked s niekým žijem 10,15,20 rokov, stastne, odchovali sme deti, zostarli sme spolu, chcela by som byt aj vedla neho pochovaná.
Ale tieto veci sa asi dnes uz nenosia 😁 Asi som staromódna 😁

mamula20
Odpoveď bola odstránená
angela85
1. apr 2023

Akoze problémy vo vašom vzťahu je že ty chces silou mocou svadbu,tvoj truc,no je to smiešne. A hlavne keď z toho robis taký problém. Keď sa spolu staráte o rodinu,nepodvadzate,nepijete,neubližuje a ľúbite sa,tak mne toto príde skôr tvoj rozmar a zbytočne robíš dusno. Svadba má svoje výhody,ale není to podmienkou vašej lásky.

zorkahorka
1. apr 2023

@veronika19895 ako si vsimam vo svojom okoli, chlapom sa nechce zenit aj kvoli tomu, ze sa im nechce saskovat pred fararom v obleku. Oni tu svadbu neprezivaju a nevnimaju tak ako my. Nie je to aj vas pripad?

mk1111111111
1. apr 2023

U vas to asi svadba nevyriesi, mate ine problemy, pises, ze nie je ucta medzi vami, druhe dieta si ani nechcela... a to svadba nevyriesi. Ak slubil, mal slub dodrzat, ale asi citi, ze to nie je to prave orechove. Netlac na neho, urovnajte vztah, lebo inak z toho potom budu len vyhodene peniaze za svadbu a nasledne rozvod

charliee1980
1. apr 2023

@zorkahorka Je to otazka 30min. Tolko by Snad vydrzal. Toto by bola skor len formalita, kedze maju uz 2.deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ckocka
1. apr 2023

Veď je v poriadku že niektorá chce manželstvo, iná chce zostať slobodná, ďalšej je to jedno. Len teda ku vzťahom musí od začiatku pristupovať podľa toho aký chce dosiahnuť výsledok.