icon

Vzťah bez manželstva

veronika19895
31. mar 2023

Mamičky ako ste si zvykli na to, ze žijete s partnerom, s ktorým nie ste zosobaseni? Nevadilo vám to?

h2
1. apr 2023

@anonymous87 Nehovoriac o tom, že chudák môj muž musel svojej kolegyni vysvetľovať, že to, že nie sme manželia, nie je jeho chyba, že by si ma nechcel zobrať, ale že to ja sa nechcem vydávať. 😁 Lebo automaticky sa berie, že KAŽDÁ žena sa chce vydať a keď nie je vydatá, tak je to preto, lebo on si ju nechce zobrať. Tisíckrát to vidím aj tu, na koníku. Žena opíše nejaký problém, pričom muža neoznačí slovom manžel, ale priateľ, či partner. A hneď odpovede nie na ten problém, na ktorý sa ona pýta, ale "A prečo SI ŤA ešte nezobral???"

charliee1980
1. apr 2023

@anonymous87 Nemyslim si, ze sa tu karame v zmysle “kto je viac”. Karame sa tu vecne. Ak mas pocit, ze je to o tom, kto je viac, potom to vnímam tak, ze asi budes mat nakoniec ty sama pocit menejcennosti tym, ze nie si vydatá.

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Ale písala si, že on mal dve deti s bývalou. Čiže ak by aj boli manželia, tak ona a každé z jeho detí by dedili rovným dielom, každý štvrtinu. Čiže ak nemá na vyplatenie (čo je z napísaného jasné, že by nemala), riešila by nové bývanie tak či tak. Áno, je pravda, že oproti stavu bez manželstva by ako manželka mala o niečo viac, v tomto prípade konkrétne o 1/6 hodnoty domu, ak rátame jej podiel spolu s jej dieťaťom.

anonymous87
1. apr 2023

@charliee1980 ano cakala som tuto odpoved. A nie nemam pocit menejcennosti 😀 len nerozumiem preco silou mocou presviedcat, ze len moj sposob zivota je spravny 🤷‍♀️ A to sa netyka len manzelstva. Ale celkovo by sme mali zacat akceptovat aj ine rozhodnutia a nemysliet si, ze len to nase je spravne. Ja proti manzelstvu nic nemam. Podla mna je super. Nebranime sa mu akurat nie je pre nas priorita. A urcite nebudem tvrdit, ze je to zdrap papiera. Nie je. Cize tu kopes do zlych dveri… ja som zo svojim zivotom spokojna. A viem, ze keby som dnes povedala muzovi, ze pocuj ved sa uz vezmime. Je to pre mna dolezite, tak buduci tyzden vybavujem nove doklady…

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Ano, deti z prvého manzelstva by podiel dostali. A ona by tak isto mala podiel, keby bola manželka.
Ale vidim, ze ty ten rozdiel vidiet nechces 😁 ONA by bola ta, ktora by nakladala s majetkom a nezostala by na ulici s dietatom, ale v predstihu by si veci vyriešila a dom by rozdelila medzi deti z prvého manzelstva. Ale neocitla by sa zo dna na den na ulici, lebo svokrovci o tom tak rozhodli. Stale nevidíš rozdiel ?
Mozno by to poriesila z vlastných prostriedkov a v dome by ostala. Takto sa musela zbaliť zo dna na den. Mala status “nikoho” Matky dietata. Tot vsjo.

charliee1980
1. apr 2023

@anonymous87 Kto tu tvrdi, ze len ten sposob je správny ? 😁 Podráždenú citam jedine teba 😁

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Nevidím. Kde je napísané, že ona so svojím štvrtinovým podielom by ako manželka rozhodovala? Tak isto by mohla prísť exmanželka a povedať, že jej deti tam majú polovicu.

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Lebo je to tak 🤣 Vsetky prava prechádzajú po smrti na manzela/ku bez ohladu na výšku podielu.
Ex manželka je tak isto uz nikto ako aj jeho partnerka. Kto o tom rozhoduje, je manželka.
V tímto pripade rodicia ako najbližší príbuzní tj. matka a otec.

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Tak zrazu by už nebola taká chudera bez majetku? Keď by mala na vyplatenie polovice domu?

h2
1. apr 2023

@charliee1980 No ja si myslím, že v prípade, že sa zúčastnené strany nedohodnú, rozhoduje súd. 🤷🏻‍♀️

anonymous87
1. apr 2023

@charliee1980 ok 🫣

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Kto tu tvrdil, ze by bola chudera ? Alebo nebola ? Stale pisem o faktoch. A fakt je ten, ze je “Nikto”

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Ty si myslis…..a zákon je zákon.

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Áno, ja si myslím. Ty si nemyslíš, že keď sa dve strany v právnom spore nedohodnú, rozhoduje súd? Píšeš, že zákon je zákon. Ja netvrdím nič iné.
Ale zbytočné sa tu o tom dohadovať. Išla do vzťahu a dieťaťa bez manželstva, investovala do "cudzieho" domu bez jediného dokumentu. Doplatila na vlastné chyby. Či je to spravodlivé, alebo nie, nie je podstatné. Že "bol mladý, nerátali sme s tým, že zomrie", nie je žiadny argument.

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Jeho partnerka je v súdnom spore NIKTO, chapes tomu ? S kym sa budu bavit, su jeho rodicia. A budu deliť deti.
Platime si poistenie domacnosti, životne poistky, havarijné, ale pred takouto situáciou sa nepoistime 🤣 Lebo Ved, zit mozme stastne aj tak.
Prepac, ale ked zena obetuje 6r svojej kariéry detom (povedzme dve deti na MD), staram sa o muza, aby mal čistú a vyžehlenu košeľu do prace, staram sa o rodinnú pohodu (pretoze nemusime si nic nahovárať, zena je ta, ktora spravidla drzi rodinu po kope a ma ju na uzde), tak ocakavam, ze moj manžel sa poistí tak, aby som sa stala jeho manželkou a tym mi budu vyplývať vsetky prava, ak by sa s nim nahodou nieco stalo…..a rovnako naopak
Ale ako som pisala….niekomu je to šumafuk, ked nema o co prist alebo získať, ziju napr.v prenajatom byte s detmi….aj ked je viac rodin, vtedy nastávajú tiez problemy (ako som opísala).
Takze poistujeme sa vsade, kde sa da, len manzelstvo nie 🤣🤣🤣

h2
1. apr 2023

@charliee1980 Prepáč, prečítala som len prvú vetu. Jeho partnerka je v súdnom spore zákonný zástupca dediča. Už len toľko k tomu.

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Ano, a to je asi tak vsetko. Status matky dietata, ktoru vyhodili z jej vlastného bývania.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cyberk
1. apr 2023

@miskaska ak sa ma musis spytat, tak len potvrdzujes moj nazor 🤗

charliee1980
1. apr 2023

@h2 Ale musim doplnit aj to, ze ak by moj priateľ (otec nasich deti) mal byt nejaky alkoholik, pobral by pôžičky, proste chuj, ktoremu sa robit nechce, tak to by som nad sobášom vobec nerozmyslala 😁 Takze aj sobášiť sa treba s rozumom, i ked clovek moze len dúfať, aby to nevystrelilo inak ako si predstavujeme 😁 Takze v takomto pripade by som sa urcite nevydávala. Nastastie, nie je to moj pripad, takze nebol dovod rozmýšľať nad takýmito vecami. A teda Dufam, ze nikdy toto ani riesit nebudem musiet.

miskaska
1. apr 2023

@cyberk ako veľmi sa mýliš.

vroni
1. apr 2023

@charliee1980, prepac, ale "tvoj" pripad je blbost. Muz, ktory zomrel mal tri deti. Jeho majetok zdedili jeho tri deti. Takze jeho rodicov mohla matka - zakonny zastupca jedneho z dedicov - akurat tak hnat svinskym krokom na smetisko dejin a nie aby si oni este na nu papule otvarali. Aj keď je fakt, ze keby bola manzelka a nie frajerka, bol by jej podiel byval vyssi. Ci by to jej svokrovcov zvlast ohurilo, si dovolim pochybovat...

vroni
1. apr 2023

Inak vyhody manzelstva su zvlast ohurujuce, ked jednemu z manzelov prepne, zacne gemblit, narobi dlhy alebo prepadne inym pozitkom, to je potom radost byt vydata/zenaty 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Zase sa netvarme, ze manzelstvo ma len vyhody. A nie, mam manzela, dokonca vacsinou pricetneho, ale zase treba zit aj trochu v realite.

bykaterina
1. apr 2023

@vroni ako frajerka nemá nárok na nič. Keby bola manželka je jedná polovička jej a z tej druhej by dostala ešte štvrtinu+ štvrtina jej dieťaťa. Takže by vyplácala iba podiely Deti z predchádzajúceho vzťahu. Čiže 1/4 z domu.
A žiaľ sú ľudia že urobía peklo aj za života a neprijmú novu partnerku ženy, a vedia urobiť peklo zo života.

vroni
1. apr 2023

@bykaterina, ano, takto ma len jej dieta tretinu. Ale nijake prava ani naroky nepresli na muzovych rodicov, aby mali pravo nakladat so synonym majetkom.

jesenzima
1. apr 2023

Žila som tak 14 rokov a nevadilo mi to ... Keby sme nemali deti, ani by sme sa nevzali ....

charliee1980
1. apr 2023

@vroni Svinským krokom ju mohla hnať aj matka dvoch deti z prvého manzelstva.
Podla teba, kto ho pochovával ? Jeho rodicia. A tuto uplne zo vsetkeho vynechali, ani na pohrebe nebola želaná, ani sa nemohla postarat o svojho “muza”
A ja som nenapisala, ze rodicia mozu nakladať s jeho majetkom, precitaj este raz…ja som napisala, ze keby prislo k súdnemu sporu, tak ona je NIKTO a ak sa budu s niekým bavit, tak nanajvýš s jeho rodičmi, kedze deti su neplnoleté. A budu deliť deti.

vroni
1. apr 2023

@charliee1980, jeho rodicia su menej nez nic, ani pes po nich nestekne, mohli si tak maximalne narokovat na preplatenie nakladov pohrebu z dedicstva, inak mozu drzat hubu a krok. Predpokladam, ze posledne dieta plnolete nebolo, cize ho matka coby zakonny zastupca zastupovala. Áno, bola "nic" ako muzova partnerka, rovnako ako bola "nic" byvala manzelka - a rovnaké "nic" ako boli rodicia, ale bola zakonnym zastupcom dedica. Ak boli neplnolete aj starsie deti, mohla tie zastupovat ich matka. "Svokrovci" pravne ani moralne v celej situacii nemali co robit a keby sa kamoška (to teraz skor teoreticky, v praxi na to clovek nema žalúdok ani chut) rozhodla, ze da ich syna pochovat inak a inde, majú smolu. Toto fakt nic s manzelstvom nema, toto je ukazka spravania sa primitivov. A ti sa nezlaknu ani manželky, nieto este frajerky.

h2
1. apr 2023

@bykaterina Nie, keby bola manželka, nebola by polovička automaticky jej. Keďže ona nebola nikde uvedená na LV, ten dom bol len jeho. Aj nezosobášené páry môžu spolu vlastniť nehnuteľnosť, ak ju proste kúpia spolu a na liste vlastníctva sú zapísaní, ako podieloví spoluvlastníci. Tuto to tak nebolo. Takže ak by aj boli manželia, dedila by len štvrtinu + jej dieťa druhú štvrtinu.
@charliee1980 Písala si mi predtým, že nechápem, ale zjavne nechápeš ty. Ona v prípadnom súdnom spore nie je nikto! Ako som už raz písala, je zákonná zástupkyňa dediča. Kdežto rodičia jej partnera sú v tomto prípade nikto, lebo oni dediť nebudú. Takže ak ju z toho domu oni vyštvali, tak je jej chyba, že sa nechala.

anonymous87
2. apr 2023

@h2 ano tak to mame s nehnutelnostou my 🙂 brali sme ju spolu a obaja sme pisani na LV

h2
2. apr 2023

@anonymous87 Keby to takto urobila aj spomínaná žena a ten dom by nadobudli spolu, mohlo byť všetko inak. Ale ktovie, ako to bolo, keď sa to toho tí jeho rodičia tak vložili, možno mu dali pozemok, alebo pomohli finančne so stavbou...