Vzťah po "nevere"
Ahojte. Nedávno som si zažila vo vzťahu niečo čo som nikdy nečakala a zmenilo to všetko, celý môj doterajší život. Mám/mala som priateľa 6 rokov. Keď sme sa spoznali hneď som vedela že je ten pravý, celé roky sme si obaja veľmi rozumeli, mali spoločné záujmy, priateľov, šetrili si na bývanie a 3 roky už žijeme vo svojom. Všetky kamarátky mi vždy môj vzťah závideli a ja som vedela, že mám naozaj šťastie a môj priateľ tiež.
Síce od kedy sme začali spolu žiť trošku medzi nami vyprchala vášeň, pripisovala som to únave z práce atď... Priateľ sa ani moc v posteli nezaujímal o moje uspokojenie a tak som to nejako ani neriešila, vždy som si hovorila že je skvelý vo veľa iných smeroch a že sex nebudem tieto ako problém aj keď teda nebol veľmi uspokojivý, ale zas ani najhorší.
No problém nastal inde a to v komunikácii - priateľ často riešil problémy uzatváraním sa do seba, do izby a ani za svet s ním pohnúť, mali sme aj krízu kedy sa 2 týždne nebavil...
To sme vyriešili, ale na jeseň sme opäť mali problém a on sa zas uzavrel a začal ma ignorovať namiesto jedného dospelého rozhovoru... Zašlo to do extrému a nebavil sa dni, a tak ďalej.
No a mňa už nebavilo byť doma v depke a tak som zavolala von jedného kolegu, ktorý bol v práci pomerne krátko a tiež občas hľadal spoločnosť. Čakala som že pôjdeme von, pokecáme a možno sa už ani inokedy nestretneme... Ale bolo to fajn, ozaj super chalan. Avšak môj priateľ si ma doma stále nevšímal, chodila som za ním sa porozprávať ale on pozeral do steny, lebo sa odúval a trápil ma tichom...
A tak som viac a viac vyhľadávala spoločnosť kolegu, ktorý bol vtipný, mali sme si čo povedať, písali si dlho do noci... Bez bližších podrobností sme sa dlhší čas stretávali až došlo k bozkom, neskôr to zašlo ďalej... Podotýkam že medzi nami bola tá najväčšia chémia akú som kedy zažila a došlo aj na sex, ktorý bol úžasný a neskutočný, fakt som si ani neuvedmila ako mi chyba poriadny sex, navyše on mi doprial uspokojenie ktoré mojho priateľa dlho nezaujímalo
Vznikli city, mali sme k sebe hrozne blízko... No mňa dobehol nedoriešeny vzťah doma... Videl to na mne aj kolega a prestal sa so mnou stýkať lebo videl že nie je pre mna na prvom mieste... Trapilo ma čo som urobila a priateľovi povedala čo sa stalo kym on sa so mnou POL ROKA prakticky skoro nebavil, max pohadal a zas bol ticho...
Najskôr ho to trápilo, potom si priznal svoj podiel viny na celej udalosti, lebo skutočne pri mne vôbec nebol, prakticky o mne nič dlhu dobu nevedel...
Rozhodli sme sa že si dáme ešte šancu, kvôli tym rokom ktoré boli predtým krásne...
No môj problém je že ja mam v srdci stále kolegu (ktorý sa odsťahoval z mesta kvôli mne). Chýba mi a všetok fyzicky kontakt mi je prirodzený len s ním, len jeho bozky, jeho telo... Nedokážem momentálne priateľa ani objať, vyprachali tie city ktoré tam boli a to som zistila až teraz...
Viem že čas zahojí všetky rany... Zažili ste niekto niečo podobné? Vráti sa medzi nás ešte niekedy tá stará veľká láska? Viem že najskôr musím zabudnúť na druhého... No je preč uz 2 mesiace a stále mi chyba..
Neskutočnú chybu pre vás oboch si spravila, že si to neukoncila ale na to ešte len prídeš..
@panelacikova no ja som si povedala že keďže nam roky bolo pekne a vlastne aj keď som sa stretavala s druhým tak som vedela že som spravila chybu a chybalo mi to co sme predtým mali... Že si dame teda šancu poučiť sa z vlastných chýb a že to skúsime. Veď ak to nepojde, budem si istá že to už nešlo a pohnem sa ďalej... Zistíme to rýchlo
Viem že som sa nemala stretávať s iným, no kto nebol v mojej situácii že mal partnera ktorý ho ignoruje a drží v tichu dlhú dobu, tak to nepochopí... A zrazu prišiel kolega ktorý šiel oči na mne nechať a veľmi sme si rozumeli + on ma veľmi priťahoval, proste fakt neskutočne krásny a sexy a ešte keď to vie so ženami tak koniec... Bola som osamela, nešťastná v tom období smutná a bolo mi jedno čo sa stane, lebo partnerovi tiež bolo jedno všetko...
Áno on bol pol roka doma a nebavil sa so mnou, dokonca keď som doma neprespala tak sa neopytal že kde som, nič ho neprinutilo vtedy začať komunikovať... Vlastne až to keď som mu vyklopila pravdu o kolegovi .. to jedine mu vtedy otvorilo oči a od vtedy sa aj pohlo riešenie problémov a jeho komunikácie...
@simonad7 prosím ťa a ako dlho vam trvalo kým ste si k sebe opäť našli cestu?
Pretože ja som sa príšerne bala mu povedať čo som spravila aj keď to bol on kto sa takmer pol roka so mnou skoro nebavil okrem hádok ktoré som vlastne ja musela vôbec začať...
Ale myslela som si že on sa neprenesie cez to že som bola s inym... Ale teraz to vyzerá tak že on by to aj dokazal len ja som zaseknutá
Neviem si to teraz nejako predstaviť, zmizlo aj to čo tam predtým bolo... A je to moja chyba lebo som mala pomer s niekým s kým to bolo úžasné a skvelé a pri kom som sa citila vtedy príjemne...
Vyčítam si tieto pocity, no neviem si to zakázať
S kolegom už v kontakte nie sme, on sa odsťahoval a doslova zmizol, lebo ma nemohol mať na očiach bez toho aby ma mal aj pri sebe...
@patricia255 a preco si sa vlastne nedala dokopy s tym kolegom?myslim natrvalo. nestalo by to za to? lepit rozpadnuty vztah kvoli hypo je pre mna nepochopitelne. inak vekom sa zle vlastnosi znasobuju. takze ak pride do stredneho veku, alebo pridu deti, vycerpanie je dost mozne ze sa to stane znovu. ak je taka povaha ako dlho to vydrzi?
Och, ruku na srdce- s kym chces skutocne v tejto chvili byt? S priatelom,ktory mava depky a nerozprava sa s tebou, alebo s muzom, s ktorym ti bolo dobre??? No vidis, a mas odpoved!
Nemysli na minulosť, ries budúcnosť!
To už sa ti rozhodni, jeho názor a ako je to u vás doma vieme len z tvojho opisu. Možno si urobila ty chybu alebo obidvaja. Odísť si mala skôr aspoň na čas či by ťa terajší partner hľadal, ako dlho si to ťahala s kolegom? Možno sa tvoj priateľ tak správa lebo je to tvojou vinou s možno nie. Každý a vždy vidí len seba že on má tú pravdu a jeho uhol pohľadu je správny. Nepoznám teba ani priateľa všetko je na vás dvoch.
@patricia255 ahoj, prepac ale zazila si poriadny sex uspokojivy a vratila si sa k 1.priatelovi?
Tvoj 1.priatel je sebec, ktory mysli na seba.
Praveho muza zaujima, aby uspokojil zenu.
Ja si myslim, ze dobry sex je vo vztahu dolezity.
Mala som aj taky vtah aky teraz ty mas s 1.priatelom, a ver mi nevedela som hormony drzat ja uzde a stale som mala nejaky problem...ale ked som natrafila na chlapa, ktory vedel co ma robit a ako to ma robit, tak uz hormony nerobili problem.
Takto sa zvádzajú zadané ženy inak stačí ak má žena dlhodobo problémy a v tom čase sa objaví niekto milý, zábavný a pozorný. To sa opakuje ako cez kopirak. Druhá vec či aj ten kolega by chcel vzťah možno mu aj vyhovuje, že takto ladne bez problémov z toho vykľučkoval, lebo niektorí muži sú prefikani tiež a vedia ako na ženu a aj narozpravaju, ale čo naozaj on chcel vzťah, tam by som nebol taký istý😁.
@patricia255
preco chces zabudnut na kokegu, s ktorym to fungivalo a vracatvsa do nefunkcneho vztahu ???
Zo spomienkoveho optimizmu vztah fungovat nebude a s oduvacim chlapom dobrovolne zit, bez deti bez zavätkov ? Co si sa zblaznula?
Spolocny byt/ dom predajte a hajde zacni znova zit. Kontaktij kolegu ak ti chce dat este sancu a buddte stastni! Nie zit s mumakom. Okrem toho - garantujem ti, ze pri prvej krize ti neveru vykrici, to uz svoj podiel viny vidiet nebude.
Von z nefunkcneho vztahu, prestante hladat co uz nie je.
Dvakrát do tej istej rieky nestupis... môžeš čakať ze príde ďalšia kríza a zase za bude hrať na mŕtveho chrobaka
@patricia255 u nás to bolo predsalen kúsok inak. Najmä v tom, že ja som žiadnu lásku a náklonnosť k tomu druhému necítila, k sexu došlo iba 1x a teda tam som ja dostala poriadnu “facku” sama od seba opýtala som sa samej seba čo robím a čo vlastne chcem. Pretože vždy keď sme sa stretli s tým druhým, tak som myslela na môjho priateľa, prečo je aký je, prečo má ignoruje. Aj keď som sa ho opýtala, tak sa podľa neho nič nedialo🤷🏻♀️. No a keď som začala prejavovať u toho druhého, dajme mu meno že K, tak ten začal na mna tlačiť, a v podstate chcel využiť to že som mala doma problémy. V poslednom rade, keď som povedala môjmu P, že teda vo sa stalo a tak, on dokonca toho K pozná, takze mu napísal atd a take škaredé veci čo o mne porozprával ten K, len som pozerala. Totálne má zmanipuloval a urobil si zo mna babku, ale tak to bola moja chyba, ale aspoň mi to tým čo napísal o mne len dokázal a najmä môjmu P. Takze… aby som odpovedala na tvoju otázku, u nás to netrvalo nejak dlho. Dajme tomu že v marci sme karty vyložili na stol a potom sme zažili to najkrajšie leto a v septembri som zistila že som tehotná. U nás to malo rýchly spád pretože sme obaja vedeli že chceme byt spolu, že nechceme nikoho iného, a teda najmä ja si uvedomujem akú chybu som spravila, ale keby ju možno neurobím, tak by som proste len vzťah len ukončila. Takto som si vo svojej makovici urovnala veci a najmä aj môj muž a teda my sa k tomu nevraciame co sa stalo, aj keď muž to niekedy spomenie ale teda v humornom zmysle.
Ale keď je to takto, že si zaseknuta a myslis iba na druhého, tak si zjavne doňho zamilovana a chcela by si byt s nim. A teda povedzme ai úprimne keď si na druhej strane zažila dobrý sex, pri každom sexe s priateľom asi budeš nato myslieť. Neviem no, toto je tazka situácia. Musíš si najmä ty povedať, co od života chceš, a či je to ten kto lezi teraz vedľa teba. Aby si si potom cely život nevycitala že si sa rozhodla takto. Ja som do tejto diskusie chcela len pridat môj prípad, kedy sa aj takýto nastrbeny vzťah, pokial majú on obaja záujem, rozhodne zachrániť dá. Držím ti palce, ak by si o hocicom chcela ešte pokecať, kľudne mi napis.
K chlapovi, s ktorym je na hovno sex, by som sa nikdy nevracala..načo..ako tu bolo povedane, mumakovi..on mozno presiel tiez nejakou transformaciu, ked sa pol roka oduva, jeho laska prešla v lahostajnost, takze vyhliadky nemaš ružove
stahuj sa k sestre, kontaktuj kolegu, este je sanca, že si nikoho nenašiel za 2 mesiace, alebo ostaň s tymto a čakaj na zázrak
ak bol kolega slobodný, a bolo to medzi vami také úžasné, prečo ste sa nedali dokopy? PRečo zostávaš v nefunkčnom vzťahu. Ste priatelia, nemáte deti...
@kvetinka75 podla mna nie je rozhodnuta, nevie co chce, ak by to vedela, neostavala by proste s dvoma naraz
nebola by som v takomto vztahu, co ti to dava? nic, preco sa trapit nadalej a zivit vztah ktory proste nefunguje, ked nemate nejake spolocne zavazky, tak treba ist od seba, bude ti lahsie, ja viem, ze velakrat je to o zvyku, clovek ma strach, co bude, nebude a tak, ale ten prvy krok je najpodstatnejsi.
@cippi tak to viem na 1000% že kolega o mna mal vážny záujem, vyslovene mi hovoril že nikdy si s nikým tam nerozumel ako so mnou, že som mu bola najbližšia a preňho tiež všetko fungovalo ako malo... On odišiel preto lebo nemohol ostať so mnou a nechcel sa pozerať ako budem s 1. Priateľom
@patricia255 najskor ukonci vztah a potom riesim nieco ine nie?? Takto sa spravas ako kur*a.
@patricia255 váš vzťah je mŕtvy, choďte radšej od seba. Aj tak ste spolu už len zo zvyku.
Podľa mňa to už nikdy nebude ako predtým a keď prídu skutočne problémy, trebárs s deťmi alebo znovu medzi vami, tak čo? Bude zavretý v izbe a nebude si teba, ani deti všímať aj pol roka. Škoda, že ti nepovedal, prečo sa takto správal, uzavrel do seba, ci nemá nejaké problémy.
Ja by som sa rozhodla na 99% pre kolegu. Možno si teraz stratila svoju celoživotnú lásku. Poznám jednu mladunku babu, ktorá bola vždy 2-3 roky vo vzťahu, mali dom, len si prestali rozumieť, rozišli sa a tým pádom museli aj predať dom, vyplatiť banku, zvyšok si rozdeliť, stalo sa jej to žiaľ až dva x. Teraz je už šťastne vydatá a má aj malé dievčatko. Kolega možno tiež na teba mysli, ako ty na neho a čaká Ťa, ci sa nedáte dokopy.
Rozmýšľam, prečo je slovo "nevera" v názve v úvodzovkách. Čo iné, než nevera to je?
@patricia255 Žiješ len zo spomienok na to dobré, čo bolo. Ale to už sa nikdy nevráti. A už vôbec nie po tvojej nevere a po tom, čo si o nej priateľovi povedala. Na tvojom mieste by som to ukončila, ďalej uvidíš, či zo vzťahu s kolegom niečo bude, alebo nie. Ale nech už to bude akokoľvek, s tým prvým by som nezostala. Bolo to medzi vami krásne, ale už je to preč.
@patricia255 No neviem ja mam kamosa co namotava baby a tiez im hovoril mnohym ako chcel byt s nimi a bude s nimi chodit sa niektorymi aj chodil par mesiacov. Napr. Ista si nemozes byt nicim nikdy 🙂. 50:50 mozno nemal postranne nejake umysly a mozno mal. Too tazko odhadnut.
@patricia255 a teraz si predstav, ze s priatelom ostanes, budete mat dieta, dve. Pohadate sa a on POL ROKA sa s tebou nebude bavit ... co ty na to? Zblaznis sa, dievca. Ver mi, prezila som si v tichej domacnosti uz co to. Chod za tym druhym a bud stastna
@patricia255 nie, ty si ma vôbec nepochopila... to, že si sa stretávala s iným, bolo vzhľadom na okolnosti úplne prirodzené. veď koho normálneho by bavilo žiť v takom vzťahu, kde dávaš všetky možné signály a ten druhý sa tvári, že neexistuješ? nikoho. chybu si urobila, že si nechala plávať kolegu a "vrátila" si sa do zvláštneho vzťahu, kde on pre teba znamená všetko a ty pre neho prakticky nič.
Ten prvý ti zobral 6 rokov z najkrajšieho obdobia mladosti. Ten druhý ti tých 6 rokov môže dať...a aj oveľa viac. Naozaj nerozumiem, čo ešte riešiš? Nejdeš sa predsa rozvádzať....
@h2 je to v úvodzovkách lebo to bola presne taká nevera ako to bol v tom čase aj "vzťah".
Pretože keď ťa niekto na 100% ignoruje taku dlhu dobu a skutočne o sebe nič neviete, nie je to ani vzťah pre mňa... Nestalo sa to tak že s ním by som sa tvárila že sme ok vo vzťahu a medzitým sa stretavala s iným
On o ňom nevedel lebo nevedel absolútne nič ani o mne, bola som mu bohužiaľ úplne ukradnutá
@patricia255 super.. okopnes skveleho chlapa po vsetkych strankach kvoli chmulovi co je zduty pol roka a aj v posteli na teba kasle. Gratulujem, vyhravas cenu koza roka.
Tak zi zo spomienok dalsich 40 rokov.
@patricia255 Tam,kde vyprchalu city,nema vyznam sa pokusat ich hladat. Navyse nema vyznam bojovat o chlapa,ktory ta pol roka trapi tichom. Zivot treba zit a nie zit ho zo spomienok.
@amiaja 🤣

je to len pohodlnost. lenze tie najlepsie veci nas vzdy stretnu ked vystupime zo svojej komfortnej zony. zazila som nieco podobne ako ty ale ja som sa teda rozhodla najprv vztah ktory nefungoval ukoncit. bolo to tazke pretoze tiez to boli roky.
lenze cakaju ta dalsie roky. spomienky su fajn ale treba zacat vytvarat nove take na ktore budes spominat o 10 rokov.