icon

Zaľúbený manžel

2. okt 2023

Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?

joannita
3. okt 2023

@marca12 no v prvom rade on je chudak a nie ona chudera, on rozbil ich manzelstvo. Nie ona

monikkatt
3. okt 2023

@reddflowerlife jasne, treba strapnit ju lebo ved ho prinutila byt neverny. On chudacik nechcel. Treba riesit kurevnika.. ci ho chces strazit cely zivot? Alebo behat za vsetkymi zenami v okoli a odhanat ich?

katarinka89
3. okt 2023

Si v situácii, v ktorej by sa nechcela ocitnúť žiadna z nás.....poviem ti len tolko: veľmi by ma zranilo jeho rozhodnutie, daj mi týždeň na premýšľanie. 11 rokov vs . krátkodobá známosť........kaslala by som na tie roky, nato, že máte deti. Ved on ide všetok čas, zážitky, lásku, hodnotu vášho vzťahu prehodnotiť a porovnať zisk z teba a z nej ......na základe toho sa rozhodne. Ty budeš ta, ktorá nieje na prvom mieste. Ty si záloha keď ho odmietne kolegyňa. Toto by zabilo všetko čo sme spolu prežili ci za 10,20 rokov.

heartpain
3. okt 2023

Ma tu ukamenuju, no ja tvojho muža chápem. Som na tom rovnako. Zaľúbená do kolegu, doma milujúci manžel a dieťa. Ver ze to nie je ze ja chcem, nechcela som to ,prišlo to samo a rozum sa mi neda ovládať. Muža neopustim, no city co pociťujem ku kolegovi neviem ovládať. Plačem každý deň a trápim sa ,sama....

elli333
3. okt 2023

Ja si myslim, ze aj ta zena je na vine. Stokrat som sa stretla s nazorom ,ze za vsetko moze len chlap lebo on ma rodinu ,manzelku a deti a ano ciastocne s tym suhlasim a je to jednoznacne jeho vina, ale aj tak si myslim ,ze zenske ktore sa takto tocia okolo chlapov co maju doma zenu a male deti nemaju ziadnu moralku. Ta zena to vedela a nezastavilo ju to vo flirtovani a zvadzani. Takymi zenami velmi hlboko pohrdam. Ja chapem, ze jej chlap narozprava aky je nestastny, ale keby bola len trosku rozumna a nerozmyslala by len istou castou tela a mozog to asi nebude tak by jej docvaklo, ze vacsina chlapov zacne tarat ako velmi su doma nestastni ked vidia sancu si vrznut. Kazdej jednej takej doprajem nech si toho "skveleho" chlapa vezme,perie mu trenky a on v klude moze dalsej zadubenej pipinke rozpravat aky je znova vo vztahu nestastny a takto veselo az do staroby az kym nezisti, ze zostal v skutocnosti sam ako kol v plote lebo pipinky sa minuli.

h2
3. okt 2023

@heartpain Ale ty si asi svojmu mužovi nepovedala, že miluješ iného a chceš týždeň na rozmyslenie, či zostaneš s manželom. Ty si rozhodnutá s ním zostať a vzniknutá situácia ťa trápi. To je dosť podstatný rozdiel.

heartpain
3. okt 2023

@h2 tak to jasne že nepoviem, musím to zvládnuť sama aj keď netuším ako.

h2
3. okt 2023

@elli333 Ale my vlastne nevieme, ako to berie tá žena. Lebo nikde nie je napísané, že chce mať vzťah s autorkiným manželom. Možno by bola veľmi prekvapená, keby zistila, že on sa do nej zaľúbil. Veď všetko, čo medzi nimi bolo, je to, že boli spolu párkrát na obede.

h2
3. okt 2023

@heartpain Zmeň prácu.

joannita
Autor odpoveď zmazal
elli333
3. okt 2023

@h2 ja si myslim, ze ked panko uz nabral odvahu to takto zene povedat a zobral si cas na rozmyslenie tak uz ma tu druhu takmer istu. Muzi su pohodlni, nenaberu odvahu rozbit rodinu len tak pre nic za nic. Je dost pravdepodobne, ze prave dotycna milenka ho uz tlaci do rozhodnutia a odchodu od manzelky

heartpain
3. okt 2023

@h2 skúšala som to, nejde to. Poslala som žiadosť do inej práce asi pred 2mi mesiacmi a vôbec sa neozvali. Nie je to take jednoduché. A to som chcela odísť ešte v začiatkoch mojich citov. Teraz je to už horšie. 🥴😢

joannita
3. okt 2023

@elli333 tak podla tejto logiky je teda zodpovedny aj ten muz, lebo rozbija manzelstvo vydatej kokegyni 😁

zooeynka
3. okt 2023

@h2 ja rozumiem ako to myslis, ale tuto je viac ako zrejme ze autorka svojho muza chce, cize hrat sa na nedostupnu(alebo ako to lepsie nazvat)je zbytocne, autorka to tak neciti a ona naozaj nie je v pozicii aby si vyberala. Vybrat si bohuzial musi ten jej debil a ona mu moze a nemusi odpustit....ake kedze ona rodinu nicit nechce, tak ak si muz vyberie ju tak sa potesi, mozno mu to da vyzrat a mozno ani to nie a funguje sa dalej.....mozno navzdy a mozno len do jeho dalsieho uletu

joannita
3. okt 2023

Autorka, predpokladam, ze aj teba napadlo, ze to co ti tvrdi, ze s nou este nic nemal, je blbost. Ked vobec uvazuje o tom, ze by odisiel ku nej, muselo medzi nimi prebehnut aj fygicke zblizenie, clovek sa o tak vaznej veci ako opustenie rodiny nezozhoduje na zaklade platonickej zalubenosti. Nehovoriac o tom, ze chlapi sa buchnu vacsinou az po sexe.
Poznam v mojom okoli 3 pary, kde ked druhy partner prisiel na neveru, tak nevernik tvrdil, ze s dotycnou / dotycnym nic fyzicke nemali, ze je to len platonicke zalubenie, ale pritom spavali spolu mesiace.
Tymto ta nechcem viac ranit, len otvorit oci. Ja som neveru v zivote zazila s byvalymi viac x a viem ako sa teraz citis, v hlave mas chaos. Chce to len cas. Ale nie cas pre neho ale pre teba. Lebo TY sa musis rozhodnut, nie on.
S najvacsou pravdepodobnostou to bude tak, ze ona neopusti manzela lebo si spocita 1 +1 takze manzel sa vrati k tebe, ale budu spolu spavat dalej. Na toto nezabudni a asi aj vies ze navratom k tebe sa to nekonci, ale len zacne.
Ja by som to nedala poviem pravdu. Ked s nim ostanes, bude to len zaciatok tvojho trapenia

h2
3. okt 2023

@zooeynka Jasné, že ho chce. Ale nie za každú cenu. Ona nechce, aby táto situácia vôbec nastala, chcela by, aby bolo všetko tak, ako predtým.
Súbežne s touto diskusiou tu prebieha aj iná, kde muž po 10 rokoch ženu podviedol s nejakou bezvýznamnou jednorazovkou, ktorá pre neho nič neznamenala. Ľutuje to, chce, aby mu žena odpustila. Samozrejme, že aj ona ho chce a asi nič si momentálne neželá viac, než to, aby sa to nebolo bývalo stalo. Ale práve v tom to je, že sa to stalo, je to fakt. Tak isto, ako sa stalo v tomto prípade, že sa autorkin muž zaľúbil. Čiže nejde len o to, že ona ho chce, tak nemá sa čo rozhodovať. Situácia sa zmenila, tak sa tomu musí prispôsobiť.

mk22
3. okt 2023

Píšeš, že veríš, že precitne a vráti sa, vyberie si teba.. Úprimne.. Horšia verzia ako ta, keby sa vzal Odišiel.
To sklamanie, ktoré v tebe ostane, ten pocit, že si vyberal medzi tebou a kolegynou, už nikdy mu nebudeš veriť, už len tým, že rozmýšľal, bol by schopny zahodiť všetko čo ste vybudovali.
Takémuto človeku nebudeš už dôverovať a veriť, nikdy.
Možno budeš rada, že si vybral teba.. Ale postupne ti dôjde ako ti ublížil, ako vbc mohol uvažovať, rozhodovať sa medzi 2 ženami.
Moja byv kolegyňa zažila niečo podobné, vybral si deti a ju, ženu. Snažil sa, ale ona vydržala rrok? Vždy keď mi zavolala, plakala, ako mohol vbc rozmýšľať, že ktorú si vyberie. Už ju nikdy nepresvedčil ze ju miluje a nebolo to iba kvôli deťom.
Rozviedli sa, bol by jej zniesol modré z neba, ona to nedala.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elli333
3. okt 2023

@joannita ano presne tak ,obaja chcu rozhadzat zivot 4dospelym ludom a 3malym detom len kvoli tomu, ze im sa zapalili lytka...obaja su zodpovedni, respektive v mojich ociach nezodpovedni pretoze sa nedokazu ovladat a kontrolovat svoje pudy. Nemyslim si, zeby manzelstvo a rodina boli o pudoch a motylikoch v bruchu. Kazdy mame svoje chyby a na tom druhom ich vacsinou vidime az po dlhsom case spoluzitia, ale to neznamena, ze iny partner ktoreho zatial nepozname by bol pre nas lepsi, mozno nebude mat tie iste chyby ako partner sucasny, ale moze ich mat horsie ktore zatial nevidime. Nieje to dovod zahadzovat rodinu a nicit zivot detom pretoze deti to poznaci. Pozor nehovorim o pripadoch kedy ide v rodine o alkoholizmus, tyranie a podobne veci. Vtedy je samozrejme odchod na mieste, ale odist preto, ze sa mi niekto koho ani poriadne nepoznam zda lepsi ? Dokonca, ze je to zena jeho zivota ? Prosim ta ,co ma ten chlap 15?

mk22
3. okt 2023

@joannita to som. Napísala aj ja.. Ze ak si vyberie ju, autorku.. Začne začiatok konca.. Celé zle

zooeynka
3. okt 2023

@sheila121 neryp do nej. Neboj, margolet dobre vie(minimalne podvedome)ze co za blba ma doma. Ale su rozne zeny, ona svojho muza proste chcela nech sa deje cokolvek a dosiahla to. Z jej pohladu vyhrala. Z pohladu inych sa moze javit zufala. (Mna takto sokla Bozidara Turzonovova ked odpustila manzelovi niekolkomesacnu neveru s odstahovanim sa a vyrobenim noveho dietata s milenkou. Vzala ho nazad ked sa vztah s milenkou rozpadol a este za neho platila alimenty na jeho nemanzelske dieta.....za mna nepochopitelne, ale ona sa citila ako vitaz)

sheila121
Odpoveď bola odstránená
joannita
3. okt 2023

@elli333 ten koment patril mne? Lebo vobec to nesuvisi s tym co som pisala

zooeynka
3. okt 2023

@sheila121 ako si napisala, ona celu vinu hodila na milenku a jemu odpustila. Asi iba tak sa to da, zatvorit oci pred realitou.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
ckocka
3. okt 2023

@zooeynka Dá sa to rôzne, predpokladať že každý rozmýšla a cíti ako ja je náš najväčší omyl.

zooeynka
3. okt 2023

@ckocka ved preto pisem, ze su rozne zeny. Kazda je ina a co jedna spracuje a odpusti tak druha nie a chlapa vyhodi. Vzdy je vela okolnosti.

juliacenc
3. okt 2023

Tak to ho musela riadne ocarit po par obedoch a nic viac. Ak chce nech ide a verim, ze aj na teba este niekde caka ten pravy

som_realistka
3. okt 2023

@heartpain skús sa o tom porozprávať s úplne cudzím človekom (psychológom napr), nikdy nie s kamoškou alebo s niekým s rodiny, aj keby si si bola na milión perc istá, že sú na Tvojej strane. Možno Ti dá iný nadhľad a zvládneš to lepšie, aj v starej práci.

elli333
3. okt 2023

@joannita ano tebe lebo si sa ma pytala ci si myslim, ze aj on rozbija manzelstvo ten kolegyni, tak ano presne to si myslim 🙂