Zaľúbený manžel
Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?
Tak toto chcem vedieť ako skončí
@zooeynka autorka nič neustane, pretože si len o kúsok predĺžila svoju agoniu. Osobne nechapem ženy, ktoré keď im muz povie ze ich nemiluje a odchádza za inou nemajú v sebe aspon akú takú hrdosť. A este ako také husicky idú čakať ci sa panko rozhodne pre milenku alebo pre nu.
Osobne by som sa z takého chlapa vedľa seba v posteli dogrcala. Pokial váhal, mal držať hubu a nehovoriť o nicom, pokial si nebol nicim istý.
Netvrdím, že treba páliť mosty, otcom ostáva aj naďalej. Nech sa paci, tak by som rozdelila povinnosti ze by makal ako fretka cez deň tak, ze večer by ani nepomyslel na sex s milenkou, lebo by padal od únavy na hubu.
@aurora33 tiež ju nechapem... neopustil ju teraz, opustí ju neskôr, keď sa milenka rozhodne, že jej to uz vyhovuje. Navyše obedík, kavičky a pohľady v praci budú veselo pokračovať. Ojojoj👌
A ešte sa tu ide oháňať nejakými spoločnými spomienkami, ktoré s nimi ma. No ja neviem kde boli jeho spomienky, keď behal a balil milenku? Vtedy ju mal na salame.
@lienka.7 aha👍👍👍gerojka za klávesnicou,ty by si ho zamestnala tak,že by padal únavou,hmmm,parádne dosť jednoduché reči máš,ďaleko,ale veľmi ďaleko za zrelym názorom ženy a matky. Bodaj by si take nikdy nemusela riešiť,ani z jednej a ani z druhej strany. Ale krotila by som sa,lebo vyznievas dosť jednoducho a priam agresívne
@maciatkolulu čo je agresívne na tom, dať nevernému manželovi jeho vlastne deti na starosť?
@maciatkolulu agresívne??? Za to, ze nenechám so sebou zametat??? A ano, zamestnala by som ho, predstav si. Lebo drvivú väčšinu robi aj tak vždy zena, nevie kde jej pomaly hlava stojí a chlap sa potom vystazovava svojej milenocke, aký je chudáčik zanedbavany, ako si ho manželka nevšíma, ani sex nema chudáčik 👌👌👌
No že prezraď mi ten názor zrelej ženy a matky? Čakať kým sa muz rozhodne co chce viac mienku alebo svoju rodinu??? A potom vždy trpnut, či si to náhodou nerozmysli alebo nepríde ina? Kto raz podvedie, podvedie aj ďalší krát lebo vie, že sa mu to prepecie.
Toto som raz riešila s kámoškou, tam to bolo približne rovnaké, ona odmietla ostať sama a nechať chlapa, nech si uživa , ona že teraz ostane sama, deti už podrastené trocha, proste išla s tým do toho, že je to presne len poblúznenie a ona ho z toho dostane. Aj sa podarilo. Viem, že išli do poradne , najrpv ona, potom aj on. Myslim ,že sme robili aj také veci, že sme niečo z iného čisla jej - tej druhej - napisali, ale už si teda nepamätám čo a ani prečo... Už je to dávnejšie. Držím palce a určite stoji za manželstvo bojovať, aj keď muž to tak zrejme teraz nevidi, a nedávať mu čas na premýšľanie, čo si chce premýšľať, dokelu ? Pekne začni ty, nech nemá čas premýšľať nad hovadinami
@lienka.7 tak ale kazdy moze mat slabu chvilu. S autorkou su 11 rokov a nie 11 hodin. Neviem preco si taka zla a hned vies ako sa vsetko pokazi. Sme len ludia a niekedy sa stane, ze sa clovek zamiluje, poblazni a spravi chybu. Ale ak je to jedna zalezitost, tak hadzat za hlavu dlhorocny vztah bez moznosti riesenia - hlavne ak o to ta nestastna strana, ktora to sposobila - ma zaujem. Tak preco to neskusit? Rozhodnut sa, ze to nefunguje, ze to odpustenie nie je take jednoduche ako si myslela, alebo nahodit vztah na nove vlny samozrejme nemusi dopadnut. Odist moze vzdy.
Nedat tomu sancu by bola skoda.
@kittykat22 toto by bolo možné za predpokladu, že by chlap prišiel s tým, ze prepac, podviedol som, mrzí ma to, nechcem vás stratiť. Ale nie, ze mi oznámi, že chce inú, odchádza, potom že teda chce ešte týždeň na premýšľanie.. akože co som? Waitie Katie ci co? Druha voľba? Okrem toho budú sa denno denne vídať v praci, cize za mňa absolútne toto je no go. A to, ze on jej povedal, že on si to rozmyslel mu absolútne neverím. Rozmyslela si to (možno nateraz) milenka a on nechcel ostat ako somár, sam. Lebo prečo by aj? Keď doma ma predsa čaká jedna dúfajúca naivka, prečo by som vlastne odchádzal? A je rozdiel poblaznenie a zamilovanie sa, sorry. Poblaznena môžem byť z môjho sexy 25 ročného fitness trénera, ale zamilovaná som jedine do môjho manžela. Mimochodom, za ktorého by som ho v reali ani nevymenila.
@lienka.7 waitie katie :D super :D z harry a megan documentary nie?
@lienka.7 baby sorry, ale vy aj čítate, či len preletite očami a hneď ste odborníčky na všetko? Ja už som nechcela písať, ale zvrtlo sa to tu do takého extrému, že musím reagovať. Po prvé, nepodviedol ma. Tomu verím. A myslíte si co chcete. Po druhé, ospravedlnil sa, nie raz, nie dvakrát. Mrzí ho to, celé to, čo spôsobil. Uznal vinu, ja tiež. Nechcel týždeň, ja som mu ho navrhla v tom momentálnom rozpoložení, ani neviem prečo. Ukončil to na druhý deň. Milenka to nebola, takže milenka si nič nerozmyslela, proste to skončilo, nemienim pátrat po podrobnostiach. Chcem sa teraz sústrediť na nás. Nepovedal, že odchádza, že mám čakať ja. Vy ste to tu tak vydramatizovali, popridavali k tomu, že som už myslela, že ma hádže do inej diskusie. Chcela som troska tešiť, podporiť, ale to, aké my, ženy, vieme byt kruté k iným ženám, to je strop. Ďakujem tým par dámam, ktoré sa dokázali vcítiť do mojej situácie. Napriek všetkému, čo sa teraz deje, milujem svojho muža, skúsime to. Odísť sa dá hocikedy. A ja vám naozaj prajem len to dobré v živote, ale vlastne ani netreba, lebo vy ste tak dokonale osoby, že vám sa nič nepríjemné štát nemôže. Dobrú noc
✌️
Autorka, ja citam, čo si napísala a hneď v úvode je jasne napísané: Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Čiže, minimálne štyri mesiace to trvalo a nahovaraj si čo chceš, isto to neboli len nevinne obedy. A keby aj, on sa zaľúbil, sam to priznal, čiže minimálne emocionálna nevera tam už je. U mňa by toto neprešlo.
Ďalej píšeš: ,,Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona.” Tak kto si tu vymýšľa a domysla? Ved ty si napísala, že on chcel od teba týždeň na premyslenie a zrazu v poslednom príspevku nás tu osocujes; že si vymýšľame… mne je to jedno, pokojne si ži s niekym, kto lubi inu, ale nemusíš urážať ženy, ktoré si vážia samé seba.
@autorka
Nemám pocit, že ženy boli k tebe kruté alebo to tu nejako vydramatizovali. Vychádzali presne z toho, čo si napísala ty a samozrejme sa ti to nepáči, pretože mnohé ženy ti tu napísali ako to v živote môže ale nemusí byť ale ty si si vzala len to, čo ti vyhovovalo, ostatné sa ťa dotklo. Je to na jednej strane pochopiteľné, pravda niekedy vie byť naozaj krutá a nemusíme byť hrdinky a dokonalé ženy, aby sme sa na situáciu dokázali pozrieť racionálne.
Zaľúbenie sa netrvá deň, týždeň a ani mesiac. Kľudne si nahováraj, že to ukončil. Áno mohol, ale emociálne má z toho určite guláš. Zaľúbiť sa človek dokáže behom pár minút ale odľúbiť sa niekedy trvá veľmi veľmi dlho, aj keď si človek bude nahovárať, že to je pre neho uzavreté, myšlienkami bude odbehovať tam, kde pri pomyslení na danú osobu, mu lietajú motýliky v bruchu.
Chcela si názor iných ľudí, dostala si xyz názorov a tak ako to chodí aj v bežnom svete, tak aj vo virtuálnom sa stretneš s ľuďmi, ktorí majú iné názory, hodnoty a postoje.
Chcela som tu napísať niečo, čo sa stalo mne, ale je to zbytočné. Prajem všetko dobre.
Chlap sa rychlo zalubi a rovnako rychlo aj odlubi. Zaklad je prerusit kontakt s kolegynou aj za cenu zmeny prace. Autorke drzim palce, nech ich manzelstvo prejde uspesne touto tazkou skuskou a nech to ich vztah posilni. Rozist sa da vzdy, no bola by skoda nedat druhu (nie tretiu) sancu.
Kašli na nich, to sú len ženy s dokonalými vzťahmi, ja tiež veľa krát cumim za čo všetko by sa tu ženy okamžite rozvádzali, prerusovali kontakty s rodinnými príslušníkmi a podobne. Život prináša rôzne ťažké obdobia. Držím palce nech vám to klape, nech si raz poviete, že ste spolu prežili krásny život aj keď v ňom bolo pár kríž. Toto je len jedna z nich ❤️
Autorka, teraz nám ale dobre krivdíš! Nikto tu nie je krutý, žiadna sa neteší z tvojho nešťastia. Čítame pozorne a reagujeme podľa toho, čo si ty sama napísala. Prepáč, že ti neťaháme medové motúzy pod nos, ako sa všetko zázračne na dobré obráti, ako ona preňho zrazu, ako mávnutím čarovného prútika prestane existovať a tak isto aj jeho city k nej... Ženy tu na teba nie sú zlé, len sa ti snažia otvoriť oči a pripraviť ťa na to, čo možno príde. Lebo majú viac skúseností, niečo si už v živote prežili. Všetky ti želáme, aby bol váš vzťah tou svetlou výnimkou, aby sa všetko dalo do poriadku a ešte to váš vzťah posilnilo. Len sa ťa snažíme varovať, že je tu istá (a nie malá) šanca, že to tak nebude.
Ja tiez velmi drzim palce aby to bolo vsetko v poriadku aby to naozaj bolo unho len kratke zatmenie mysle a uvedomil si o co moze prist ❤ , ale tiez si myslim, ze treba ratat so vsetkym. Tam to teraz zalezi od velmi vela faktorov a bohuzial nielen od vas dvoch, ale aj od toho ako sa k tomu postavi ona a nakolko velmi za nim bude " behat" ...ale hej som uz radsej ticho.
@lienka.7 takto,muž,ktorý sa do niečoho núti,je zbytočný,ty by si chcela,aby si robila niečo čo je nechceš? Asi dobrý manžel a otec sa nemusí nútit do ničoho a ani zamestnávať. Podľa mňa by to malo právo opačný efekt.
Zrelý názor je ...neriešiť absolútne nič s horúcou hlavou. Ak bolo manželstvo pekné a stálo za to. Treba riešiť v kľude. To čo by si urobila ty a tvoj rakoš priklepavaciek je fajn,ale život nie je čiernobiely. Polovica žien,co tu píšu ,akoby odisili,vyhodili,robili by možno úplne niečo iné. Druhé možno ani netušia,že ich manžel,áno,možno aj ten tvoj,počas tvrdej práce aj tvrdo pracuje na inej 😉a doma to hra na manžela roka. To je život duša dráha. Takže tak. Pekný deň .
@aurora33 nič😉 nevšimla som si,že by autorka písala niečo o Tom,že sa nestará o vlastné deti. Ale všimla som si,že závery sa na MK robia také,že začne sa písať o červenej a na záver je to čierna s bodkami 🤣🤣🤣
@maciatkolulu ja som tým len chcela povedať, že pokiaľ by sa rozišli, tak by mal mať aj on na starosti deti. Nie že všetko ostane na žene a on si bude užívať ako slobodný človek. Ok?
Autorka, pytas sa doslova "co mam preboha robit? Aky postoj mam zaujat ja?"
Odpovedali sme ti. Asi nie podla tvojho gusta, ale podla nasich skusenosti. Dovolim si tvrdit ze pomerne bohatych, aspon co sa mna tyka.
Zivot ani vztahy niesu len ruzove a ako som ti uz pisala, toto je zial iba zaciatok tvojho trapenia.
Drzim ale palce uprimne
A este dodam, pre vsetky manzelky s ruzovymi okuliarmi....zeny, setrite si peniaze (samé) , majte aj zadne vratka, pracujte na sebe, nebudte len zienky domace, platte si odvody a nerobte sluzky.
Lebo uz tolko x som tu citala, ze setrit si peniaze sama je nemyslitelne, lebo peniaze su NASE spolocne. A chodit do roboty nemusim lebo manzel ma uzivi.
A potom sem napisete prispevok s vetou ako autorka "Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť"
Bublina ale velmi rychlo praskne a treba sa vediet spoliehat LEN sama na seba.
@zuzana9393 ty by si fakt odpustila manželovi, kebyže ti povie že ľúbim inu?
@autorka tak, teraz budem teda krutá... (aby ma tu ostatne mali prečo hejtovat). Ako taka si mi úplne ukradnutá, niečo iné si písala na začiatku, niečo iné teraz. Už pekne otáčas. To, ze veríš niekomu kto ťa aj s deťmi chcel opustiť kvoli inej je tvoj problém. Jasne, ze ti nepovie pravdu, ja neviem, ty si asi fakt z Venuše (nechcem napísať niečo iné, čo by sa viac hodilo), že? Jasne, ze bude tvrdiť, že to ukončil akoze on? A co vlastne ukončil? Keď zrazu nič nebolo? Zmení robotu? Odstráni ju uolne z vášho života? Zamerne píšem, že z vášho, asi chapes prečo. Na druhej strane chápem, že sa bojíš sama ostat s deťmi, pokial so ešte od neho ešte aj finančne závislá detto. Len potom tu nechapem zmysel takýchto príspevkov ako je ten tvoj. Stiahni teda chvost a poslusne v kúte čakaj, ako sa tvoj chlap rozhodne. Ci si vyberie teba alebo milenku. A ked teda nahodou teba (lebo milenka ho pošle momentálne do prdele), tak sa nezabudni tváriť, že sa nič nestalo 👌 len nebuď prekvapená, keď sa toto po čase zopakuje. A ono sa to väčšinou zopakuje, potvrdí ti to aj tu mnoho žien. Máj sa
Stále ti držím palce, ale..
2.10. Si zúfalo písala, čo si odhalila, tvoj muž bol schopný rozmýšľať, s kým ostane, či s vami alebo s milenkou, kolegyňou.. Na základe par obedov, ôk..
4.10. Mu veríš, veríš všetko čo povedal, že ťa nepodviedol.. To vážne?
Len tak by zahodil vašich 10r?
Tu sa hodí napísať, dávam mu druhu šancu, neverím mu ani nos medzi očami.. Keby nepritlacis, dnes s nou veselo obeduje ďalej.. A možno aj.. Nevieš.. A vlastne môže, ved sa nič nestalo, vybral si teba, ty mu veríš a všetko je fajn.
Aj tak sa dá.
Aspoň zmeň to, že začneš žiť, tvoriť si rezervu a počítať s tým, že nabudúce sa môže stať že si vyberie milenku a roky s vami zahodí mávnutím ruky.
Môže sa to stať, ukázal ti, že vaša bublina nie je neznicitelna.
@mk22 Úplne súhlasim. Kľudne si mohla zachovať hrdosť a napísať niečo v tom zmysle ako si to napísala ty a nie tu osočovať ženy, ktoré vyjadrili svoj názor a prekrúcať, že sa tu povymýšľalo neviem čo. Proste názory, postoje iných vyplývajú hlavne z toho, čo autorka napísala a potom z vlastných skúsenosti.
Ja som bola vo vzťahu 11 rokov, a aj keď sa môj partner zdal dokonalý, najlepši, vždy som tvrdila, že ruku do ohňa za neho nedám a to neznamená, že je zlý človek, alebo neviem čo. Proste to tak v živote chodí. A som aj rada, že som tú ruku do ohňa nedávala, pretože by som skončila s "popáleninou" a "jazvou" do konca života. Je úplne naivné si myslieť, že mne sa niečo také nemôže stáť, môže ale nemusí.
rozmyslam ako sa to da utat. utat moze len nejaku fyzicku aktivitu. bud s nou prestat spat alebo sa s nou stretavat. ale tu zamilovanost a naklonnost sa neda vypnut zo dna na den. musi odozniet. nech si to zracionalizuje akokolvek a akokolvek sa bude snazit nepojde to hned. este dlho potrva kym zalubenie skonci.
cize ak berieme do uvahy toto a to ze sa spolu stale vidaju v praci tak to bude asi este dlha cesta. mal by pre to nieco urobit. minimalne odstrihnut sa fyzicky - zide z oci zide z mysle. vidat sa s nou denne v praci veci nijako nepomoze. aj ked si vybral rodinu tak emociaonalne je stale zainteresovany tam. musi popracovat na tom aby sa to preklopilo spat. to nepojde same. musite ten vztah vybudovaat od zakladu znovu. a teraz to bude tazsie ako na zaciatku ked prirodzene funguju motyle - chemia. v tomto si v nevyhode lebo pri kolegyni to ide samo ta chemia - motyle. vo vasom vztahu to bude skrtaka treba urobit uz inak. da sa to ale chce to fakt sa posnazit.
drzim palce. ale najhorsie co mozes urobit je zamiest to pod koberec. rozhodne ste teraz len na zaciatku dlhociznej cesty.

@zooeynka ❤️