Zamilovala som sa prvýkrát v živote, ale nie do manžela
Ani neviem, ako zacat.
Som vydatá 7 rokov. Mam dve deti. Manzel bol moj prvy frajer a nejak sme nemali ziaden problem, tak sme sa vzali. Vedela som vzdy, ze nebol do mna nikdy bezhlavo zamilovaný, bol so mnou tak akurat spokojny a mne to nejak nevadilo. Ano, sem tam som mala pocit, ze mi chyba nejake vyznávanie lasky alebo nejake prekvapenia, romantika atd. Ale bola som vacsinou aj ja spokojna a tak sme sa vzali a az na nejake mensie problemy, ktore au v kazdom vzťahu, sme spolu uz 7 rokov.
Problem nastal nedavno… spoznala som muza, pri ktorom sa mi obratil svet hore nohami. Nikdy som sa takto necitila… vkuse chvenie v bruchu, jeho pohlad, jeho ruky, vlasy, tvar, vsetko…. Hlas, charizma.. mam pocit, ze je to clovek, na ktoreho som mala pockat… myslim nanho den/noc… v noci sa zobudim a tri hodiny o nom rozmyslam, hoci cely zivot som spala ako dudek… priťahuje ma ako magnet, nezazila som nic podobne nikdy predtym…
Viem, ze nic s tym nespravim… prosim povedzte mi, ze to je len nejake zamilovanie a ze to prejde… ako dlho to moze trvat, kym to prestane? Mam pocit ze moj muz uz je len ako spolubyvajuci, ze ma s nim nic nespája, ze nevie, co mam rada, ze ma nemiluje… s tym druhym sme zatial len na formálnej urovni /pracovnej ale ja az ziram, ako tam ta chémia dunguje, aki sme si podobní, ako mame radi rovnake veci, ako ma dokaze nadchnúť úplnou maličkosťou, stylom reci, celousvojou osobou…
Priste som z neho uplne paf a musim to nejak odbúrať (tiez je zenaty)… nie je na to nejaky navod, cokolvek, ako znova zacat zit normalne? Uz ma to strasne brzdí v normalnom fungovaní, som zasnívaná ked varim, ked šoférujem, ked pracujem, ked akoze kukam tv, ale mysľou som uplne inde.. poradte prosim, ako z toho von?
Súhlasím so
@zmrzlinka2021 , neznic si to co máš.
Aj on prejavuje sympatie? Alebo je to len cisto platonicke z tvojej strany.
Za mna asi tolko..neviem kolko mas rokov,ale prezit dalsich napr 40 rokov vo vztahu len preto,ze ste spolu teraz nieje uplne idealne.Ale opustit manzela ,len pre pobluznenie tiez nieje riesenie.myslim,ze clovek sa moze zalubit a zial na to doplati aktualny vztah.poznam viac takych co sa proste zalubili,rozviedli a ziju stastne uz vela rokov s druhym partnerom...ale ty si musis polozit otazku,ci ti to stoji za to,o vsetko co mas teraz prist.ci ten muz je naozaj taky uzasny,ako si si ho vykreslila.ak nie a nejdes do rizika,snaz sa kontakt eliminovat,nevyhladavaj ho,zamestnaj myslienky inak.a buduj co mas doma.
Ako to vnima tvoj kolega? Ak sa to stalo, tak asi vztah s manzelom nie je idealny.
@zmrzlinka2021 Ty si tomu dala. 🙂 Autorka pise:
"Mam pocit ze moj muz uz je len ako spolubyvajuci, ze ma s nim nic nespája, ze nevie, co mam rada, ze ma nemiluje…"
a ty ju vystrasis, ze ju caka este 40-50 dalsich takych rokov. 😅
@autorka obaja ste zadani, uzivaj si platonicky motyle a blizkost svojho idolu, casom to prejde 🙂 Ak to neprejde ani o rok,... tak sem prid znova po radu.
No ja neviem,ale urcite by som nechcela zit dalsich 40...50 rokov s manzelom iba ako so spolubyvsjucim...
Takéto príbehy ako dnes prežívaš práve aj ty sú dnes akosi až príliš časté.... čítame to tu pomaly každý deň.... rovnaký scenár vydatá, ženatý, charizma, chémia, zamilovanosť....ja ti teda neviem poradiť.... Zamilovanosť môže trvať dlho.... podľa mňa aj celé roky, ale môže sa stratiť aj za pár dní.... ťažko povedať... záleží len na Vás ako si to pripustíte k telu .... či chcete podľahnúť, či chcete odísť.... máte dve deti, to je dosť veľký záväzok.... teraz ho určite vidíš v krásnom svetle, lebo sa spoznávate.... všetko sa to zdá úžasné....ale skús ho spoznávať dva - tri - päť rokov a postupne sa budú odkrývať nedokonalosti.... možno časom uvidíš, že je to presne taký istý chlap ako každý druhý a podobný ako máš doma.... viem o čom píšem..... zamilovanosť je krásna to si môžeš užívať, ale buď vždy nad vecou, pevne nohami na zemi....
a az to prejde, tak budes schopna a ochotna zit dalej v manzelstve s muzom-spolubyvajucim? to je akoze ten 'normalny' stav, na ktory cakas? aby si mala pokoj? vies, nejde o to, ze by si si mala urcite zacat s kolegom a obaja sa rozviest.. to nemusis.. ale myslim, ze tvoje pocity ti dali jasne najavo, ze to, co zijes teraz, nie je uplne to prave.. a s tym nieco urobit by bolo fajn..
Kým budeš toho muža vidavat nikdy ťa to neprejde. Chirurgický rez je jediná cesta ako z toho von. Ak ho prestanes vídať to poblaznenie bude slabnúť a ty budeš znova vedieť žiť svoj život ako predtým.
@reanda ano rozumiem. Len fakt neviem, co robit s terajším manzelom, aj by som chcela nejak znovu najst nejaku iskru,,ale netusim fakt, ako… on je taky suchar, nema humor, zije pre pracu…. Ked sa s nim skusam rozpravat, povie mi, ze su to prenho hluposti. Nerozumie mi..
Neviem si predstavit sa rozviest… nedokazala by som to asi.
znovu najst iskru? ved pises, ze tam nikdy nebola.. nemozes najst nieco niekde, kde to nikdy nebolo..
preco by si sa nedokazala rozviest?
včera som dopozerala seriál sex life..je to prakticky o tom istom o čom píšeš ty..
@reanda neviem si predstavit povedat detom ze sa s ockom nelubime, ze nebudeme spolu… nemozem im to urobit.. velmi by im to ublížilo..
@alexas56 toto si uzasne trafila 😀👍🏻👍🏻
jedna sa o sexualnu pritazlicost a nie o lasku. Take veci sa ti mozu stat s viacerymi za zivot. Laska, ta sa buduje. To vsetko co od manzela vyzadujes, vies tiez o nom a davas mu to? Co ma rad, co mu urobi radost? Jednoducho si ho na zaciatku takeho akceptovala (suchara) a teraz ti prestal vyhovovat, lebo si myslis, ze ten druhy je pre teba lepsi.
a inak okrem 'iskry' mate dobry vztah? on je dobry otec? zijete spolu rodinny zivot, mate spolocne zazitky? .. lebo ak spolu zijete len ako taki spolubyvajuci, deti aj tak vycitia, ze sa skutocne nelubite.. ved to nemoze beztak dobre fungovat
Ja len ze… jednu z veci, ktore treba zvazit je, si stastna? Lebo deti podla mna vycitia, ked matka nie je stastna. Tak potom ze - tento clovek, ktoreho si stretla, je zenaty, do toho by som fakt nesla - podla mna ti to skor otvorilo oci, take fajn vzrusujuce poblaznenid, ze ty vlastne nie si spokojna s tym, ako zijes, tak mozno si treba celu situaciu nejako popremyslat, a rozhodne by som sa porozpravala s manzelom, ci on sa citi vo vasom vztahu rovnako, atd, toho druheho by som urcite nespominala ale🤣
a čo robíš ty preto, aby ste sa v spoločnom manželstve nenudili? Hodiť to na "suchára" je hrozne jednoduché a dnes už vlastne aj poriadne klišé.
Prvotná zamilovanosť vraj vyprchá do dvoch rokov. To znamená, že aj dotyčný, z ktorého si momentálne paf, Ti o nejakú dobu zovšednie. Zamilovanosť sa vytratí, keď uvidíš na zemi jeho špinavé ponožky alebo niečo také... Na druhej strane, keď je to tak ako píšeš, že ťa už s tvojim mužom nič nespája, že nevie, čo máš rada.... Tak to tiež môže skončiť všelijako, pokiaľ to on cíti rovnako. Veď on tiež môže niekoho stretnúť a nič mu nebude brániť nadviazať kontakt, keď jeho zväzok s tebou nie je dostatočne pevný.
Každopádne, rozhodnúť sa musíš sama. Ale keď ten tvoj vysnívaný muž je ženatý ako píšeš, veľká šanca tam asi nie je. Prejavuje aj on záujem o teba?
Uzivaj si, kym sa da. To ti poradim. A este ti poradim - necakaj, ze ta milenec prichyli, ked ta manzel vykopne.
Aj ten ktorý ma teraz charizmu, TY motyle v bruchu neha a neviem čo bude do 2 rokov taký isty ako tvoj muž.Veľa krát som tu písala že ine je spolu chodiť ine žiť pod jednou strechou.Píšeš že je ženatý rozbijete obe rodiny.Otázne je že ak by si sa rozviedla či by sa aj ON bol schopný rozviesť.Iné je žiť spolu pod jednou strechou ine je sa stretavať.Ked by ste aj spolu žili tak už prídu aj hádky ,povinnosti, ON deti TY deti ak by ste boli spolu tak tvoje deti teraz ON by navštevoval svoje.Hádky pre deti ked sa nepohodnu.ON výživne.Toto si treba všetko zvažiť vopred.Teraz je všetko pekné ale ked by ste spolu žili každý deň tak už do 2 rokov by bol tiež taky a zamilovanosť by opadla.
Žiť celý život bez lásky, bez iskry, bez zalúbenosti a pritom byť k niekomu priviazaná - ako to niekto dopustí? Prečo?
a potom sam zije v rodine bez toho, samozrejme aj jeho deti.. ktore to tiez nebudu poznat.. a zas to posunu dalej.. atd.. atd.. atd.. az kym niekto nenaberie odvahu a nesekne s tym
Myslím si, že manžel ti prestal vyhovovať, lebo si sa "buchla" do iného. Zrazu ten skutočný človek s jeho skutočnými chybami a zlozvykmi pôsobí v porovnaní s novým, neopozeraným a zidealizovaným úplne nedostatočne. Myslím si aj, že sa to stáva v dlhodobých vzťahoch celkom často.
Moja rada je s kolegom nemať väčší kontakt, než je naozaj nevyhnutné, mať ženatého kolegu za milenca je úplne no-go bez ohľadu na iné veci. Neflirtuj, nekamaráť sa, nehľadaj zámienky na prehodenie pár viet. Nájdi si na ňom niečo, čo sa ti až tak nepáči, každý jeden človek niečo má, možno viac chlpov v nose, možno krivé prsty na rukách, možno čudný tik obočím, možno nelichotivý štýl obliekania.... A sústreď sa len a len na to, zveličuj si to v hlave. Pri každom kontakte mysli na tie chlpy, prsty, čokoľvek 😅 a druhá časť rady je riešiť aktuálne manželstvo až po tom, čo sa "odbuchneš" a budeš vidieť veci racionálnejšie. Až potom, keď nebudeš manžela porovnávať so zidealizovaným sexi kolegom, si zhodnoť, ako sa ti s ním žije a čo sa dá zlepšiť.
Pri takychto popisoch pocitov mi vzdy napadne hlaska lietajuceho cirkusanta z Perinbaby:
Mládí...chctěl bych to ještě jednou prožít, sakrrra! 😃
Najdi si inu pracu.
@autorka ahoj, kľudne sa mi ozvi do správy 😊
Ani nevies ako velmi ti rozumiem. Toto som prezivala 6 rokov dozadu. Tazko radit. U mna bola chemia tak silna, ze racio islo bokom. Doslova som sa nespoznavala. Nastastie je to uz za mnou. Dnes ti radim, obmedzit kontakt na minimum a zameraj sa na rodinu.

Ako zacat normalne zit?
Akceptovat, ze je to zamilovanost, cize chemia - nie laska. Zamerat sa na manzela - zatial ste spolu 7 rokov ale caka vas mozno este 40-50 rokov spolocneho zivota, preto je velmi dolezite si aktivne budovat vztah, starat sa o lasku.
Cize ignorovat kolegu a zamerat sa na manzela