icon

Ženy po 40tke - nový vzťah

7. okt 2022

Ahojte žienky, možno len potrebujem povzbudiť, alebo si vypočuť vaše skúsenosti a príbehy, najmä tie s happy endom. Mám 43r. som bezdetná, slobodná a čerstvo po rozchode. Problém bol v tom, že som bola dlho sama a zľavila z nárokov až natoľko, že som v tom vzťahu nebola spokojná a šťastná, tak som ho po 2 rokoch ukončila. Chcem uviesť, že som samostatná žena, mám vlastné bývanie, fajn robotu a kopec záujmov, ktorým sa aktívne venujem, viem spokojne fungovať aj sama. Je ale ešte možné nájsť človeka s ktorým prežijem lásku, šťastný život? Vaše osobné skúsenosti, ďakujem.

barborachors
8. okt 2022

40 is new 30.
Ak si mlada telom aj duchom a nemas obmedzene myslenie a veselu povahu, tak najdes rychlo. Cca do dvoch rokov - ak sa postasti aj skor. Ak si vsak typicka styridsiatnicka, rozkysnuta a vrasky a priemerny vzhlad a rada šomreš - mrmlanie a kysly ksicht = narodny slovensky sport, tak to budes mat tazsie.

autor
8. okt 2022

@jablcko1982 to ma mrzí, že to máš takto, treba zrejme urobiť ten krok a rozviesť sa, pokiaľ tam už nie je láska a začať odznova.

autor
8. okt 2022

@barborachors nie, nie som typická 40tnička, ani sa tak necítim, ani fyzicky, tipujú mi 35r. aj mentálne som stále mladá, spoločenská, optimistická povaha, asi preto som pozadu aj s rodinou a manželstvom, lebo stále žijem ako slobodná 30tnička. Ja som v mladosti mala iné priority, vyštudovať, cestovať, baviť sa. A v podstate tak žijem doteraz, len s tým rozdielom, že pracujem.

mimka2019
8. okt 2022

Ani sa nečudujem, že žena ako vy je sama ☺ a nevie si nájsť partnera...všetko len JA JA JA JA JA....treba skľudniť hormóny a možno niekoho nájdete 😁

autor
8. okt 2022

@mimka2019 váš názor a ďakujem, možno by som mala prehodnotiť svoje priority, lebo aj keď tak možno v správach nepôsobím, ale mám sebareflexiu a často sa zamýšľam a často riešim, že chyba je u mňa.

mircalla
8. okt 2022

@barborachors Ale ona hlada top chlapa, ma vysoke naroky, nie priemer. Mna teda slovaci nikdy nebrali, najma starsie rocniky, vacsinou je to katastrofa. Usadli, nudni, rozkysnuti, plesina...Ja ked si porovnam 40nikov ci 50nikov slovakov s vacsinou statov zapadnej Europy, je to velka katastrofa. Zeny tu naopak vyzeraju dobre a je to obrovsky nepomer....Teraz nejde len o vzhlad, ale celkovo charizma nula bodov....takze uplne nechapem, co ma najst rychlo, ked nie je moc z coho ani vyberat.

milos81
8. okt 2022

Je uplny nezmysel davat si vsetko za vinu, tiez som to tak predtym vnimal, ale v danej situacii som sa proste rozhodol tak, ako som sa rozhodol, i ked som siel proti sebe, no a prave to bolo zle, z tvojich komentarov vidim nieco podobne, nedostatok sebalasky, nie, nemyslim tym, aby si bola narcis 🙂 ale aby si sa mala dost rada na to, aby si vedela ze toto ci tamto uz nechces aj ked to bude znamenat, ze budes sama. Ja som tiez +- v tvojom veku a sam uz 2 roky, no a naucil som sa tak fungovat, je to lepsie, akoby ta mal niekto vyuzit a potom odkopnut, myslim, ze keby malo nieco prist, pride to same. Stastie nie je v inych, ale v tebe, mozes byt stastna aj bez cloveka, ktory ta povazuje za spotrebny tovar. Moj nazor samozrejme nemusi byt ten naj, ale je moj 🙂 a to je dolezite ;) hmm ?

milos81
8. okt 2022

@mircalla rozosmiala si ma :D

veronicka88
8. okt 2022

Aj po 69tke(kamarátkina mamka-su spolu už asi 10 ak nie viac rokov),aj po 70tke (nebudem konrketizovat🤣🤣🤣)...mám toho viac v okolí...

mircalla
8. okt 2022

@milos81 Ide o to skor byt spokojny s tym, ze si sam...Teda ja mam deti, takze to mi uplne staci...Z narokov zlavovat nemienim, su nekompromisne. Viem, ze mi uz nehrozi, ze nieco take sa prihodi (v minulosti sa prihodilo) vzhladom k tym narokom a k mojmu veku, takze neriesim. Uplne som zmierena s tym, ze stravim zvysok zivota bez partnera.

autor
8. okt 2022

@mircalla úplne s tebou súhlasím, a u nás na Sk aj keď ich nechcem hádzať do jedného vreca, je to des, žiadny genleman, žiadna úcta.

autor
8. okt 2022

@milos81 ďakujem ti za názor, a máš pravdu vo vela veciach co si napisal

liljana
8. okt 2022

@autorka V tom pripade sa budes musiet jedine poobzerat v zahranici, ked ti Slovensko nepostacuje.

mircalla
8. okt 2022

Presne. Viem, ze som tu teraz mnohych urazila, ale je to zial tak. Samozrejme vynimky su, nechcem pausalizovat. Casto ale cestujem a pracujem s ludmi v zahranici, mam oci a usi, za mna teda bieda.

milos81
8. okt 2022

@mircalla tiez som chcel mat viac deti, ale zeny to videli inak, dnes chce kazda bezstarostny zivot, dovolenky, diskoteky, idealne byt kazdy den s niekym inym, hovoria tomu ze "sloboda" a to ja nie som ochotny akceptovat, ta posledna tvrdila, ze nedokaze mat nikoho rada, ked som ju ziadal o ruku, povedala, ze zasnuby ok, ale uz nikdy sa s nikym nechce sobasit, chce si uzivat, lebo doteraz len trpela, tak, verim, ze teraz sa naramne vytesuje a zelam jej to 🙂
...necitim sa byt urazeny, respektujem tvoj nazor, no a verim, ze ani ty si sa neurazila, kazdy mame svoje zivotne skusenosti a podla toho sa v buducnosti rozhodujeme, nie je na tom nic nepochopitelne

zeldia
8. okt 2022

@milos81 ten mlyn na fotke v pozadí je super

milos81
8. okt 2022

@zeldia je to najvacsi veterny mlyn v rakusku, vacsina ludi ani nevie, ze tam nieco take je, kazdy totiz ide na kupalisko, na B10, alebo k majaku 🙂 je to v Podersdorfe v Rakusku

mircalla
8. okt 2022

@milos81 Ale podla fotky aj podla prispevkov si sympos🙂 Som rada, ze si to nezobral osobne, to je skor taky vseobecny nazor. Podersdorf poznam a ten mlyn nie, musim pogooglit

milos81
8. okt 2022

@mircalla fiha, dakujem, taktiez vyzeras fajn. Vacsina ludi pozna hlavne majak, kvoli tomu vlastne do tej dedinky vsetci chodia, (Voda je v lete teplejsia v Seebad Illmitz a chodi tam lod na druhy breh do Sankt Margareten - family park), no a kedze pred mlynom bolo vzdy takmer prazdne parkovisko, viem, ze to vela ludi nepozna 🙂 Do toho mlynu sa da ist na prehliadku, je tiez celkom nizke vstupne, no zastavili sme sa tam vzdy na spiatocnej ceste, kedy bolo uz po prehliadke, mimochodom, nedaleko je tiez aquapark St. Martins, ked tam pojdes s detmi, iste sa potesia...

mircalla
8. okt 2022

@milos81 St. Martins poznam samozrejme, aj family park Sankt Margareten, hoci od Covidu sme tam neboli. Musim zase skocit, ale dlhsie som teraz bez auta. Z Neusidlerskeho jazera je moja absolutna srdcovka Rust, kusok od Family parku. Ozaj pekne mestecko, k jazeru potom asi 2 km este.

zeldia
8. okt 2022

@milos81 ja som si bola istá že si v Holandsku, Dakujem za rozšírenie mojich obzorov😉

kikus7
8. okt 2022

@autorka Ja som tiež nezadaná a bezdetná, len o pár rokov mladšia. Tiež hovorím presne čo Ty: očakávam to, čo aj sama ponúkam. Ešte som nespoznala nikoho, s ktorým by som prežila lásku a šťastný život. Ale som šťastná aj sama a zvykla som si. Teraz mám aj trochu iné starosti v živote... Držím palce, aby si toho pravého raz spoznala. 😊🍀

milos81
8. okt 2022

@mircalla V Ruste som tiez par krat bol, nakolko som zle odbocil, bolo to v dobe, ked este nebol na hlavnej kruhac a ja som namiesto na Oslip siel na Oggau 🙂 ale i ked krajina bola pekna a dedinka uz z hlavnej cesty dychala historiou, nerad som tadial chodil, vzdy som sa radsej napojil z Oslipu na hlavnu z Eisenstadtu, je tam lepsia cesta, myslim hlavne na sirku
@zeldia ked som tam bol po prvy krat, bol som dost prekvapeny, chodil som okolo neho a hladal vchod 🙂 nemali sme zamky na bicykloch, no na parkovisku stali asi 4 ine, co boli o dekadu novsie ako ten moj 🙂 neboli ani zamknute, strach tam nebol na mieste 🙂 ale ak mas cestu na bratislavu, oplati sa urobit si vylet, z ba to nie je az tak daleko, raz som tam poslal kolegu so zenou a ked som sa potom pytal, ci tam boli, hovoril ze tam aj sli, ale neprisli tam, vraj sa "na chvilu zastavili" v Parndorfe a boli tam az do vecera 🙂

luizina
8. okt 2022

Z narokov urcite nepolav, lebo chlap ta musi vediet akceptovat taku, aka si, samozrejme nejaky kompromis v istych pripadoch sa da urcite urobit, ale nie uplne na ukor teba. Ja mam 43 za par dni, uz 6-7 rokov som sama a teda zatial stastne slobodna po mojich skusenostiach. Tiez mam iste naroky a tiez suhlasim s nazorom vyssie, ze najst na Slovensku chlapa na nejakej normálnej urovni, co nebude zenaty a nebude hladat len bokovky, alebo nebude chcieť aby si sa plne prisposobila jemu, je tazke, priam nemozne. Ide o mentalitu, o to v com sme vyrastali, cim sme si presli k comu sme boli vedeni.. ci ženy, ci muzi. Ja verím tomu, ze tebe, mne, alebo hociktorej zene v nasom veku ma este niekto prist do zivota, tak zrejme pride. Ak to nemame dane, tak kazda snaha bude marna. Ako ze slobodneho chlapa v okoli, ktoremu nejde len o travenia noci u teba je skor nemožné najst. Mas sa rada taka aka si a to je dobre. Urcite raz pride chlap ktory bude ako tvoja druha polovica a tam by to uz ozaj bolo len o miernych kompromisoch. Moje naroky su tak isto vysoke na samu seba, lebo sa staram o seba, o dceru, ucty, domacnost, proste o všetko, ale mam to v hlave upratane, ale malo ktory chlap ustoji taku zenu. Asi sa boja jej sili a asi by sa cítili podcenovany, alebo skor nedoceneny. Co sa vyrozu, rozhľadenosti a váženia si zeny, mi pride na Slovnesku trocha nemozne. Naozaj ako tu pisala jedna kocka, tak muzi u nas v tomto veku su uz tlusti, plesati, nevedia viest normalnu komunikaciu... je to ťažko, ale nie nemozne určite a ak ti ma prísť niekto spravny do zivota, tak proste pride verim tomu. Mna sa chlapy boja spoznat, som pre nich az prilis samostatna a nechapu to, ze mna uz netreba prevychovavat, ale brat ma aku som. Zla nie som, len to mam v hlave upratane a viem co chcem a co nechcem. Ti obycajni chlapi sa takej zeny vacsinou boja, tak ze kym neprine nejaky silny jedinec, ktory si poradi aj so mnou tak asi smola, ale mne to zatial nevadi. Ved co ma prist to pride a ak uz nema nic prist, tak s tym aj tak nic neurobim. Mam 21 rocnu dcéru a maleho psika, ich milujem nadovšetko a sama sa necitim, tak ak nejaky chlap najde odvahu skusit to v nasej mimi rodinke, tak to mozes zvazovat. Inak nechavam tak ako je a som zatial spokojná. Navrhy od zenatych, alebo prilis mladych chlapov ma uz unavuju, tam neni perspektíva nicoho lepsieho. Tak, ze tak. Zi ako do teraz a ak ti ma prísť niekto spravny do zivota, tak ver, ze aj pride.

lienka434
8. okt 2022

Vobec uz neverim na dristy co ma prísť pride ani pockat si na "spriaznenú dusu"🙈 Mam skoro 37 r.,som 4 roky sama,mam dve deticky, doteraz som nenasla schopného muza a prestavam tomu verit. Za tie roky som nazbierala skúsenosti a sklamania.Vo voľnom case robim množstvo veci ale prestáva ma to bavit. Az mam pocit ze "skaredsie" zeny,bezdetne,nie poznacene vzťahmi to majú jednoduchsie🤷🏼‍♀️ Kamoska ma 43r.je bezdetna,a vobec nic uz necaka.
@luizina celkom suhlasim a musim si nieco zapamätať na horšie chvíle 😉

milos81
8. okt 2022

verim, ze toto co tu vsetky pisete nemyslite vazne, ospravedlnujem sa, no citit z tych textov sebalutost, hnev, tuzbu a hlavne neschopnost cosi zmenit, v podstate akoby seba tak 1,5 roka dozadu
velmi dobre viem, ako to vyzera, ked je clovek sam, ale na druhej strane, ktora z vas by chcela byt s niekym, kto uprimne nechce byt s nou ?, alebo milovat niekoho, kto nemiluje ju ?, jednoducho davat energiu, cas a prostriedky do niecoho, co uz na zaciatku nic neprinasa, len berie, verim, ze ziadna, nemyslim si, ze v zahranici je nizsia rozvodovost, skor som toho nazoru, ze vzdy ide o falos za ucelom dosiahnutia nejakeho ciela ci vyhody, nech je to uz cokolvek, prave to, ci vas ten druhy ma uprimne rad, alebo nie je klucom, pretoze kde niet lasky, darmo budete hladat doveru, obetu, pokoru, alebo ja neviem co este, bude tam len falos a je jedno z ktorej strany, pri vas sa dotycny mohol spravat tak, ako sa spraval, ale pri inej nie, mozno s nou bude uz naveky, kto vie ? cim to asi bude ? mimochodom, kam sa podela vasa zenska intuicia ??? moj nazor je ten, ze to je vyberom, kazda z vas spravila to, co trebars aj ja, videli ste problem, piaty, desiaty, sty a aj napriek tomu ste dufali, ze to bude neskor ine, ludia sa ale nemenia a mohli ste este z toho vlaku vystupit, cize z tohto dlheho monologu, ktory by sa mi teda nechcelo citat 🙂 ale ked ste sa docitali az sem, tak z neho vyplyva to, ze hlavu hore, konecne viete, co vlastne chcete a kde ste spravili chyby voci sebe, teda nic nebrani tomu, aby ste hladali a ja vam zelam, aby ste nasli, trebars hned zajtra, och zasa som sa zasekol v robote, ok, tak uz dnes 🙂

ivankalaco
9. okt 2022

Ďakujem😘

autor
9. okt 2022

@milos81 tak ja tiež vo vzťahu potrebujem "slobodu" ako to ty nazývaš. Vzťah nie je o vlastnení človeka a určovaní mu, čo môže a čo nie. Ako som už napísala ja očakávam to čo ponúkam, takže u mňa nehrozí, že by som partnerovi zakazovala a prikazovala, kam pôjde, kedy a s kým. Pokiaľ je vo vzťahu dôvera a miluje ťa, tak sám vie určiť, kde sú hranice a ktoré veci sú vo vzťahu ok, aby som druhému neublížil.

autor
9. okt 2022

@luizina
@lienka434 žienky, ďakujem za názory, určite sa ozvem, ako sa mi darí a či sa ten "pán dokonalý" našiel. Teraz si chcem dať chvíľu čas sama so sebou, som ešte len krátko po rozchode.

katkazocele
9. okt 2022

To čo napíšem, asi tomu neuveríš ALE. Ak kočka, ktorá vyzerá k svetu(písala si že si vyšportovaná vysoká blondína), tak 99% mužov a 99% žien si bude myslieť keď ťa uvidí, že si zadaná. Chápeš? Nepokúsia sa ťa osloviť muži, lebo si povedia, nie je šanca aby bola taká žena voľná/nezadaná.