Žijeme ako spolubývajúci
Na základe môjho predchádzajúceho príspevku sa chcem opýtať, či sú tu reálne ženy, ktoré s mužom žijú ako so spolubývajúcim, len kvôli deťom. Ide o to, že som tehotná a mám malého syna, s mužom sme len nedávno konečne dokončili zariadenie domu, ktorý sme si dali postaviť. Môj muž sa po hádke (nechce sa mi to rozoberať) so mnou nerozpráva, som preňho najväčší nepriateľ, psychopat, hrozná žena - mama atď atď a keď tak nad tým s odstupom času premýšľam tak jemu som nebola nikdy dosť dobrá. Takže - nerozpráva sa so mnou, robí si svoje nákupy, stravuje sa u rodičov, celý deň sa hrá PC alebo pozerá TV, sem tam niekam odíde s malým alebo sám, riad v dreze umyje len svoj, raz mi povedal, že rozvod nechce (myslím že len preto lebo by nemal na 2 x výživné a ešte aj splátky hypotéky) v zápätí mi povedal aby sme vypadli. Že si odteraz bude nahrávať celú našu komunikáciu aby to mohol použiť na súde - odvtedy s ním nekomunikujem ani ja…..Trvá to už mesiac. Najprv som bola hysterická, bolelo ma toto jeho správanie, lebo som mu nikdy neublížila natoľko aby sa ku mne takto správal a vyhadzoval ma s dieťaťom a druhým na ceste niekam do podnájmu, chcela som sa hneď a zaraz odsťahovať k rodičom ale …. Ako plynie čas hovorím si, že mi každým dňom začína byť čoraz viac ľahostajný. On to takto chcel, nie ja … Chodíme okolo seba ako keby ten druhý neexistoval, nezdržiavame sa v jednej miestnosti. Už mi je jedno, že ide preč, už ma AŽ tak nebolí to, že doma ani neje, že si umyje len svoj riad, že si robí svoj nákup, dokonca mi je fuk ak má frajerku … vravím si, prečo mám ja odísť s dvoma deckami z novo zariadeného domu (on sa nechce odsťahovať), tlačiť sa v garzónke a obracať každé euro a on si tu bude válať gule v dome so svojimi kamarátmi …. Premýšľam, že keď sa takto dalo žiť mesiac, ktorý bol ťažký a dňom za dňom je mi to visc fuk, budeme takto žiť trebárs rok - dva nech si čo to našetrím, nech decká podrastú a potom s deckami odídem. Oni pôjdu do škôlky/jasiel, ja do práce, podporu mojej rodiny mám…. Za ten čas mi aj tak nič neujde a aspoň čo to nasporím. On platí byt - ja potraviny takže to je možné. Momentálne nemám prostriedky na to, aby som financovala právnika alebo podnájom keďže všetky naše peniaze sú na jeho účte, na ktorý ja prístup nemám …. Mám samozrejme aj svoje peniaze ale nie toľko aby som dokázala zafinancovať podnájom a ešte aj kauciu a ešte aj mesiac dopredu a ešte aj právnika …
@zmrzlinka2021 áno a ľutujem to. Ale po vojne je každý generál. Každá chceme manželstvo, deti a nikto nepremýšľa nad tým, že sa muž zrazu začne správať takto … Odprosil ma a ja som povedala, že to robím pre naše dieťa. Aby malo oboch rodičov …
Nie u rodičov zostať nemôžem.
@smutnysmutko ty chceš aby tvoje deti vyrastali v tejto dusenej atmosfere? Naozaj im chceš dopriať takéto detstvo? Vy sa tak ci tak skôr či neskôr po hádate tak, že sa tam žiť nebude dat. Pokazí sa chladnička, práčka a bude oheň na streche, pretože kto zaplatí novú, kto ju pokazil. Kto bude kosiť trávu, kto bude vynášať bedne so smeti. Toto co žijete je ešte nič, bude len horšie. Budú problémy s deťmi, predpokladám, že už teraz je všetko okolo dieťaťa iba tvoja starosť, o chvu budeš opatrovať dve. Myslíš si, že on pôjde v noci prebaliť?
Začni sa pripravovať na odchod a nie na život vedľa seba.
Na druhy pokus ste zistili, ze si uz nemate co povedat a jedine, co vas spaja, su deti. Ukoncite to a miesto nefungujuceho spoluzitia kvoli detom, radsej fungujte po rozchode ako rozumni ludia, aby deti mali aj po rozchode oboch rodicov.
Lepsie zit stastna vo svojej garzonke ako nestastna v cudzom dome.
Na takéto žitie potrebuješ odolnú psychiku a nízky prah citlivosti voči vonkajším vplyvom. A Ty to, podľa toho ako píšeš a správaš sa, nemáš. Navyše si tehotná a skôr či neskôr Ťa to psychicky zničí. Pribudne ďalšia psychická troska, uplakaná, ublížená, chorá psychicky aj telesne. A deti si to odnesú tiež.
Dá sa žiť ako spolubývajúci ale vy ste dvaja nepriatelia. Ak zatiaľ nemáš kam odísť vybav si aspoň výživné na dieťa aj na seba. Máš na to nárok. Dom ste kúpili v manželstve?
Určite podaj už teraz návrh na rozvod. Budete sa musieť aj majetkovo nejako vysporiadať, takže s holým zadkom snáď neostaneš, keď dom je spoločný. Veľká chyba, že nemáš prístup k vašim spoločnym peniazom.. Inak on keby bol aspoň aký taký charakter, tak odíde sám.. Držím palce!
@zuzka102 keby bol charakter sa takto v prvom rade nespráva keď čakáme dieťa ….
@smutnysmutko ...a ako si mu ublížila ty? Keď píšeš,že si mu neublížila až tak
@smutnysmutko inak Akoze svoj riad? Deti nie su aj jeho. Da sa zit aj takto ale nech sa stara aj o deti. Cize viete sa docasne dohodnut ale aj starostlivost o domacnost a deti je 50 na 50. Nie ze si iba chodi prespať ako do hotela. Premysli si nejake riesenie a navrhni mu to. Vysvetli mu, ze taketo spravanie a ticha domacnost nie je pre deti najlepšia. Ze ok, zime spolu, nakolko su tu deti ale treba najst nejake riesenie komunikácie a starostlivosti o domacnost a deti. Pripadne chodte do poradne ani nie kvoli vam ale detom.
@doriiis len sme sa klasicky pohádali a povedala som mu nech s nami nespáva v izbe
@smutnysmutko ...kvôli čomu?
@zuzka102 Zase na byt si musi kazdy zarobit sam. Nestaci kaslat na vsetko, hladat niekoho s domom, velkou vyplatou, ze jej vsetko da zadarmo a vylihovat doma cely zivot. Pred svadbou, pred detmi. Necakat, ze na byt netreba pracovat a staci sa k nemu "prerodit".
Potom sa clovek nedivi, ked su tu temy, ze niektora chce byt luxusna prostitutka, lebo si mysli, ze staci pred niekym roztiahnut nohy a budu kabelky, auto, byt,...
@doriiis pretože on je človek ktorý sa ešte potrebuje baviť, opíjať … ja som sa ho opýtala kam večer ide on že to neni moja vec ….
@liljana prosím? Ja som zarábala o polovicu viac než môj muž než som zostala na materskej a rodičáku za 400€ …..
@smutnysmutko To bolo cisto k charakter a ma ti prenechat dom.
Dobre a kde mas teda uspory z toho vysokeho platu pred materskou? Kupila si si nejake svoje byvanie, mas odlozene nieco? Lebo nerozumiem, ze niekto s mensou vyplatou ma svoje byvanie a niekto s vacsou nie. Zarobit a hned minut nie je umenie, ale nieco odlozit na buducnost.
Vas vztah ocividne skoncil, treba pomaly riesit tvoj dalsi zivot s dietatom sama.
@smutnysmutko ...a prečo nemôžeš ísť k vašim?
@smutnysmutko však to je jasne, ale tak nasilu ho hadam nebudeš pri sebe držať..
noo máš môj obdiv, ako ja neviem, aj keby to bol nový dom, tak neviem, či by som veďla neho vedela takto žiť. mňa by to podľa mňa zožieralo, aj keby tam bolo teda viac hnevu
@smutnysmutko
Ahoj, mala som uplne presne to iste.
U nas to zacalo asi 3 mesiace po tom ako som otehotnela. Tesne pred porodom sa to zlepsilo a vydrzalo to mesiac po narodeni syna.
Najprv som to brala velmi zle, psychicky som bola na tom nie dobre ale je fakt ze clovek si zvykne. Niekto skor, niekto neskor.
Tiez si nakup robil pre seba. Varil pre seba a syna co mal v striedavke. Bolo mu jedno ze ja som s nasim syncekom pol dna stravila u doktora, precestovala ale uz len z principu navaril malo.
Komunikacia ziadna, vyhybali sme sa jeden druhemu.... ako vedela by som ti napisat. Ak chces kludne napis
Nechce sa mi to tu rozpisovat 🙂
Napisem ti ako to skoncilo cele pretoze aj ja som sa zamyslala podobne ako ty akurat, obavam sa ze to neustojis.
Kludne napis 🙂
V prvom rade si vybav pristup k svojim peniazom, to ti zas nemoze braniť..A človek čo ignoruje tehotnu ženu a brani jej k peniazom pre mna nie je chlap, ale hajzel..Už len kvôli decku by mal prekusnut hrdost a snažit sa o uzmierenie.Z takych mužov sa mi dviha žaludok
Nejde len o peniaze, ale rozchod s tehotnou ženou? Akože svedomie žiadne?
@smutnysmutko podľa môjho názoru nikdy nič nieje stratené. Aj ja mávam rôzne problémy s manželom. Niekoľko krát bol aj názor na rozvod. Raz som sa rozprávala s jednou staršou pani,vtedy mi troška otvorila oči. Asi ako prvé by som si sadla s manželom a rozprávala sa s ním o riešení problémov. Vypočula si jeho názor, povedala svoj. Treba hľadať kompromis a taktiež stratenú lásku medzi sebou, tú treba v manželstve niekoľko krát aj hľadať. Odísť alebo rozviesť by som brala ako moju neschopnosť riešiť a čeliť problémom. Nebudem zas hovoriť o tom ak je domáce násilie to už je iná káva. Hnev treba opustiť a nájsť riešenie pre vás oboch. Takže asi tak v skratke
Osobnú skúsenosť našťastie nemám, no poznám také páry, ktoré sa takto hlavne kvôli deťom snažili takto bývať, no ani v jednom prípade to proste dlho nevydržalo a šli tak či tak od seba
Ja osobne by som nečakala. Dala by som si určiť výživné na deti. A pravdaže pri rozvode aj na seba. Keď máš podporu rodiny tak by mi mohli pomôcť s právnikom. Veď toho potrebuješ na BSM. Predpokladám že do domu si investovala, tak nech ho bud predá a dá ti čo treba,alebo nech si ho nechá a teba vyplatí. Takéto dusno ti v tehotenstve nepomáha
Môj muž má takého kolegu. Doma dve decká, výplatu posiela svojej matke na účet aby žena na ne nemohla siahnuť. Nulový charakter, v robote o ňom nikto ináč nehovorí, než že je to kkt. Čudujem sa tej jeho žene, že ho nekopne do gulí a tebe sa divím tiež.
@smutnysmutko myslim si že zaklad bude v jeho detstve a vychove, pretože nepoznám človeka ktorý by s dobrou vychovou nechal starať za o všetko svoju tehotnu manželku . Každý rozumný chlap a otec by sa stale aj po hádke mal chovať ako otec a nie akoby sa pohádal doma s mamičkou a začal sa starať len o seba. Je podstatné si sadnúť a dohodnúť sa ako to pôjde ďalej, starostlivosť o dieťa (prvé) a taktiež ako po porode s druhým dieťaťom. Jedine vy davaja to môžte vyriešiť a keď sama uvidíš že mu už na rodine nezáleží tak sa rozhodni pre ukoncenie takeho vzťahu. Pri rozvode a určeni vyživneho nemusíš mať pravnika alebo je možné ti aj prideliť. Nemusíš si platiť,moja krsna tiez nemala pravnika. Tak či tak to vypočítajú z jeho príjmu. Ver mi mam doma rodičov ktorý nemali spolu zostať, ale zostali a moja psichyku jd tym poznačena do konca života. Liečim sa na uzkostnu poruchu a viem že to všetko pramení z detstva. Kym sú malé nebude to pre nich tak tažke ako by im ublížilo dlhe spolunaživanie so "susedom ockom" . Bude to ťažšie ale požiadajte o pomoc rodinu. Samozrejms toto všetko ak sa nedohodnete .

@smutnysmutko
V tom predchadzajucom prispevku pises, ze ste uz boli dvkarat rozideni a opat si sa k nemu vratila. Velmi velka skoda, ze si otehotnela.
Mas moznost odist k rodicom a u nich byvat s detmi?