Zistila som, že som tehotná a muž mal milenku
Ahojte, som zúfalá, osobne tu nemám profil, píšem cez kamaratkin.
Pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, mame 2 uz veľké deti, mam 38 rokov a vôbec neviem co mam robit. Manžel sa mi po zistení tehotenstva priznal, že ma podvádza, už to trvá dlhu dobu pred par mesiacmi sme boli kvôli tomu na hrane rozvodu, ale všetko sme ustáli a myslela som si, že všetko je tak ako kedysi, staral sa, zaujímal sa atď. Ale teraz z neho vyliezlo ze stále v tom pokracoval s tou istou ženou
Teraz prisaha, že už nikdy to neurobí, že nás miluje, ale ja už neviem ci mu mam verit, zhnusil sa mi
Som taka sklamaná zo vsetkeho
@oblecenie99 lebo to napísala dosť tvrdo a priamo, takto som spočiatku Ja komunikovala, nič som neobaľovala cukrom, ale už som zmenila postoj, umiernila som sa, lebo pravda dokáže bolieť, tak nechcem zraneným mamičkám ešte viac ublížiť slovne.😒
@katkazocele ked si myslis ze problemom vo vztahu je len to ze zena nechce trojku, nemame o com. Moznosti co sa vo vztahu deje je milion. Ci uz sa to tyka sexu, alebo nie. Ty si nevies predstavit ze sa moze vztah obratit k lepsiemu, neberiem ti to. Ja ale viem, ze niektore vztahy to ustoja a maju vztah lepsi ako predtym. Bodka.
@liv1 Len som dala príklad, že jemu chýbal iný typ sexu, preto podviedol, manželka si uvedomila, že tu prakticku teda bude vykonavat aby bol spokojny, to si naznačila, že si obaja uvedomili čo ich chýbalo. Ja som sa len spýtala, v ktorom momente dojde k tomu posilneniu vztahu tou neverou. Je to jednoduchá otázka, na tvoje tvrdenie že nevera dokáže posilniť. Ja sa pýtam ako?
@katkazocele urcite nie posilnit v pripade trojky o ktorej stale pises 😁
@liv1 zbytocne s nou vedies debatu. Pre nu je nevera skok do pekla, z ktoreho nevedie cesta naspat.
Ja s tebou suhlasim - tiez mam v rodine niekoho, kto si presiel neverou a ich vztah to ustal, a je vidiet, ze im to "prospelo" (v uvodzovkach, kto chce, pochopi ako som to myslela)
@liv1 prepáč ale sedíš si na kábli? veď to bol príklad, preto sa ťa pýtam ako si to myslela.
@veronikaszabova zvláštne že keď v tejto diskusií iné baby ostro odsúdili neveru, tak si na ne nereagovala? prečo? ich odsúdenie nevery je dobré a moje je zlé? dokážeš mi to vysvetliť?
@katkazocele tak ale ked uvedies taky debilny priklad tak co ti mam povedat. Na to sa ani neda nieco normalne napisat. Vies aka otazka, taka odpoved.
@katkazocele na mna tie tvoje premotivovane otazky neplatia 👍🤦😂
Ty si pripad sam o sebe. Ostatne nepokladaju trapne, utocne a zranujuce otazky snerujuce na podvedenu zenu. Ostatne pisu k veci, nedeptaju autorku. Co sa o tebe neda povedat - v ani jednej diskusii o nevere si sa nevyjadrila normalne.
@liv1 okej, tak povedzme že manželka nechcela robiť ho ústami, spokojná? teraz už ho bude, čiže ako toto nasilu robenie tejto praktiky posilní manželstvo?
@katkazocele preco preboha vsetko otacas na sex? Nevera nemusi pramenit len z problemov v sexualnej oblasti.
@katkazocele myslis, ze kvoli tomu, ze by mu nechcela robit fajku, tak by isiel za inou, ktora by mu to urobila ??
@veronikaszabova uvedomuješ si že baby na strane 7,8 tuším, tak radia autorke že nech kopne do zadku, narážajú že autorka nemá sebaúctu? takéto hnusné reči som ja niekedy písala? nikdy! a oni toto jej napísali tvrdo bez nejakého obalu. Prečo si ich za toto neskritizovala?
@katkazocele 🤦🤦🤦 ty pokladas nechutne rypave otazky zranenej zene. To je cez ciaru.
A nazor na teba nezmenim. Vyzivas sa v tom.
@veronikaszabova prečítala si si čo jej oni písali autorke ? áno alebo nie? ja som celý čas sa držala nič som skoro nenapísala, a ty si dokázala vidieť len a len moje príspevky, ako je to možné že ich si nevidela? ked ich tu bolo snád 10, ja som mala vtedy jednu normálnu reackiu,
@katkazocele a napisat niekomu prepac, ale sedis si na kabli? To je ako keby som ti napisala prepac, ale si krava? Tak porozmyslaj nad svojim sposobom komunikacie. To v prvom rade.
Odpoved na tvoju druhu otazku, predstavme si vztah kde je zena stihacka, neda muzovi dychat, alebo naopak, muz neda dychat zene. Alebo sa jeden prestane o druheho zaujimat, nestara sa o seba, odmieta intimutu a podobne. Podvod toho druheho (a zamerne nepisem o podvode muza zeny, ale bez ohladu na to kto to bol), druhemu niekedy otvori oci. A tu je ten bod zlomu, ze ak sa miluju a jeden sa snazi urobit zmenu a uvedomi si, ze sa spraval tak a onak, moze sa vztah posilnit. Nie vtedy, ak jeden od druheho vyzaduje nieco, co mu je absolutne proti srsti.
Je urcite percento ludi, ktori ked podvedu uvedomia si co doma maju a aj to dokaze posilnit vztah aj ked ten druhy o tom nevie. Ten si uvedomi ze urobil chybu atd. Moznosti, za akych sa stane je milion. Ak uz si toto nepochopila, tak potom nasa debata skoncila🤷♀️. Myslim si, ze som to velmi jednoducho vysvetlila
@katkazocele citas, co pisem? Neselektuj len to, co tebe vyhovuje --- pisem o tvojom spravani vo vsetkych diskusiach o nevere.
@veronikaszabova môžeš mi ho definovať? nemusíš ja to urobím za teba- odsudzujem neveru, čo je na tom zlé ak tento názor prejavím, prípadne súhlasím s inou mamičkou, ktorej sa taktiež nevera hnusí, a nechápe ako sa môže ešte dotknúť alebo milovať danú osobu potom.
@liv1 vidíš a toto si prečo nemohla takto jasne a jednoducho napísať hneď? bez podpichovania a urážok? Veď sa môžeme baviť ako dospelé, nie ako keby sme v puberte... dobre mám ešte otázku, nemohol predtým než ten čo podviedol najskôr povedať svojej polovičke, že nedávaš mi takú pozornosť ako predtým, nezaujímaš sa o mňa, neodmietaj intimitu? prečo to riešia tým najľahším spôsobom? v náručí inej osoby, keď by stačilo otvoriť ústa a povedať čo trápi, chápeme sa? mne pripadá že sa komunikáciu dá predísť nevere . Nemáš rovnaký názor? 👍
@katkazocele ty sa ozaj nauc citat s porozumenim. Uz mas na to vek, aby si sa spravala normalne - NEPOKLADALA RYPAVE OTAZKY, stale sa v tom rypes, pokladas nemiestne otazky, deptas zeny, ktore si presli neverou. A nie som jedina, co si to vsimla. Ty sa vyzivas v tom, ked tymi otazkami este viacej zranujes podvedenu zenu. Ale vies co? Ty sa nezmenis. Niekto ti musel v zivote strasne ublizit, ked si taka.
A ze uznavas uprimnost? Nebud smiesna 😂 uprimny clovek sa nevydava za niekoho ineho. Nemyslis? Hmmm...
@veronikaszabova už sa opakuješ? dobre budem sa aj ja 😎 Prečo si nevinadala mamičkám ktoré danú autorku deptali že je handra? bez sebaúcty? toto by som si ja nikdy nedovolila napísať zranenej žene čerstvo po nevere ešte k tomu tehotnej!!! Ale oni jej to napísali? kde si bola ty rytierka? prečo si ich nespacifikovala? dokážeš mi odpoveď prečo ich výroky boli Ok?
@katkazocele ja nevravim, ze boli OK. Ci sa citis urazena, ze som oznacila teba?? Joooj, prepac ak si urazena 🙂
Ja mozem reagovat na koho chcem.
@veronikaszabova no boli neclivé ich komentáre, na ne si nereagovala, ja som žiadny taký nenapísala v tejto diskusii a ty si ma začala spomínať, chápeš čo mi vadí? že ak som v minulosti niečo povedala, tak ma súdiš podľa toho doteraz, i keď je pravdou, že už tak priamo a ostro dávno nepíšem. nemôžeme tieto žabomyšie vojny ukončiť? ja nemám záujem sa hádať ani sa urážať, takto nerobme ok? nebudeme na seba reagovať ok?
Tak je asi na case priznat si, ze z tohto uz stastna rodinka nebude…skoda, ze si ho neposlala do prdele pred tymi par mesiacmi, deti relativne velke, lahsie by sa vsetko riesilo. Teraz s novorodencom, nezavidim. Kazdopadne skor ci neskor si to zopakuje, ked sa nestitil uz predtym.
@katkazocele moja zlata, tu napises, ze na teba nemam reagovat a ty ma ides oznacovat v inej diskusii? Ty to fakt nemas v hlave v poriadku. Ty potrebujes tu pozornost, aby si sa mohla hrat na samaritanku. 🤦
@katkazocele ano mam. Bohuzial, svet nie je idealny a vela veci si uvedomime az ked je neskoro a pritom ten druhy mohol kludne aj vela krat hovorit. “Chyba mi to, chyba mi tamto, potesilo by ma keby.. “ niekedy hovoria a niekedy nehovoria. Cesta komunikacie je ta najlepsia volba. Ale vela krat ludia nie su vypocuti. A toto konkretne som si zazila na vlastnej kozi. Mala som frajera, boli sme velmi malo spolu. Hovorila som mu ze sme skor kamosi s vyhodami, ze mi chyba ta blizkost, atd. Pomohlo? No nepomohlo. A vdaka tomu som si nasla teraz uz svojho manzela a dakujem Bohu ze ten predtym bol aky bol. Pretoze mi umoznil najst to, co som vzdy chcela. A spamatal sa az ked bolo neskoro.. a ked pises o podpichovani a urazkach, prosim precitaj si este raz, kto prvy napisal “sedis si na kabli”. Ja neutocim nikdy prva 😉. A velmi rada mam slusnu komunikaciu, ale zas nenecham si aby mi niekto po chrbte skakal. Takze mozeme to vynulovat, sme si kvit a nespamujme zbytocnymi spravami tuto diskusiu. Je tu autorka, ktora potrebuje skor povzbudit, poradit, kazdy pohlad jej asi da nieco ine. Len skor nez ju vsetky nahrnu do rozvodu, by si mali premysliet ci by tehotne a potom s 3 detmi chceli zit same. Toto nie je muz co ju tyra, alebo deti. Nie je to alkoholik ani gambler. Ale… A to ja som ta posledna co by sa vedela cez neveru preniest..
@veronikaszabova pozri si čas kedy som ťa tu spomenula? bolo to predtým ako som sme sa dohodli na tom že nebudeme na seba reagovať, takže tak.
@katkazocele a my sme sa na nicom nedohodli 👍
@liv1 ok súhlasím, v tvojom príbehu si spomenula frajera, to znamená že počas toho ako keď si sním bola tak si si našla súčasného muža?😅 vieš či to nebola taká malá nevera, len sa pýtam 🙏 😅

Pre autorku . Po prvé si je ho manželka a máte spolu rodinu , nemáš sa prečo cítiť ponížena a pod. To skôr ta druha strana , milenka . Nie je normálne rozbíjať rodinu a brat deťom otca, žiaľ aj pri najlepšej terapii každý rozvod zoslabuje tie deti , a ma dopad. Veď si neurobila ty nič zle, takže nie si žiadna vec ani “handra”. Si manželka a máš svoje práva. Boli tu 2 dobre komenty. Rozviesť sa môžeš kedykoľvek . 1. Zistiť viac emocionálne dôvody nevere, nech na nich manžel popracuje sám alebo v pare . 2. Ísť spolu niekde , kde budete sa snažiť duchovne hľadať a vidieť to spojenie , ak si veriaca, je to uzdravujuce, či tam vôbec je niečo a čo .
K tomu zamilovaniu : jeden kňaz , mal k tomu super postreh , reálna situácia , poradil manželovi prestať sa emocionálne zdieľať s milenkou , prestať jej zdieľať svoje emócie, tie maličkosti . Radil mu naopak začať to robiť s manželkou, jej hovoriť všetko emocionálne , čo ho trápi , teší . Po čase zrazu manžel zistil, že je opäť zamilovaný do manželky . Lebo prestal zdieľať s milenkou emocionálne stavy .
A posledná vec, hrdosť manželky , treba rozlišovať , nie každá žena , čo opustila muža , je na tom lepšie potom . Žiaľ niektoré tým hľadaním iných ďalších vzťahov po rozvode , sa “handrami “ žiaľ stali , čo nie je samozrejme paušálne . Ale dá sa to vidieť aj u známejších osobnosti . Čiže sú aj horšie stavy, ty máš stále aj dnes hrdosť .Ale o manželstvo stojí o to bojovať , no v pravde si uvedomiť veci, nie len akoby držať na krátko . Hľadať skutočne riešenia , ak sme alkoholikmi liečime sa , netvrdíme , že to nejestvuje . Ale v pravde sa usilujeme . Odísť a rozviesť sa dá kedykoľvek , ale hlavne , ak sme urobili, všetko , čo sme mohli urobiť .