icon

Zistila som, že som tehotná a muž mal milenku

21. jan 2023

Ahojte, som zúfalá, osobne tu nemám profil, píšem cez kamaratkin.
Pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, mame 2 uz veľké deti, mam 38 rokov a vôbec neviem co mam robit. Manžel sa mi po zistení tehotenstva priznal, že ma podvádza, už to trvá dlhu dobu pred par mesiacmi sme boli kvôli tomu na hrane rozvodu, ale všetko sme ustáli a myslela som si, že všetko je tak ako kedysi, staral sa, zaujímal sa atď. Ale teraz z neho vyliezlo ze stále v tom pokracoval s tou istou ženou
Teraz prisaha, že už nikdy to neurobí, že nás miluje, ale ja už neviem ci mu mam verit, zhnusil sa mi
Som taka sklamaná zo vsetkeho

akje
23. jan 2023

Mila @autorka
Ja ked citam tvoje slova, mne je tak strasne uzko z celej tej situacie, co zazivas. Ja si to ani neviem predstavit a ani sa neviem vzit do tvojej koze. Pises velmi mudro a vecne a myslim, ze ak toto cele nejak vyriesis a rozhodnes sa pre nieco, tak to urobis dobre a spravne. Drzim ti moc palce a nech uz mas tuto tazku zivotnu etapu skoro za sebou. 🍀

liv1
23. jan 2023

@katkazocele malá nevera to bola, ale naozaj len malá. Lebo s dvomi naraz to nie je moja šálka kávy… a dala som mu pauzu, ktoru nepochopil ze treba zabojovat 😅. A potom uz bolo neskoro

katkazocele
23. jan 2023

@liv1 tak pokiaľ ste mali pauzu, tak to ste boli defacto rozidutí, takže ťa nebudem brať na krížovú cestu 😂 a koľko mesiacov si sním chodila, vieš že prečo nechcel byť s tebou častejšie, alebo mu to to tak vyhovovalo? len sex sem tam keď potreboval a iné aspekty vzťahu ho nezaujímali?

tenerifka
23. jan 2023

no viete co, tu je jasny priklad, ako nabozenstvo ruka v ruke s ku....nikom moze znicit zivot jednej zene a jej detom. Bavime sa tu o 2-tyzdñovom zarodku,uz vcera to mohla vyriesit jedna tabletka, prisli by jej kramy a cely novy zivot pred sebou. Ale nie, treba sa trapit, donosit a porodit dieta, ktore bolo naozaj nehodou, ten vztah je uz davno mrtvy, a co sa dialo doteraz, je len slaby odvar toho, co autorku a jej deti este len caka, galeje, a to doslova.
Ale pan farar povedali, prikazali.....tak do toho

dharmasanata
23. jan 2023

Ty nechceš rozbiť rodinu, ale drahá..rodina už je dávno rozbitá. Ty aj tak nemáš silu od neho odísť drží ťa strach, nechceš to a ani niesi presvedčená o odchode tak neviem čo tu chceš. Máš stále ružové okuliare a darmo ti budeme radiť. Koníka vypneš a strach ťa donúti ostať.. ty sa vôbec nemáš ani trocha rada, nechávaš sa osierať hajzlom ktorý aj tak iný nebude. Možno si spraví decko aj inde a vykašle sa na vás, pretože miluje tu druhú. skôr či neskôr to aj tak príde. Je to len sráč lebo v duchu si asi vraví to isté kam pôjde ked máte domov spoločný ..boji sa že máš možno na neho väčší nárok keď si mu porodila deti a nebude vás odtiaľ vyhadzovať, ale aj v takom prípade vás opustí keď si nájde niečo iné. Možno má len strach z vybavivaciek a úradov preto ešte býva s tebou a plače ti ..ale to nie z lásky.. to je vypočítavosť

autor
23. jan 2023

@akje ďakujem za podporu a pekne slova, stále nie som rozhodnuta co urobím, bije sa vo mne všetko, stále som doma s deťmi sama, ešte sa nevrátil, vraj utorok alebo stredu

veronikaszabova
23. jan 2023

Autorka - prajem ti vela sil, nech sa uz rozhodnes akokolvek ❤️❤️

bluka2
23. jan 2023

@tenerifka aha, toto je tu o nejakých premotivovanych veriacich? Lebo čítam posledné strany diskusie a nechápem o čo tu ide. Ku****ik robotnik by aj pristál na odsťahovanie sa a ona môže ostať v dome s deťmi. Pomerne veľké deti, aj keby bola prolife, tretie dieťa, už vie čo a ako, má doma celý tím. Nie žeby prvé dieťa, zaskočená, nevie čo má čakať. Na čo je jej chlap, ktorý ju má za nič? Nulový rešpekt z jeho strany, len nejaké blabla. Teraz sa tu diskutuje, ako stráviť ďalšie roky v psychickom bahne? Ak niekto podvádza 2 roky, to manželstvo nezachráni ani David Copperfield.

autor
23. jan 2023

@tenerifka som veriaca, ale priznávam ze stále uvažujem nad touto možnosťou, v tejto mojej situácii, len vôbec neviem ako to funguje, aká tabletka? Netreba v začiatkoch tehotenstva normálny potrat?

bluka2
23. jan 2023

Misoprostol sa to volá

tenerifka
23. jan 2023

chod na gyndu, sukromne, hned zajtra, zaplat si prednostne objednanie ako urgentne. Stoji to za to. Zatial mas v sebe zhluk buniek, stale to este nie je v podstate nic, cim skor, tym lepsie

tenerifka
23. jan 2023

nie som veriaca, ale nie som ani za potrat "len tak z rozkose", ale v tvojom pripade niet o com...mas tu dve deti, ktore budu potrebovat teba ako normalnu matku, nie ako trosku

liv1
23. jan 2023

@katkazocele tu nejde o mna 😉

autor
23. jan 2023

@tenerifka ďakujem, budem sa zajtra o tom informovať. A vykonáva sa to normálne v nemocnici?

bluka2
23. jan 2023

@tenerifka úplne súhlasím, ale keby to cítila ona inak, myslís, že by to nedala sama s dieťaťom keby chcela? Ja mám niekedy pocit, že by som zvládla tretie sama (samozrejme v teoretickej rovine!)

bluka2
23. jan 2023

Zavolaj tam, či robia tabletkovu metódu.

tenerifka
23. jan 2023

pokial viem, dostanes v lekarni tabletku na predpis, doma ju uzijes a o 48h by si mala dostat mrchu

tenerifka
23. jan 2023

@bluka2 ty ano, a asi aj ja, ale ona neviem....nie kazda zena na to ma predpoklady

tenerifka
23. jan 2023

@bluka2 inak ale ak by som bola na jej mieste, to dieta by som pravdepodobne nechcela, uz by som to mala vyriesene....ale tak to som ja

joesvk
23. jan 2023

Autorka, neverím, že ti bude lepšie, keď pôjdeš "poriešiť" toto dieťa takto.
Je to strašne ťažké,hormóny ti nepridávajú k pokoju.

bluka2
23. jan 2023

@tenerifka to zas ja si neviem presne predstaviť, ako sa cíti žena s deťmi v takom veku...asi hej, možno skôr ako píšeš. Túto môj začal byť zrazu úplne zreteľne chlapec s názormi a tak ostalo nejako miesto toho bábätka v rodine prázdne.

tenerifka
23. jan 2023

@bluka2 ja mam 3 deti, 48 rokov, a vela odziteho, vela som aj videla vo svojom okoli, a su veci, v ktorych mam uplne jasno. Mozno som mala byt psychologicka (taka bez predsudkov, nestranna, bez vierovyznania). Deti mam velke, viem sa sama o seba postarat.....ale ak by som bola na jej mieste, zvolila by som cestu, aku som napisala.
Ak by sa jednalo o 2-3 mesacne tehotenstvo, asi by som rozmyslala inak, ale v tomto pripade je to jasna vec

joesvk
23. jan 2023

@tenerifka Keď teda pôjde na ten tabletkový potrat, už zmiznú jej problémy?
Veď autorka ešte nevie,či sa s ním bude ďalej pokúšať napraviť vzťah. Sama ešte uvažuje hlavne kvôli deťom, ktoré otca milujú, či sa to nepokúsia to nejako ustáť.

autor
23. jan 2023

@tenerifka zajtra budem volat doktorke, aj ked viem že utorky nerobi, ale hadam sestricka mi povie niečo blizsie k tomu a poradi
ale este som naozaj o tejto metode nepočula, aj ked ani som nikdy nezistovala

kp7333
23. jan 2023

myslim, ze potratova tabletka nie je na slovensku povolena. viem, ze sa o to politici v minulosti pokusali, ale nepreslo to cez Zaborsku a spol. v cechach napr. je to pivolene. potrat by v tvojom pripade vela poriesil, ale ty musis vediet, ci da na to citis a ci by si sa cez to dokazala preniest (aj vzhladom na vierovyznanie).

autor
23. jan 2023

@joesvk ja sama nad vsetkym uvazujem, ak si male necham, tak s nim pravdepodobne ostanem a skusim mu odpustit a nejak to dat dokopy pretoze si neviem predstaviť ostat aj s babatkom sama bez muža
na druhej strane ak sa rozhodnem pre ukoncenie tehotenstva, tak bude nasledovat ziadost o rozvod

liv1
23. jan 2023

@kp7333 jj iba v Cechach a vraj ucinkuje len na 60%. Ale treba prestudovat

autor
23. jan 2023

@kp7333 preto som sa pytala lebo zatial som o tom este nepočula, iba o tabletke po a to je iny pripad

kp7333
23. jan 2023

to je ine.

bluka2
23. jan 2023

Aj vo Viedni sa dá tá tabletka