Zmení sa muž po vasektómii?

4. jan 2023

Páni, ktorí máte po zákroku, prípadne žienky, ktorých muži absolvovali vasektómiu... Zmení sa muž po niečom takom? Myslím to tak, že či to má nejaký vplyv na hormóny a následne na správanie...? A čo sexuálny život, libido atď?
Ďakujem veľmi za všetky skúsenosti.

mamamasama
4. jan 2023

Staci ti otvorit google. Nie. Nema to vplyv na hormony, ani na libido. Je to ovela bezpecnejsie ako zenska sterilizacia.

autor
4. jan 2023

@mamamasama na googli sa toho popíše veľa... už len o HAK, že aká je neškodná a pod. Preto v tomto moc googlu neverím a radšej sa spýtam na osobnú skúsenosť. A ďakujem.

matkahelka
4. jan 2023

nie na nic to vplyv nema. muz to absolvoval minuly rok. nema to vplyv na erekciu, na libido, na hormony, na nic. vsetko je tak, ako bolo predtym.

h2
4. jan 2023

Zmení sa z plodného na neplodného. To je všetko.

biaa
4. jan 2023

@matkahelka a nemal s tým problem? Akože tiež u nás padla táto veta že do budúcna by to bol najvhodnejší spôsob ale teda partner bol celkom v soku z toho že by som to od neho požadovala ako snáď si nemysli že budem dozivotne brat HAK 😀✊🏻

thoughtfulweirdo
4. jan 2023

Nie, nemá to na nič vplyv. Semenníky mu zostávajú, hormóny sa mu v tele produkujú úplne rovnako ako predtým. Akurát už majú spermie prerušenú cestu von, to je všetko. Ak sa zmení libido alebo správanie, je to len psychický problém, fyzický nemá byť prečo. U nás je všetko bezo zmeny.

matkahelka
4. jan 2023

@biaa vobec nie. u nas to muz navrhol sam, on HAK sam neuznava, nikdy som ju nebrala. a s kondommi sexovat odmieta, lebo si to nevie uzit. teraz po druhom porode sa pre to sam rozhodol, viac deti nechce. ja som mu aj vravela, ze teda zivot prinasa rozne situacie a mozeme sa napr.rozist a bude si chciet zalozit novu rodinu s inou zenou, on ma vysmial, ze aj keby sa nnase manzelstvo nedajboh rozpadlo, on si uz na starobu dalsie deti robit nebude (ma 40 rokov). mame velmi dobreho, vtipneho urologa, velmi pekne mu vsetko vysvetlil.

mikadooo
4. jan 2023

Z počutia viem, že sa viac rozkokoší a chce častejšie 😄. Ale asi je to individuálne. Ak má niekto doma 3 "neplánované" deti a do vazektómie praktizoval prerušovanú súlož, či metódu plodných/neplodných dní, rozumiem, že príde takýto "vedľajší účinok" 😉. Ja som po sterilke a je to teraz lepšie, aj keď sme sa chránili aj predtým, nejaký ten psychický blok "čo ak" zmizol 😏. Lebo vraj ani kondóm ani antikoncepcia nie sú 100%. Dokonca aj po vazektómii sa vraj treba ešte rok chrániť.

zorkahorka
4. jan 2023

Ved On nie je kocur 😀

biaa
4. jan 2023

@matkahelka to je super že má k tomuto taký pristup. My práve kondomy tiež nechceme. HAK akurát menim strašne mi viazala vodu a neviem si predatavit ju uzivat do nekonecne a podviazať sa davat nechcem, pretože cely zivot dávam v týchto veciach vrtat do seba ja a partnera to neovplyvňuje snáď to aj moj vekom pochopi 🙄.

santiago_segura
4. jan 2023

Už odpovedali traja. Je aj výron len už niesu spermie. Je ochudobnený ejakulát ale všetko funguje ako má. Najlepšia antikoncepcia je byť škaredý a nepríťažlivý že mne nedajú baby aj keď sú opité. V opačnom prípade už mám dávno po zákroku. Nechcel by som dopadnúť ako Boris Kollár.

jaskolka
4. jan 2023

Nie, nemá..vlastná skúsenosť, teda mužova, samozrejme 🙂.

janezz
4. jan 2023

@biaa presne toto aj u nás, tiež to stále riešim ja. Keď som navrhla, či by to neporiešil on konečne, tak taky zhrozený zostal na mňa pozerať, že som nechápala. Prečo to ma stále len žena riešiť. Strašne pozadu sme v tomto.

biaa
4. jan 2023

@janezz tak tak úplne som ostala obarena tiež zatial sa o tom hadat nechcem nakoľko mame ešte čas dieťa nemáme tak to ešte pár rokov bude ale mám aj zdravotne problemy ktoré mám vďaka nemu a zakrok caka mna nie jeho. Hak berem ja nie on po poslednej som nevedela zapnut topanky no otras . Rodiť budem ja nie on. A keď navrhnes toto pretože ho to nijak neovplyvní a vie mi uľahčiť zas nejaký zakrok pod nozom tak Kuka jak puk.

Ozaj by si niektorý chlapi zaslúžili poza usi a následne pekne nanovo k mame na výchovu keď majú takéto nazory🙄

matkahelka
4. jan 2023

@biaa problemom je to, ze chlapi o tom maju slabe povedomie. sam urolog muzovi povedal, ze keby o tom chlapi viac vedeli, drviva vacsina chlapov po 40 by na to sla dobrovolne, aby netrpli, ci zena/frajerka/milenka otehotnie. ale vacsina chlapov si mysli, ze uz mu po tom zakroku "nebude stat" (odcitovala som urologa), preto sa toho boja ako cert kriza. aj moj svokor, kede sa nedopatrenim dozvedel, ze muz vazektomiu podstupil, skonstatoval, ze paneboze, ved ty uz bie si chlap. aj napriek vysvetlovaniu je presvedceny, ze moj muz uz nema erekciu.

santiago_segura
4. jan 2023

A ja netuším kde to berú. Mne stačí toľko že vďaka tomu mám záruku že nijakú nenabúcham a šiel by som hneď od 18 do toho. Našťastie to nepotrebujem lebo mňa by žiadna nechcela aj keby som bol posledný muž na svete. Ale aj prostitútku môžem nabúchať ak to budem moc preháňať v bordeloch a na privátoch... Ja si myslím že je to super vec.

janezz
4. jan 2023

@biaa no ja hlavne som mala rizikové tehotenstva obidve, malého som teraz odležala od 5m a ďalšie tehotenstvo určite už nechcem. Ale u nás nemá zmysel to vôbec začínať túto tému, svokrovci to je ešte stará škola, tam by som sa nedočkala pochopenia. Ale tiež som názoru, že oni sa potom už nepovažujú za chlapov 🤦‍♀️ lebo rozmýšľala som aj nad podviazaním u mňa a s tým mal tiež problém. Uvidím, ešte hodím reč s mojim Dr ako to poriešiť do budúcnosti, ja do seba hormóny dávať nechcem do prechodu mam ešte ďaleko

lavi24
4. jan 2023

Môj manžel bol na zákroku pred necelým rokom, svokra ho dokonca pochválila, že sa tak rozhodol 🙂 Celkovo zákrok bol bezproblémový, nemal žiadne komplikácie, je to oveľa jednoduchší zákrok ako ženská sterilizácia.

liljana
4. jan 2023

Pri tom ako koncia rozvody, ze deti zostanu matkam, ako ludia si robia prieky cez deti, je odvaha od muza ist na vazektomiu a po pripadnom rozchode nemoct uz mat deti.

jajka257
4. jan 2023

@janezz
@biaa kde ste toto našli? Úcta k ženám nič?

marseillefan
4. jan 2023

Mňa to jeden čas lákalo, ale potom som sa dočítal, že je po vazektómii možná zvýšená pravdepodobnosť demencie vo vyššom veku. Súvisí to vraj s tým, že tie spermie, čo sa uvoľňujú do tela sú pre telo cudzie a produkuje preto antilátky, ktoré však zároveň napádajú mozog.

matkahelka
4. jan 2023

@liljana a preco by chlap nemohol uz mat deti? staci navstivit reprocentrum. on tie deti nemoze mat prirodzene, s pomocou modernej mediciny ich moze mat kolko bude chciet

santiago_segura
4. jan 2023

@marseillefan keby to aj bola pravda, tak ja som dopadol najlepšie. Nemám vazektómiu takže spermie môžem púšťať kolko chcem len nie do ženy. Masturbácia je zdravá, dokonale napodobní milovanie, môžem to robiť kolko len chcem, a nebudú toho následkom potomkovia. India už bude mať problém s preludnením ak nezabrzdia podobne ako niektoré africké štáty. Zatiaľ sa čína zachovala najlepšie s politikou jedného dieťaťa. Planéta podľa vedcov unesie 10mld ľudí a podľa sčítania je už 8mld a to sú len oficiálne štatistiky. Prirátajme zaostalé krajiny kde je presná evidencia nemožná tak takých 9mld nás už môže byť. Do roku 2100 bude zem preludnená.

marseillefan
5. jan 2023

@santiago_segura blahoželám ti a do života želám veľa úspešných masturbácií

janezz
5. jan 2023

@jajka257 kde sme čo našli?