icon

Zostali by ste v takom vzťahu?

21. mar 2023

Ahojte, chcela by som Vas velmi pekne poprosit o nazor...som rozvedena a mam 10 rocnu dceru , mam priatela s ktorym som 6 rokov, dcera je v striedavej...problem je, ze priatel nema rad moju dceru, nikdy mi to nepovedal priamo, ale vidno to...Dcera ho priam nenavidi, je ockovana od svojho otca a jeho rodiny proti mne aj priatelovi...je naozaj velmi problemove dieta, neposluchA, k priatelovi je naozaj zla..ma zachvaty hnevu, aj ho bije, ked chce od nej aby si sla umyt ruky po zachode napr...uplne bezne veci...psycholog termin az v lete..absolutna nespolupraca zo strany oca, vsetko jej dovoli, naozaj vsetko, sprava sa zle ku vsetkym, len k nemu nie...ja ako matka som totalne zlyhala...velmj si to vycitam, davam jej lasku, pochopenie, snazim sa vela s nou rozpavat, preco je taka, chapem aj to, ze to musi byt strasne ta striedava, no ona sama to tak chce a vyhovuje jej to podla vlastnych slov...s mojim priatelom sa strasne hadame kvoli nej, ja uz to takto dalej nechcem a chcem od neho odist...ano kvoli dcere...inak mame naozaj krasny vztah a nikdy sme sa nepohadali kvoli niecomu ineho..iba kvoli nej...ja ako matka vzdy si ju budem zastavat aj ked viem sama aka je :( je podla vas spravne od nho odist?

zuzzinka
21. mar 2023

Hlavne sa to krasne pise tym, co nie su po rozvode a nikdy si nicim podobnym nepresli.

dianka555
21. mar 2023

Tu už jedna žena dávnejšie písala o tomto probléme, podobná téma, žena bola aj PN a on sa o ňu staral a tiež mali konflikt medzí sebou , tiež v tom bola dcéra. A ty si na vine ako píšem mala si si nájsť partnera s dieťaťom a starať sa aj o jeho dieťa a nie byť sebec.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
21. mar 2023

No ja ti teda neviem, ale aby 10 ročné dievča niekoho bilo za to, že si ma ísť umyť ruky???? Tu asi bude jeden sakra problém vo výchove, keď sama píšeš že je hnusná na každého okrem otca.
Keby sa s frajerom rozides, nájdeš si časom druhého myslím že by z nej tiež nebol nadšený. Sorry ale to je môj pohľad na vec....

zuzpar
21. mar 2023

Keby mam mat vztah, tak chlap musi brat aj mna aj moje dieta, to je zaklad, dieta patri ku mne a cez to vlak proste nejde, neviem si predstavit to nejako oddelit alebo nieco, sak to je uletene.

moonlight1210
21. mar 2023

Tvoj exo moze dcerku proti vam stvat, lebo na teba ziarli (paradoxne), alebo sa chce pomstit.
Alebo moze len reagovat na jej opis toho, co ona citi. Ako ona podava situacie u vas doma.
Ze dieta ziarli na rodica, je prirodzene. Ziarlivost vsak velmi skresluje vnimanie. Takze jej opisy mozu byt take, ze exo veri, ze robi dobre, ak ju podporuje proti vam. Veri, ze jej len pomaha a dava oporu, ktoru u teba nema.
Toto ale musis zistit ty, ci ju stve proti vam, alebo len reaguje na to, co ona u neho o vas dvoch hovori.
Som si ista, ze keby tebe hovorila, ze sa k nej sprava zle nova teta (lebo by na nu ziarlila), tiez by si to chcela riesit, ci sa naozaj k nej chova zle.

Pre zaciatok by som vsak teraz poprosila partnera, ci by suhlasil s moznostou, zeby ste to nejaky cas vyskusali od seba. Len sa zase stretavat. Ze nejde o to, ze ho od seba vyhanas (a dcerka "vyhrala"), ale o snahu ukludnit situaciu.
A uvidite, ako to zaberie.
Teraz sa dookola motate v dusnej atmosfere. Dcerka zvolila uz princip trucu, kedze pre male dieta je to najlahsie pochopitelny sposob, ako dat najavo svoje emocie, ak nesuhlasi s niecim, nad cim nedokaze mat kontrolu. Nikam to nevedie, len sa to bude zhorsovat.
Ked budete od seba, dcerka sa moze ukludnit a moze byt pristupnejsia vysvetleniam z tvojej strany.
(Predstav si seba, ze v blizkosti tvoho partnera je zena, o ktorej si myslis, ze s nou nieco ma. Kedy budes pristupnejsia nacuvat vysvetleniam kamaratky, ze mas zachovat chladnu hlavu? Vo chvili, ked ich budes vidiet pri sebe, ako sa spolu rozpravaju, alebo ked tam ta zena nachvilu nebude?)

V najhorsom sa partner urazi a opusti ta. Ale to potom nebol spravny partner pre teba.

katkine_terapie
21. mar 2023

Autorka, ak chces napis mi sukromnu spravu, poradim ako postupovat (nebude to hned mam ocnu alergiu, tak odpoviem az o par dni).

dianka555
21. mar 2023

Len či by si bola taká hakliva a zhovievavá voči cudziemu dieťaťu , iba ty si ukrivdena a tvoja dcéra a terajší partner ten nie? Ja mám ostať v takom vzťahu , všetko v poriadku u nás okrem toho ako sa správa partner ku mojej dcére. Možno je to oprávnené že sa tak správa.

katarinka89
21. mar 2023

A keď si nájdeš iného a bude to to iste?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
veronikavaneska
21. mar 2023

Neznáša ho dôvod je jedno možno ani konkrétny neje. Je veľmi ťažké že nemáš otca stále a ku tomu mama ma niekoho koho nemôže ani cíti a žije s vami denne to musí prežívať...ešte je malá ale čoskoro to bude oveľa oveľa horšie príde puberta a ona nezvládne svoje stavy už vôbec a poberie sa to smerom anorexia, rezanie, drogy, alkohol.... Jediné riešenie opustiť ho alebo tajne byt s ním. Nech ho nevidí nepočuje o ňom . Ty tu musíš byť pre ňu ❤️ aby z nej vyrástol spokojný človek.

reanda
21. mar 2023

a ty s dcerou mas dobry vztah? ked pises, ze je hnusna na kazdeho, okrem otca? vsak ked jej je tak dobre s otcom, tak zruste striedavku a nech zostane s otcom.. a ty mas problem vyrieseny a nemusis sa rozchadzat s priatelom..
pytas sa, ci je spravne od neho odist.. spravne pre koho? ja sa nejak ani neviem vcitit do toho, ako to mas.. ako mozes mat krasny vztah s niekym, kto nema rad tvoje dieta a 'strasne sa kvoli tomun hadate".. vo mne by sa to bilo a urcite by som sa necitila 'krasne' .. a tiez neviem, ci by som sa dokazala rozist s niekym, koho milujem, len kvoli dietatu..
si sprav poriadok sama v sebe, aky mas ty vlastne ku komu vztah.. nielen k priatelovi, ale aj k tej dcere

katarinka89
22. mar 2023

Vidím ze sa moc nevyjadrujes- len ti chcem poradiť, aby si sa nenechala až tak riadiť 10rocnym dieťaťom ktoré je huckane otcom. Časom zistíš ze si sama, žiaden chlap pri tebe nezostane kde je predĺžená ruka tvojho ex cez dcéru. Prajem ti veľa šťastia

autor
22. mar 2023

@dianka555 boze...🤣🤣🤣 prepac mi ale si naozaj sikovne dieta ak si dokazala dat takuto odoved...ex ma bil podvadzal...co je na tom ze som si nasla partnera ktory nema ziadne zavazky a dopredu vedel ze ja zavazky mam? Ty si asi vyberas partnerov podla toho ci maju $$$$$$ na ucte? Prepac, tiez mozem hlupo reagovat

autor
22. mar 2023

@katarinka89 ano dakujem za odpoved 😊

autor
22. mar 2023

@dianka555 ano bola by som zhovievava k inym detom...tak ja teda idem partnerovi povedat nech si spravi niekde cudzie dieta aby som mu ukazala ze aj ja viem byt zhovievava 😁😜😘

autor
22. mar 2023

@moonlight1210 vdaka...rozmyslam ze asi je to naozaj naj napad vyskusat trochu od seba a byt len s dcerou a uistit ju ze ona bola a je a vzdy bude u mna na orvom mieste

autor
22. mar 2023

@mimikarol chcela som byt skratka objektivna a nekydat na byvaleho..on ju k nivomu nevedie, neupoznuje,..da jej mobil telku on si robi svoje...preto maju tak krasny vztah lebo on ani nevie co je to vychovavat...to je cele na mne ...a ano stane sa ze si neumyje ruky po zachode, kedze jej otec to tiez nerobieva....hold...

autor
22. mar 2023

@zuzzinka ono clovek tu pise s cielom ze urcite mu budu odpisovat zeny ktore to naozaj zazili ...aspon podobne situacie...ale to som asi len ja taka..ze sa vyjadrujem k veciam ktorym aspon trochu chapem

alzbetka83
22. mar 2023

A čo skúsiť sa porozprávať s partnerom,aby sa odťahoval kvôli dcére aspoň na skúšku a uvidíte či sa to zlepší. Stretávať sa môžete napríklad keď bude dcéra u otca a keď bude doma tak sa môžeš venovať len jej...

autor
22. mar 2023

@melanta ty sa nevyjadruj...som objektivna...sme spoi 6 rokov a len teraz som si vsimla ze uz ho to prestava bavi s nou kedze je k nemu neustale drza a zla...ty vies ale lepsie chapem...musel ti niekto strasne ublizit v detstve ked odsudzujes mna a pises mi ze nie som pre teba ziadna matka

autor
22. mar 2023

@dianka555 ach....ja neverim ze vy riesite to ze ja som si mala hladat len medzi chlapmi ktori uz zavazky maju...to nemyslite vazne toto...ano chce mat so mnou deti...a neviem co viac vam mam napisat

autor
22. mar 2023

@domkakvet spravne...len clovek tu nemoze napisat nic viac lebo aj tak tu budu pisat zeny ktore neboli ani len v podobnej situacii a nie su ani rozvedene...vraj som si mala hladat chalapa so zavazkami...co na to viac...

katarinka89
22. mar 2023

Vyjadrujem sa aspoň ja osobne k veci- situáciu som podobnú zažila. Som rozvedená, s ex mam syna, no mam ho vo svojej starostlivosti, žiadne striedavý, to na dieťa zle vplýva. Veci riešime mimo dieťaťa a tak je to ôk. A do manželstva súčasného som si priniesla práve tohto syna- ale nerobím rozdiely, obaja sú moji ,,princovia,, keď je nejaky problém, riešim ho ja aj môj muž, žiadne také, že on nieje jeho bio otec a nemá čo zasahovať, zasahuje a spravodlivo voči všetkým deťom.ty si ta, ktorá si to musí najskôr v sebe vyjasniť a potom dat signál okoliu ako si to predstavuješ.a určite by som požiadala súd o zmenu styku s dcérou, zrušila striedačku a vzala by som si ju ku sebe-pokial títo zostaň e tak problémy budú ďalej pokračovať.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
22. mar 2023

@alzbetka83 ano...toto idem asi realne aj podniknut..dakujem

autor
22. mar 2023

@katarinka89 to s tym sudom dopadlo preto len tak, lebo dcera mala dobry vztah s ocom a ja som nemohla branit v styku s nim...a striedavku nam odsuhlasil sud hoci ja som ju nechcela...

ropucha6
22. mar 2023

Bud by som zrusila striedavku alebo by sa partner odstahoval. Nenechala by som dieta v takom prostredi, za chvilu pojde do puberty, chcete sa do 18tky doma pozabijat? Argumenty, ze zena ma pravo na svoj zivot, no holt, ked si robim dieta, musim mysliet aj na take situacie.

thoughtfulweirdo
22. mar 2023

@melanta a aj mnohé ostatné, ktorých nick nie je tak ľahko zapamätateľný 🤣 Píšem ako bývalé dieťa neznášajúce svojho otčima a nesúhlasím s mnohými komentármi. Absolútne nemusí autorkina dcéra z neho cítiť, že ju nemá rád. Ja som ako dieťa cítila, že ma otčim rád má, venoval sa mi, bol mi vždy k dispozícii, staral sa o mňa ako o vlastnú, a predsa. Ani vtedy ako dieťa, ani teraz ako dospelá by som nevedela povedať jedinú vec, ktorá mi na ňom vlastne vadila, nemám ani spätne žiadnu výhradu, neviem si ani vymyslieť, čo mal akože robiť lepšie. Prečo som ho teda neznášala? Žiarlila som. Chcela som mamu iba pre seba, aby mi venovala všetok svoj čas. Aj keby sa s ním rozišla a našla si kohokoľvek iného, bolo by to rovnaké, lebo môj problém nebol ten konkrétny otčim. Bola by som spokojná len v prípade, že by mama obetovala svoje šťastie a zostala sama. Ako dieťa by som to určite ocenila, ale keď mi v puberte dorástol rozum, môj postoj k stále rovnakému otčimovi sa úplne otočil, začala som si ho neskutočne vážiť za to, že to so mnou nevzdal, o cudziu protivu sa staral ako vlastné dieťa a pre lásku k mojej mame sa ROKY snažil bez akejkoľvek odpovede z mojej strany. Teraz ako dospelá si hovorím, že ten chlap je snáď svätec a naozaj ďakujem mame, že vtedy neuprednostnila moju žiarlivosť. Pretože v ňom mám otca aj teraz, keď už nejaký čas nebývam s nimi a mám už svoju rodinu. A moje deti majú super dedka 🙂
Autorka, moja rada je venovať dostatok času dcére 1:1, chodiť s ňou na výlety, nákupy, spraviť si filmový večer, skrátka čo ju baví. A rozprávať sa s ňou na rovinu, vysvetliť, prečo aj ty máš vzťah, prečo si si zrovna tohoto muža vybrala a prečo ťa robí šťastnou a zároveň zisťovať, či vie pomenovať, čo jej konkrétne vadí. Možno je to len neurčitá žiarlivosť, možno má iný dôvod. Je možné, že nebude hneď ochotná sa s tebou baviť, je možné aj to, že nebude ešte vedieť ten svoj dôvod priamo pomenovať, každopádne záujmom nič nepokazíš. Držím palce.

liljana
22. mar 2023

@thoughtfulweirdo Asi tak. Niektore deti v (a niektore uz pred) puberte neznasaju vlastnych rodicov a vadi im na nich vsetko. Co asi potom urobia s novym partnerom jedneho zo svojich rodicov. A este ked ich neustale stve jedna strana proti ...