icon

Zostávate vo vzťahu z povinnosti alebo z lásky?

estriina2
1. dec 2024

Ahojte.skor ako ma odsudite, skúste to pochopiť.Aj ja som si vravela,to by sa mi nikdy nestalo,ale stalo.Mam už 41rokov. Partnera 20 rokov( nie sme manželia) a 2 deti.Uz veľké 21 a 16.Partnera som veľmi milovala až sa mi raz stalo,že som stretla muža a som s ním už 9 rokov!! Dobre čítate.9.Velmi veľa krát som chcela odísť z terajšieho vzťahu kvôli môjmu ,,milencovi,,.( Neberiem ho tak)ale veľmi som sa vždy bála.strasne.😭až ubehlo 9 rokov a môj ,,milenec,, si povedal dosť. Čakal na mňa tak strašne dlho.tolke roky.miluje ma stále rovnako,je bezdetný, rozvedený,ale vďaka mne mu ubehlo toľko rokov života.Moj terajší priateľ má ľúbil.je veľmi dobrý človek.ferovy.ALE. zažili sme si veľa zlého.Z jeho strany alkohol, kamaráti,flakanie sa. Všetko sme prešli ale ja som to nezvládla.A roky mu bola neverná.Nemilujem ho. Len si ho vážim.Zijeme ako kamaráti. Spíme oddelene.k oded chce sex,príde za mnou, občas.a pre mňa je to utrpenie.nic k nemu necitim.ale nechcem mu ublížiť.strašne sa bojím ,keby od neho odídem.Nieje zdravotné na Tom dobre.roky sa starám o neho,deti,ale už nevládzem.Staci sa zamyslieť,že za tie roky si nič nevsimol.NIC. To je strašné 😭Možno sa pýtate ,načo som v takom vzťahu a neodídem za mojou láskou.ktora na mňa trpezlivo čaká toľko rokov.Vzdy niečo bolo.deti boli malé,partner chorý,bol na mňa dobrý, atď..A teraz.. keď už sú deti veľké..Partner robí plány,ako si budeme užívať ,, dôchodok,, pôjdeme na výlety,.Ale ja už nechcem.Ale ani ublížiť jemu, deťom.😭Ale, môžem si povedať,že som zažila lásku ako niekto nezažije za celý život. A teraz sa jej mám vzdať.😭 Začínam mať psychiku v ..... Neviem ako by ste to riešili vy. Obetovať sa pre rodinu alebo ??? 😭😭😭
A teraz Poďte do mňa. Ale... NIKDY nehovor NIKDY.

Strana
z4
damian85
2. dec 2024

@feuille iste. A potom si človek otvorí diskusie a čita už dospelé ženy ako hodnotia ako sa nevera ich otca podpísala na ich rodine. Ako neznášali milenku svojho otca , ako k nim prestali chodiť atď.......Je tu toho požehnane ......Jasne že je to preto , pretože nič o nevere nevedeli 😂😂😂 Jasné že deti vo veku 16 a 21 rokov nič vedieť nebudu. Maminka len prehodí nohavičky z jednej komody do druhej a deti - nič ale nič tušiť nebudú. Preboha toľko naivity na jednom mieste , to snáď ani pravda nie je.

feuille
2. dec 2024

@damian85 ale za to môže podľa mňa hlavne ich matka, ako sa k tomu celému postavila 😉 vždy záleží od tých dospelých, od rodičov ako to s deťmi odkomunikuju, ako sa doma vyjadrujú o tom druhom a ich novom partnerovi a aký vzťah si medzi sebou udržia aj po rozchode.

damian85
2. dec 2024

@feuille skutočne z detí v takmer dospelom veku chces urobiť hlupákov , aj bez pričinenia druhej strany ? No tak nech je tak ako hovoriš.......Deti si nič nevšimnú ak sa mamina presťahuje k svojmu milencovi , deti má autorka slepé , hluché , bez vlastného názoru a s rozumom 11 mesačných deti. 😂

tomasisa
2. dec 2024

@estriina2 odid co najskor, ulavi sa Ti,padne obrovsky balvan co ta tazi....drzim palce, nasleduj svoje stastie....zivot je prilis kratky na to aby si ho len zila, zivot treba uzivat...

romiada
2. dec 2024

@damian85 Ty si tak zapozerany do svojho uhla pohľadu ,až to boli. Empatia nula. Pretože ked sa autorka starala o jeho aj ich deti v čase ked si on aj na par dní zdrhol (vypiť, kamoši , atd) tak to nevadi že autorka išla vtedy na 120% sama ako ťažny kôň. Na to mu bola dobra. Pretože ten chlap "nenasadol" na vlak MY kde ma byť partner aj otec. Ked su deti velke, tak už ho nepotrebuju.

damian85
2. dec 2024

@romiada som potešený že ma takto študuješ a presne vieš do čoho som ja zapozeraný. Som tiež štastný že ty presne vieš aj to ako autorka žila pred 20 rokmi , sťaby ich susedka 😂. Je milé že riešiš čo tu bolo pred 20 rokmi , ale je tu rok 2024 , normálne máme po covide , minimálna mzda sa nám dvihla , zase všetko drahšie a tak. V skutku inteligentná žena ak sa jej niečo nepáči , má možnosť odísť , nuž a egoistka bude ťahať 9 rokov dve šichty a nakoniec bude robiť zo seba , neštastnú chuderku , ktorá musela nastaviť doma partnerovi , von milencovi. Tak ťažký život 😂Pre teba je možno prirodzené na obed nastaviť prdelku milencovi , večer otcovi svojich detí , hold pre mňa nie. Nesúdim ťa za to , kľudne ak máš potrebu tiež to tak rob , veď žiješ len raz 😂

bielasovicka
2. dec 2024

@estriina2 ja ta úplne chápem, a neodsudzujem ta vôbec za nič. Ty vieš prečo robíš to, co robíš. Vždy je nato dôvod. Len niektorí ľudia to nepochopia, lebo nechcú. Takže si nevšímaj tieto hejty co ti tu píšu, a rob len to, co ty uznáš za vhodne. Ani jedna z tu prítomných dám (aj chlapov) nežije tvoj život, a nemajú žiadny nárok nato, aby ta odsúdili. Prajem veľa šťastia. ❤️

anketkarka
2. dec 2024

@estriina2 len partnerovi nepovedz, že 9 rokov si ho podvádzala. Veľmi Ťa o to prosím nikdy nikomu zo zúčastnených nepovedz, že si im 9 rokov ubližovala. Nebuď aspoň v tomto bezohľadná. Minulosť nevrátiš, ale prítomnosť nemusíš robiť ešte horšou ako je. Čudujem sa Tvojmu milencovi, že bol ochotný na Teba toľko čakať. Nemiluješ ho, keby si milovala nevieš mu ubližovať 9 rokov!!!

guiseppinka
2. dec 2024

@anketkarka predpokladam, ze milenec vedel o partnerovi. Len tym, ze ju lubi a vidi, ze partner je chuj a nici ju, tak chce, aby sa rozhybala.

Autorka, kasli na chlapa, ktory ti cely zivot ublizoval. Minule som citala, ze ak mas na vyber z 2 moznosti, tak si vyber tu druhu. Keby ta prva bola spravna, tak ta druha by nikdy neprisla... drzim ti palce❤️

anketkarka
2. dec 2024

@guiseppinka keby jej tak ubližoval a mala oporu v milencovi, tak by už dávno odišla. Partner sa teší na spoločnú starobu, tak taký chuj to nebude, len sa lepšie opisuje, že 9 rokov podvádzala chuja, aby bola za chrumkavú. A ubližovala milencovi, keď mu dávala nádeje a nahovalala mu ako ho ľúbi. Keby ľúbila a ten bol taký chuj, tak už dávno to divadlo skončí. Kto vie kde je pravda. Milenec sa zbadal, že už nebude robiť tajtrlika a už je celá prelaknutá, že prišla ,,o jeho lásku" tak to ide vyzvoniť partnerovi. Bolo by fér, keby ju teraz okaslal on pre nejakú lepšiu partiu a mal by konečne ženu, ktorá ho ľúbi a zaslúži si ho naozaj.

abbey1
2. dec 2024

Ja len ešte taký dotaz. Keď je ten partner taký chuj a alkoholik, s kým boli deti, ked ona bola s milencom?

ina2405
3. dec 2024

@estriina2 je fascinujúce, koľko podpory si tu dostala. Keby sem napísala žena, že jej chlap 9 rokov zahýbal, tak by bol najväčší sviniar. Nič iné k tomu nenapíšem. Nechcela by som byť v tej kaši, ktorú si si navarila.

ruxandra
4. dec 2024

Loool, ako krásne manipulativne si ten príspevok napísala, aby sme ťa tu všetky polutovali, na niektoré to aj funguje, tak super 😊 ty si ale chúďatko, čo to 9 rokov ťahá s dvomi a teraz nevie co s tým 😅😂😂😂😂😂 dúfam len, že za toto ta karma oplieska a zostaneš na starobu sama. Alebo ved ich zoznam, možno sa skamaratia a budete na dôchodku chodiť spolu na výlety všetci traja ❤️
Veď ty za to cele ani nemôžeš, ty si len obeťou tohto škaredého života, uboziatko naše, úf 😭
(stačí ti takto polutovat, či viac treba?)

ema22270
4. dec 2024

Autorka keď chces napíš mi správu - súkromnú môžeme sa o tom porozprávať a nie ja ťa súdiť nebudem.

ailiba
4. dec 2024

@estriina2 ved ty vies, co chces.... Uz len nabrat odvahu. Tvoj muz si zasluzi pravdu... Mozno aj na neho caka "ta prava". Mna osobne by mrzelo, keby ma muz tahal tolke roky za nos. Mimochodom, si si ista, ze si nic nevsimol? Mozno to len nechce riesit.

simca06022011
4. dec 2024

@estriina2 mas iba 41rokov, zivot pred sebou, deti velke.. chod. Naozaj. Vas vztah je nefunkcny, planovat dochodok ?:DDD o 25rokov mozes

rain15
4. dec 2024

rozved sa...trápiš sa ty, trápi sa tvoj muž a aj milenec...mala si to urobiť už dávno lebo 9 rokov je dlhá doba a mohol nájsť aj tvoj muž štastie pri inej žene a obaja ste mohli byt teraz už niekde inde...taktiež deti tiež vidia ako spolu fungujete a vnímajú že to nie je ok

nesúdim ta ani nič...ale rozved sa a budete štastní všetci...alebo si vieš predstavit tu situaciu, že by si zrazu zostala bez milenca a bola len s manželom ? ak mas jednoznačnu odpoved že nie, tak presne vieš čo máš robiť

jesenzima
Autor odpoveď zmazal
som_realistka
4. dec 2024

@estriina2 zostávať vo vzťahu z dôvodu "bojím sa onho" je hlúposť. Ak ste mali taky vzťah ako opisujes, a stretla si iného do ktorého si sa zamilovala, no ešte by som pochopila ze nejaký čas váha, aby si neskončila z kauze do blata, ale 9 rokov ? Ak sa naozaj milujete, tak včera bolo neskoro na rozchod.

katariinam
4. dec 2024

@ema22270 kvoli niecomu sa ti ale neda poslat sprava.

ema22270
4. dec 2024

@katariinam napisala som ti, ale ty si autorka?

Strana
z4