icon

14 mesačný syn odmieta jesť kúsky

12. sep 2020

zje iba mixovanu stravu... ked zaciti kusok hned ho natiahne a vyvracia to :( mam strach lebo jeho rovesnici uz jedia aj velke kusy a on nic :( mali ste nieco podobne?? ako to riesit? ist na gastro by som odmietla to este viacej uskodi ❌

Strana
z2
dominka63
12. sep 2020

Naša sama od seba asi rok a pol mala😁😅

autor
12. sep 2020

som s toho na prasky uz 😭😭😭😭

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
12. sep 2020

gastro by som ani sebe nedala urobit nieto este dietatu 😯

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
12. sep 2020

Neje kúsky,lebo ste ho nenaučili,takze postupne mu dávať kúsky, on si zvykne, že nie všetko sa len prehlta😉. Poznám prípad, kde ako 6rocny nevedel hryst, lebo mama mu bola schopná ešte aj predzut😬

nnnuuunnn
12. sep 2020

Ja by som to neriešila a proste počkala. Neviem si predstavit "diagnózu" na toto. Teda viem, ale skôr si myslím, že nie je kam sa ponáhľať. Máš pohodlné bábätko 🙂 Veď mu daj do ruky varenu mrkvičku a nech zuzle, neverím, že časom nebude chcieť ochutnať niečo tuhšie čo máš Ty.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
12. sep 2020

Mixuj ... moja dcéra začala jesť kúsky až ako 2-ročná ... dovtedy nehrozilo, každý pokus končil plačom, zvracaním, v horšom prípade dusením ... prišlo to zo dňa na deň, krájala som v kuchyni salámu, vypýtala si, dala som jej a tú teda v tých ústach rozdrvila na poriadok ... odvtedy bez problémov ... hlavne dieťa do toho nenúť ...

kristina2015
12. sep 2020

Nie je ešte dozrety na tuhú stravu a ak ťa poteším ani posledný. Niektoré deti začnú zut až v 3 rokoch . Pocitaj s tým že aj s rozprávaním budú problémy oneskorenym ,ale všetko dobehne. Samozrejme môže ani nemusí ,ale poväčšinou to tak je .Chce to čas a pevné nervy skúšať skúšať a postupne pridávať malé kúsky . Hlavne nenut a nestresuj sa . Všetko dobehne a ani to poznať nebude ,že mal kedysi nejaké problémy.

nikpa
12. sep 2020

A doteraz jedol co? Neje kusky lebo si mu zrejme doteraz mixovala. Takže začni postupne. Žiadne mixovanie, len roztlacanie vidličkou, najprv najemno co to dá a postupne menej a menej. Musí si len zvyknúť, žuvacie svaly sú velmi dôležité pri rozvoji reči, musi ich začať trénovať, aj tak je už dosť pozadu.

bublinka1426
12. sep 2020

VYDRZ MOJA DO 20M NEJEDLA KUSKY TERAZ AKO TAK, LEN MASO STALE NEJE. VYDRZ, VYDRZ VYDRZ
JA SOM BOLA PSYCHO ZTOHO UZ, PLAKAVALA..LEBO MIXOVAT SA NEDA STALE...drz sa holka, zachviolu bdue tlacit rezen so salatom

autor
12. sep 2020

ake ste mudre niektore🙈 uz som mu okolo pol roka skusala davat piskoty chrumky ale nechcel!!! odmieta od malinka uplne....

autor
12. sep 2020

@bublinka1426 si zlata dakujem 😏😘

viestta
Odpoveď bola odstránená
majamat
12. sep 2020

moja nieco cele jedavala,a le vyrena strava ju tiez dlho natahovala. postupne sme skusali a zacala aj cele kusky papat.

evkaor
12. sep 2020

Ja som mala takú dcéru, mixovala som dlhšiu dobu, potom som začala mixovať na jemnejšie zrniečka, a potom to nejak prišlo zo dňa na deň, keď bolo zúbkov viac... Vracala mi často... Teraz máme 1 a9m, spapa všetko...

basska_b
12. sep 2020

Dala by som si na to pozor. Treba zvykať postupne a možno čo najskôr. Kamarátka mixuje dvojročnému všetko...

autor
12. sep 2020

@viestta kto nezazil nepochopi.... pekny vecer

autor
12. sep 2020

prosim baby tie co ste dlhsie mixovale co ste detom varili? aby sa to dalo normalne pomixovat? hlavne to varenie ma sere ze neviem co uz navarit... ked vela veci sa neda mixnut,🙈 on ma rad aj HAMI kupovane jedla tak to mu striedam s varenim..

viestta
Odpoveď bola odstránená
obleckonika
12. sep 2020

Dobrý večer.Moja dcérka má teraz 13mesiacov a máme to isté doma.Naša malá nechce jesť žiadne väčšie kúsky jedla taktiež papá len rozmixovanú stravu.Skúšala som všetko možné vždy každý jeden pokus končí buď plačom, zvracaním a najhoršom prípade aj dusením ale už som ju prestala do toho nútiť.Pýtala som sa nato našej doktorky a ona sa natom len pousmiala že malá nezbednica😀😀😀😀povedala mi že to je úplne normálne nech sa nad tým netrapim,nelamem hlavu že každé dieťa je iné že ešte je maličká a tým že ju budem do toho nútiť len to bude horšie a znechutí sa jej jedlo, má nato čas,ona nato dôjde aj sama ,nech papá čo jej chutí ☺️.Tak že sa netrápte zbitočne.Budme radi že sú naše detičky zdravé a šťastné to je najdôležitejšie 😊😊😊

kristina2015
12. sep 2020

Z najmaksej potraviny a čo sa dobre polika a zuje sú cestoviny / tie by som nemixovala ,ale dávala po malých kúskoch . Napr Slovenska ryža s omáčkou,sú to mini kúsočky ,malé lyžičky a čakať kým pozuje až vtedy dať dalsiu. Chlebík - vnútro bez korky na ňom sa dobre cvičí zutie z rožka sa ti môže dusiť. Bananik je mäkký ...išla by som touto cestou. Na lyžicu malé kúsky bananika a podobne

kristina2015
12. sep 2020

Postupne pridávať väčšie kúsky cestovín/ potravín a podobne . On sa spustí chce to len čas . Každé dieťa je iné

evkaor
12. sep 2020

Tvrdím to isté... My sme mali od malička reflux, s tým vracanie sme dlho bojovali, a aj to papanie nebolo jednoduché, ale postupne to prešlo... Ale darmo niekomu vysvetľovať to, čo neprežil... Každé dieťa je iné, všetko chce cas

mandarinka555
12. sep 2020

Gastro sa robí asi pre nejaký dôvod.....ja chodím už mnoho rokov......vždy raz do roka mi urobia gastro a raz za dva roky kolonoskopiu. Z čoho máš obavy? Chceš radšej niečo zanedbať ?

mandarinka555
12. sep 2020

Apropos....všetko sa dá mixnúť, ak už o to ide...

alzbetka71
12. sep 2020

Tiež som mala takú dcéru tiež sme.slho mixovali všetko keď cítila trochu hrudku hneď ju naťahovalo, prešlo to a po 2 rokoch jedla všetko normálne, postupne na to.chod

comika
12. sep 2020

Pichnem sa k vam, lebo presne toto riesim aj ja. Len moj syn ma 16 mesiacov. Musim mu mixovat, inak sa zadrhne. Zacala som mu davat kusky chleba, akoze zje napr. 3 kusky, 4 uz musim vytahovat z ust, lebo da zacne dusit. Zivot mi skratil o par rokov :(.
Dala som mu piskotku tu okruhlu, aj pekne ju obhryzie, ale nemozem ho nechat sameho s niecim v ruke. Bojim sa mu uz davat jest.

lululucy
12. sep 2020

Dcera zacala jest kusky asi v 14 mesiacoch. Tiez ju napinalo. Neako to samo preslo

Strana
z2