15 mesačný už týždeň nechce mlieko
Ahojte. Mam 15 mesacneho synceka, ktory papa kravske mlieko od roka. Davam mu aj na spicku lyzicky granko. No ale teraz posledny tyzden trucuje a nechce ho pit. Rano si da dva glgy a flasku zahodi a vecer to iste. Co mu mam teda davat rano a vecer? mali ste to niektora aj vy?
Dakujem za rady a typi
Fiha aka diskusia okolo zdravej vyzivy sa tu rozbehla.
@hettinka inak vies kolko hormonov a neviem coho vsetkeho je v mase ktore kupujes (ak teda doma nemas vlastny dobytok a hydinu). Moja svokra kedze je vystudovana detske sestra tiez do 3 rokov nedavala hento, tamto a vsetci 3 maju dake problemy- alergie, ekzemy a neviem co vsetko. Mi ako deti sme jedli vsetko aj piesok na dvore a ani jednemu nic nie je. A poznam vela takych pripadov. Nevravim kazdy den parky ale raz za cas no boze vo vsetkych potravinach je bordel. Ja mojmu synovi davam vsetko od jeho 15 mesiacov a krasne rastie nema ziadne zdravotne problemy a doktorka ho vzdy na poradni vychvaluje ako dobre vyzera.
@bobana297 skus mu dat ciste mliecko bez gramka alebo z poharika mozno uz nechce flasku. Ak nepomoze nechaj ho tak mozno ma uz mliecka plne zuby a potrebuje trosku pauzu. Davaj mu mliecne vyrobky. Mne napriklad syn miluje domaci cokoladovy puding s piskotmi 🙂
@veronika_april a ty si vyzivovy poradca? A pediater tiez? Podla podavanych rad urcite nie. Na nas s manzelom sa čudne lekarka pozera, ze nade dieta neje piskotky, cokolady, lizatka, cukriky, pudingy a podobne hovadiny. Ved to nepotrebuje. Asi necitate etikety na tom, co kupujete. A maso pouzivame z chovu. A ano, my ako deti sme jedli vsetko.mozne, ale bolo to 20 rokov dozadu. A niekto tu spominal, ze 15mes. babo papa vsetko, co rodicia a nic mu nie je. Nechcem vediet, ci to "vsetko" obsahuje. A hodnotit zdravotny stav v 15mesiacich je velmi skoro na cely zivot
@stanislavicenka Nie, nie som vyzivovy poradca, ale mam pediatricku, ktora urcite nebude dietatu ponukat cokoladu, cukriky atd., ale zaujima sa o vyvazenu stravu. Nie vsetci pediatri su taki, ako popisujes ty. A neporovnavaj tu mlieko s hovadinami typu cukrik, cokolada a puding.
@lavieenrose na udeninach je zle najma to udenie a celkove spracovanie.
https://hnonline.sk/svet/584383-udeniny-sposobu...
Ved uz je to dokazany fakt. Tym nevravim, ze ich nikto nikdy nema jest, je mi to jedno, ale je dobre vediet co jeme.
@domak2 neviem ci som prave docitala cely clanok kedze mi tam vybehla reklama a nie nie zrusit..v clanku sa nepise ze udenie sposobuje rakovinu a spracovanie ako varenie atd...lebo vies uz si pocula o konzervante e250 ktory najdes skoro vsade? ano ten je karcinogenny...pridava sa aby maso zakonzervoval aby na pultoch co najdlhsie salamka vydrzala a aby ludi lakala krasna cervena a ruzova farba..ale potom sa da kupit aj salama co je iba maso uvarene bez sraciek ;)a este k tomu masu...kazde maso je karcinogenne niektore druhy nadorov reaguju na zivocisnu bielkovinu...potom ju staci vysadit zo stavy aa je po rakovine..
@prevenar sojove je naozaj dobra volba...
@lavieenrose hm, to by podla mna upozornili ze tento konzervant je nebezpecny(co asi aj upozornili ale ludom je to jedno, hlavne ze to pekne vyzera) , ale vravia vseobecne o udeninach. Tak ako je teraz afera s kebabom, tiez tam ide o fosfaty a nie maso. Podla mna ani nejde o maso samotne ako o jeho nadmernu konzumaciu, kedysi bolo maso "v sviatok" , teraz je na ranajky, obed, veceru, pripadne desiatu a olovrant a este k tomu spracovane s aditivami.
@domak2 ano aj mne sa paci stravovanie podla pôstu.. a raz by som to chcela dotiahnut do uspesneho konca mam pocit ze zachvilu budem kotkodakat ..o e 250 je to vseobecne zname je to dusičnan ...ten kto hlada najde ten jto nie zije v sladkej nevedomosti
@prevenar inac ak tvoje dieta nema intoleranciu laktozy alebo problemy s bielkovinou kravskou...tvoje rozhodnutie je nadmieru sebecke..este su tu kozie a ovcie jogurty...ochudobnovat dieta a hlavne dievca o bakterie mliecneho kvasenia je chore...
ja mam skusenost taku so sojovim jogurtom ze ma stipal jazyk a ostala hrca v hrdle..a mojmu muzovi ma zmiesanu potravinovu alergiu (nie na soju) opuchol jazyk...vtedy bola naozaj sranda...
WOW ale sa to tu zvrhlo. dievcata laslite na to. kazda davajte svojmu dietatu co uznate za vhodne. nikto nie je opravneny Vam to zakazovat a nakazat co moze a co nie. ja som sa len pytala na to mlieko,lebo znama stale do mna hustila ze mlieko ma pit do 3 rokov inac bide chory a bla bla. a nakoniec som urobila podla seba. dnes som mu dala ovocny jogurt rano s cerealiami a vecer chleba s maslom. ja som bola tiez tak vychovavana ze som uz od.roka jedla vsetko. a teda nebybala som chora. celych 9 rokov na zakladnej som bola do kopy 3 mesiace doma. 😉😊 kamoska.zdravo stravuje malu nic mastne nic take a stale vitaminy kupuje a.pcha do nej hubu zabalenu salom ked mrzne len oci vidiet a potom sa cuduje ze je stale chora led si dieta nema z coho budovat imunitu. nonstop umyva prach podlahy nedovoli jej chytit ovladac lebo vela bakterii 😂😂😂😂😂😂 moj mapy ho aj zuje. a je tu teda neviem radsej som za to co ho nezabije to ho posilni 😂😂😂 tiez som aj psie bobky jedla aj bar co ked som bola mala mama ma akurat vyhresila a vybila a som tu
mlieko nie je jed od roka kravske moze
https://najmama.aktuality.sk/clanok/253001/ake-...
ja som davala masielko kase jogurt syr mierne koli soli
co sa tyka vysky 3+ samozrejme tam zohrava aj genetika kto vie....mozno aj mlieko

@stanislavicenka A co ine podla teba mali odporucit pri rocnom dietati? Mas za sebou studium ako vyzivovy poradca pre male deti?