icon

17 mesačné dieťa nechce jest kúsky

18. dec 2020

iba mixovane, ako naucit na kusky?

bona69
18. dec 2020

No my sme začínali dávno pred prvým rokom, treba skúsiť napr holé cestoviny, alebo uvarené jabĺčko, ale keďže už má určite zuby tak by som mu popucila a postupne nechávať väčšie a väčšie kúsky, neviem no, skus pučit nie mixovať, držím palce

nelca0510
18. dec 2020

A začínali ste tak ze pyré - potom časť popucit - na strihať a potom krájať? Ak nie, skus tento postup a hlavne veľa pevných nervov🙂

marci77
18. dec 2020

a uvarena mrkva nakrajana na kolieska, ani to neje? mozno by som s tym skusila, ze iba mrkvu uvarit pokrajanu na kolieska a ....u nas finger food fungoval, pripadne este tie cestoviny uvarit a nech si berie same

panelacikova
18. dec 2020

autorka: neviem teda, či vôbec nechce, alebo tvoje dieťa automaticky napína a potom veľa zvracia? (reflux). my sme mali druhý problém. do úst aj dala, ale akonáhle zacítila, že sú to kúsky, okamžite vracala /prinajlepšom/ alebo sa dusila - horší prípad. ja som mixovala do cca 18 mesiacov. rožok som jej po kúskoch rozmáčala v mlieku alebo s kakaom a až taký rozmočený mäkký mi dokázala zjesť. dokázala požuť mäkkého brumíka (niežeby som ju tým kŕmila ako kačku, ale raz za týždeň som jej kúsok dala), zjedla jogurty bez kúskov... ale zeleninu, ovocie... čosi... zeleninu rozvariť a rozmixovať, ovocie nastrúhať. vtedy zjedla. čiže nebolo to o tom, žeby jej nechutilo, ona doslova nevedela spracovať tie kúsky. večne jej zabiehali a napínalo ju z nich. dodnes neprehltne napríklad tabletku. ani maličkú (má takmer 11). ale čo sa týka jedla, tak zje všetko, čo nezje ju 🙄 a to som si donedávna ešte myslela, že mi umrie hladom 😀

dominka63
18. dec 2020

No môj tiež take neochutene len pomixovane zje ale skúšala som ochutene a zjedol veru kúsky normálne

nini1010
18. dec 2020

Ja by som z toho nerobila dramu.Krajala by som jedlo ktore lubi na malinke kusky a priebezne stale ponukala.Nauci sa,casom.To je ako ucenie na flasku kojace deti.Tiez len ponukas a ponukas,30x odmietne a raz sa chyti.Nech je co chce v konzistenvii v akej chce,hlavne ze je.A jedlo na kusky stale ponukaj.Urcite by pomohlo keby to videla jest teba.Male deti uprednostnuju jedlo ktore vidia jest svojich rodicov.

andreatytler
19. dec 2020

Povez viac ako reaguje na tie kusky... napina ho na vracanie, alebo to vypluva alebo ani neotvori usta?
Nas ma rok a doteraz dostaval len mixovanu. To ma stale na ranajky masko a zeleninku aby dostal do seba nejake ziviny ale a na obed ponukam normalnu stravu ako my jeme ale nakrajanu na male kusocky. Nie je z toho nadseny a niekedy ho napne ale prehltne. Nezuje to... len to omiela v ustach a potom prehltne. Zje velmi malo, ale zje. Potom dostane do ruky kusok chleba a ten ma velmi rad. Niekedy mu ho natriem malsom a nakrajam na kusky a tie ma tez rad. Tiez ma rad chrumky roznych velkosti a prichuti. No a najradsje ma to co jeme my. Vzdy pride pytat a tak mu vzdy dame trosku.
Chce to len trpezlivost.

zuzana_ilkova
19. dec 2020

Ahoj moj ma 11mesiacov tiez nechce zjedt kusky ale len niektore potraviny maso nechce pokusat (nema sice este stolicky) ale zemiak v pohode cedtoviny tiez v pohode ked mu dam aby sam papal...vsetko dookola je sice spinave, sle je spokojny zje si to takto sam s rukami ale spapa... skus dat rozok do ruky nech si žmolka,pohraje sa a pride na to ako to spapat ja som maleho naucila tak na rozku papat a potom jablko uvarenu mrkvu cestoviny... mozno babatku nevadia kusky ale chce sama

autor
19. dec 2020

@andreatytler ked zaciti kusok v hrdle hned vsetko vyvracia😓

andreatytler
19. dec 2020

Aha... tak to je tazke... hadam skusit mixovat ale uz nie tak na jemno a cim dalej na hrubsie aby si na tie hrcky zvykal postupne...