4 mesačný synček strašne trucuje pri papaní
ahojte 🙂 viem, že podobných tém je tu dosť, ale už som zúfalá, tak tvorím ďalšiu.. mám 4 mesačného syna, ktorý posledné týždne dosť vymýšľa pri papaní.. ale posledné dni je to hrozné.. napr. v sobotu sa poriadne napapal o 3tej v noci a potom až o 3tej poobede - áno, po 12 hodinách ☹ pomedzi to, som mu aspoň "dobrovoľne nasilu" lyžičkami vtlačila do gagorika 2krat po 50 ml mliečka, nech ma aspoň dačo v brušku.. papkame kombinaciu UM a MM, keďže môjho mliečka máme málo.. no a náš truc vyzerá tak, že ako nadíde čas kŕmenia a malý vidí fľašku a nedajbože sa mu ju snažím dať do pusy, tak strááášne plače a hemží sa ako taký červík.. potom niekedy po polhodine, niekedy po hodine a niekedy vôbec - sa mi nejakým zázrakom podarí, že fľašu "chytí" a napapá sa.. gale ten cirkus kolo toho, akože fuuu :( niekedy pekne papkal aspoň v noci - keď bol taky zaspatý - ale túto noc už ani to, zobudil sa o 3tej a o fľaške ani počuť, tak som ho uložila späť do postieľky, potom sa mlady pan zobudil o 5tej, čiže ďalší pokus na krmenie, no a to sme už dali boj, reku veď niečo jesť musíš a niekedy pred 6tou vypil 100ml.. inač je ale spokojný, usmievavý, vlastne skoro vôbec neplačeme.. ale aj tak - pomoooooc.. dá sa s tým niečo robiť? čítala som o dojčenskom štrajku, ale neviem či je to zrovna to.. pls help 😖
@oliq jeeeeejda ako to vsetky poburilo to slovko trucuje, ako keby si neviem co vyslovila to ja som raz povedala, ze mala je strasne zla, a to si mala vidiet tu diskusiu ako som si dovolila napisat, ze pol rocne dieta je zle 😕 😅 Odvtedy si davam pozor co napisem...... 😉
@cherry1981 fuuuuha tak toto si veru nemala, fuj fuj fuj 😀 😀 😀
@oliq 😀 😀 😀 😀 Veru nemala ved uz si davam pozor na jazyk 😀 😀 😀
naša mala má skoro 4 mesiace, od narodenia ju večer prikrmujem Nutrilonom HA ako ty, a myslím si, že dieťa vie samo kedy je hladné, naša malá sa napapá niekedy o 7 večer fľašu, dokrmim ju MM a spinká aj do 7 rána, takže 12 hodín je bez mlieka,potom ju celý deň kojím a tiež nieje hladná každé 3 hod. niekedy vydrží každé 4- 5 hod. bez mlieka, niekedy každé 2 hod., neriešim, priberá krásne a to je dôležité!!!!takto som sa stresovala pri prvej dcére(((uvoľni sa a užívaj si materstvo)))
@oliq ja len, že si sa hneď bránila, že vieš kedy dieťa trucuje...preto som aj ja spomenula to slovíčko 😉 a ako ti už nejaká kočka písala...počkaj si na truc keď bude mať dva 😀 😀 😀 no nie to som chcela...možno je to fakt len prechodné obdobie ale ja by som určite pátrala po príčine...možno by si fakt mohla skúsiť zmeniť mlieko na bezlaktózové..obe detičky mojej susedy trucovali pri jedení...aj neskôr, keď už jedli normálnu stravu...furt s nimi mala problém...inak boli v pohode, žiadne bolesti ani nič...a keď mali okolo 3r zistili im miernu neznášanlivosť KM..takže obmedzili ho na nevyhnutné minimum, kravské mlieko nahradili kozím, pohánkovým a sójovým a po roku sa deti rozjedli, problémy zmizli.. 🙂 dôležitá je váha a tekutiny...ak ti nepije mlieko, skús mu ponúknuť aspoň čistú vodu, či sa nenapije...
@ika30 ahoj 🙂 ved ja viem, ze pokial maly pribera a je spokojny, nemala by som stersovat, tak ale trosku ma mrzi, ze to mame posledne dni s papanim take "vesele".. a ako to riesis, ked ti mala v noci aj 12 hodin nepapa? myslim tym s prskami 😉 lebo to ja by som sa zobudila v mliecnej mlacke 😀
oliq ahoj no ja mám na noc podprsenku a v nej tampony, niekedy sú mokré, niekedy nie, večer menej pijem vody a v pohode, iba raz sa mi stalo, že som mala prsia tvrdé tak som malú vybrala z postielky a dala cickať)))
no my včera lyžičku obedu a viac nie,.......................jediné čo by jedol sú kupované mliečne kaše...........................ja sa už zbláznim..........pred každým jedením mám stres..........na všetko sa tvári, že je kyselé........
@oliq doki mi povedala, že či si myslím, že uvarím a dám pred dieťa a ono to zje?.....že to tak nefunguje......
@anetkaadamko ojooooooooooj tak to ma mrzi 😒 niektore dr. su fakt "mudre".. nam sa to krocik po krociku zlepsuje, dnes sme dokonca spapali par lyziciek mrkvovej stavicky aj s dakou murkvickou, tak sme mali doma vianoce 🙂 daj vediet ako vam to ide s papanim, drzim palceky 😉
ahojte,tak náš zjedol ale 5 lyžic slepačieho vývaru aj s rezancami............skušala som aj rybu - pstruha (sa môže od 10 mes.) bez úspechu......
@anetkaadamko Podobne tiez pred kazdym jedenim stres, a kazdy den verim, ze to bude lepsie a lepsie a nic z toho
Ja to riesim tak ze si odstriekam mlieko a dam mu ho injekcnou striekackou
@dagmaraspi ahojky 🙂 prikrmy sme nasadili hned od ukonceneho 4. mesiaca a s nimi chvalabohu problem nemal, no s mlieckom sme sa trosku trapili, niekedy boli lepsie dni, niekedy horsie :( potom ked mal cca. 7 mesiacov nechcel mlieko VOBEC, tak som ho nenutila, asi 3 dni som skusala ci si aspon necucne, vzdala som to a asi 2 tyzdne sme boli uplne bez... skusali sme aj rozne znacky, myslela som, ze mu prestalo chutit "nase", no aj pani z lekarne povedala, ze to nie je o samostatnej chuti mlieka, ze ked raz nechce, tak nebude. to uz bol ale na "tuhej strave", papal pekne mäsko, jogurty i ostatne, snazila som sa mu mlieko zamaskovat napr. do pudincekov. takze som ten mliecny deficit az tak neriesila. po tych 2 tyzdnoch som skusila, ci nahodou nebude chciet - vecer pred spanim - a podarilo sa - dodnes mi vypije flasu vecer a rano (niekedy este aj v noci).. nic neboj, asi ma malinka len nejaky strajk, ak bude hladna tak sa napapa, viem ze sa to lahko pise, ale musis vydrzat a bude to OK 🙂 keby nieco, kludne sa pytaj, ak budem vediet, rada pomozem 🙂
@oliq teda ani nevies, ako sa mi ulavilo, ze nie som sama. Nas maly ma dnes presne dva mesiace a posledne dva tyzdne je to s krmenim horor. Robi presne to, co si napisala. Obcas sa stane, ze sa napapa kludne, ale vacsinou je to boj. Uz ide len do polohy, v ktorej ma papat a zacne plakat a kyvat ruckami hore dole ako keby sme ho isli z koze drat. Manzel chyti rucky a upokojujeme ho, potom sa napapa. Vypije na jeden raz ako kedy, niekedy 40 niekedy 60ml, potom ideme grgat a ked ho xceme krmit dalej, opakuje sa vsetko znova. Aspon ze vzdy vypije tu svoju obvyklu davku, ze nemame problem s nepriberanim a ze by nejedol vobec. A chvala bohu je so mnou doma moja mama, pripadne manzel. V pondelok pride svokra, lebo mama si potrebovala oddychnut, tak isla domov. Sama by som ho nenakrmila. Vdaka tejto teme budeme v utorok u pediatricky riesit aj soor. Ono totiz dva tyzdne dozadu mal nieco biele na podnebi, po par dnoch to zmizlo. Posledne dni viac vyplazuje jazyk, ale ze uplne von z pusinky. Nie je to ako ked nas napodobnuje v rozpravani (sleduje nam usta a co robime s jazykom a potom to skusa a vydava rozne smiesne zvuky, je strasne zlaty). Tak uvidime. Ak by to bol "len" soor, bola by som rada. Neviem si predstavit este niekolko mesiacov denne pri krmeni toto zazivat. Nejde o mna, ale o to, co chudacik on maly musi zazivat, ked ide papat. :(
Nada mala styry mesiace a presne toto robila ze nechcela mliecko iba v noci a to jej isli styry zuby naraz ked jej vysli tak zacala normalne pit mliecko . moja skusenost )))
@kofoluska 🙂 je fajn ze ti ma s trobcekom kto pomoct 🙂 ma napadlo, ze ci prave soor nebude pricinou, preco takto odmieta papakat.. vraj to deticky zvykne i boliet, skus v lekarni kupit tu fialovu vodicku na dezinfekciu pusinky, resp. ti pediatricka predpise nizoral, nam vzdy zabral... 🙂 a neboj, urcite to je len obdobie, nam to potom po par tyzdnoch preslo, ale bola som teda riadne zufala, ked som do neho i 12 hodin nedostala ani kvapku mliecka :( alebo skus predlzit intervaly medzi papanim, ze uz bude fakt riadne hladny 🙂 a inac klobuk dolu, ze to takto zvladas 🙂
@poloprudska tak tak, zubiky vedia narobit starosti, nam ide momentalne 5 ks naraz (3x ocne a 2x stolicka), takze mame veselo :D
@oliq tak sme vcera boli na poradni. Soor nemame. Pusa aj jazyk su ciste. A odkedy sme mu dali ten trojkovy cumel, tak uz ani nezurime na flasi. 🙂)))) Len nam trochu trvalo, kym sme si zvykli, ze uz tecie rychlejsie, takze prvy den sa trosku prejedol a poobede uz velmi papat nexcel. Ale rozhodne uz je zase vsetko ok. 🙂
Podla mna na to ides prilis ucebnicovo no a davat mlieko nasilu do pusinky by som nedavala uz vobec, vytvori si s krmenim asociaciu negativity a stresu. Ja som pri synovi nikde neriesila kolko hodin preslo a ze by mal jest, od narodenia do 5m prespal celu noc aj 10 hodin v kuse a nepapal. Pekne rastol, priberal, teraz ma 15m a 11kg. Okamzite by som prestala merat cas, davat mlieko nasilu, ponukala by som kazde 3-4 hodinky ale krmila by som len ked by to prijimal- teda chcel.
@oliq haha teraz som si vsimla ze to je tok stara tema :D sorry.
mi mame ten isty problem...mala ma 12 tyzdn. a posledny tyzden zle papava....myslela som ,ze jej idu zuby ,lebo ked som jej dala gel Bonjelu tak zjedla viac...ale sama neviem....podla ,,krabicky,, by mala zjest 180 ml 6 krat denne-akoze ha ha ha....jedava mi len 5 krat denne a to max 150ml ale vacsinou 80 az 100....takze sem tam mam stresy ze ,,preco nepapa viac,, inokedy si poviem ,ze vsak nehladuje uplne, ako tak pribera ( dnes sme ju boli vazit a ma 5,7 kg-co je ok ,ale health visitor povedala,ze by mala jest viac a nech jej skusim dat o jedno jedenie viac denne).No co s nou???Spi pekne od 9.30 do 6-7 rana a potom sa naje (prvu flasku zje celkom pekne-okolo 130-150 ml ) a potom o 11 druhu flasku zje len okolo 80-100,potom o 14 .00 zje zas len okolo 80 -niekedy len 60 a potom vecer o 18.00 je to individualne -stalo sa ,ze vytiahla 120 alebo len 60 🙄 ..no a posledna flasa o 21.00 tam jej ju muz nanuti tak zje 140-150......niekedy ju chovam aj hodinu len aby si co najviac vytihla.....uvidime,len dufam,ze je to docasne... 🙂

@oliq mne velmi pomaha mm a deti chodia nastastie do skoly takze do tej 14 su v skole a o 16 pride mm a uz krmi on takze sa striedame, horsie je ked su deti doma ale uz vedia pochopit maly ma 8 rokov a dcera 12 takze uz chapu ze musim dat papat ich sestricke, ale som rada, ze chodia do skoly , lebo u nas islo vsetko bokom, nemozme ist nikde vsetko sa riadi casom a vzdy ked chceme vybehnut von tak hodinu minimalne dopredu sa nachystat a naplanovat si, je to tazke, bojim, sa toho, ked mi nebude spavat pri flaske lebo vtedy je to utrpenie, tiez reve, kruti sa jeduje no strach, joj ja som prestala odsavat ked mala mala 5 mesiacov uz som to nezvladala hodinu odsavat hodinu krmit uz som toho mala dost tak som presla na UM.Drzim palce aby to u malinkeho bolo len chvilkove a cim skor zacala pekne papat, a k lekarom sa nevyjadrujem mm kontaktoval aj primarku detskeho oddelenia co mame robit s malou ze nam nechce pit mliecko ale ked pribera tak to nikto neriesi a povedali nam zase len to iste vydrzat 😒