5,5-mesačná dcérka odmieta zemiak a mrkvu

mata797
16. mar 2023

Ahojte maminy, som tu nová, a tak neviem ako to tu chodí. Prosím ospravedlňte ma ak píšem niečo čo tu nepatrí.
Moja 5 a pol mesačná dcéra mi odmieta zemiak aj mrkvu ale jablko a hrušku bude cmulat. Je na mojom mlieku. Môžem jej dať ovocie a do toho zamiesavat zeleninu alebo musím začať zeleninou, vajíčkom a až tak ovocím? Ďakujem

luccija
16. mar 2023

@mata797 skús začať zeleninou bataty, brokolica, cukinu troška petržlenovej vnatky ja som niekedy dala aj odsate mlieko..niekedy im to zachutí až na neviem koľky x.Nemixovala by som ovocie a zeleninu.Vajicko má ešte čas..neskôr biely jogurt do toho môžeš dať ovocie banán..keď je na mlieku a prospieva nemusíš hneď a zhurta každý deň.

katkaseiner
16. mar 2023

tuto chybu som urobila aj ja... zacat by si mala zeleninou lebo ked zavedies ovocie (sladke) tak zeleninu (menej vyraznu chuti) ti chciet nebude... so zemiakom som sa trapila aj ja, bolo to ako lepidlo, vykaslala som sa na to.
A hlavne sa nedaj zlakat teraz este kasami lebo ti fakt potom ine ako kasu nezje

anjelicek26
16. mar 2023

Zmiesaj jablcko zo zemiakom a zje ti to.. ono inak chyba (?) moji zacinali ovocim a zjedia vsetko, co nezje ich, treba rovnovahu a varit a ponukat a potom to pojde... navyse je este skutocne malicka, nemusi toho zjest vela, mne dcerka do roka nejedla nic - fakt nic - len moje mlieko a bola najvyssia zo vsetkych surodencov, za to syn od 4 mesiacov tlacil 200g porcie na posedenie... na toto vzorec nie je, ponukaj - co zje zje, co nezje - dokojis...

pukina
16. mar 2023

@mata797 skusaj dalej. moj mi mrkvu ani zemiak tiez nechcel, ale za inou zeleninou sa ide potrhat. chuti mu tekvica aj brokolica, dokonca petrzlen co som si myslela ze mi uplne odmietne. skus pripadne aj kombinacie toho co uz ma zaradene

cookie29
16. mar 2023

mozno je este prilis zavcasu na prikrm. Mne napriklad dieta v tomto veku tiez nechcelo. Zacalo az od ukonceneho 7. mesiaca Dojcene dieta ma co potrebuje v MM do 1 roka, takze ziaden stres.

nnnuuunnn
16. mar 2023

A skúšala si zemiak a mrkvu spolu zmiešať? Alebo zemiak + brokolica.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
16. mar 2023

@mata797 Dojcene deti zacinaju prikrmom od ukonceneho 6 mesiaca. Aj to 1-2 lyzicky. Nie je dovod sa niekam nahlit.

heln
16. mar 2023

@mata797 ahoj, kludne jej uvar jablcko, obcas hod k memu kusok mrkvy. skvela je kombinacia jablko - mrkva - batata, uz v akom chces pomere. neboj neskor sa rozpapa. moj napriklad nechcel zemiak.

svetlonos
16. mar 2023

@mata797
ahoj, kasli na keci kekarov, co by kojenym prosperujucim detom uz v 4xmesiaci tlacili prikrmy. Ja som mu to odkivala nech mam klud a pomyslela urobila po svojom 😁 Nemal zaujem a xhut v 6stom mesiaci. Kojila som z vesela dalej, len kojila. Citala som, ze dieta je idealne pripravene na prikrmy, ked ma vyvinutu traviacu sustavu =ked je schopne samo sediet bez pomoci vankusov a podobne. u nas to fungovalo. Prikrmy som zacala 2hy x ked zacal sediet sam - v 8 mesiaci, jedol pekne 🙂.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
18. mar 2023

@elizabet173
mam pocit, ze niektori lekari sa radi hraju na Boha v bielom plasti a vsetko co povedia je svate. Mne potom este hovoril, no vidite ako po tych prikrmoch ( kt som mu nedavala v tom 4 mesiaci) pekne pribera a prospieva? 😅 Keby ten vedel. O q0 cm vyrastol, ked som mu povedala, ze mal s tymi skorymi prikrmami pravdu 😂 No proste super ego, som sa bavila.

mata797
autor
20. mar 2023

Ďakujem mamičky za všetky rady