icon

6 mesačné dieťa nechce piť žiadne mlieko

31majka12
6. feb 2012

Ahojte mamicky ktore mate s tymto skusenosti?
Od 5 mesiaca sme zacali prikrmami...zeleninka,masko,uz aj ovocie...
Obcas dostane pozuzlat aj rozok,kukuricnu chrumku.
Rano dostava kasu..uz 4 den.
Ale dnes mi uz mliecko nechcel,ani na obed,ani teraz na vecer..V noci este dostava materske,ale sa bojim ze uz ani to nebude chciet... ☹
Chce len jest...ked vidi ze mu nesiem obednajsi prikrm v jeho misticke...ide sa doslova potrhat...
Aj kasa je cislo 1.
lenze ja uz neviem co mu mam dat,kedze len jeden prikrm dennne sa ma davat.
Poradite?

sense
27. jan 2014

@evuliceeek no moj ama 9 mesiacov a ma len jeden zub, ale napr od siesteho mesiaca som jej zacala davat korku z chleba al. suchare, slinkami to rozpustila a pozuzlala a nestalo sa ze by sa dusila, takze mylsim ze kludne jej ich mozes dat, aspon si dasienka pomasiruje, len daj pozor aby tam nebola sol ....a urcite sa neboj aj ked sa to mozno prilepi na dasienka moja si s tym poradila ....a ja som prikrmovala tak ze od ukonceneho 4. som zacala so zeleninou na obed a davala aj mliecko podla toho kolko zjedla a este chcela, potom o mesiac som dala trosku ovocia na olovrant uduseneho a az niekedy ku koncu siesteho som dala kasu lebo mi kazdy vravel ze bude lepsie spat ale velky prd....a teraz ked ma devat , zacala som od osmeho tak na olovrant dam ovocie a lyzicku dve jogurtu a aj rano ked nechce mlieko dam jej chlebik s tenuckou vrstvou masla ale to eln ozuzle a ked nechce mlieko tak za lyzicu jogurtu....prave kvoli bielkovinam a vapniku...

sense
27. jan 2014

@lullu86 no my sme na Um skoro od narodenia a tiez sa jej flasa moc nelubi skor poharik a flase s naustkom s ruckami....

lullu86
27. jan 2014

@sense aspon sa skor nauci pit z pohara ci hrnceka, vsetko je na nieco dobre 🙂

andreamamka
4. máj 2014

@maria30 a co si vy konkretne myslite o tom ze poobede odmieta pit mliecko nasa 4rmesacna dcerka ? Spi od 8smej do 6stej a rano bez problenou vypije aj okolo 11stej 180mll jej robim a potom uz nechce az ku veceru :/ alebo uz len pred spanim ... uz to tak mame asi cca 10dni :/ zacnem s prikrmami o 4dni bude mat ukonceny 4mesiac

jogina1
21. okt 2014

@jannika DOBRY DEN, MAM 5,5 MESACNEHO SYNCEKA A MAME TAKMER TEN ISTY PROBLEM AZ NA TO ZE TERAZ UZ NEPLACE, ALE TIEZ VYPIJE 20 ML A ODTIAHNE SA DAM MU HNED CUMEL POCKAM TROSKU A ZAS FLASA CHVILU POTAHA A POTOM CUMEL A TAK DOOKOLA, DOTERAZ VYPIL NARAZ 180 ODKEDY SOM MU ZACALA DAVAT TUHU STRAVU AJ TO LEN NA OBED A PROBLEM SO ZUBKAMI TAK JE PROBLEM S PITIM NUTRILONU NEVIEM CI JE TO BRUSKOM, ZUBKAMI ALEBO MLIEKOM, AKU STE NAKONIEC MALI VY PRICINU? DAKUJEM

mamulienka30
21. okt 2014

@jogina1 - cumel je ta pricina. Ak ho nezrusite, tak sa ti od mlieka odstavi uplne a to do par (2-3)mesiacov.

jogina1
21. okt 2014

@mamulienka30 dala som mu namieto 2 3ku dierku, pije z flasky MAM ale skoro sa mi pridusil pririchyl tok, ale napr z 3 cumla vypije ale kasu mu cez to davam taku hustejsiu aby presla v pohode cez cumel, skusala som cez to aj mliecko ale ako pisem otaca sa, nemozu to byt zubky?

mamulienka30
21. okt 2014

@jogina1 - mozu ale nie takto extreme - tipuje, ze v spanku ak objavi, ze ma flasu a nie cumel, tak sa jeduje, ze? Daj nazad mensiu dierku na flasku a uvidis.

jogina1
21. okt 2014

@mamulienka30 no predtym mi v spanku vpyil naraz 180ku ale teraz uz aj ked spi tak je to to iste vypije ale mozno 50 ml a potom sa odtiahne a dam mu cumel a hned sa ukludni a tak to ide dalej, tak 2 dierka je od 2 mesiacov 1 dierka je od 0 TO MU nechcem dat spat, to je uplne slabucky tok, 2 ku dierku pouzivam uz od 4 mesiacov a bolo v pohode doteraz, neviem zacala som ho od ukonceneho 4 mesiaca prikrmovat moze mat na to vplyv? lyzickou v pohode spapa

mamulienka30
21. okt 2014

@jogina1 - zruste ten cumel urcite sa par noci pojeduje ale prijme nazad flasu. A ak nie budu prevazovat prikrmy, niektore deti jednoducho mlieko az tak neberie.

jogina1
21. okt 2014

@mamulienka30 fu tak bez cumlika nevydrzime ani nahodou aj v noci sa mi budi na to ze ho vypluvne a uz place, ked mu ho dam spi dalej, kupila som mu ortodonicky cumlik mam na prerezavanie zubkov, ale s nim stale zaspava od narodenia ma cumel, ci myslite cumel na flaske?

mamulienka30
21. okt 2014

@jogina1 - no viem co hovoris odskakali sme si kvoli cumlu s dcerkou kadeco 😖 Stale maj v hlave, ze dieta pyta kolko potrebuje.. ale ak nepije mlieko, musi pit nieco ineho, skus postupne cerstve ovocne stavy zaviest..

jogina1
21. okt 2014

@mamulienka30 jj tak zacala som zeleninou potom masom a teraz uz chcem prejst na ovocie, ako on nakoniec vypije to mlieko cele donho nejak napcham...😀 ale neviem preco to zrazu odmieta

mamulienka30
21. okt 2014

@jogina1 -treba dufat, ze je to docasne ;) Vela deti sa odstavi v 8-9 mesiacoch napriklad, len sa o tom tak vela nerozprava... ale deje sa to a uz pred tym to tam smeruje po zavedeni prikrmov..

deniss_megan
21. okt 2014

Moj maly pil mlieko len moje ked som ho prestala v 8,5mesiaci kojit odvtedy mlieko nepijeme lebo umele nikdy nechcel a plul z ust🙂 zachvilu budeme mat 2roky a jeme len grizik, jogurty a vsetko ine mliecne len nie mlieko a ani kakao🙂 a sme zdravi🙂

jogina1
21. okt 2014

🙂 no docitala som sa tu ze po zavedeni prikrmov dieta uz nechce tak mlieko ako predtym, ale zaujimave ze krupicu mi vypije z flase, ale mliecko mu dajak prestalo chutit no uvidime ci sa to casom vrati do normalu...🙂 idem s nim aj na gastro tak uvidime ale snad bude vsetko ok

jannika
22. okt 2014

@jogina1 ahoj ..s odstupom času podavam info ...mozno vuacerym mamickam pomozem ...nas maly sa odtahoval a potreboval vydychnut...pricina bola v tom ze on mal zapal oboch usi .vraj tlak pri prehltani je taky silny ze nechce sat. My sme sa na chodil na pohotovosť. ..uplne odmietal pit a plakal a aj neplakal...maminky nepodcenujte ...ja som si myslela zeboli brusko idu zubky a stale som ho len cicikala. Nakoniec nam prepichovali obe uska a uvolnovali hnis... neprajem ani jednej mamine zazit to ale pomohlo. Tahalo sa to par mesiacov kym sme sa z toho dostali..ale keby som to bola tusila skor tak sa k tomu postavim inac...terz ma maly 15mesiacov a papka ako maly baca- uplne vsetko.

jogina1
23. okt 2014

@jannika no ja idem na gastro a mam listocek od lekarky aj na krcne, ale zatial sme nesli, ale boleli vasho drobceka uska alebo sa chytal za ne alebo ked ste ho vy chytili tak plakal? lebo lekarka pozerala chytila ho pod uskami ale neplakal, no nas teraz uz neplace ale nevypije naraz 180 ku ale presne potrebuje si trosku vydychnut a ideme dalej, tak neviem ked bude treba zajdeme aj na krcne jaj az mam strach

jogina1
23. okt 2014

@jannika inak ja si tiez myslim ze je to brusko alebo zubky, 1 krat ked sa nam to uz raz stalo, myslela som si ze su to uska ale yevraj dietatko by plakalo a on sa pritom usmieva, hra sa len ked pije z flase tak plakal teraz sa uz len odtiahne

jannika
23. okt 2014

@jogina1 maly vobec neplakal ked som mu chytila za uskom ...ani si sam nechytal uska ..prave preto som bola vsoku kedmi povedali ze ma obojstranny zapal stredneho ucha. Nemal ani teploty...tie sme dostali az neskor a potom sme uz boli na ATB... dufaam ze tvoj pripad tto nebude ...niekedy su deticky take potrebuju oddych a nic im v dkutocnosti nemusi byt.

jogina1
23. okt 2014

@jannika no a ani mu netieklo z uska alebo nieco take? tak ja zbehnem s nim urcite na krcne aj ked uska som vylucila tak dufam ze bude vsetko ok

jannika
23. okt 2014

@jogina1 nie netieklo ... az ked nam uvolnili blanku...a rozpravala som sa s primarkou ona povedala ze v období ked idu zubky je org.oslabeny a náchylný ... drzim palce

jogina1
28. okt 2014

no takze u nas to je nakoniec reflux, keby som toto vedela uz ovela skor, zaujimave ze zo zaciatku nic nebolo az ked mal 4 mesiaca zvysila som davku na 180ku vtedy mi uz zacala plakat a odtahovat sa, ale myslela som ze su to zubky davala som mu vlazne mliecko a potierala zubky gelikom na prerezanie a preslo to, ale sice nikdy mi nevypil naraz tu 180ku co predtym mensie davky vypil naraz, ja som si aj myslela ci to nebude nieco take ale zaujimave ze nezvracia ani nikdy nezvracal, hlavne ze teraz neplace len pijeme s malymi prestavkami ale vypijeme vsetko mliecko a mame ARkove tak uvidime snad pomoze

8291
12. jan 2015

Naša malá prestala piť uplne mlieko po očkovaní,dovtedy papala krasne a den po očkovaní ani bohovi,vyskúšali sme všetko možne,nakonie sme si odležali skoro mesiac v nemocnici,infuzky,sondovanie,vyšerenia,nezistila sa vobec príčina,nakoniec to lekari s tym mliekom vzdalin a začali sme celodenne krmenie tuhou stravou a ked v noci spinka tak niekedy to mlieko vypije a niekedy nie,takže mi sme od 5 mesiaca takmer uplne bez mlieka a nič nespravim aj ked sa na hlavu postavim bohužial,ale sme šťastný ze konecne papá a priberá,aj ke niekedy je to boj ju nakrmiť,ale mliečne jedlo spapá len mlieko samostatne nevypije

vejuspd
4. okt 2015

Ahojte prosim vas neviete mi poradit moj malicky ma teraz zacaty 7mesiac a uz od 4mesiaca prikrmujeme pretoze mi postupne prestal pit MM. No problem je v tom ze nechce ani jedno UM. Skusala som mu to ochutit troskou cukru ale nic nepomohlo ak by ste mi vedeli este ponuknut ako ho mozem naucit na UM tak mi napiste. Dakujem

margaretka
13. okt 2015

ahojte maminky,tiez sa k vam pridavam do klubu starosti o deticky kt. odmietaju mlieko. Vidim tu je viac prispevkov nestastnych maminiek ale rady si moc nevymienate, lebo asi ani neexistuju ako si poradit s drobcekom kt. mliecko nechuti ci uz z prsa,flase Mm alebo um. bojujeme 4ty mesiac s mliekom uz pije max tak 250ml na den... hroza.

margaretka818
Odpoveď bola odstránená
margaretka
18. jan 2016

@margaretka818 odsavaj davaj svoje cez flasu,poharik,lyzickou...ako ti spapa.... ak by bolo malo dopln UM a zacni s prikrmom ....

margaretka818
Odpoveď bola odstránená
margaretka
19. jan 2016

@margaretka818 ak place,je hladne,nepribera urcite dokrm um