7-mesačná dcérka nechce jesť

lisacka1
6. mar 2024

Ahojte mala ma 7m a ráno spapa výživu a na obed jej spravím masko s mrkvou a nechce to jesť akože urobím to len občas ale nechce jedavat celkovo obed 😅 neviem či jej to nechuti alebo čo večer jej dám zase výživu a za tou sa ide zabiť 😂 kde robím problém ? Je kojená a bojím sa aby pribrala ako ma 😅

dzarika
6. mar 2024

@lisacka1 ja by som uplne odstavela hentie tie vyzivy a zacala doma varit vsetko cerstve a aj doma sa da urobit vyzyva este kvalitnejsia ako kupis, vyskusaj mne sa to do dnes osvedcilo a to ma maly 3, do dnes to nepapa a ani vobec krupice a tieto tie umele kaše 🙂

lisacka1
autor
6. mar 2024

@dzarika výživa je domáca samozrejme ;)

vkatush
6. mar 2024

Tak môj v 7m mal ráno kašu s ovocím, obed mäso zelenina a večer výživu s piškótou, plus mlieko samozrejme ešte. Prípadne som vymenila výživu ráno a kašu večer.

Príde mi, že 2 výživy na deň sú veľa, dieťa je veľmi potom zvyknuté na tú sladšiu chuť ovocia a možno preto ti odmieta príkrm.

pribinak
6. mar 2024

7 mesačne dieťa nepotrebuje 2 výživy. Na večeru by som buď ponúkla kasu, alebo to čo na obed.
Ani na raňajky sladká výživa nie je zrovna ideál

anjelicek26
6. mar 2024

7 mesacnemu dietatu 3 prikrmy fakt netreba...1 maximalne dva... moc sa ponahlate... tri prikrmy maju rocne deti...

lisacka1
autor
6. mar 2024

@anjelicek26 viete mi poradiť čo na raňajky môže byt ta domáca výživa ?😅

barka1
7. mar 2024

@lisacka1 7m dieta moze mat na obed klasický masovozeleninovy prikrm a na večeru kašu. Ovocie sa zavadza až po mase a zelenině, aj kvoli chuti. Zbytok dna mlieko.

ivangeline
7. mar 2024

Ziadna vyziva pokym neje zeleninu,zltok,chude maso.

martinka13
7. mar 2024

Chuti jej viac ovocie, čo je pochopiteľné. Preto prvý príkrm ma byt zelenina. Ráno by som určite nedávala výživu. Až po obednom prikrme.

cookie29
7. mar 2024

no ja ked si predstavim, ze my sme zacali prikrmy az v 8. mesiaci.... dovtedy plne dojcene a o prikrmy nejavilo najmensi zaujem

luckajozko21
7. mar 2024

Podla mna je tvojou ulohou naucit dieta v tomto veku na inu ako 'sladku' chut. Treba preferovat zeleninu, masko, vajicko.... Cim viac budes sladke oddalovat, tym lepsie pre dieta. Akoze aaaano jablcko je fajne, verim, ze jej chuti. Ja by som sa viac sustredila na tie ostatne 'ciste' chute. Pomalicky sa vratit k zakladu. Postupne k ovocnej vyzive zacni v malych mnozstvach pridavat zeleninu. Pomer sa casom zvysi. Daj rozne ciste kasicky - neochutene. Najprv jej tam daj trosku tej vyzivky, ktoru lubi a postupne znizuj davku, aby zostala iba chut cistej kase. Ak kojis a mas dost mlieka, tak mozes pouzit do prikrmov. Bude to znamejsia chut a je sanca, ze ju lepsie prijme.
Skor ako so zaradovanim dalsich a dalsich chodov by som sa zamerala na toto.

Pre spestrenie si mozes pozriet BLW (vratane rozdielu medzi dusenim a davenim). Pozri ako sa detom serviruje bezpecne jedlo a skus ponukat aj take. Iba na vzbudenie zaujmu. Mozno zaberie.

t1nusa
7. mar 2024

moja v 7 mesiacoch raňajky nemala, resp. papala MM, na obed zeleninový alebo zeleninovo-masový prikrm a na večeru kaša, pomedzi to sem tam chrumka a stále MM na požiadanie… mne malá nechcela papať keď jej išli zubky, to bola celý deň skoro len na MM, inak by som to nesilila, ponúkni jej vždy a nechaj nech si spapa koľko chce, ak už nebude chcieť doplň mliečkom