8-mesačná dcérka odmieta príkrmy

28. jan 2024

Ahojte, dcérka má takmer 8 mesiacov a začala mi totálne odmietať prikrmy. Keď sme s nimi začali (klasicky zelenina), tak sa netvárila nadšene, ale čo-to zjedla. Niekedy dokonca aj plnú misku, keď jej niečo chutilo. Šli sme na to postupne - zelenina, mäso, lepok a aktuálne ovocie. Jablko a hruška jej vôbec nešli dolu krkom, jediné, čo jej chuti je banán a kukuričné chrumky. Okrem toho mi nič nezje. Ešte aj ústa mi prestala otvárať. Stačí, že ju dám do stoličky a hneď plače a vrieska. Skúšala som aj kupované prikrmy, krmiaci cumlík, dať jej plátok do ruky, najemno rozmixovať, nechať kúsky, proste reakcia je posledné 2 týždne vždy, vždy rovnaká. Nechce. Bije ma po ruke a kričí. Keď jej hneď na to idem dať mlieko, tak to vypije, čiže hladná je, v tom problém nebude.
Je toto len obdobie? Alebo je nejaký "trik" ako ju naučiť jesť? Lebo ja už začínam byť zúfalá.
Ďakujem za rady.

pribinak
28. jan 2024

Zuby?

autor
28. jan 2024

@pribinak no zuby jej idú už dávno. Na Vianoce jej išli horné jednotky a jedla (tie ju aj boleli), teraz jej išli horné dvojky, už má iba vonku, ale nebola boľavá, ani utrápená z nich.

autor
28. jan 2024

*už má oba vonku

hederamonstera
28. jan 2024

Cas. Daj si chvilu pauzu, do roka ma ochutnavat. Skus znova o par dni, proste nech si nevytvori negativny postoj k jedlu tym, ze ju budes nutit a ty budes nervozna.

pribinak
28. jan 2024

Však môžu ísť ďalšie, dieťa má časom 20 zubov

domka222
28. jan 2024

Moja toto začala robiť v cca 10 tich mesiacoch . Už som na to nemala nervy a čuduj sa svete,prešla na našu stravu a jedla normálne.

autor
28. jan 2024

@hederamonstera nenútim ju. Skúsim jej 2-3 krát ponúknuť a keď vidím, že nechce, tak nepokračujem a dám jej mlieko.

@domka222 v 10 m prešla na normálnu stravu?

@pribinak to mi je jasné. Ale keď jej dávam banán, ten zje. Alebo chrumku. Problém nastáva pri akomkoľvek inom druhu potravín. Tak neviem či to je teda zubami alebo má príďte odpor k jedlu .

domka222
28. jan 2024

Pomaly polievky,cestoviny. Samozrejme bez soli a korenia