icon

Ako a či vôbec dať 10-mesačnému dieťaťu krupicovú kašu?

lama25
22. máj 2019

Maminy, chcem sa spýtať, či ste svojim uz 10.mesacnym drobcom pripravovali krupicovu kašu a ako. Ďakujem 🙂

galioska
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl no prosím🤣😂🙈🙉

hennyinnsbruck
23. máj 2019

@nevludna samozrejme, sak nemám iné nič na robote 🙄🙄🙄nemusíš byť hneď protivna ja normálne píšem.
Dám si večer tu námahu a skúsim link vyhľadať. Rozprávala tam psychologicka detská o tom ako rodičia zakazujú napr biely chlieb a iné potraviny sak deti musia zdravo jest a také následky to ma.

monciatko87
23. máj 2019

Áno, ale mne napríklad mamina povedala, že nemali na výber ako my teraz. A keď tak rozmýšľala prišla na to, že fakt všetko bolo sladké....A vkuse do nás pchali nevedomky cukor. Aj do rožkov sa dávalo trošku cukru... Takže keď si človek môže vybrať si vyberie čo mu vyhovuje. Dieťa má gény po rodičoch a preto pozerám nato, čo škodí mne a môjmu mužovi a tomu prispôsobujem jedálniček detí. Jednoduchá matematika.

beky1813
23. máj 2019

@galioska je na diete? To vela vysvetluje 🤣🤣🤣🤣 zavislost na sladkom je zla

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@galioska Ty nebodaj kupujes?🙉 A just som teraz vyhrabala moju oblubenu "cadburienku" a dam si😉

lulu2014
23. máj 2019

@monciatko87 a preco by nemohlo byt v kazdom sladkom jedle?!?!?!?!?
Ale ja ani nehovorim ze v kazdom jedle. U vas je to puding a u niekoho napr.kasa. Rozhodne sladke jedlo je sladke a slane je slane.
Ale nikto nepovedal ze ma byt presladene alebo presolene.

Uplne najlepsie je ked su kazdy robi podla svojho uvazenia.
Ja, sa nikomu nekafrem do kuchyne.
Otazka tu bola o uplne niecom inom.
Ja iba hovorim ze deti potrebuju aj cukor.
Prajem vsetkym pekny den. 🙂🙂🙂

sonicka96
23. máj 2019

@galioska no pravdažeeeee veď , vieš koľko škodlivín je v tých obchodných veciach? 😱😱 Mali by všetky obchody pozatvárať!! 😂😂😂😂😂😂

sonicka96
23. máj 2019

@lulu2014 Ježiš to som nemala čítať 🤦🤦 just si idem spraviť puding (kakaový) 😂

dismonika
23. máj 2019

@lama25 ahoj, ja som uvarila riedku vo vode a keď trochu vychladla, pridala som umelé mlieko. Moje deti sa išli zblázniť za tým. Potom neskôr, už aj s kravským mliekom. Teraz jedia klasickú krupicu, takú akú som jedla ja ako dieťa, so všetkým, čo k tomu patrí. Majú 5, 4 a 2,5 roka.

Ja vravím, že skoro všetko s mierou. Sladkého jedia veľmi málo, ale občas jedia. Dnes si 2,5 ročný syn prvýkrát sám popýtal čokoládu. Dala som mu malú Kinder čokoládku - a má na týždeň dosť. Polotovary, tvrdé cukríky a tvrdé sladkosti nedávam vôbec. Do čaju med od známeho včelára - no do teplého, nie horúceho.

Ja sa vyhýbam (snažím sa vyhýbať) polotovarom, umelým farbivám a arómam v potravinách. Dochucovadlám a podobne. Chipsom. Ak sme na návšteve a predsa si ten jeden "pombear" vezmú, nejdem ich preto cápať po rukách.

Druhých neriešim, každý má svoj spôsob výchovy, a každý dáva dieťaťu, čo sám uzná za vhodné. Poznám mamičky, čo v pohode dajú deťom aj 3 balíčky cukríkov na deň, celú čokoládu, a pod. No poznám aj také, čo deti v živote sladké nejedli a potraviny kupujú v špeci obchodoch. Nejedia, chlieb, nepijú kravské mlieko, mäso a pod. Iba bio, eko a pod.

Riadim sa heslom: "Ži a nechaj žiť." Ja som si vybrala takú strednú cestu... Nerípem a nestarám sa do iných. Predpokladám, že každý chce pre svoje dieťa to najlepšie a každý má aj inú predstavu o tom, čo je to "to najlepšie."

dismonika
23. máj 2019

@sonicka96 ja som už dnes mala 😉

lulu2014
23. máj 2019

@nevludna a statistiky na ten JED a CHEMIU co davaju do vsetkeho....si pozriet statistiky ktore NIKTO NEDAVA ABY SME NEVEDELI

nika898
23. máj 2019

@lama25 ano. Najoblubenejsie jedlo mojho synceka a moje tiez lebo po nom spinkal skoro celu noc 😂😂😂😂. A ako presne tak ako sa krupica robi, mlieko, trochu cukru a krupica 😉

najk
23. máj 2019

cukor je super.. vdaka nemu si mozem chodit na ihriska zvysovat sebavedomie.. ved 12 rocni chlapci maju vacsie kozy ako ja a o malych dievcatkach a ich pupkoch ani nehovorim :D ved teraz su zdravucki, ale co bude ked budu mat 30..

0silvia0
23. máj 2019

@najk 😨😨

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@najk myslis, ze je to kvoli cukru?

aaandrea89
23. máj 2019

@galioska neprehanam, pouzivam len do kase a v casoch choroby vsetko s mierou..ja nehovorim ze moje dieta neje cukor...len sa snazim obmedzit kde sa ta, da si aj kolacik , aj jogurt ale...no ved to je jedno debata bola o inom a kazdy nech dava samoska podla seba...ja si myslim ze este da ho naje v zivote ze kym to mozem korigovat preco to neurobit a nesiahnut po kvalite

lulu2014
23. máj 2019

@sonicka96 suhlasim😀😀😀😀😋😋😋😋😋😋😋
Dobru chut .. 😀😀😀😀😀
Ale nezudnite ze puding sa papa na sladkooooo😋😋😋😋😋🙂🙂🙂🙂

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@aaandrea89 tak to mas stastie, ze Tvoje deti nemaju alergiu na med.

lulu2014
23. máj 2019

@sonicka96 kakao je zelenina 😀😀😀😀 dobru chut 😀😀😉😉😉

sonicka96
23. máj 2019

@lulu2014 no dokonca 😂 a rastie v prírode čiže to není škodlivé a vôbec :D čokoláda je tiež rastlina :D

lulu2014
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl moze za to naozaj cukor?! A malym dievcatkam rastu prsia z hormonov napr. V kuratach a hlavne su obsiahnute v "zdravych" kuracich.

lulu2014
23. máj 2019

@sonicka96 Anooooo 😂😂😂😂

lulu2014
23. máj 2019

@lulu2014 ale treba si dat aj kakao aj cokoladu. 😉😀

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@lulu2014 ved mne je toto jasne😉tam je viac faktorov, okrem ineho aj nedostatok pohybu a naozaj tie prsia nie su z cokolady, ved to by sme potom mali jednoduchy recept na zvacsenie😀Ja len neviem, ci to dotycna myslela vazne, preto som sa spytala😉

lulu2014
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl urcite nie ani z cukru. Jasne ze ked je dieta pevnejsie....tak ma vacsie vsetko.
Ale za to mozu hormony v jedle.

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@lulu2014 ale predstava, ze prsia rastu z cukru je zabavna-to by bolo prsatic😀

lulu2014
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl nooo plasticky chirurgovia mozu zatvorit ambulancie 😂😂😂
Silikon 👎 cukor 👍😂😂😂

hennyinnsbruck
23. máj 2019

@lulu2014 jaj ja som v bývalej robote 4 roky sladké jedlá na tony😱😱😱 zmrzka, zákusky... Kua a furt mam prsia malé 🤣🤣🤣🤔

lulu2014
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl ale cukru by nebolooo 😂😂😂
Cim by som si kasu ci puding osladila?!? 🤔🤔🤔☹️☹️😮😮😮

lulu2014
23. máj 2019

@hennyinnsbruck asi nespravny cukor 🤔🤔🤔🤔😂😂😂😂