icon

Ako často dávať 2 mesačnému dieťatku fenyklový čajík?

1stars111
10. dec 2012

ahojte, chcem sa opýtať ako často a v akom množstve treba podávať 2-mes.dieťatku detský fenyklový čajík? ja kojím, ale zdá sa mi že ako sme začali s čajíkom tak kaká cca každý druhý až tretí deň, tak neviem či je to tým čajom alebo nie.....čo by pomohlo aby kakal každý deň? bruško ho nebolká ale je viac nepokojný ak sa cez deň nevykaká, dávame aj espumisan na vetríky-ten nám pomohol na koliky-a ževraj aj ten detičkám zapeká ☹

Strana
z2
sisaka
24. apr 2013

kojenemu dietatu caj? to je ako na co dobre? Ziaden caj a vyriesene, nepocuvat "dobre rady" nasich mam, to je generacia, ktora ma minimalne skusenosti s kojenim.
A 5 tyzdnove dieta ak je kojene nepotrebuje tiez ziadnu vodu, smad uhasi mliekom, boze aj tie lekarky asi zaspali niekde v 70tych rokoch

simca06022011
24. apr 2013

ja by som nedavala ani espumisan a ani cajik, pokym nie su horucavi - to by som dala vodu, brusko pomasirovat... ked niefco tak probiotika by som zvazila. Ja som malu nedojcila, ale dostavala cajik, ziadny granulovany ani sackovy.. pekne som v stamprliku zaliala zrnko feniklu alebo niecoho ineho a to dostala. Lenze to bol iny pripad 🙂

ildusinka
1. jan 2014

Bio mamicky 🙂

danielita18
1. jan 2014

ja som davala len čistú vodu, a feniklový odvar mojmu malemu vobec nerobil dobre zistila som ze s az neho nemoze vykakat a aj v lekárni mi povedali ze fenikel môže zapekat, malý ked nekakal dlhsie tak som mu spravila slabý odvar zo sypaných kamiliek a vždy sa pekne vykakal a aj začal pravidelne kakat a myslím že ked matka uzná za vhodné davat dietatu tektinu aj ked je kojené tak je to len jej vec a to dieta zase toho nevypije vela ono si potrebuje niekedy len cucnut a ukludnit sa takže mylsím ze na tom nie je nič zlé takže ja by som ti raila tie kamilky preliate len cez sitko a u nas to vzdy zabralo a aj ked som to poradila kamaratkam tak povedali ze zabralo a mne to poradila doktorka a aj moja mama ved nas mala 3 a sme tu živé a zdravé aj s tekutinami 🙂

lorela
2. jan 2014

Dojčené dieťatko nepotrebuje dopĺňať pitný režim ničím iným, ako materským mliečkom. Až do obdobia prvých príkrmov. Výnimku tvoria situácie, kedy hrozí dehydratácia (tropické horúčavy, vysoká teplota u bábätka). Zbytočne mu zaťažujete množstvom tekutín ľadviny, čo sa môže negatívne prejaviť nie teraz, možno ani o 5 rokov, možno až v dospelosti...! A možno bude mať šťastie - a nikdy.
Názory, nech si robí každá mamička po svojom, síce beriem, ale keďže mamička dáva podnet vo verejnom fóre, pochopiteľne nasleduje diskusia s rôznymi názormi a skúsenosťami.

alica_ivana
24. feb 2014

ako nemoz si pomoct zeny ked ste take muudre nenapadlo vas, ze matka chce dat svojmu dietatku feniklovy caj aby sa mu uvolnilo brusko, fenikel ro totizko sposobuje, ze nechcu davat dietatku espumisan a podobne chemicle sracky..az je to trapne co tu pisete...radsej dam dietatu nieco s prirody ako espumisan...ach boze

lenicka280
17. mar 2014

nehnevajte sa ale niektore ste tak ironicke.ked neviete pomoct tak radsej nepiste nic taketo narazky ziadnu maminu nezaujimaju.moja kamoska rodila v nemocnici na myjave a tam jej sestricky feniklovi caj davali aby davala pit malemu a do teraz ten cajik pije

katheriny
28. jún 2014

Nasa ma 2 mesiace a uz cajickujeme 6 tyzdnov. Odporucam sackovy fenyklovy cajik, bez cukru! Mala si vzdy da mliecko, potom podla toho ako zacne vymyslat dostane cajik. Sama si vytiahne-niekedy par hltov, niekedy 30ml...Papame v cca 3-4h intervaloch, cize viem kedy ma cas na mliecko a kedy je len smadna. Lebo aj babatka su smadne. Nie je pravda, ze im staci iba mliecko. Mliecko je potrava, jedlo. Za den si ho da tak 3-4x...ked nechce, proste nepije.Takze vsetko s mierou, kludne cajickujte. Ked babo zdravo pribera, robite to spravne. Mamina je detsky lekar a postup absolutne schvaluje.

mira1988
28. jún 2014

Ak nezaberie feniklovy vyskusajte anizovy 🙂 aj ten je dobry. Mojho maleho tiez zapekalo od fenikloveho. Alebo obycajnu vodu z vodovodu.

Strana
z2