icon

Ako pomôcť synovi s prežúvaním jedla?

evickuska
4. dec 2024

Ahojte. Neviem ci to je zrovna zdravotny problem. Ale vsimam si uz dlhsie hlavne v hovienku, ze okrem kukurice, ktora ide vcelku von asi kazdemu takmer vsetko. On hlta. Neprezuva. Napr. zemiak odhryzne, stlaci a hned hlt. Uz aj formou hry, ze kuskam aj ja s otvorenymi ustami, smial sa, opakoval a o5 len prehlta. Podla mna to nie je dobre ale tak nejde to ani formou srandy, ci mu mam mixovat znova, ja uz neviem 🤷‍♀️🤦‍♀️

marianarem
4. dec 2024

@evickuska A ako je na tom so zubami? Mozu ho boliet alebo ominat dasna a zutie mu moze byt neprijemne.

janinah
4. dec 2024

Vyskúšaj ci vie riadne vystrcit jazyk a poolizovat si pery.moze mat slabé zuvacie svaly a nevie ich správne používať,su na to cvičenia.

patka06
4. dec 2024

Doteraz prežúval a zrazu prestal alebo to nikdy nerobil?

deti95060810
4. dec 2024

len nie mixovať... toho sa potom nezbavíš celé mesiace, roky.

evickuska
autor
5. dec 2024

@marianarem no prve sme mali v 13 M, ale uz k dnesnemu dnu vpredu horne 4 dole 2, a zadne stolicky spodne aj vrchne po 2 🙈

evickuska
autor
5. dec 2024

@janinah ano? to je super napad, nenapadlo ma to, dakujem 🙏

evickuska
autor
5. dec 2024

@patka06 praveze myslim, ze ano zemiacik alebo tak hryzkal, nie uplne ako napr. ja ale zul a teraz doslova odkusne a prehltne 🙆‍♀️🤦‍♀️

janka_266
5. dec 2024

@evickuska určite nezačať zas mixovať, veď to musí trénovať, pozrite si niečo o metóde blw a podľa toho mu pripravovať jedlá, aby to bolo bezpečné kým si natrénuje prežúvanie.

evickuska
autor
6. dec 2024

@janka_266 ved on nikdy nemal problem, netusim co sa stalo 🙈🤷‍♀️