icon

Ako postupovať, keď dieťa nechce jesť príkrmy?

18. apr 2025

Ahojte, zaciname s prikramy ma 4,5mesiaca, a vobec nechce zjest zeleninu ,skusala som mrkvu aj zemiak a bez uspechu. Ako mam postupovat ak to dieta nechce ?

anavixy
18. apr 2025

Mas dve moznosti, bud pockas a zacnes napr o mesiac (to by som urobila ja) alebo proste budes pokracovat a ponukat, kym nezacne ochutnavat a postupne viac papat.
Inak javil zaujem o jedlo? Ked ty jes, vyzera, ze chce tiez?

michaelam2
18. apr 2025

Moze to byt velmi skoro nanho este. Tak bud pockaj alebo skus postupne inu zeleninu (cuketa, tekvica,…). Na zaciatok naozaj staci ked len ochutna.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
pribinak
18. apr 2025

Bolo nutne začínať tak skoro?
Dieťa má prejavovať zqujem o jedlo. Pockala by som kľudne mesiac a potom to skúsila

nikpa
18. apr 2025

Ešte počkať alebo dokola ponúkať. Raz si dá, buď toto alebo iné...

lasona
18. apr 2025

Počkaj.. nas začal ako tak jest v 6 mesiaci

andreatytler
19. apr 2025

Skus ine jedlo. Mojmu najviac chutila cuketa, tekvica a sladke zemiaky. Mrkvu a zemiak vobec nechcel. Z ovocia len jablko a hrusku.
Preco ste zacali tak skoro? Nepriberal z mlieka? Zaujimal sa o tvoje jedlo?
Ako ho krmis? Vo vysokej detskej stolicke? Ak ano, zmen to a miesto toho si ho posad na svoje lono k stolu aby bol v tvojom objati. Predpokladam ze v objati si ho krmila doteraz kym pil mlieko. Dieta to ma rado a spaja si pozitok z jedla s pozitkom z dotyku. Ak teraz zrazu priputas dieta do tvrdej stolicky a sedis oproti nemu ako na vysluchu, necuduj sa ze nechce jest.

domcavesel
21. apr 2025

My sme síce začali až v 6 mesiaci nakoľko je kojený, aké teraz má 7 mesiacov a stále nezje celý príkrm ani z ďaleka, ponúkam mu každý deň rôzne prikrmy, niekedy zje viac niekedy menej, tiež ma to trápi ale verím že sa rozpapá