Ako riešiť pomalé jedenie u dieťaťa?
Idem si k Vám po radu, snažila som sa niečo nájsť na nete ale všade som nasla len čo robiť keď dieťa nechce jest, lenže ona chce jest, aj jej chuti a všetko zje, len jej to hrozne dlho trvá, dnes to bola polievka zeleninová, kuracie mäso v cestíčku zo zemiakovou kašou a cviklou =1 hod 20 minút. Raňajky chlieb,maslo,sunka, rajcina = 32minut. Včera večer ryzove rezance z kačacim mäsom a zeleninou = 1hod 7 minút. To len tak pre obraz, je to moje tretie dieťa takže o porciu nejde, porciu dostava primerane k veku a trvá tento stav asi 2 mesiace. Poraďte co robiť a ako to riešiť.
@koniarova ano minimálne 2x
@zorkahorka v jedálni nemá žiadne podnety ani telku
@slovakboy to len posledne dni sledujem presne ze koľko jej to trvá, lebo ostatné deti najedene, zuby umyté, už sa hrajú, aj zabudli ze jedli a ona tam stále sedi a žuje
@januska12323 ale mňa tiež a svojich súrodencov tak isto keď musíme čakať na ostatné spoločne činnosti
@luccija u nás pri jedení niesu žiadne iné podnety, stol, tanier, pribor, žiadne rozpravky, hračky ani nič
Nie nemusíte na ňu čakať robte si svoje. Keď je nejaký termín odchodu zober jedlo a ideme. Nestihne bude hladná.
moja dcera je drobna na svoj vek,a el uz bude mat 13 a jedava uplne normalne 1hod. ako ano, niekedy jej to az tak nechuti, neikedy ano, ale zje, no tva jej to, vsetko ejj trva neskutocne dlho.
@koniarova nie z vyucby. Z druziny - je prvak, tak koncia o 11:25. Myslim, ze z vyucby by mu to nepreslo 🙂
@januska12323 skúsim to nejako takto , samozrejme ju budem sledovať, aby to naozaj neznamenalo nejaký iný problém
Môj syn má 12 rokov a celý život má tento problém. Už ako bábätku mu trvalo nekonečne, kým vypil tú trošku mlieka. Doteraz je úplne bežné, že napríklad na obed my už máme dojedený druhý chod a on ešte stále je polievku. Zvykli sme si.
Vyriesili ste to nejako? Moj syn vcera veceral 2,5h. Ma 2 roky a pred nedavnom
Len zacal
Vobec jest kusky a zut. Ale
Kym nieco zje je to vecnost. Tak ma zaujima ci ste to nejako vyriesili. My v podatate krmime celodenne, lebo sa to neda a uz aj pochudol.