Ako riešiť raňajky pre dieťa pred škôlkou?
Ahojte mamičky, syn 4r nastupuje v sept do škôlky, ako to máte s raňajkami? Naš je úplne že slabý jedák, tak mu chcem davat ráno papať, lebo neviem ci v škôlke bude niečo jest. Aspoň zo začiatku....ale ...ked papa sam tak ranajkujeme dlho, ked niekam ideme tak mu dám mobil a spapa rýchlejšie....neviem ako to budem riešiť ked bude chodiť do škôlky, kedy vstávať a tak všetko.... viem ze každý to ma inak ale aké sú vaše dni ? Ze kedy vstavate, papať, obliecť a ísť fo škôlky 🙂 ďakujem
nedavat rano jest, naje sa v skolke, davova psychoza, ked uvidi ostatne deticky ako pekne jedia, ak je slaby jedak, tak by si ho zbytocne ladovala a potom by uz vobec nejedol v skolke...
7:40 ju budim, umyjem zuby, oblecie sa, vycika a ideme do skolky, tam ani nie je priestor na ranajky :D aj tak ich maju 8:30 v skolke tak naco
moje deti su v tomto po mne
jest vieme tak hodinu až dve po zobudení, čiže moje deti šli bez ranajok
to tak akurat vyšlo
Nestresuj dopredu.. veľa nejedákov keď vidí iné deti papať sa rozje. Jedlo má aj sociálno- psychologický rozmer, nie len sýtiacu funkciu.
Moje deti vypili ráno iba kakavko a jedli v škôlke.
U vás záleží aj od toho, či sa ponáhľaš do práce, kedy máš v pláne ho odovzdať do škôlky, ako ďaleko máte škôlku.. ak blízko, tak zhruba hodina by vám mohla stačiť na všetky prípravy aj s jedlom.
Syn šiel bez raňajok. Dal len teplý čaj alwbo vodu. Veď ak by doma jedol tak v škôlke by určite už nič nezjedol a navyše málokomu chuti jesť hneď tak skoro po zobudeni
Skus to nechať na začiatku tak, možno keď bude v škôlke medzi deťmi sa rozje. S tým, že povedz učiteľke, že teda nie je doma moc dobrý jedak aby si všimla ako to bude tam. No a keď ti povie, že ani tam nič nezje tak ráno mu dávaj aspoň niečo čo má rád, čo rýchlo zje. Naši jedli prvé jedlo až v škôlke. Občas si ráno vypytali jogurt, mlieko alebo koláč.
Môj syn tiež doma nic neje, ráno už vôbec nie. Maximálne tak pohár vody v kúpeľni keď umýva zuby 😀 v škôlke zje všetko.
V škôlke, kde chodili moje deti, mali už o pol deviatej prvé jedlo (desiatu). Takže škôlkarske časy boli pre mňa super, lebo som ráno nemala žiadnu robotu s jedlom, dala som deťom len kakavko. To vypili a išli sme.
Moje dieta chodi rok do skolky. Ako jediny tam najviac odmieta jedlo. Vidi ine deti jest a nic to s nim nerobi. Neje. 😂 rano mu davam normalne ranajky na co ma chut lebo viem ze v skolke bude pomazankovy chleba a to on nezje ani za boha. Dodnes. Neznasa to. Ranajkuje nieco okolo 7-7:15 a do skolky odchadzame autom 7:45
Každé kazducke ráno dávam jogurt. Môj syn je hlados, asi by nevydržal vyše dvoch hodín, kým bude desiata a tie porcie v škôlke tiež nie sú bohvie čo..
Do skolky sme odchadzali 6.40, vstavali sme 6.15 , bola som rada,ze sme sa obliekli. Niekedy vypila actimel, to bolo vsetko. Potom okollo 8.30 -9.00 mali desiatu
moj zjedol jogurt alebo vypil actimel alebo acidko. viac nechcel, dost skoro mali ranajky.
My stávame o 7 a spolu ranajkujeme..kým manzel oblieka dcérku, tak ja chystám ranajky a potom spolu všetci jeme..dnes to bola prazenica napr, inak klasika chlebík alebo musli s mliekom, ovsena kasa..a na 8 chodí do skolky..a to už 8:45 majú desiatu, ale dcerka je ráno hladna..samozrejme nie vždy je všetko, netlacime na nimi, ved keď nezje doma, tak ma ešte desiatu a da si tam..ale ja mám rada, keď spolu jeme ako rodina
Môj je slabý jedák, preto som jo naučila aspoň niečo zjesť pred škôlkou. Vstávame okolo 5:45, a do škôlky vyrážame cca 6:40. Desiatu majú až okolo 8:20, tak som rada, že niečo ma v žalúdku 😊 väčšinou jedáva banánové lievance( urobím večer predtým a ráno len zohrejem), ale niekedy si da len banán alwbo croisant alebo pečivo nejaké 😊 a po zobudeni ešte poje mlieko umelé z fľašky tak 120 ml 😅 v lete bude mat 4 roky, do škôlky chodí tak rok a pol skoro
Moj vypije fľašku mlieka, jogurt, alebo pečivo. Ale veľa krát už šiel bez raňajok, nie vždy má chuť. Ale úplne ti rozumiem, že sa toho bojíš a planujes si to dopredu, nie na všetky deti platí davová psychóza, sú naozaj deti, ktoré za ten deň nezjedia takmer nič. Na môjho ale platí davová a zje tam všetko, doma občas preberá čo zje a čo nie.
Moj je slaby jedak a este horsie to ma s pitim, v skolke strasne malo pije. Na ranajky mava teda ochutene mlieko v krabicke, to ho aj trochu zasyti, aj ma nejaku tekutinu.
Tak ja sa pridám s opačnou skúsenosťou.
Vždy niečo zdobnu.
Budík 6.30, okolo 7 vedia zjesť drobnosť a 7.30 odchod.
Drobnosť - pečivo, kúsok ovocia, syr.
8.30 majú potom raňajky v skolke
Môj je nejedak od narodenia, až taký že keď hladuje, zvracia. Doma vymýšľa v škôlke spapa všetko. Ráno pred škôlkou jogurt v škôlke aj raňajky , obed aj olovrant ;)
Inak pomohlo mu na chuť do jedla b complex ;)
Ale naozaj aj v jasliach funguje u detí davová psychóza 🙂
Záleží ako syn vstáva. Moja dcéra sa zobudí a môže ísť rovno m raňajkam, syn sa ešte preberá v posteli asi 10 min.
Najskôr som ich chovala, aby to bolo rýchlejšie, teraz im pomaly po každej lyžice pripomínam, nech jedia. Do škôlky si berú desiatu a o 12.00 idú domov (Švajčiarsko).
Ale určite by som mu ráno nepustala telefón, len nech je rýchlejšie.
Časom zistíš, koľko vám treba. Moje budím 7.00...najneskôr 7.10 začínajú raňajkovať, majú na to 20 min a potom 10 min.umyvanie, obliekanie a odchod z domu. Cesta do škôlky 5 min a do školy 10.
Tak na nasu prvorodenu ziadna davova psychoza nezaberala🙈 vydrzala byt cely den hladna, iba o korkach z chleba...
U nas ranajkuju deti jogurt, termix alebo aspon mlieko..
Vstavame o 6tej a vyrazame 7.10h.
Je ine ak dieta vstava o 6.00 a ine ak vstava 7.30. pri tej druhej moznosti by som dietatu ranajky nedavala, pretoze v skolke je 8.30 desiata a ak sa ti doma 7.30 naje, na desiatu v skolke potom absolutne nic nezje. to iste ti povedia ucitelky v skolke, u nas to omielali od septembra do novembra niektorym mamickam, kym skutocne pochopili, ze tie ranajky doma su kontraproduktivne. obe moje dcery neranajkovali, ani neranajkuju, ani pred skolkou, starsia ani pred skolou. mladsia skolkarka vypije cca 1,5 dcl mlieka, vramci doplnenia pitneho rezimu po spanku, starsia skolacka, cca 2 dcl vody.
Moje dieta chodi rok do skolky. Ako jediny tam najviac odmieta jedlo. Vidi ine deti jest a nic to s nim nerobi. Neje. 😂 rano mu davam normalne ranajky na co ma chut lebo viem ze v skolke bude pomazankovy chleba a to on nezje ani za boha. Dodnes. Neznasa to. Ranajkuje nieco okolo 7-7:15 a do skolky odchadzame autom 7:45
@basulaak presne aj moja...keď tu čítam o tom ze pôjde s davom sa iba smejem.
Alé úprimne ja sa deťom nečudujem ze odmietajú jest 2x do dňa chlieb s nejakou pomazánkou a l tomu umelunami ochutené mlieko. Aj mne by to islo po mesiaci ušami a gro tých kombinácii by som nedala.
Človek by aj priplatil aby to mali pestrejšie- jogurty, viac ovocia, lievance, vajíčka, ovsené kaša príp. Ina proste na čo su zvyknutí doma.
My vstávame 5.15 na raňajky dá si jogurt a 5.45 ideme z domu.O 6tej už je v škôlke a desiatu majú medzi 8.30-9tej,keby ráno nejedol doma tak by bol hladný.
Bude vedieť, že ide do škôlky tak sa musí ponáhľať.Moje vždy niečo ráno zjedli jogurt, kašu, kúsok chlebu syr...
Vstavaju okolo 5:40, ranajky, obliecť, 6:10 ideme z domu a 6:30 sme v skolke. Ranajky maju sladke, to vedia zjest najrychlejsie 😂
Kazde dieta to ma inac.. u nas vstávajú dost pred 6, v skolke jedia 8:15 najskor... Takze mava nieco male.. kedze v skolke mávajú 4 dni z 5 vzdy len pečivo s natierkou (na slano) tak mava trochu kase alebo jogurt alebo kusok kolaca co ostal alebo pismenka v mlieku, tie najcastejsie, nech ma nejake tekutiny aj (lebo malo všeobecne pije). Prve tyzdne skolky veru ani on tam skoro nic nezjedol (nenormálne priebercive dieta je to) pomaly sa to rozbehlo. Tie cereálie su fakt fajn
https://mojadm.sk/bear-kakaove-pismenkove-cerea...
toto je veľmi individuálne....u nás musia byť deti v škôlke do 08:00, takže záleží kedy dieťa vstáva a či je mamička doma....ak je doma a nejde do práce, tak dieťa zobudíš spapá kúsok chlebíka, rožka a idete...ale aj tam je to individuálne lebo cesta do škôlky môže trvať 5minut aj 20minut....takže mamičky to riešia podľa toho či sa dieťa stihne najesť alebo nie, v druhom prípade bude musieť jesť až v škôlke....nie v každej škôlke máš raňajky, vo väčšine je až desiata a tú môžu mať až v čase okolo deviatej...
My vstávam skoro, potrebujem aby o 7 už bola v škôlke takže vstávame o šiestej určite by bola hladná do 8:30 kedy majú desiatu. Vstávame o 6, cca 6:15 raňajky potom sa obliekame ceseme atď. Ja vstavam skôr, 5:30 zatiaľ sa prebudim ja, nachystám sa potom riešim malú. Do škôlky ideme cca 6:50 6:55 ale máme ju 3 minúty autom čiže netreba dlho cestovať do skolky
Moji pred skôlkou ranajkovali iba vtedy, keď mali chuť ...aj dodnes tak fungujeme. ..
Ráno vstávajú 30 minút pred odchodom z domu, ne/najedia sa, oblecu sa, umyjú zuby, záchod a ideme ... Občas s krikom, občas to ide hladko.
Daj mu rano pohar mlieka vypit,alebo moje decka ked nemaju chut jest,tak vymixovany banan s mliekom vypiju vzdy. Je to skor tekutina ako jedlo a zaroven nejdu uplne hladni.

Moji jedli vzdy len jogurt rano pred skolkou aj pred skolou len toto jedia. Su tak zvyknuti od malicka rkzlepia oci a jedia jogurt.