Ako ste začali s príkrmami?

16. jún 2021

Ahojte ..verim ze ma mevysmejete no prosim vas ako ste zacali z prikrmami ?proste ako zacat .. uvarit mrkvu a dat pomixovat ?..ano som uplne z toho ze neviem .co postuppne aku zeleninku pridavat ?potom aj mliecko dat po zjedeni ?..alebo aky postup. Doktorka je na pn ideme az o tyzden tak ma to zaujima teda je to moje prve a nechcem niic dokafrat .......

nina7762
16. jún 2021

pozri si túto poradňu na MK : "Poradňa o zavádzaní detských príkrmov a výžive detí" tam nájdeš všetky odpovede prípadne tam napíš ak nebudeš vedieť, odpovedá pediatrička na materskej 🙂 . A áno, mrkvu uvaríš vo vode ( dojčenskej) alebo na pare do mäkka a rozmixujes tyčovým mixérom ..dávaš vždy 3 dni ( aby si videla či nebude mať drobec reakciu - vyrážky napr.) po 3 dňoch dáš napr. batat alebo zemiak ( aj batat aj zemiak moju napr. zapeká) alebo maslovú tekvicu, alebo cuketu ..vždy počkáš 3 dni a potom kombinuješ taktiež pridaj vždy kvalitný olej aby sa vitamíny využili naplno. Pri podávaní príkrmu podávaš aj dojč. vodu na "zapitie"

patka06
16. jún 2021

presne ako radí maminka vyššie ...jedine s tým, že som nemixovala ..len potlačila vidličkou
A v tomto teple určite po príkrme vodu, mlieko už nie

nina7762
16. jún 2021

Ešte doplním, na začiatku každej novej zavedenej zeleniny treba dať len pár lyžičiek-max 4, odsledovať prípadnú reakciu a ja som po príkrme dávala hneď mliečko ( tak mi radila priamo dr. ) keďže bábätku tak málo nestačí, je to len na ochutnanie ( tie prvé razy, keď treba dávať len pár lyžičiek).

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz