Ako zavádzať detské kaše po 4. mesiaci?
Ahojte maminky idem sa s vami poradiť ohľadom prvých kašičiek, môj synček zachvíľku ukončí 4 mesiac a na skúšku som kúpila 3 rôzne kaše
Nutrilon - vanilková mliečna
Kendamil - banánová mliečna
Hami - ryžová nemliečna
Zaujíma ma že ako ste kŕmili vy svoje detičky, či ste najprv skúsili jednu kašu, za pár dní ďalšiu, alebo mu môžem dať v jeden deň raz takú kašu potom takú? Pýtam sa lebo som prvorodička a nechcem mu spôsobiť zbytočné bolesti bruška alebo iné ťažkosti
Aj ja tak ako vyssie spomenute. Najprv zeleninu, po mesiaci cca som pridala maso, potom ovocie. Potom tusim lepok a az tak kase. Najprv nemliecne.
@nikulienka2002 Kase v tomto veku nema co jest.
Tak isto ako ostatné odpovede hore. Najprv zelenina, postupne rôzne mäsá, potom ovocie, vajíčka, lepok a tak ďalej. Kaše som začala dávať až okolo 8.mesiaca, už dávno neplatí, že dávať kaše pomaly od začiatku prikrmov a večer,aby dieťa lepšie spalo a podobne. Keď si nie si istá ako zavádzať postupne potraviny, rovno si kúp knihu Pekne papkaj, máš tam všetko super vysvetlené pekne podľa mesiacov a recepty prakticky na každý deň. Presne postupne vysvetlené ako, čo a kedy začať zavádzať z prikrmov 🙂
Kaše až neskôr, keď má zavedenú zeleninu,mäso aj ovocie, teda najskôr 8 mesačnému.
Presne ako radia aj ostatné
Ja som prikrmy začínala s kašou, po ukončením 4.mesuaci, tak mi odporúčala pediatricka. Najprv som mu dávala na obed, 3dni neskôr som začala na obed dávať zeleninu a kašu som presunula na večeru.
Asi som tie kaše nestriedala. Zo začiatku toho zjedia strašne málo (ja som robila do 50ml vody a ani to nie vždy zjedlo ) a jeden sáčok môžeš mať otvorený tuším 4 týždne.
@nikulienka2002 ahoj, mne tiez sestricka povedala,ze mozem zacat kase naraz s prikrmami,ale ja som zacala zeleninu,maso,vzltko,ovocie.kasu babo nechcelo vobec a doteraz kasu nezjedlo ani lyzicku a ani riedku vo flaske ani hlt.ma 12m.
@nikulienka2002 ono je riziko, ze ak vyskusa kasicku (ktore su kusok sladke), tak ti nebude chciet zeleninku. Takze radsej najprv prejdi cez zeleninu, a az potom kase.

Kaše som dávala až po zavedení zeleniny, ovocia a masa. Takže cca v 8 mesiacoch.