Čo dať na večeru 5 mesačnému kojenému dieťaťu?

something
21. dec 2012

poradte mi. Dr. neodporuca umele mlieko lebo je na baze kravskeho. Co mu mozem dat na veceru? Vecer sa okupeme, ideme sa nakojit a spat. Ale vecer mam vzdy malo mliecka a maly sa potom strasne casto budi. Co mu mozem dat na veceru? Pred kupanim? Po? Umele mliecko uz pil a nic mu nie je. Nema na nic alergiu. Dakujem

anjelicek26
21. dec 2012

@something - ak chces prikrmovat, zacni urcite obedom a potom dokojit. Po dvoch tyzdnoch mozes skusit tu veceru - napr. ryzove vlocky z roztlacenym bananom, zemiacik, mrkvicku - ale taketo pokusy prosim nerob vecer prvy krat, moze boliet brusko a mas po kludnej noci... odskusaj cez den a ak ok, mozes skusit zaviest vecer. A klobuk dolu pred doky, ze neodporuca UM a radsej prikrm.

monda17
21. dec 2012

prsnik 🙂

zunolu
21. dec 2012

Ja som mala ten istý problém keď bola malá menšia, ak ti ráno nevtiahne obidva prsníky tak si jeden odsaj a máš večeru. Ja som to tak robila až kým sme nezačali prikrmovať, alebo príkrm na obed a odsaj si vtedy. V chladničke ti mliečko vydrží 24 hod. a v mrazničke aj 3 mesiace.

simca06022011
21. dec 2012

no podla mna veceru este nie... zacina sa obedom, potom desiata-olovrant... veceru dostavala moja mala este aj cez jeden rok ked mala iba mlieko/kasu (umele).. takze podla mna ho nadojci... aj na umelu kasu na dobru noc je podla mna este maly....

careamell
21. dec 2012

Skús poriešiť, prečo máš večer málo mliečka. Pi veľa vody navečer, alebo mu daj poobede riadne napapať, aby sa na noc mliečko vytvorilo, neviem, nemala som taký problém. Možno poradia kočky. Určite však nezačínaj príkrmom na večer, ako tu už bolo spomínané, mohlo by ho bolieť bruško, nemuselo by to dobre dopadnúť. Začína sa obedom a večera sa pridáva tak po dvoch týždňoch až mesiaci prikrmovania ako druhý príkrm.

miskaska
21. dec 2012

Teda ja mam mlieka dost a budi sa mi tiez casto.. 😀

dais
21. dec 2012

Ja som mojmu hladosovi s odobrenim od pediatricky davala vecer bezmliecnu a bezlepkovu kasu Sinlac. Od 5. mesiacov. Inak bol kojeny. Strasne bol hladny vecer a budil sa od hladu.

stanislava2
21. dec 2012

Pri malom som mala od začiatku malo mlieka a od 3 mesiaca som jeden prsnik musela odsávat nakolko mi ho po kyretáži odmietal a dávala som mu ho potom od piateho mesiaca na večeru lyžičkou.Dokrmovat sme začali od 5 mesiacov obedom zeleninkou a večere mal redšiu kašu.Samozrejme to mlieko bolo z mrazaku 3 mesiace sa može mrazit možno aj nejaky ten mesiac navyše. Ked začne male papat zeleninku postupne bude vynechavat obedne kojenie a ak máš už teraz malo mlieka postupne sa bude vytracat.Kojili sme do 7 mesiacov.Dcérky boli kojene do 10 ale to som mala vela mlieka a bola som o dost mladšia.

alena0305
21. dec 2012

Ja dávam kašu (značky ako umelé mlieka) ale trošku redšiu a z fľaše mam s cumľom na kašu - a tiež malú plne kojím. Po šiestich mesiacoch som začala dávať na obed mäsovo-zeleninový príkrm a po siedmych - na desiatu ovocie - zvyšok dojčenie.

biancaneve1978
5. aug 2013

draha alena0305 nehnevaj sa ale zacat s ovocim az po 7.mes je velmi neskoro ved uz po 4.mes sa zacina pomaly s ovocim a potom s polievkami dieta potrebuje vit c uz skorej a najprv zeleninove vivar a postupne sa pridava zelenina a o nieco neskor maso

tinach
5. aug 2013

Kojene deti sa nebudia od hladu, len sa potrebuju viac mojkat na prsniku, upokojuje ich to, mam uz tretí dieťa a po skúsenostiach by som určite este nedokrmovala pred spanim. Teraz ma mala 19 mesiacov, stále sa kojime a v noci sa budí aj 4- krát, ale niekedy ani nepije, len si podudle a spí ďalej. Možno sa ti to len zdá, ze máš malo mlieka, ale treba vydržať, je to najlepšie a najľahšie jedlo pre malého 🙂 a samozrejme nič nestojí 🙂

zuzkat1
5. aug 2013

Nic len prsnik.to ze sa budi je normalne.netreba mu zatazit zaludok len aby bol dlhsie pokoj. Moja sa do 2rokov budila 10x za noc.no a? Ty sa musis prisposobit dietatu.este je malicke.
PS: @biancaneve1978 Nehnevaj sa ale do 6 mes.sa nedava kojenym nic a potom sa zacina zeleninou. Nie ovocim. To je sladke a dieta by mohlo potom zeleninu odmietnut. Vitaminy ma kojene dieta z mlieka.