Čo všetko spapá vaše 9 mesačné dieťa za jeden deň?
Ahojte kočky, chcela by som sa opytat co vsetko papate, mam pocit, ze nasa papa velmi malicko a hlavne...ako by som to povedala, nema chut vobec jest
ranajky - rozok do rucky, ale z toho je len bordel a samozrejme sedim pri nej a papam aj ja 🙂 pred spinkanim nutrilon 150ml, viac si neprosi
desiata - vyziva - bio od babky 🙂 ale to asi len 5 lyziciek, obcas jogurt, ale biely nechce ani nahodou, cize ho zjem ja
obed - spenat, masko, brokolica, zemiak, mrkva a ina zelenina - snazim sa to striedat a vylepsovat a striedat s kupenymi mnamkami z DMka
olovrant - bud mliecko, puding alebo vyziva
vecera - kasicka na dobru noc alebo zase mliecko...
do toho vsetkeho - bananik, jablcko, hrusku, ale iba par kuskov
mam pocit, ze ma odpor k jedeniu, nic ine len mlieko, poradte mi ako spestrit stravu, co by jej tak mohlo chutit :( som uz zufala
My budeme mat 11m a rano kasa alebo banan.desiata kojim.obed uvarena kasa zo zeleniny a maska.olovrant a vecera kojim.sem tam kasa ovocie.caj nepije
No my máme na raňajky jogurt, najskôr som dávala tie Hami alebo Nestlé od 6m, potom som to začala striedať s bielou activiou a teraz už dávam aj vanilkové normálne jogurty. Desiata je mliečko. Obed nejaká zelenina s mäskom, 1 alebo max. 2 krát do týždňa žĺtko, alebo jej urobím vývar zo zajaca, holuba alebo domácej sliepky, so zeleninou, sem tam aj cestovinu jej tam dám, alebo krúpky. Olovrant máme ovocie, kupované ovocné výživy lebo keď som jej dala doma robenú zaváranú alebo som jej čerstvú spravila tak mi to nechcela. A do tej kupovanej jej nadrobím keksíky (Mariny), ale keď mám už takú ktorá je s piškótami tak jej tam Marinu už nedám. Potom si dá ešte kašu - Nutrilon, zas len vanilkovú, inú nechce. A pred spaním ešte vypije trošku mliečka. Počas dňa jej sem tam dám kukuričné chrumky, alebo rohlíček alebo skôrku z chleba. A v noci sa budí raz a vypije tak 150 ml mliečka..
moja mala tiez celkom dost bojuje s papanim.. vymyslam rozne kombinacie.. doma sme jej vyrabali vyzivy, kasicky..a jedine coho sa nevie nabazit je kubik ovocna kapsicka 🙂 to vie zjest cele aj na posedenie.. inak sa s ostatnym jedlom viac hra akoby ho jedla.. berieme ho preto vsade so sebou. este ze ma take super prakticke balenie... cize v taske ziadne sklo.. a ked uz nechce. zastuplikujeme a dame naspat do tasky 🙂
My to mame s jedlom v podstate bez problemov, samozrejme, ze su dni, ked jej nieco nechuti, nema naladu, alebo nieco podobne. Jedalnicek: pred spanim umele mlieko - zial, uz nekojim. Vypije 210ml. Ked sa v noci zobudi, co je tak raz za dva tyzdne, tak dostane tiez mlieko - je proste mliekova. Rano mlieko, tiez 210ml. Zalezi na tom, kedy sa zobudi. Ak je v noci, budi sa az pred osmou a potom ranajsie mlieko nedostane, ak sa v noci nezobudi, tak vstava po siestej a mlieko dostane. Desiata okolo desiatej, ovocie. Vsetko jej varim, ziadne vyzivy, ziadne piskotky, keksiky, nic. Len uvarene ovocie - vsetko mozne alebo cerstve jablcko, banan, skusali sme aj cerstvu hrusku. Na obed, okolo jednej zeleninovy prikrm - skusame vsetky mozne kombinacie, varim jej, takze od mrkvy, cez tekvicu, po sladke zemiaky, trochu masla alebo oleja. Ponukam jej aj maso, i ked ja som roky vegetarian, ale nejde jej, vacsinou ho nezje. Zltok ale basti len tak 🙂 Bud ma polievocku, do ktorej pridam napr. ovsene vlocky, krupy, alebo ma hlavne jedlo, zeleninu s ryzou, cestovinou, kuskusom, pohánkovými vlockami, zemiakom. Medzi 16-16.30 jej uvarim cerealnu kasu, kupujem v zdravej vyzive, mame 7 druhov, takze ich rozne striedam, urobim jej ju do 90ml UM a je ju s ovocim alebo so zeleninou, podla nalady. A pred spanim, teda o siedmej, mlieko. Mala je naucena pit len cistu vodu, ziadne caje, dzusiky a pod., medzi jedlami nedostava ani ziadne "sladkosti", teda chrumky, piskotky, keksiky, ovocie. Snazim sa ju viest k pravidelnosti od zaciatku prikrmovania a nemame s tym ziadny problem. 🙂
Ahojte co mozem davat 9mesacnej papat moze aj masielko uz s rozcekom ci mam kupit neaku rybaciu pomazanku alebo vietevmy dat recept dakujem
@smolenice Môže už takmer všetky druhy zeleninky a ovocia, zemiaky, ryžu mäkučko uvarenú, cestoviny, chlieb, rožky, mäsko hlavne morčacie, teľacie, zajačie, tvrdé syry, ryby zatiaľ len sladkovodné, maslo, biely jogurt, pomaly už aj strukoviny. Aj z tých môžeš robiť nátierky.
Kupované nátierky nedávaj, veď to je hnus, po jednom roku jej môžeš robiť aj tie rybacie sama - detské (čiže bez cesnaku, cibuľe, výrazných korenín, množstva soli, horčice a pod.).
Date my recrpt aku natierku jej mozem robit teraz dakujem
Jak ze nemoze papat sunku a maslo a puding. Pribinacik atd ???????? Od 6 mesiaca uz mzte skusat davat vsetko. Cim viac davate pozor a ste opatrne a cim viac chete deti zdravsie stravovat tak tym viac su chore a maju slabu imunitu !!! Lebo nie ze to je zdrave a to je nezdrave ! Dnes v potravinach vo vsetkych su nejake umeliny atd atd tad
Takze sa tomu nevyhnete ! A to nieže deti špekuluju a vymyšlaju ale VY matky viac vymyšlate než vaše deti! Uz sa preberte. Zapametajte si ze všetko co sa tyka potravin tak je to biznis.... bojite sa detom davat jest.....že po lyžickach davat detom vodu
Hahahahah toto ked som pocula tak mam dost..... atď atď atď
Ahoj,moja malinka je na tom podobne,bude mať zajtra 8 mesiacov,je kojena,na ranajky zuzle chlieb alebo rohlik,už som skúšala domáci džem aj maslo a nejako neohurilo 😀keď prídeme zo škôlky ide spinkat nakojim ju,obed má väčšinou zemiaky so zeleninou ryžu so zeleninou alebo vývar z maska či pomleté masko s niečím, zatiaľ toho veľa nejedla som zástanca sezonnosti tak mrkvu tekvicu cukinu A pod.dookola,poobede keď prídeme zo škôlky obaja doma olovrantuju naraz,mala výživu s piškótami alebo s kukuričnymi chrumkami alebo ovocie sparene jablko banan hruška a potom už okolo 17 papa kašu,vždy Hej varím z vločiek ryzovu alebo ovsenu alebo kukuričnu polentu,no a potom keď zaspáva tak jasne kojenie,inak pije čistú vodicku A nič iné, v noci je ešte 3-4 krát hore na mliecko
@sona178 aký prínos má Pribináčik pre detský organizmus? Snáď len nepodporuje imunitu 😄
@sivypegas neboj, príde aj argument, že veď my sme to jedli a nič nám neni 😄
@malasandrika ano.Aj su zdravi do 100vky🙂
Tak to ja som dlhodobo zufala z mojej skoro 12 (10) mesacnej nejedáčky, ale tuším to nie je také zlé. Na raňajky 100ml, niekedy 120 odsateho MM okolo 8.00, na desiatu jogurt (nejaky active) s ovocím, ohrejem v šálke, zje polovicu, druhú ja 😃, obed zelenina s maskom, väčšinou zajac, alebo jahňa, sem-tam morka, alebo zelenina so sosovicou, alebo zelenina s obilninou, vsetko mixnem s trochou MM, tak 100g, zvysok ma pes. Olovrant bud 100 ml MM, alebo ovocna výživa tak 50-100 ml, vecera rozna instantna kasa s MM a zvyškom výživy (domacej). Okolo 23.00 este 100-120 ml MM. V noci spi, cez den je to so spánkom horšie. Doobeda niekedy vobec, alebo tak max. hodku a poobede max. hodku. A pit medzi jedlami nechce nic. Medzi jedlami musi byt aspon 3 hodiny, takze obed mame niekedy aj o 14.00. Ked veceriame my, okolo 16.30-17.00, tak spapa nejaky detský keksik, alebo si len tak pozuzle tymi dvoma zubkami. Aby bola s nami pri stole.

@lulistek Ja davam jogurt bud kupeny obycajny biely selsky alebo robim domaci a vzdy asi tak hodlu pred podavanim ho vytiahnem z chladnicky alebo ho ponorim do teplej vody nejaky cas pred podavanim.