Dieťa od 3. mesiacov papá vývar, rohlíky s maslom, čučoriedky. Čo sa môže stať?
Otazka nieje z mojho zivota s nasou dcerkou, ale poznam takych co uz dietatku davaju aj taketo veci. Bojim sa ze sa mu to vsetko odzrkadli neskor na oblickacha peceni,alebo aj horsie.Mam pravdu? Dakujem za odpovede.
pre mna hrozna predstava, lebo si velmi zakladam na tom co dam synovi jest..teda hlavne ked bol maly, sli sme podla tabuliek a mozno este aj opatrnejsie🙂 Ale u susedov maju 4 rocne dievcatko co stravovali presne ako pises ty...od 3 mesiacov jedla polievky vsetkeho druhu, aj strukoviny, rozky s maslom, rocna uz tlacila slaninu a klobasy..tam to nik neriesil.."zdravy vidiecky rozum"..ked som len nieco sa odvazila opytat na tuto temu, tak mi bolo povedane, ze kedysi sme aj my tak boli chovane a nic nam nie je...ta mala 4 rocna ma najlepsiu imunitu v dedine...prvy rok v skolke bola raz chora a aj to mala kiahne..nevynechala ani den...zje vsetko, je ziva a zdava ako buk...ja si stale myslim, ze sa to prejavi neskor, ale kto vie...mne tiez mama hovorila, ze sme jedli strukoviny aj polievky a vsetko od 3 mesiacov, ze pred 30 rokmi sa prikrmovalo uz od 3 mesiacov..nedala by mi sice slaninu ale chlebik a polievky- hlavne vyvar bol cislo jedna..a ci budem kvoli tomu v 50tke umierat na problemy s pecenou, pankreasom alebo cim to veru neviem.....
...ja si to neviem ani predstavit....keby dam nieco take mojej stvormesacnej dcere...tak si to chudatko odtrpi hned a ja s nou...
ja neverim tomu, ze to niekto aj skutocne robi. niektore mamy sa radi "chvalia". Z technickeho hladiska: ako moze nieco jest bez zubov, pokial to nie je na kasu? Ak to aj take male dieta zje, na 99% mu z toho musi byt zle...
trojmesacne dieta dokaze zjest rozok s maslom? co mu ho mixuju?
Poznám mamičku ktorej dieťa jedlo v polroku lečo s klobásou, segedínsky guláš, praženicu a iné delikatesy a dcérka trpí ekzémom, "nevysvetliteľnými" bolesťami bruška, kandidou, na 100% má prekyslený organizmus a s tým spojené komplikácie. Teraz má cca 1,5 roka a jedáva presne to čo jej rodičia 😕
@marcelatje jedna tu pisala ze uz v 3 mesiacoch davala segedinsky 😀
to je podla mna strasne individualne, a hlavne sa mozu dosledky naozaj prejavit az o 20-30 rokov alebo aj neskor.. ale zrejme kvoli niecomu sa dneska odporuca pediatrami co sa odporuca.. zacinat az okolo 5-6 mesiaca, nesolit do roka, atd... za tych 30 rokov kedy sa prikrmovalo od 3m sa urcite spravilo kopec vyskumov a statistik.. no aj sa zmenila kvalita potravin atd.. takze asi to ma nejaky vyznam, nezatazovat telicko tak skoro vsetkym moznym...
No ale ak si niekto mysli ze to je v poriadku, asi darmo im na to nieco hovorit... bohuzial mozno zistia ze sa mylili prilis neskoro..
tomu ťažko uveriť..my sme začínali s prvými príkrmami ked mal malý pol roka a ťažko bolestne som donho dostala 2 lyžičky mrkvovej kaše..takže tomu neverím
kazda maminka dava svojmu dietatu co uzna za vhodne ...osobne by som sa do toho nestarala 🙂
ja mam kamosku ktora svojmu synovi tiez okolo 3-4 mes davala pribinaciky a za necely mesiac normalnu varenu stravu ked mi to vravela tak som cumela a este nemal ani rok a uz jedol klobasu a moj muz co ma brata tak mu ako 3mesacnemu dali halusky bryndzove no to ked som pocula som skoro odpadla ze ako to vedel zjest ..no ale kazdy si robi ako uzna za vhodne
traviaci trakt tak maleho dietata este nie je pripraveny na takuto stravu. V neskorsom obdobi moze trpiet ekzemami okrem ineho:(
To je blbost, podla mna mu strcili rozpuceny kusok do ust a to dieta to pozuzlalo a vyplulo, ved moje polrocne vypluvalo mixovane. Neverim ze by take male nieco prehltlo okrem toho vyvaru.
tiez si neviem predstavit, ako vie 3mesacne babo zjest rohlik 😀 . Kazdopadne, tazko uverit, ze je niekto tak primitivny a v dnesnej dobe dostupnych informacii snad uz vsetkeho druhu vsade este stale nevie, ako sa postupuje pri zavadzani tuhej stravy do jedalnicka maleho dietata. Nechcem si predstavit, aka je to rodina 😉 . Ale pomozes im? Tazko, urcite su so sebou nadmieru spokojni, ze?
Moze umriet
vy co pisete ze je to nemozne a neviete si to predstavit, tak verte tomu ze je to mozne, moja kamoska podobne krmila syna, ja u svojho si to tiez neviem predstavit, ale deticky nie su rovnake, kamoskin bol stale hladny, nestacilo mu materske mlieko, ani to hustejsie hami...aspo tak mi hovorila, ze mu to nestaci a je hladny stale
mal tri mesiace a bola som svedkom ked do neho tlacili kuraciu polievku s cestovinami, vyzivu, rohliky...no a bohvie co este, tiez tam babka bola toho nazoru ze ju v takom veku brynzovymi haluskami krmili
moj syn mal v desiatich mesiacoch problem pozuzlat rohlik, co sa nim dusil...nechapala som
no ale nastali u toho chlapceka zdravotne komplikacie...ako tu pisu ekzem, problemy s bruskom...same vysetrenia, lieky raz take raz onake, formou pokusny kralik, co zaberie, lebo nevedeli ani zistit co mu je
moze to byt z toho, nemusi...to uz nikto asi nezisti, ale neriskovala by som take problemy
nejak sa mi nechce veriť, že niekto dá 3 mesačnému dieťaťu čučoriedky, či rožok s maslom (to ani neviem, ako to dieťa vôbec zje).... samozrejme, že to neni ok....
potrebuješ si na fóre odobriť, že "máš pravdu" ?
myslíš, že tým zmeníš stravovanie detí tvojich známych?
nechápem, prečo sa tu zas riešia veci, ktoré sa ťa priamo netýkajú? každý nech si hľadí radšej do svojej "kuchyne".... to je tak typické "slovenské" ... riešiť ostatných, nie seba 😒
samozrejme, ze to nie je vhodne, nie to este spravne. Ale co s tym narobis? Vacsina prispievatelov Ta este odsudi za to, ze Ta to vobec zaujima. Najlepsie je o nikoho sa nezaujimat, na nic sa nepytat a uz vobec sa necudovat.
... ja som dnes dávala mojej 4mesačnej dcére panadol sirup a ona mi to nevedela prehltnúť ... dusila sa ... ani to nevypila ... takže rohlík s maslom je pre mňa niečo nepredstaviteľné. Staršia dcérka mi začala aké také príkrmy jesť tesne pred ukončením 8meho mesiaca. Nevedela to prežuť a prehltnuť. A podľa dr. to bolo v poriadku. Fakt nechápem ako môže dieťa tak skoro vôbec niečo jesť ... 😀
prosim ta, odkaz tym "zodpovednym, uvedomelym " rodicom toho uboheho dietatka, ze ak neprestanu svoje sieta stopat takouto stravou, tak si ich osobne najdem a dostanu jednu "vychovnu po pysku" ... toto nie je normalne ! ak to vidis, urob s tym nieco ty ...
ano, je to mozne, u zaostalych primitov 😒, nic ine sa na to neda napisat. Tolko sa chodi s krcahom po vodu,kym....sa zdravie nedokasle.... zdravie sa uz neda vratit spat, ale to primitiv nepochopi, zial. Hlavne, ze je macher, co vsetko jeho malinkate babenko uz papa...no to je teda hrdinstvo, pretekat sa, kto viac svojmu dietatku ublizuje 😠 . Ale co uz, kazdy rodic je zodpovedny len za to svoje dieta a nema vyznam vstupovat niekomu do svedomia. tiez takychto 'rodicov' poznam a vsetky tie deti maju nejake zdravotne problemy, ale nedali si povedat. tak isto aj tu na MK, castokrat sa nestacim cudovat tym temam o prikrmoch, co vsetko mamicky do deti tlacia a namiesto dakujem za radu ma tu nazyvaju premudrelou matkou, ktora cita pana googla a nic nevie 😖 . Ved ok, ale ja tu aspon zufalo nevypisujem, ze ma moje dieta nejaky problem s jedenim alebo s travenim, vylucovanim a pod. lebo moje deti proste nikdy ziaden problem nemali, na rozdiel od ich...kto nechce vidiet, tak neuvidi a bude radsej urazat a zosmiesnovat....
co riesite??? lepsie keby bolo hladne? nechapem, kto sa co stara do koho, ked rodicia uznaju ze je to vhodne, tak co uz? mne sa to nepaci, a neviem si predstavit, ci jej to predhyzu, alebo pomixuju, neviem, ale co? boli by ste radsej,keby im dieta odobrali a rastlo v domove s ciganami? rodina je jedina istota dietata, a take "vrtacky" co sa staraju do vsetkeho ma seru.... keby tak, kazdej sa nieco nepaci na tej druhej, lebo kazda si mysli, ze ma najkrajsie deta a je najlepsia matka.... a zase keby dieta bolo po takom prikrme nespokojne a placlive, a bolo mu zle, tak by revalo, tak by jej viacej take jest nedavali, a zase bola si tam,ked ju krmili? ze videla si to na vlastne oci.. ci je to iba,jedna baba povedala? rozoberat neake susedky, tak sa vela ludom uz ublizilo, a aj po nepravosti....
môj názor.........chyba pediatrov, že na poradniach nepoučia mamičky. Dnes si všetci myslia, že pri toľkej dostupnosti informácií, vieme všetko. Ale nie je to tak. Ja ako prvorodička, samozrejme som mala zo všetkého chaos, aj s tuhou stravou. U pediatričky som dostala, niekoľko knižočiek o výžive, ale v podstate to boli všetko reklamy na príkrmy. Nič z toho mi nepomohlo. A keď som bola na poradni, tak som bola vždy taká vystresovaná, že som bola rada , keď to skončilo a môžem ísť domov, a nie sa ešte niečo opýtať. A doktorka si možno myslela, že nič nepotrebujem. Ale opak bol pravdou. Je to o prístupe. Ale pri toľkých pacientoch, sa ani nečudujem.
Takže aj dnes mamičky stále nevedia, že čo tým našim krpcom dávať jesť. A podliehajú svojmu okoliu- našim maminám a starým maminám.
vobec nechapem naco tu riesite imaginarny problem. a nech sa kazdy stara o seba a nie do druhych. A ak by aj, tak sa mu nemoze stat nic. co by sa mu akoze malo stat? boze, zobudte sa. zivot nie su len knihy a statistiky.
jedna moja znama davala mesacnemu, predcasne narodenemu, narodil sa v 36 tyzdni teda, neviem ci je to brane ako predcasne, riedky puding, normalne zlaty klas v krabicovom mlieku uvareny a vyvar z flasky pit a podobne... 🙄 a doktorovi tvrdila ze koji...
Jeeeeemine, na co tu riesis niekoho ineho????? Ved je to kazdeho osobna vec kto, ako, kedy a cim krmi svoje dieta....To mame teraz zacat riesit teba??
😎
Nóó ,poznám jednu maminu a to moju. Moja sestra odmietala mlieko v akej koľvek podobe a to od 2 týždňov ....mama ,lekári zúfalí.Pochodili hádam všetko možné ,nemocnica za nemocnicou ,že prečo nechce mlieko. Do dnes to mám pred očami ako sa mama strachovala ,a presne krmila ju mixovaným vývarom, riedke pudinky - vracala a revala ako zmyslov zbavená, ovocné kaše -jablkové,mrkvové, rožok mixovala s čajom na brečku -fuj dodnes si tie farby mixov pamatám . No čučoriedky jej zrovna nedávala ,...ale dodnes mlieko nemusí a to má už 2 veľké deti ,chvála bohu nič jej nikdy nebolo,sledovali ju lekári ,ako králika a spokojne odfukovala po každom svojom mixe, iba po mliečnych výrobkoch -ked náhodou do mej natlačili mala problémy. Inak je úplne zdravá ,iba mlieko nemusí.
Ved nech dava ,a neskor sa uvidi ci veda ma pravdu,ze to naozaj dietatu ublizi,alebo nie.cigani to bezne robia 😀 ze takym malym pchaju uz hocco,a preziju aj nas 😀
Sú takí ľudia...ja som bola obvinená, keď som chcela prejsť na iné UM, hlavne kvôli tomu, že to bolo mlieko, ktoré sa dáva pri kolikách, hnačkác a zápchach na nejaké obyčajne a aj lacnejšie, a bola som osočovaná za to, že šetrím na dieťati...no niektoré dávajú najdrahšie UM, lebo si myslia, že je najkvalitnejšie, plánujú ho dávať zrejme ešte hodne dlho, ale od 3.mesiaca nasledovalo s príkrmami niečo podobné, ako píšeš...a mnoho detí jedáva napr. slané arašidové chrumky - sotva má rok, alebo pol balíka chipsov - dva roky....Každá mama má svoj rozum....ja sa do nikoho nemiešam, lebo tiež to nemám rada, keď mňa niekto rieši, prečo jej ešte nedávam párky, údené salámy a podobné veci...každá si robíme podľa seba...
Čo mám na to povedať. Snáď "Dobrú chuť a príjemné zažívanie". 😀
A ešte na margo čučoriedok. Čo iné mamini sa trápia so zápchami a prdíkmi pomaly do 4 až 6 mesiacov, čo také čučoriedky môžu dieťaťu urobiť v brušku? 😒

je to velka zataz na organizmus pre take malinke babo, na pecen, oblicky....bude trpiet neskor..rodicia zbadaju 😒