Dieťa odmieta doma varenú stravu, papá len kupované príkrmy
Ahojte babulky. Som zufala. Mam 10 mesacneho synceka. Papa vsetko a krasne ALE obedy len kupovane prikrmy. Ked mu uvarim ja, tak ani za svet a chyti normalne hysak. Je to takto od zaciatku. Zacala som varenou mrkvou, nechcel, odmietal. Lekarka mi poradila, ze ked nechce mam skusit kupit mrkvu v pohariku. A odvtedy nic ine nechce. Prosim poradte mi, ak ste mali tento problem s detickami. Prejde to? Este pre info, syncek sa narodil o 2.5 mesiaca skor, takze jeho psychomotoricky vyvoj je na urovni 7.5 mesiaca. Dakujem za kazdu radu. ☺
@evittam
@guiseppinka baby dnes som spravila perkelt ci paprikas ci ako sa to vola aj so smotanou. Osolila som len par zrnkami soli. Teraz som cast aj s cestovinou mixla a idem to skusit dat malemu. Tak mi drzte palce 😓
@nayrufa jasne, drzime palce 🙂 daj vediet, ze ci mu to chutilo a ci zjedol 🙂 hlavne bud ty presvedcena, ze to zje 🙂
Dieta si musi zvykat uplne na vsetko .V skolke nebude mat vsetko bio ani nikde inde.To si len my myslime,ze robime dobre,ked davame len bio veci .Bohuzial zijeme v dobe,ked su potraviny ake su a cim si na vsetko telo skor zvykne,tym sa s tym bude vediet lepsie vysporiadat.A co sa tyka hotovych prikrmov,pozeraj hlavne zlozenie.Ked mu to chuti,davaj mu to a postupne skusaj normalne varene jedlo.Z hotovych prikrmov este ziadne dieta neumrelo.Niekto dava len to a detom nic nechyba.
Tak baby bol to hrozny boj... perkelt mam asi aj na chrbte, ale zatial zo vsetkych pokusov som donho dostala najviac. Ale ako sa vie zatat take male 😅 budem skusat ale je vidiet ze ho trapim..
@nayrufa supee. Aspon daco... ale ked vidis ze ho to trapi, tak kasli na to... davaj kupovane a vyskusaj mu uvarit nieco o tyzden, mesiac... ide to do penazi, ale nebudes tyrat decko hladom 🙂
@nayrufa cielom nie je dostat do dietata hrniec perkeltu...cielom je aby ochutnal pár lyzic, kolko zje tolko zje. Stolovanie a stravovanie je návyk - zvyk. A zvyk sa formuje minimálne 21 dni...postup ma byt taky, ze dieta si posadim do stoličky a ideme papat - den čo den napr. po obednom spanku sa tento rituál opakuje. Dieta sa na takto učí jest. Cím viac cavykov robi matka kolo jedla tým horšie.
mam kamošku čo maleho nahana po celom byte so sústom jedla, uz aj jej muz jej hovoril, ze je ebnuta...a cely byt jej zasvineny lebo ved s jedlom sa nahanaju po byte a u mna na navšteve hovori ako ,,mi zavidi,, ze mala jedava v stoličke a ona beha...no moja zlata ako si si ho naučila tak ho máš. Mna ani nehne decko nahanat ,,so žranicou,,.
@sardinka336 papa v stolicke. Ziadna telka nic. Vzdy v cca rovnakom case. On uz vie ze ide jest, ked vidi lyzicku sa cely trasie co sa tesi. Len ked zisti, ze na obed to nie je hippka koniec. S ostatnym nie je ziaden problem. No a on uz takto funguje 5 mesiacov. Okrem rana a vecera (vtedy ma mlieko) ma prikrmy, takze davky ma plne uz nahradene. Preto ked mi zje z domaceho par lyziciek, tak to nie je jeho mnozstvo a potom ma cely den pokazenu naladu a to doslova. Normalne urazeny 😓
@nayrufa kasli na to. Daj hippky a netrap ho. Nabehne ti aj na varenu stravu. Neboj
@evittam Moji s tym.nemali nikdy problem.. Jedli aj domace i kupovane..a riadila som sa podla lekarky,cize pre teba tabulkami.
Ak nepocitam,ze mala nechce v skolke jest na protest (v sukromnej sa zas na protest pocikavala),nesuhlas so skolkou,tak mozem.povedat,ze moji vyberavi nie su.. Jasne,ze obcas im nieco nechuti,zvacsa vtedy,ked pred nimi niekto jedlo ofrfle a mala ma este take tahy,ze ma obdobie,ked to je a obdobie,kedy nie..alebo mi to jeden den zje a druhy nie ci naopak. Maly nebol vyberavy nikdy a navyse ju casto taha,kedze sa mu chce ona rovnat aj v jedle. A to som.postupovala rovnako. Jedine,co bolo inak je to,ze jej som.skor prestala mixovat,pretoze ona chcela take iste,ako mame my. A to mala ledva 1,zub. Maly naopak,jemu bolo jedno,co mame my,hlavne,ze on mal plny tanier a neskor plne brucho..
Navyse mala je typ,co dlho lubila najma mliecko,aj teraz,kdezto maly az tak nie,navyse nam.po no.grcaval.
a ani v minulosti matky nedavali detom.vselico.. Moja mama sla.podla vtedajsich pokynov a babka nespala celu noc,ked moj otec napchal moju rocnu sestru bryndzovymi haluskami. Hoci dost stara generacia,ale toto bolo trosku nad jej chapanie.. Cize nie kazdy v tych rokoch davno minulych napchaval dieta kdecim od mimina.
@siska53 A ja niekde píšem, že zastávam názor, že sa majú deti pchať kadečím od malička a že si to myslím, že to robili v minulosti? Neviem o tom a ja som to tu určite nikde nenapísala.😉 Tak si poriadne prečítaj moje príspevky. Ja som len napísala, že som sa riadila vlastným rozumom a žiadnymi tabuľkami. A dala som deťom aj takú zeleninu alebo ovocie, ktoré niekto dal možno až po roku a podobne. To je všetko.😉

@evittam nie teba som myslela, ale celkovo, ze niektorym zenam fakt to tehotenstvo a materstvo fakt udiera na mozog. taka tabulka sem, taka tabulka tam... cokoladu a keksy nejako malej nedavam, lebo na ranajky ma stale dzem alebo med, kedze ine ide z chleba vsetko dole a chlieb potom nezje, ale minule sme dosli k mojej babke, mama doniesla deckam kinderka a hned si ich rozbalili... mala nasla polku vajca a hned ho spasala... som sa na nej potom bavila.