Do kedy ste dávali deťom dojčenskú vodu Lucku?
lebo moja mamina sa ma na to pytala, ze do ekdy to malemu budem davat, a ani sama neviem, kedy ste zacali davat normlanu z vodovodu? maly ma pol roka, a ja som toho nazoru, ze zatial len Lucka
Ja mam tri deticky a vsetkym trom som davala obycajnu vodu z vodovodu(prevarenu) do pol roka, po pol roku som uz neprevarala....moj nazor je ze voda Lucka je iba reklamny ťah na ludi, nemam pocit ze je kvalitnejsia ako obycajna voda, kedze je skladovana v plastovych flasiach co je dost zle.....past je plast.
ja som vždy pila vodu z vodovodu, aj dcerke som ju davala ale ked som bola druhykrat tehotna, mala som neskutocne vyvinuty cuch a chut, fakt, ako polovnicky pes. A voda z vodovodu mi zacala smrdiet a citila som v nej nieco hnusne, proste ma z nej vzdy naplo. Synovi som preto zacala kupovat Lucku, ma uz dva roky a nic ine pit nechce, nevypije ani caj, ani dzus, len tu Lucku. Dokonca ani inu znacku vody nevypije, dokaze to rozoznat, hoci mu neukazem flasu, dostane uz naliate v pohariku. Ja som sa vratila k vode z vodovodu a dcerka... ani sa nepytajte, co pije, same sladke humusy.
@mimuska123_
do dvoch rokov pil dojčenskú vodu, do 15 mesiacov som mu ju prevárala, potom pil aj neprevarenú.
... tak trošku nerozumiem komentárom, že "plast" a podobne ... veď všetky minerálne aj stolové vody sú balené do plastu a pijeme to denne ... väčšie zlo je, ak si nedajú mamičky pozor pri kúpe plastových flašiek pre deti tzv "BPA Free" keď kúpia len obyčajné ... ale riešiť, že dojčenská voda je uskladnená v plaste ... neviem, nerozumiem ...
urcite prevarena voda z vodovodu je lepsia ako lucka!!!!my sme uz po polroku davali aj neprevarenu.teraz ma rok a pije cistu vodu z vodovodu 🙂
@kuporska ahoj.mas pravdu,voda Lucka je cisty biznis a bordel. v hodnoteni dojcenskych vod ostala na predposlednom mieste. Rajec a Drobcek obsadili pre dve miesta.robili aj chemicky rozbor zlozenia uvadzaneho na obale,a cuduj sa svete,na Lucke sa uvadza trosku odlisne zlozenie ako naozaj ma...takze obyc.voda je najlepsia 🙂
ja som Lucku a podobne srandy kupila len pred dovolenkou - ked som si nebola ista vodou na chate
inak do 6 mesicov nic - len mlieko -
a potom na prikrmy a pitie voda z vodovodu, cca do 10 mesiacov som prevarala, potom uz rovno z Brity alebo z vodovodu 🙂
ja som tiez davala normalne vodu z vodovodu a zo zaciatku prevarala
@mimuska123_ nikdy. Prevarala som normalnu s vodovodu...kupovanu len vynimocne na cestach alebo tam kde nebola moznost vodu prevarit
Nikdy nevies ako dlho ta skvela balena voda stala v tych flaskach, ci na nu neprazilo slnko a podobne. Vies kolko skodlivych latok sa z toho plastu dostane do vody? Si pozri vysledky nezavislych testov...vo vacsine pripadoch tam nasli daleko viac bakterii nez su normy a balene vody mali ovela horsiu kvalitu ako kupovane.
...len tak pre zaujmavost
Plast označený číslom #1 (v trojuholníku)
Väčšina jednorázových fliaš na vodu je vyrobená z plastu označeného číslom 1 alebo PET. Niektorí ľudia sa snažia znížiť spotrebu týchto fliaš tým, že si ich umyjú a opakovane použijú, ale plast označený číslom 1 nie je určený na ďalšie použitie kvôli možnosti bakteriálneho zanesenia.
Kanadská štúdia zistila, že 13% z testovaných plastových fliaš s vodou na základnej škole mali na konci školského dňa úroveň baktérií vyššiu ako je povolená hranica pre pitnú vodu (u 9% boli dokonca zistené fekálne koliformné baktérie). Tieto fľaše nie sú dostatočne odolné, aby vydržali použitie, čistenie a znova použitie bez straty svojej integrity. Hlavným problémom týchto fliaš nie je ani tak to, či z nich unikajú zmäkčovadlá do nápojov, ale to, že baktérie sa v nich hromadia a nemôžu sa ľahko vyčistiť. Dlhá skladovacia doba na regáloch v obchodoch alebo na vykúrenom svetlom mieste či v aute zvyšuje pravdepodobnosť rastu baktérií a koncentrácie antimónu vo vode.
Plast označený číslom #3, #6, a #7
Veľa zdrojov hovorí, že sa nemá piť z plastov označených čáslami 3 a 6 vzhľadom k potenciálu vyplavovania škodlivých látok z týchto plastov do tekutiny. Plast s označením číslo 3 (PVC) môže uvoľňovať ftaláty, ktoré preukázane spôsobujú vývojové a reprodukčné poškodenie. Plast s označením číslo 6 (polystyrén) môžu vylučovať styrén, ktorý môže spôsobiť poruchy nervového systému a pečene. Polykarbonát, plast s označením 7 (rôzne typy), z ktorého sú vyrábané niektoré priehľadné, jasne farebné fľaše vylučuje Bisfenol A (BPA), ktorý ovplyvňuje hormonálnu sústavu. Odborníci sa zhodujú, že bisfenol A môže unikať do nápojov i keď na nízkej úrovni. Jedna skupina vedcov tvrdí, že úrovne sú príliš malé na to, aby mal spotrebiteľ obavy, iní zasa tvrdia, že vplyv je významný.
Plast označený číslom #2, #4, a #5
Plast označený číslom 2, 4, a 5 sú najzdravšou možnosťou v rámci používania plastov pretože zatiaľ nie sú známe informácie o tom, že by niečo uvoľňovali. Tieto plastové fľaše však pohlcujú pachy a nečistoty, a mnoho z nich vyteká, pokiaľ nie je udržiavané vo vzpriamenej polohe. Tento nedostatok odolnosti z nich robí zlou voľbou pre dlhodobé užívanie. Plast označený 2 je bežne recyklovateľný, zatiaľ čo plasty 4 a 5 vo väčšine nie sú.
ahojte. malý má 7 mesiacov a týždeň už ,,fičí,, na vode z vodovodu. do vtedy som dávala Lucku. ani z Lucky a ani z vody (nepreváram) mu nič nie je, ani nebolo. 🙂
no plastove flase zohrievane na slniecku nic moc...my sme filtrovali a prevarali vodu🙂
Ja stale davam, a mienim davat do roka, potom prejdeme na vodovodku 😀
Jedna mamička tu píše, že máme na Slovensku kvalitnú pitnú vodu. Videla som keď čistili potrubie, vidieť to aj Vy, tak si v tej vode ani nohy umývať nebudete,hnusny mliečny lepkavý slíz...
dnes som kupala malu a veselo pila vodu so samponom 🙂 mala hlboko v pazi ci je to Lucka, Drobcek olizovala prsty, liala na seba vodu z poharikov a ja mam len dve ruky a nestacila som jej vsetko vytahovat z ust. cez tyzden nemala problem ani s vodou v Domasi 🙂 balenu vodu pila len ked uz vypila prevarenu obycajnu z vodovodu, tak som jej rychlo kupila dajaku balenu. podla mna robite zbytocne halo okolo tych vod. kazda davajte pit to, co je podla vas najlepsie a bude dobre 🙂 moja 8mesacna hviezda nema problem vypit aj vodu z uhorkoveho salatu.
Od narodenia len vodu z vodovodu.ja som ani neprevárala.O co je zdravšie voda z plastu? Akurát je len drahšia a nosiť tie fľaše tiež nie je zábava. My sme pili vodu u babky priamo zo záhradnej hadice a tu sme 🙂 🙂 🙂 v plnej krásne
kupovanu aprevaranu vodu som davala pokial malej neskoncili koliky, cca do 5 mesiaca. potom uz vodu z vodovodu, resp. z nasej studne
ak by sa niekomu chcelo niečo si naštudovať o vode 😉
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
Ja len toľko ze neviem ci ste videli ako obchodné domy skladajú vody, vonku v lete na to pečie slnko plus ani neviete ako dlho je ta voda v tom plaste, čiže dávate svojim deťom skysnutu vodu obohatenu o plasty

maly ma 3 roky a pije lucku... niekedy aj vodu z vodovodu, ale vacsinou lucku....