icon

Dojčíte deti aj popri príkrmoch?

jaruska8
4. apr 2011

Ahojte, koľkokrát sa vaše detičky počas dňa ešte koja??? Dávate im po každom príkrme??? Hm???? Keď spapajú dosť, dajú si ešte mliečko??? Ďakujem. Malá má 9 a pol mesiaca.

ela2710
4. apr 2011

Ahoj, ja sice nekojim, ale mliecko davam po prikrme len obcas, nas spapa uplne v pohode cely vyzivovy poharik (robime mu papanie samy, ale lepsie sa nam krpca krmi z tych poharikov, takze sme ich vyvarili a vzdy to z mixera vylejeme do poharika) a ked ho spapa cely, dam mu zapit len prevarenu vodicku takych 30-60 ml, a ked sa mi zas vidi, ze spapal malo tak mu dam 60 ml mliecka.

vefi89
4. apr 2011

ja som po príkrme ako ela len vodičku dala, mlieko mal len pred spaním, či už ráno, naobed, alebo večer. nechcela som mu dať po jedle mlieko, ani keď spapal málo , aby neostal výberavý. vedel že iné nebude tak jedol do radu všetko 😉

tatiana1985
4. apr 2011

moja prve mesiace, ked som zavadzala prikrm si doslova vyzadovala este mlieko... postupne od toho upustila ...

lu57
4. apr 2011

Ahoj,

to je individuálne od bábätka, moja dcérka si sama vyžadovala mlieko, keď sa necítila zasýtená tuhou stravou, časom prestala mlieko celkom vyžadovať a kojiť som ju prestala keď mala takmer 8 mesiacov, najlepšie by bolo keby si sa poradila s pediatrom, on najlepšie určí, či je ešte nutné kojiť. Môžem ti však poradiť užívanie detských probiotík Infants dophilus je to dobré na trávenie aj imunitu, ja to dávam dcérke už od 3.mesiaca ( viac ako rok ) a mám s tým dobré skúsenosti aj ja ich užívam. ( infants sú pre deti od 0 - 5 rokov ), držím palce nech sa tebe aj malej darí.

atrami
4. apr 2011

Najlepšie ponúknúť a uvidíš. Dieťa sa rozhodne samo.
Ja som dávala. Keď chceli dali si, keď sa napapali dosť, tak prsník odmietli.
Žiadne probiotiká dávať nemusíš, je to zbytočné .
Rovnako lekár Ti povie, že to máš nechať na dieťati.

miskap
4. apr 2011

Moje obe deti papali tak, že po príkrme s dali aj mliečko z prsníka. Možno aj preto sa syn dojčil dva a pol roka a dcérku ešte dojčím. Ak dieťatku po spapaní príkrmu neponúkneš prsník, môže sa stať, že ho začne odmietať. Detičky, ktoré papajú veľa príkrmu a mamičky neponúknu už dojčenie sa zvyčajne odstavia. Ide o to, že keď sa dojčenie nahradí tuhou stravou, poklesne aj tvorba mliečka. Dieťatku tečie pomaly a začne sa hnevať, štrajkovať. Ak chceš dojčiť čo najdlhšie, aspoň do jedného roka po každom príkrme ponúkaj aj prsník. Prsník nie je len od hladu, mliečko zaženie smäd, pomôže sa upokojiť, uspať...

ivush
4. apr 2011

Určite je to ok ak chce po každom jedle aj pocuckať prsník, dokonca niekedy aj pomedzi príkrmy. Veď preto sa tuhej strave u detí do roka hovorí aj príkrm, že dieťatko sa tuhou stravou popri kojení prikŕmi. Takže smelo jej naďalej ponúkaj materské mlieko na požiadanie 🙂 Je to pre ňu to najlepšie ;)

tin007
4. apr 2011

jaruska8 do roka je dieta viac-menej na mlieku a uz len slovo prikrm hovori o tom, ze je to nejaka "doplnkova" strava (pri-krm), takze je to uplne normalne, ked si dieta cucka po prikrme od maminy 🙂