icon

Dvojročná dcéra vôbec nechce jesť

katthy18
14. dec 2015

Žienky, už som zúfalá moja mala ma dva roky A odmieta akékoľvek jedlo.jediné na čom funguje je suchá tarhoňa A ryža, mlieko.sú dní kedy zje zemiak.Už som skúšala všetko, nepozná mi ani len chuti.akonáhle jej priložiť niečo k ústam povie fuj.ani len do úst to nedá! Nepoznáme mäso, polievky, zeleninu A ovocí ani nehovorím.výsledky má všetky V poriadku, doktorka mi ppovedala že len vymýšľa. Ale sú dni kedy naozaj nič neznezje, iba mlieko pred spaním...máte s týmto niektorá skúsenost?

Strana
z2
timea7
15. dec 2015

@maruska.s a práve o tom to je, dieťa skúša, kam až môže posúvať hranice, je to dôležitá fáza jeho vývoja. Keď ho pošleš spať hladného a on zistí, že to myslíš vážne, tak si rozmyslí, čo je preň lepšie. Naozaj neexistujú žiadne triky, ani nič, čo by deti zázračne prerobilo na super jedákov, len dôslednosť, láskavosť a nedať najavo, že nás trápi, že nič nezjedlo. Slabší jedák bude vždy slabším jedákom, veď nejde o to, aby bol vždy prázdny tanier, ale aby sa dieťa naučilo jesť pestrú zdravú stravu.

worker_falcon
15. dec 2015

@timea7 ... a najlepšie sú matky, ktoré sa potom sťažujú, že nemajú energiu, že ich dieťa TOTÁLNE vyčerpáva. No bodaj by nie, keď len pri jedle prídu o neskutočné množstvo psychických síl. Občas, keď vidím, ako mamička kŕmi dieťa, ja by som bol po takom kŕmení zrelý do postele 😲 Pritom stačí použiť sedliacky rozum a ísť na to veľmi jednoducho. Nechápem...

stevkagallova
15. dec 2015

Radšej sa nejdem vyjadrovať k týmto názorom, ktoré tu boli doteraz spomenuté. Napíšem Ti to čo mám doma ja. Starší 4 kým bol malý zjedol všetko čo som mu dala. Nerobil vôbec prieky. Tie začal robiť až pri nástupe do škôlky minulý rok. Teraz mi začal frflať, že on mäso nechce a tak. Ok rešpektujem to. Naberiem mu len trocha a ok nechceš? Nejedz ale ochutnať si mohol a zje. A mladší má 2 roky. Kým bol trošku menší zjedol všetko čo som mu nabrala. Proste mu chutilo. Zmena prišla minulý rok. Prestával jesť, tak sme si mysleli, že zo zúbkov. Ale keďže to bolo čím ďalej horšie, šla som k lekárke. Povedala, že to je normálne. Je to také obdobie. Až kým neprišli výsledky krvi. Tak sa zistil nedostatok železa a odvtedy sme s prestávkami na liekoch. Teraz pred mesiacom zasa prestával papať, tak zasa dookola vyšetrenia a zasa mále nízke plazmatické železo. Nasadili nám ďalšie lieky a pridali aj B6 a začal papať.
Nepatrím medzi bio matky. Dám im všetko čo jeme aj my. Každý deň varím, takže máme vyváženú stravu. A samozrejme keď zje obed zaslúži si aj sladkosť. Momentálne adventný kalendár.
A nepomáhala ani vyhladovanie. V pohode mu stačilo na raňajky zahryznúť raz do chlebu, obed pár lyžíc polievky. Vôbec nepociťoval hlad. Držím palce

tajka1986
15. dec 2015

@timea7 ale teraz spapa aj bez odmeny 🙂 a o to mi islo. Ked je zle uz hladas vseliake moznosti

timea7
15. dec 2015

@tajka1986 jasné, že hľadáš všelijaké možnosti, len túto by som ja nepoužila nikdy, lebo by mojím cieľom nebolo, aby zjedla teraz to, čo má na tanieri, ale aby pochopila, že jedlo je pre ňu dôležité a ak sa nenaje, bude hladná. Prečo by som jej mala dávať odmenu za niečo, čo považujem za prirodzené? A čo to znamená, že je zle? Že vymýšľa? Že dva dni nič nevezme do úst?

eliskazm
15. dec 2015

@timea7 presne som vedela ze sa tu niekto chyti tych hranoliek... ano po troch dnoch len na cistej vode, rano flaska mlieka som mu dovolila odjest z manzelovho taniera hranolky!!!!!!! Aky je teraz tvoj nazor?????? Mam ho nechat hladneho kolko? tyzden, mesiac, rok???????

eliskazm
15. dec 2015

@worker_falcon prispevok na

timea7
15. dec 2015

@eliskazm zbytočne sa rozčuľuješ, už tu bolo viac krát písané, že treba zrušiť mlieko, lebo ho zasýti. Neviem, na čo bola dobrá tá poznámka, že si mu dovolila odjesť z mužovho taniera s hranolkami. To bolo tvoje rozhodnutie, u mňa by tie hranolky ťažko hľadal. Ty si sa rozhodla, že je lepšie, keď si dá ráno fľašu s mliekom a pár hranoliek, ako keby mal byť hladný. U mňa by nemal ani jedno ani druhé, najmä ak do určitého veku jedol všetko. Prišiel do obdobia, keď skúša, čo to urobí. Niekomu trvá kratšie, niekomu dlhšie, u niektorého dieťaťa stačí ísť príkladom, u iného treba pritvrdiť. Na čo mi tu píšeš, či ho máš nechať hladného týždeň, mesiac, rok? Obidve predsa vieme, že by to netrvalo ani len ten týždeň. Dieťa cíti aj tvoju nervozitu a tvoje obavy, má citlivé senzory.

skippy7
29. jan 2016

@katthy18 Ahoj, ako s papaním? mám rovnako staru dcerku a rovnaký problém. Jedlo ju vobec nezaujíma. So synom bolo to isté, ale ten sa od 2 rokov rozpapal, ale ona je ešte horšia v tomto tuším. Už začala troška aj sama papať, ale to ju veľmi rychlo prešlo, na obed ledva polievku zje, o druhe už nemá zaujem.Hladnu ju nechcem nechávať, nemá ani 11kg.....Chcem ju dať do školky, ale desím sa toho, ako to bude s jedlom...ešte asi skusim ist na odbery, či nemá nizke železo, či tam nie je pes zakopaný

adelita37
29. jan 2016

ahojte,tiez mam dcerku ktora asi zije zo vzduchu uz to trva rok aj pol a fakt si neviem rady ani neochutna jedlo rovno povie ze nechce,tiez nam doktorka povedala ze to prejde,chodila som tam ako na klavir odbery ma vsetky v pohode jedine co z vypije je rano a vecer kakao po 250 ml,skusala som aj kakao vynechat ale nic nezabralo som uz z toho na nervy kludne jej staci na den jablko alebo rozok suchy...

katthy18
autor
30. jan 2016

Trosku sa to zlepšilo, mlieko sme úplne vyradili, pije ho minimálne sem tam na raňajky kakao ale inak už zjedl aj vajce , polievku celkom fajn , ani ona nemá ešte 11 kg , navyše sme mali črevnu virózu tak áno to jej neprospelo pri priberani skôr naopak...inak je živá, takze to nejak neriešim už keď chce tak sa naje ...

kiki75
1. apr 2016

@annalena gratulujem, más pevne nervy, u nas podobne ale uz som zufala....no tiez uz neriesim....

Strana
z2