icon

Dvojročné dieťa nechce jesť

26. aug 2020

Baby ja som už zúfalá... dieťa mi odmieta jesť obedy v podstate vždy mi zjedla malo ale aspoň kúsok zjedla.. teraz len sem tam poďobe šunku syr rožok ani ten rožok nezje cely
Ja si už neviem dať rady. Celé obedy len vyhadzujem, nedojedam po nej takze smerujú do kosa
Skúšam rôzne obedy aj hravo jej to naaranzovat na tanier a nič
Tak isto ani ovocie zeleninu vôbec mi nechce nič jesť teda občas ešte jogurt zje aj to len možno polovičku tegliku. Plakať sa mi chce už neviem ako jej to mám vysvetlit že musí jesť
Normálne ma to už vyčerpáva ako sa človek snaží a to dieťa nič nezje
Skúšala som aj croissant dať a zjedla len polovicu, nič nedoje celé. Keď vidím ako iné deti krásne všetko spapaju a moja nie. Ešte bude kričať bleee a odstrkovat jedlo že nechce.
Máte skúsenosť s nejakými vitamínami z lekárne ? Na podporu jedla...

Strana
z3
majamat
28. aug 2020

@julia204 alergie sa zvyknu dost zdruzovat. je kludne mozne, ze jej vadi este neico ine. urcite sa poradte s gastro. mlieko mate zmenene a teda BKM by ste mali amt uplne vylucenu, ale ja tak moc nepribera. v 2r sice dieta priberie menej, ale predsa by malo a zvlast dieta s takouto podvahou. ak ma dieta problem s potravinou, vdaka ktorej nepribera, po vyluceni tej potraviny to vacsinou dobehne. no vy to nedobiehate. alergenov je dost vela, tiez existuju intolerancie. tazko povedat, co moze vadit. medzi caste alergen patri lepok, soja, BKM, histamin, ale aj ine.

lizol
7. sep 2020

Ahoj, od vtedy niečo sa zmenilo u vás?
Tiež som hladala skupinu, kde o tomto sa píše.
Moja malá ma 17 mesiacov, ale nič normalneho nechce jesť! A popri tom nevyzera tak ako keby hladovala 🙂
Ked som zacala prikrmovať, ešte celkom pekne papala, ale potom zrazu, varenè vôbec nič. Posledné co tak zjedla bol asi privarok ale to este asi v januári.
Odvtedy ani náááhodou že okoštovat. Ovonia a neotvori ústa.
Teraz ma isto odsúdite, ale ona ešte nejedla (nie ze by som jej nenukala) polievky-vôbec, mäso(teraz zacala konecne jedavat tie kupovane pre 6 mesacne vo fľaši jablko-s kuracim mäsom, ;ale napr brokolica s mäsom to už vôbec).
Pri pevej dcere som striktne dodrzala-nedavat jej sladke. A ona pravý opak! Niekedy ani nevie co je v baleni, ale ako keby vedela ze sladke tak to môže byt- aj kysnute. Obmedzim ju, ale niekedy som rada ze vobec niečo zje. Cestoviny vôbec nechcela ani so šťavou,ani samotne-potom po dlhšej dobe dala som na to granko (a dovtedy to nepoznala) bez rozmýšľania dala do ust!
Neviem ako by som ju mala naviest aspon na to aby otvorila ústa.lebo teraz aj usta aj oči zavrie, že nechce. Zas nasilu nechcem dávať
Dam jej stale do tanierika nase jedlo, aj starsia jej núka(4r) a nič

Strana
z3